eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystok › Dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2014-03-12

Bia³ystok: Dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach
Numer og³oszenia: 83000 - 2014; data zamieszczenia: 12.03.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bia³ymstoku , ul. Legionowa 8, 15-099 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 7408587, 7408580, faks 085 7404895.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.wsse.bialystok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bia³ymstoku.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o warto¶ci mniejszej ni¿ kwoty okre¶lone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2013 r. poz. 907 z pó¼n. zm.), zwanej dalej ustaw± PZP. 2. W sprawach, które nie zosta³y uregulowane w niniejszej SIWZ, maj± zastosowanie przepisy ustawy PZP i akty wykonawcze do ustawy PZP. 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach na potrzeby Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Bia³ymstoku, zgodnie z wymaganiami ilo¶ciowymi i jako¶ciowymi okre¶lonymi w za³±czniku nr 1.1 do oferty - CENNIKU. 2. Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adanie ofert czê¶ciowych (jako czê¶æ zamówienia nale¿y traktowaæ osobno ka¿dy pakiet wymieniony w za³±czniku nr 1.1 do oferty - CENNIKU - aby oferta na dany pakiet by³a wa¿na nale¿y wyceniæ wszystkie pozycje wymienione w ramach danego pakietu). 3. Wykonawca ma obowi±zek wykazaæ, ¿e przedmiot zamówienia spe³nia okre¶lone kryteria, zawarte w za³±czniku nr 1.1 do oferty - CENNIKU, w szczególno¶ci: 1) WYMAGANIA DO POD£O¯Y Z PAKIETÓW OD 1 DO 3 a) Ad. 1: Wszystkie pod³o¿a musz± pochodziæ wy³±cznie od producentów posiadaj±cych aktualny certyfikat ISO 9001 i ISO 13485 (lub dokumenty równowa¿ne), co powinno byæ udokumentowane odpowiednimi certyfikatami producenta (do³±czyæ do oferty). Oferowane pod³o¿a powinny posiadaæ Certyfikaty Kontroli Jako¶ci ka¿dej partii produktów oraz spe³niaæ inne wymagania okre¶lone w odrêbnych przepisach prawnych i normalizacyjnych dla rodzaju produktu (do³±czyæ do oferty). Wykonawcy s± zobowi±zani do przedstawienia sk³adu wszystkich oferowanych pod³o¿y oraz sposobu przygotowywania po¿ywek. Informacje te powinny stanowiæ oddzielny, spiêty (zszyty) za³±cznik do oferty; b) Ad. 2: Wykonawcy powinni dostarczyæ po¿ywki suche, których trwa³o¶æ wynosi od 3 do 5 lat od daty produkcji. c) Ad. 3: Przy pod³o¿ach, do których niezbêdny jest suplement-dodatek wykonawcy powinni sk³adaæ oferty na oba komponenty razem, podaj±c jednocze¶nie ilo¶æ suplementu-dodatku (pod³o¿e i suplement-dodatek powinny byæ z tej samej firmy). Jedna fiolka suplementu (liofilizatu) powinna byæ dostosowana na 500ml gotowego pod³o¿a tej samej firmy. Fiolki z suplementami pakowane maksymalnie po 10 sztuk w formie liofilizatu. Dla pod³o¿a Half-Frasera- jedna fiolka suplementu na 225 ml gotowego pod³o¿a tej samej firmy. Wykonawcy s± zobowi±zani do podania w celach informacyjnych na oddzielnej karcie dok³adnego przeliczenia ilo¶ci suplementu niezbêdnego do wykonania po¿ywek z 500g pod³o¿a podstawowego; Suplementy powinny posiadaæ min. 12 miesiêczny termin wa¿no¶ci. d) Ad. 4: Wykonawcy powinni dostarczyæ przedmiot zamówienia partiami zgodnie ze zg³oszonym zapotrzebowaniem zamawiaj±cego w terminie nie d³u¿szym ni¿ 21 dni od daty otrzymania zamówienia. e) Ad. 6: Ka¿da dostarczona partia po¿ywek suchych i dodatków selektywnych musi posiadaæ dokumentacjê zawieraj±c±: nazwê po¿ywki, listê sk³adników i suplementów , (nr katalogowy), nr serii produkcyjnej, nr partii produkcyjnej, dane