eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łódź › Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-06-30

Łódź: Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi
Numer ogłoszenia: 96769 - 2015; data zamieszczenia: 30.06.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 75681 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, ul. Sierakowskiego 65, 91-324 Łódź, woj. łódzkie, tel. 42 6514408, faks 42 6511619.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Dom Pomocy Społecznej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego wyżywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi - zwanego dalej - DPS w Łodzi lub Domem świadczona przez Wykonawcę w wynajętych od DPS pomieszczeniach kuchennych. Zamawiający informuje, że średniomiesięczna liczba mieszkańców DPS-u w roku 2014 wynosiła 47 osób, przy czym Zamawiający zastrzega, że liczba ta może ulec zmianie gdyż jest zależna od stanu chorobowego mieszkańców Domu. Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia: 1. Średnia miesięczna ilość przygotowanych posiłków wynosi : 5 posiłków dziennie x ilość dni w danym miesiącu x 47 osób. 2. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych posiłków ( w przypadku pobytu mieszkańców w szpitalu, na przepustce ,,turnus rehabilitacyjny. 3. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym Domu Pomocy Społecznej zgodnie z zaleceniem lekarza . 4. Posiłki dostarczane są w jeden punkt zbiorczy, tj. do rozdzielni posiłków znajdujący się na parterze budynku. 5. Wykonawca zobowiązany będzie świadczyć przedmiotową usługę zgodnie z zasadami GMP i GHP oraz z systemem HACCAP zgodnie z ustawą z 2010r. tekst jednolity DZ.U. z 2010 r. Nr 136, poz.914 z późn. zm. 6. Żywienie mieszkańców opiera się na niżej wymienionych dietach: - normalna podstawowa - 10 posiłków w tym gotowane mięso lub ryba, - lekkostrawna papkowata - 10 posiłków, - lekkostrawna mix - 25 posiłków, - cukrzycowa - 2 posiłki 1 x w całości, 1 x mix. I ŚNIADANIE - zupy mleczne - 31 porcji 400 ml z dodatkiem węglowodanowym: ryż, kasza, płatki owsiane, manna; do zupy po 3 kanapki: masło 15g, wędlina 40g, jajko, twarożek 40g, ser żółty 40g. parówka 1szt, dodatki: ogórek zielony, kiszony, pomidor, rzodkiewka, szczypior zmiksowane lub starte - w/w produkty do kanapek w całości: 4 porcje - w/w produkty do kanapek zmiksowane: 26 porcji + 1 porcja cukrzycowa razem 27 porcji - papki jarzynowe - 10 porcji (masło po 15g, wędlina, jajka, twarożek zmiksowane w osobnych pojemnikach z napisem papka - same kanapki - 6 porcji po 4 kanapki (w tym 1 cała cukrzycowa). Do śniadania: herbata słodzona z cytryną. II ŚNIADANIE Może składać się z: - maślanki, kefiru, jogurtu, galaretki z owocami, kiślu, budyniu z sokiem OBIAD Powinien składać się z: - zupy zawierającej warzywa, węglowodany (ryż, kasza, makarony, ziemniaki) oraz tłuszcz - drugiego dania w postaci węglowodanów: kasze, ziemniaki, ryż, makarony z dodatkiem białkowym (chude mięsa, drób, ryby, twaróg, jaja, rośliny strączkowe, wieprzowina do diety podstawowej oraz warzywa w postaci gotowanej lub surowej, obowiązkowo sos do drugiego dania - kompotu z cukrem (nie może być napój owocowy) Tłuszcz dodawany do potraw powinien być w postaci śmietany lub masła. Zamawiający wymaga, aby zamawiane posiłki obiadowe dla każdej osoby składały się z zupy, drugiego dania oraz kompotu po obróbce termicznej w ilości wagowej: - zupa 400ml - ziemniaki do drugiego dania 220g - ryba 100g - mięso b/k 100g - mięso mielone 100g - mięso z kością 140g - surówka 110g - kasze, makarony, ryż (jako II danie) 200g - posiłek bezmięsny (jako II danie) 270g - kompot 250ml Rodzaj diet Ilość posiłków Obiady normalna- podstawowa 10 zupa + drugie danie + sos (w tym 1 porcja mięsa zawsze gotowana) kompot papka lekkostrawna 10 zupa + ziemniaki, warzywa razem zmiksowane, mięso do obiadu dostarczone w osobnym pojemniku 100g na osobę zmiksowane i dokładane do papki przy wydawaniu posiłków + sos, osobno zmiksowana surówka do obiadu, kompot lekkostrawna mix 25 25 zup zmiksowanych 25 porcji mięsa lub ryby zmiksowane + sos surówka lub warzywa do obiadu zmiksowane cukrzycowa 2 1 zupa w całości, 1 mix 1 porcja mięsa w całości, 1 mix sos kompot PODWIECZOREK Może składać się z: - owoców (w tym sezonowych) zmiksowane lub w całości: banany, truskawki, jabłko starte, musy owocowe ze śliwek, maliny, jagody, śliwki suszone 1x w tygodniu 20 g na osobę przez cały rok, ciasta ciasteczka, herbata słodzona z cytryną KOLACJA - zupy mleczne - 31 porcji (400 ml) z dodatkiem węglowodanowym: ryż, kasza, płatki owsiane, manna; do zupy po 3 kanapki: masło 15g, wędlina 40g, jajko, twarożek 40g, ser żółty 40g. parówka 1szt, dodatki: ogórek zielony, kiszony, pomidor, rzodkiewka, szczypior (zmiksowane lub starte) - w/w produkty do kanapek w całości: 4 porcje - w/w produkty do kanapek zmiksowane: 26 porcji + 1 porcja cukrzycowa (razem 27 porcji) - papki mleczne (400ml): 10 porcji (masło po 15g, wędlina, jajka, twarożek zmiksowane w osobnych pojemnikach z napisem papka) - same kanapki - 6 porcji po 4 kanapki (w tym 1 cała cukrzycowa) Do kolacji: herbata słodzona z cytryną. 