eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WEJHEROWO › Dostawa różnych produktów spożywczych w 2021 roku

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2020-12-30



Ogłoszenie nr 774804-N-2020 z dnia 2020-12-30 r.

ARESZT ŚLEDCZY W WEJHEROWIE:

Dostawa różnych produktów spożywczych w 2021 roku

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

Nazwa projektu lub programu: Dostawa różnych produktów spożywczych w 2021 roku
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych: Nie

Minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %): 0%

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający: Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania: Nie

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających: Nie

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: Nie
I. 1) NAZWA I ADRES: ARESZT ŚLEDCZY W WEJHEROWIE, krajowy numer identyfikacyjny 10932000000000, SOBIESKIEGO 302, 84-200 WEJHEROWO, woj. pomorskie, państwo Polska

telefon: 58/778-79-03
faks: 58/778-79-04
e-mail: as_wejherowo@sw.gov.pl
www: www.zp.sw.gov.pl

adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny - Jednostka budżetowa Służby Więziennej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL): Tak, www.zp.sw.gov.pl

Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia: Tak, www.zp.sw.gov.pl

Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem: Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie: Nie

Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób: Nie

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób: Nie

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne: Nie

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa różnych produktów spożywczych w 2021 roku

Numer referencyjny: ZP/16/2020/pn

Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny: Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy

II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych

Zamówienie podzielone jest na części: Nie


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych
2. Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa, transportem na koszt wykonawcy, spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne, do siedziby- magazynu żywnościowego zamawiającego w okresie od dnia podpisania umowy do 31.12.2021r. Na dostawę różnych produktów spożywczych w 2021 roku (jakość zgodna z PN)
3. Nazwa i kod określony we Wspólnym Słowniku Zamówień:
CPV: 15800000-6, 15981000-8

4 Przedmiot zamówienia:
























5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
6. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
7. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających.
8. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dynamicznego systemu zakupów
9.Zamawiający nie dopuszcza aukcji elektronicznej.