dotycz±ce drobnoustrojów u¿ytych do oceny po¿ywki, datê przydatno¶ci do u¿ycia, warto¶æ pH przed u¿yciem po¿ywki, dane dotycz±ce warunków przechowywania, kartê charakterystyki, ¶wiadectwo kontroli jako¶ci danej partii produktu od producenta. f) Ad. 7: Wykonawcy powinni dostarczyæ po¿ywki z instrukcj± w jêzyku polskim, dok³adnie oznakowane oryginaln± etykiet± o zawarto¶ci substancji toksycznych (z kart± substancji niebezpiecznych - o ile s± wymagane), z podaniem dok³adnej daty wa¿no¶ci. g) Ad. 8: Dostarczone po¿ywki wraz z suplementami i innymi dodatkowymi sk³adnikami po sporz±dzeniu w laboratorium Zamawiaj±cego nie mog± mieæ krótszego terminu wa¿no¶ci ni¿ 5 dni. h) Ad. 9: Odzysk dla po¿ywki: sta³ej wyra¿ony procentowo - minimum 70 %, kontrola mikrobiologiczna przy u¿yciu szczepów: Legionella pneumophila ATCCR33152, Legionela pneumophila ATCCR33156, Legionella pneumophila Wildtyp, Escherichia coli ATCCR8739, Pseudomonas aeruginosa ATCCR27853, Enterococcus faecalis CIP 106877 (odzysk mo¿e byæ wyra¿ony procentowo lub liczbowo) i) Ad. 10: Kontrola mikrobiologiczna przy u¿yciu szczepów Legionella pneumophila ATCCR33152, Legionella pneumophila ATCCR33156, Escherichia coli CIP 106878, odzysk dla po¿ywki sta³ej wyra¿ony procentowo- minimum 70% j) Ad. 11: Nadruk na denku p³ytki powinien byæ czytelny i zawieraæ nazwê po¿ywki, nr serii, datê wa¿no¶ci i godz. Rozlania 2) WYMAGANIA DO POD£O¯Y Z PAKIETU 4 a) dot. pozycji 1, 3 - Certyfikaty jako¶ci nale¿y dostarczyæ z podaniem ¿yzno¶ci wykonanej na szczepach referencyjnych (w szczególno¶ci ¿yzno¶æ nale¿y dostarczyæ z procentowym odzyskiem danego szczepu referencyjnego). Ponadto certyfikat jako¶ci powinien zawieraæ: nazwê producenta, nazwê produktu, numer serii, datê wa¿no¶ci, sk³ad po¿ywki, ogóln± charakterystykê po¿ywki (kolor, pH, opakowanie, sterylno¶æ), charakterystykê mikrobiologiczn± szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC. Odzysk dla po¿ywki suchej wyra¿ony procentowo - minimum 70 % (odzysk mo¿e byæ wyra¿ony procentowo lub liczbowo) b) dot. pozycji 1, 2, 3 - Kontrola jako¶ci po¿ywki przeprowadzona zgodnie z norm± PN-EN 12322 i ISO/TS 11133 3) WYMAGANIA DO POD£O¯Y Z PAKIETU 5 a) Dostarczanie pod³o¿y gotowych: zapewnienie odpowiednich warunków ich transportu - niezale¿nie od temperatury otoczenia, przez ca³y rok kalendarzowy, na koszt dostawcy/producenta. Zgoda na transport oferowanych produktów w temperaturze odbiegaj±cej od zalecanej temperatury przechowywania je¿eli dany producent posiada protokó³ walidacji transportu zaoferowanych produktów w innych warunkach - pod warunkiem zachowania odpowiednich w³a¶ciwo¶ci pod³o¿y, tj. nie zmienionych. b) Certyfikaty jako¶ci nale¿y dostarczyæ z podaniem ¿yzno¶ci wykonanej na szczepach referencyjnych (w szczególno¶ci ¿yzno¶æ dla po¿ywek agarowych nale¿y dostarczyæ z procentowym odzyskiem danego szczepu referencyjnego). Ponadto certyfikat jako¶ci powinien zawieraæ: nazwê producenta, nazwê produktu, numer serii, datê wa¿no¶ci, sk³ad po¿ywki, ogóln± charakterystykê po¿ywki (kolor, pH, opakowanie, sterylno¶æ), charakterystykê mikrobiologiczn± szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC. Odzysk dla po¿ywki sta³ej wyra¿ony procentowo - minimum 70 % (odzysk mo¿e byæ wyra¿ony procentowo lub liczbowo), dla po¿ywki p³ynnej - ¿yzno¶æ wystarczaj±ca (wzrost co najmniej 10 kolonii szczepu specyficznego na po¿ywce selektywnej) oraz selektywno¶æ wystarczaj±ca (brak wzrostu lub wzrost poni¿ej 10 kolonii szczepu niespecyficznego na po¿ywce nieselektywnej). c) Kontrola jako¶ci po¿ywki przeprowadzona zgodnie z norm± PN-EN 12322 i ISO/TS 11133.