7. Ponadto Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia : - codziennie 4 jogurtów i 4 danonków (ilość może być zmienna), - raz w m-cu dodatek żywieniowy dla - 47 osób (tj .miesięczne zaopatrzenie trzech oddziałów w: - herbatę expersową 1 op. 100 szt. - herbatę owocową 3 op. - miętę expresową 3 op. - kaszkę smakowa błyskawiczną 3 op. - kleik ryżowy 3 op. - sok 0,5 l zagęszczony do rozcieńczania 3 szt. - ciastka kruche, maślane lub biszkopty ok.3 kg - miód lub dżem 3 szt. 8. Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniające niezbędne składniki pokarmowe ( wartości odżywcze). 9. Każdy posiłek obiadowy powinien zawierać : produkty będące źródłem białka zwierzęcego takich jak : mięso, drób, ryby, jaja, ser biały lub nabiał, uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (dodatek owocowo-warzywny np.: jarzyny, surówki, sałatki lub owoce), zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 10. Posiłki muszą być sycące, smaczne, kaloryczne, zdrowe, urozmaicone, wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycje kulinarną. Posiłki powinny zawierać dużo błonnika, warzyw, owoców. 11. Posiłki muszą być urozmaicone ze szczególnym uwzględnieniem owoców i warzyw - dodatek warzywny lub owocowy w każdym posiłku, chyba że rodzaj diety je wyklucza. 12. Wykonawca dostarczy posiłki w odpowiednio przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem lub schłodzeniem, z uwzględnieniem: termosy jednoskładnikowe przeznaczone do transportu gorących posiłków (zupa, napoje) oraz termosy wieloskładnikowe wypełnione pojemnikami GN, które występując w różnej konfiguracji zapewniają dostarczenie poszczególnych części posiłku. 13. Posiłki muszą posiadać odpowiednią temperaturę i musza być estetycznie podane. 14. Zamawiający wymaga od Wykonawcy przedstawienia Zamawiającemu do akceptacji z trzydniowym wyprzedzeniem planowanego na następną dekadę jadłospisu z uwzględnieniem gramatury. Posiłki powinny być urozmaicone, aby nie powtarzały się w ciągu dekady. 15. Wykonawca wywiesi na tablicy ogłoszeń zaakceptowany przez Zamawiającego jadłospis. 16. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do uwzględnienia w jadłospisach tradycyjnych posiłków w okresie świąt oraz okazjonalnych uroczystości. 17. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wnoszenia zmian w jadłospisach (w uzgodnieniu z Wykonawcą). 18. Wykonawca przygotuje dla mieszkańców paczki z okazji świąt i Dnia Dziecka. 19. W przypadku jakichkolwiek awarii Wykonawca zobowiązuje się zapewnić posiłki na swój koszt z innych źródeł. 20. Wykonawca będzie rozdzielał i podawał posiłki przy pomocy własnych pracowników, którym zapewni odzież ochronną zgodna z wymogami sanitarno-higienicznymi. 21. Zamawianie ilości posiłków będzie się odbywało przez pielęgniarkę dyżurującą - pracownika tut. Domu codziennie do godz.10.00 na następny dzień. 22. W przypadku wyjazdu grupy mieszkańców, Zamawiający zgłosi z dwudniowym wyprzedzeniem, potrzebne artykuły żywnościowe , które należy dostarczyć na umówiona godzinę. 23. Wykonawca zapewnia niezbędną ilość termosów, sztućców oraz zastawy stołowej - talerze, kubki, dzbanki (lekkie z tworzywa z atestem). Zamawiający nie dopuszcza możliwości podawania posiłków w naczyniach jednorazowego użytku oraz sztućców jednorazowego użytku. 24 . Wykonawca zapewni we własnym zakresie i na własny koszt lodówkę do przechowywania produktów żywnościowych oraz profesjonalną zmywarkę do naczyń i profesjonalny blender. 25. Wykonawca ma obowiązek dostarczania posiłków transportem samochodowym spełniającym wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Koszty dowozu posiłków do siedziby Zamawiającego ponosi Wykonawca. 26. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru resztek żywieniowych i pokonsumpcyjnych. Przygotowanie resztek żywieniowych i pokonsumpcyjnych do odbioru należy do Wykonawcy. Koszt odbioru ponosi Wykonawca. 27. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pojemników do odbioru resztek żywieniowych i pokonsumpcyjnych i zabieranie ich każdego dnia. 28. Posiłki winny być dostarczone w odpowiednim czasie i wydawane w określonym czasie: - I śniadanie od godz. 7.50 - 8.10 - II śniadanie od godz. 9.50 - 10.00 - obiad od godz. 12.50 - 13.15 - podwieczorek od godz. 15.20 - 15.30 - kolacja od godz. 17:50 - 18:15 29. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność przed jednostkami uprawnionymi do kontroli w zakresie żywienia osób. 30. Rozliczenie za dostarczone posiłki następować będzie w okresach miesięcznych. Podstawą zapłaty za wydane posiłki będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę określająca ilości rzeczywiście wydanych posiłków..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.06.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • SERENISSIMA Sp. z o.o., al. Politechniki 3a, 90-924 Łódź, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 157781,63 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 197797,15

  • Oferta z najniższą ceną: 197797,15 / Oferta z najwyższą ceną: 344643,95

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.