10. Wymagania stawiane Wykonawcy:

1. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami. Musi być wolny od wad i zanieczyszczeń, musi posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Przedmiot zamówienia musi pochodzić z świeżych dat produkcji, wszystkie artykuły muszą posiadać określone terminy przydatności do spożycia i muszą być znakowane zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
2. Każda dostawa częściowa asortymentu winna pochodzić z jednej wytworzonej partii i charakteryzować się tym samym terminem przydatności do spożycia.
3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar opisany w niniejszej specyfikacji, na warunkach w niej określonych, zgodnie ze składanym zamówieniem przez każdą jednostkę samodzielnie zwaną dalej Zamawiającym jednostkowym.
4. Dostarczone produkty winny być wytwarzane zgodnie z Ustawą bezpieczeństwie żywności i żywienia i podległymi jej aktami wykonawczymi.
5. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru.
6. Wykonawca dostarczy towar transportem własnym lub innego przewoźnika spełniającym obowiązujące wymagania sanitarne.
7. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru, oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne.
8. Zamawiający zamawia u Wykonawcy towar z dostawą na koszt i ryzyko Wykonawcy, loco magazyn Zamawiającego znajdujący się w jego siedzibie.
9. Wykonawca winien wyrazić zgodę na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa zgodnie z wymogami służb ochrony Aresztu Śledczego w trakcie dostarczania towaru i pobytu na terenie Zamawiającego.
10. Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany przez Zamawiającego w jego magazynie w oparciu o złożone zamówienie. Dostarczone produkty muszą być oznaczone w sposób umożliwiający jego identyfikację bez konieczności naruszania opakowania (ilość, rodzaj, parametry, producent, data przydatności do spożycia).
11. Zrealizowanie zamówienia oznacza:
a) faktyczne dostarczenie zamówionego towaru w ustalonym terminie,
b) dostarczenie w chwili dostawy faktury zgodnej z dostarczonym asortymentem, nazewnictwem według zamówienia.
12. Jeżeli w trakcie przyjęcia dostawy, podczas oceny ilościowej zostaną stwierdzone uchybienia ilościowe dostarczanego przedmiotu zamówienia, Zamawiający ma prawo:
a) nie przyjąć danego asortymentu dostawy i zobowiązać Wykonawcę do skorygowania faktury w przedmiotowym zakresie w chwili dostawy drogą faksową lub mailową,
b) przyjąć niższą od zamówionej ilość asortymentu dostawy i zobowiązać Wykonawcę do skorygowania ilości przedmiotowego asortymentu na dowodzie zapłaty w chwili dostawy drogą faksową lub mailową,
c) w przypadku stwierdzenia nadwyżki dostarczanego asortymentu przyjąć tylko ilość ze złożonym zamówieniem i zobowiązać Wykonawcę do skorygowania ilości przedmiotowego asortymentu na fakturze w chwili dostawy drogą faksową lub mailową.
13. Ocena jakościowa będzie się odbywała poprzez ocenę organoleptyczną dostarczanego przedmiotu zamówienia, ocenę warunków transportu i pakowania.
14. Jeżeli w trakcie przyjęcia dostawy podczas oceny jakościowej zostaną stwierdzone uchybienia jakościowe Zamawiający ma prawo:
a) nie przyjąć danego asortymentu dostawy i zobowiązać Wykonawcę do skorygowania faktury w przedmiotowym zakresie w chwili dostawy drogą faksową lub mailową,
b) zobowiązać Wykonawcę do wymiany przedmiotowego asortymentu,
c) nie przyjąć całej dostawy wszystkich jej asortymentów, jeżeli istnieje zagrożenie, że kwestionowany parametr dostawy może mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo całej dostarczonej żywności.
15. O uchybieniach stwierdzonych w trakcie realizacji oraz o podjętej decyzji przez Zamawiającego jednostkowego Wykonawca zostanie niezwłocznie zawiadomiony telefonicznie, w formie mailowej lub faksowej.
16. W przypadku zakwestionowania opinii Zamawiającego jednostkowego przez Wykonawcę dotyczącej spełnienia wymogów jakościowych dla dostarczonego asortymentu, Zamawiający jednostkowy przekaże próbki partii do akredytowanego laboratorium celem przeprowadzenia badań jakościowych dla przedmiotowego asortymentu.
17. W przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego Wykonawcy zastrzeżeń w zakresie dostarczonego asortymentu, jego jakości lub ilości artykułów Wykonawca wymienia lub dostarcza zakwestionowane artykuły w terminie 48 godzin od momentu ich zgłoszenia. Zamawiający przekazuje Wykonawcy zastrzeżenia telefonicznie, pocztą elektroniczną lub za pomocą faksu.
18. Zamawiający ma prawo naliczyć karę umowną w wysokości 500 zł za niewywiązanie się z terminu reklamacji określonego w umowie zamówienia.
19. Termin przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia liczony od daty dostawy musi wynosić nie mniej niż 2 miesiące.
20. Dostawy, o których mowa w §1 następować będą partiami nie częściej niż dwa razy w miesiącu ( od poniedziałku do czwartku - oprócz świąt) transportem Wykonawcy i na koszt Wykonawcy do magazynu żywnościowego AŚ Wejherowo w godz. 8.00 - 13.00.
21. Zamawiający zobowiązuje się do składania zamówień u Wykonawcy telefonicznie, drogą faksową lub mailem w dni powszednie na 7 dni przed dostawą.


Lp
Nazwa
1
Cukier biały
Krystaliczny cukier wysokiej jakości otrzymany z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Powinien się cechować:
- powinien być sypki bez zlepów i grudek
- brak obcego zapachu
- charakterystyczny słodki smak
- barwa biała do kremowej
- opakowania do 50 kg; torba papierowa – zszywana
- PN-A-74850:1996; CPV15831200-4

2
Woda źródlana niegazowana
Nienasycona CO2 (niegazowana), bezbarwna, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń, bezwonna i bez obcych posmaków; opakowania:
- butelki plastikowe o poj. 1,5 l/ szt;
- opakowania zbiorcze: zgrzewy termokurczliwe.
- PN-99/Z-11001-2 ; CPV15981000-8