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 33.69.81.00 - Kultury mikrobiologiczne .

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku - Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê O¶wiadczenie - o¶wiadczenie zawarte zosta³o w formularzu ofertowym pkt. 4 (za³±cznik nr 1 do SIWZ); Ocena spe³nienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia-nie spe³nia. Nie wykazanie spe³nienia któregokolwiek z ww. warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania o udzielenie zamówienia

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku - Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê O¶wiadczenie - o¶wiadczenie zawarte zosta³o w formularzu ofertowym pkt. 4 (za³±cznik nr 1 do SIWZ); Ocena spe³nienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia-nie spe³nia. Nie wykazanie spe³nienia któregokolwiek z ww. warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania o udzielenie zamówienia

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku - Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê O¶wiadczenie - o¶wiadczenie zawarte zosta³o w formularzu ofertowym pkt. 4 (za³±cznik nr 1 do SIWZ); Ocena spe³nienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia-nie spe³nia. Nie wykazanie spe³nienia któregokolwiek z ww. warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania o udzielenie zamówienia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku - Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê O¶wiadczenie - o¶wiadczenie zawarte zosta³o w formularzu ofertowym pkt. 4 (za³±cznik nr 1 do SIWZ); Ocena spe³nienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia-nie spe³nia. Nie wykazanie spe³nienia któregokolwiek z ww. warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania o udzielenie zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku - Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê O¶wiadczenie - o¶wiadczenie zawarte zosta³o w formularzu ofertowym pkt. 4 (za³±cznik nr 1 do SIWZ); Ocena spe³nienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formu³y spe³nia-nie spe³nia. Nie wykazanie spe³nienia któregokolwiek z ww. warunku skutkowaæ bêdzie wykluczeniem wykonawcy z postêpowania o udzielenie zamówienia

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY, US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane roboty budowlane, dostawy lub us³ugi odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:

  • za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu zajmuj±cego siê po¶wiadczaniem zgodno¶ci dzia³añ wykonawcy z normami jako¶ciowymi, je¿eli zamawiaj±cy odwo³uj± siê do systemów zapewniania jako¶ci opartych na odpowiednich normach europejskich;
  • inne dokumenty

    W celu potwierdzenia, ¿e oferowane przez wykonawcê dostawy odpowiadaj± wymaganiom okre¶lonym przez zamawiaj±cego w SIWZ, do oferty nale¿y obligatoryjnie do³±czyæ: 1) WYMAGANIA DLA PAKIETÓW OD 1 DO 3 - do wszystkich pod³o¿y wymienionych w pakietach 1 - 3 do³±czyæ nale¿y certyfikaty jako¶ci producenta dla serii i instrukcje wykonania producenta (oba dokumenty w jêz. polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêz. polski po¶wiadczonym przez wykonawcê); - za¶wiadczenia niezale¿nego podmiotu zajmuj±cego siê po¶wiadczaniem zgodno¶ci dzia³añ wykonawcy z normami jako¶ciowymi, je¿eli zamawiaj±cy odwo³uj± siê do systemów zapewniania jako¶ci opartych na odpowiednich normach europejskich - tzn. do³±czyæ nale¿y aktualne certyfikaty ISO 9001 oraz ISO 13485 (lub dokumenty równowa¿ne) producentów wszystkich oferowanych pod³o¿y (oba rodzaje certyfikatów w jêzyku polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêzyk polski po¶wiadczonym przez wykonawcê); - dok³adne przeliczenie ilo¶ci suplementu niezbêdnego do wykonania po¿ywek z 500g pod³o¿a podstawowego - w celach informacyjnych na oddzielnej karcie (dotyczy wszystkich po¿ywek sypkich, do których zamawiaj±cy ¿±da wycenienia suplementu). 2) WYMAGANIA DLA PAKIETU 4 - do wszystkich pod³o¿y wymienionych w pakiecie 4 do³±czyæ nale¿y certyfikaty jako¶ci producenta dla serii (dokumenty w jêz. polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêz. polski po¶wiadczonym przez wykonawcê); - za¶wiadczenia niezale¿nego podmiotu zajmuj±cego siê po¶wiadczaniem zgodno¶ci dzia³añ wykonawcy z normami jako¶ciowymi, je¿eli zamawiaj±cy odwo³uj± siê do systemów zapewniania jako¶ci opartych na odpowiednich normach europejskich - tzn. do³±czyæ nale¿y aktualne certyfikaty ISO 9001 oraz ISO 13485 (lub dokumenty równowa¿ne) producentów wszystkich oferowanych pod³o¿y (oba rodzaje certyfikatów w jêzyku polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêzyk polski po¶wiadczonym przez wykonawcê); 3) WYMAGANIA DLA PAKIETU 5 - do wszystkich pod³o¿y wymienionych w pakiecie 5 do³±czyæ nale¿y certyfikaty jako¶ci producenta dla serii (dokumenty w jêz. polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêz. polski po¶wiadczonym przez wykonawcê); - za¶wiadczenia niezale¿nego podmiotu zajmuj±cego siê po¶wiadczaniem zgodno¶ci dzia³añ wykonawcy z normami jako¶ciowymi, je¿eli zamawiaj±cy odwo³uj± siê do systemów zapewniania jako¶ci opartych na odpowiednich normach europejskich - tzn. do³±czyæ nale¿y aktualne certyfikaty ISO 9001 oraz ISO 13485 (lub dokumenty równowa¿ne) producentów wszystkich oferowanych pod³o¿y (oba rodzaje certyfikatów w jêzyku polskim lub ³±cznie z t³umaczeniem na jêzyk polski po¶wiadczonym przez wykonawcê);

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) pe³nomocnictwo, w przypadku gdy w imieniu wykonawcy ofertê sk³ada pe³nomocnik (oryginalny dokument lub kopia po¶wiadczona za zgodno¶æ z orygina³em - kopia pe³nomocnictwa powinna byæ po¶wiadczona notarialnie); 2) dokumenty dotycz±ce Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia: - pe³nomocnictwo udzielone przez Wykonawców do reprezentowania ich w postêpowaniu lub do reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy (oryginalny dokument lub kopia po¶wiadczona za zgodno¶æ z orygina³em - kopia pe³nomocnictwa powinna byæ po¶wiadczona notarialnie); - o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ww. ustawy - sk³ada pe³nomocnik wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia w ich imieniu, b±d¼ ka¿dy z wykonawców oddzielnie; - o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia z powodu okoliczno¶ci, o których mowa w art. 24 ust. 1 ww. ustawy - ka¿dy z wykonawców sk³ada oddzielnie; - dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej - oddzielnie ka¿dy z wykonawców wraz z ofert± sk³ada listê podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16.02.2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. Nr 50, poz. 331 ze zm.) albo informacjê o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej - za³±cznik nr 3 do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian: 1. Projekt umowy na wykonanie przedmiotu zamówienia stanowi integraln± czê¶æ SIWZ i zawarty zosta³ w za³±czniku nr 2 do SIWZ. 2. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagaj± dla swej wa¿no¶ci formy pisemnej - aneksu (za wyj±tkiem postanowieñ § 6 ust. 2) pod rygorem niewa¿no¶ci i bêd± dopuszczalne w granicach unormowania artyku³u 144 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. 3. Zakazuje siê istotnych zmian postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, za wyj±tkiem przypadków, które dotycz±: 1) nazwy producenta, nazwy przedmiotu zamówienia, opisu jego parametrów technicznych, wymagañ jako¶ciowych - w przypadku zast±pienia przedmiotu zamówienia okre¶lonego w za³±czniku nr 1 do umowy, przedmiotem zamówienia o wy¿szej jako¶ci i lepszych parametrach u¿ytkowych, przy czym zamiana ta nie mo¿e spowodowaæ podwy¿szenia ceny wynikaj±cej z oferty, na podstawie której Zamawiaj±cy dokona³ wyboru Wykonawcy, 2) wyd³u¿enia czasu trwania umowy, w sytuacji niezrealizowania dostaw przedmiotu zamówienia w ilo¶ci przewidzianej w za³±czniku nr 1 do umowy, przy jednoczesnym zachowaniu jej warto¶ci. 4. Inne dopuszczalne propozycje zmian postanowieñ zawartej umowy, niedotycz±ce bezpo¶rednio tre¶ci oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, dotycz± zmian formalno-organizacyjnych zarówno po stronie Zamawiaj±cego jak i Wykonawcy, np.: - nazwy, adresu i siedziby, danych teleadresowych, wpisów do KRS lub innych w³a¶ciwych ewidencji, - osób reprezentuj±cych strony, - osób odpowiedzialnych za realizacjê umowy i kontakty ze stron± przeciwn±.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsse.bialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bia³ymstoku 15-099 Bia³ystok, ul. Legionowa 8 Sekcja Zamówieñ Publicznych, pok. Nr 22 przetargi@wsse.bialystok.pl.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 25.03.2014 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bia³ymstoku 15-099 Bia³ystok, ul. Legionowa 8 Sekcja Zamówieñ Publicznych, pok. Nr 22.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.