3
Herbata czarna granulowana
Gatunek I, typu indyjska lub równoważna, granulowana, niezwietrzała, o smaku i zapachu charakterystycznym dla herbaty, konsystencja sypka, bez grudek; bez obcych zapachów.
Pakowana w opakowania do 50 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-ISO-3720:1997 ; CPV5863200-7
4
Kawa zbożowa
Rodzaj napoju bezkofeinowego o smaku zbliżonym do kawy. Kawa zbożowa powinna składać się z prażonego żyta, jęczmienia, cykorii, buraka cukrowego, prażone zboża co najmniej 72%
- Kawa rozpuszczalna typu Inka lub równoważna.
- pakowana w opakowania do 50 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-A-94013:1998/Az1:2001; CPV15862000-8
5
Syrop owocowy (zaprawa do napojów)
Dostępny w następujących smakach: malinowy, pomarańczowy, truskawkowy, dzika róża, czarna porzeczka, wiśniowy.
Skład: cukier lub syrop fruktozowo-glukozowy, woda, zagęszczony sok (odpowiedni do odmiany), kwas cytrynowy-regulator kwasowości, aromat, barwnik, witamina C - substancja wzbogacająca;
- opakowanie szklane lub z tworzywa sztucznego o pojemności do 5 l
- PN-A-75955:1998/Az1:2001; CPV15831500-7
6
Ocet spirytusowy 10%
Rektyfikowany 10%, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego;
Wymagania jakościowe:
- struktura i konsystencja – jednolita, klarowna, płynna,
- barwa: - naturalna przezroczysta;
- smak i zapach – czysty, mocno kwaśny
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy – zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne,
Opakowania jednostkowe – butelki szklane z nakrętką lub butelki z tworzyw sztucznych o pojemności do 1 l, opakowanie zbiorcze – zgrzewa termokurczliwa
- PN-72/A-79733:1996; CPV15871110-8
7
Ketchup łagodny
Konsystencja półpłynna do gęstej z widocznymi cząsteczkami przypraw, smak słodko-kwaśny, bez obcych posmaków, barwa intensywnie czerwona;
- dostępne rodzaje: łagodny,
- bez konserwantów;
- skład: woda, koncentrat pomidorowy (min. 30%) cukier, warzywa, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana - substancje zagęszczające, sól, przyprawy, kwas cytrynowy-regulator kwasowości, benzoesan sodu - substancje konserwujące, naturalne aromaty przypraw smakowych;
- pakowany w opakowania jednostkowe do 1 kg – opakowanie z tworzywa sztucznego lub szklane
- PN-A-86951:1997; CPV15871230-5
Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury
8
Musztarda
Przyprawa otrzymana z ziarna gorczycy, wody, soli, cukru, octu i innych składników smakowo-zapachowych, bez dodatku lub z dodatkiem substancji dodatkowych zgodnie z obowiązującym prawem.
Stan opakowania - opakowanie zamknięte, nieuszkodzone, bez śladów wycieku zawartości.
Barwa i wygląd - właściwa dla zastosowanych surowców i ewentualnie dodanych składników smakowo-zapachowych; dopuszcza się obecność czarnych punktów w przypadku stosowania gorczycy czarnej.
Konsystencja - masa półpłynna z nieznaczną wyczuwalnością cząstek gorczycy i przypraw.
Zapach - właściwy dla musztardy, z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo-zapachowych; bez zapachów obcych.
Smak - Piekący, o zróżnicowanym natężeniu: od lekkiego dla musztardy stołowej i kremskiej do silnego dla musztardy sarepskiej
Musztarda dostępna w następujących odmianach: stołowa, sarepska, kremska;
- konsystencja gęsta, kolor odpowiedni dla danego surowca, gęsta konsystencja, stonowana barwa musztardy, wykonana na bazie naturalnych surowców, nie zawierająca konserwantów i sztucznych barwników;
- skład: woda, gorczyca, cukier, sól, przyprawy;
- pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg – opakowanie z tworzywa sztucznego lub szklane
- PN-A-86964:2002/Az1:2004; CPV15871250-1
Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury
9
Majonez
Wyrób otrzymany przez zemulgowanie oleju roślinnego jadalnego (olejów roślinnych jadalnych) w fazie wodnej, w obecności żółtka jaja kurzego. Dopuszcza się stosowanie następujących surowców i dodatków: jaj kurzych i ich przetworów, cukru, soli, mleka i jego przetworów, kwasów spożywczych (octowego, cytrynowego, mlekowego, jabłkowego i winowego), a także ich soli sodowych i potasowych, musztardy, owoców, warzyw, soków owocowych i warzywnych i ich koncentratów oraz substancji dodatkowych dozwolonych przy produkcji majonezu.
Konsystencja – jednolita, gładka, niedopuszczalne rozwarstwienie lub obecność widocznych kropel oleju
Barwa – jasnokremowa do jasnożółtej; dopuszczalna obecność przebarwień pochodzących z rozdrobnionych przypraw, niedopuszczalne zmiany barwy, np. ciemnienie
Zapach – właściwy, charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalna
obecność obcych zapachów.
Smak - charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalne obce posmak
- pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg – opakowanie z tworzywa sztucznego lub szklane
- PN-A-86950:1995/Ap1:2000; CPV15871273-8
Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury
10
Przyprawa do zup w płynie typu maggi
Produkt spożywczy otrzymany z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi przyprawę do dań; barwa – właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych, jednolita w całym płynie; smak i zapach – charakterystyczny dla zawartych składników.
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji, psucia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne.
Pakowana w opakowaniach jednostkowych do 1 l – butelki szklane lub z tworzywa sztucznego,
- PN-98/A-86967 ze zmianami; CPV15891500-5
Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury
11
Bulion rosół drobiowy w proszku w ilości
Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który to po przyrządzeniu stanowi zupę.
Wymagania jakościowe: struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, zawartość soli: nie więcej niż 10%.
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne;
- pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-A-94052:1996; CPV15891500-5
12
Bulion jarzynowy (bez dodatków pochodzenia zwierzęcego) w proszku
Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który to po przyrządzeniu stanowi zupę.
Wymagania jakościowe: struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, zawartość soli: nie więcej niż 10%.
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne;
- pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-A-94052:1996; CPV15891500-5

13
Zupa barszcz biały w proszku
Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość pieczarek suszonych min 10%.
Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%;
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne;
- pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-A-94052:1996; CPV15891400-4

14
Zupa żurek w proszku
Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość mąki żytniej min 15%.
Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%;
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne;
- pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-A-94052:1996; CPV15891400-4
15
Zupa barszcz czerwony w proszku
Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość suszonego koncentratu buraków czerwonych min 10 %, zawartość suszonych buraków min. 10%
Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%;
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne;
- pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-A-94052:1996; CPV15891400-4
16
Zupa gulaszowa w proszku
Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość tłuszczu wieprzowego wędzonego min. 5%
Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%;
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne;
- pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-A-94052:1996; CPV15891400-4
17
Sos pieczeniowy w proszku
Koncentrat sosu pieczeniowego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw.
Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania.
Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce.
- pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-A-86951; CPV15871260-4
18
Sos biały w proszku
Koncentrat sosu białego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw.
Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania.
Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce.
- pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-A-86951; CPV15871260-4
19
Sos boloński w proszku
Koncentrat sosu bolońskiego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw.
Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania.
Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce.
- pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana.
- PN-A-86951; CPV15871260-4
20
Granulat sojowy
Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej nie zawierający glutaminianu sodu.
Pakowany w opakowania jednostkowe do 15kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana;
- PN-ISO 5506:2002; CPV15890000-3
21
Kostka sojowa
Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej nie zawierający glutaminianu sodu.
Pakowany w opakowania jednostkowe do 15kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana;
- PN-ISO 5506:2002; CPV15890000-3
22
Kotlet sojowy a'la schabowy
Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej bez dodatku glutaminianu sodu oraz mąki ziemniaczanej.
Forma: kotlet a'la schabowy o gramaturze minimum 30g/szt.
Pakowany w opakowania jednostkowe 15 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana;
- PN-ISO 5506:2002; CPV15890000-3
23
Olej uniwersalny
Olej jadalny uniwersalny wyprodukowany z nasion rzepaku, słonecznika lub innej rośliny oleistej. Olej nadający się idealnie do smażenia, pieczenia, a także podkreślania smaku sałatek, sosów. Olej powinien posiadać charakterystyczny słomkowy kolor. Powinien posiadać zapach charakterystyczny dla oleju. Powinien być klarowny. Niedopuszczalne zmętnienie. Pakowany w opakowania z tworzyw sztucznych (butelki plastikowe) pojemności do 3 l.
- PN-A-86908:2000; CPV15411100-3
24
Sól warzona jodowana
Sól warzona jodowana spożywcza - chlorek sodu (min. 99%). Wymagania jakościowe:
- struktura i konsystencja: sypka (dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia), jednolita, bez grudek, biała barwa;
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, trwałe zbrylenia, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, brak oznakowania opakowań, opakowania uszkodzone;
- Pakowana w opakowania do 25kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN-C-84081-2:1998; CPV15872400-5
25
Pieprz czarny mielony
Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw, sałatek i marynat;
- opakowania do 5kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN-A-86955:1997/Az1:2002; CPV15872100-2
26
Proszek jajeczny (całe jaja)
Produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie. Wykonany z całego jaja.
Zregenerowany 1 kg proszku musi odpowiadać masie jajowej około 80 jaj kurzych o wadze około 60 g.
Pakowany w opakowania jednostkowe do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana;
27
Kwasek cytrynowy
Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek. Kryształy bezbarwne bez obcego zapachu. Smak kwaśny
- opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN-81/A-79734:198; CPV15890000-3

28
Koperek suszony
Wyselekcjonowana suszony koper I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%)
- opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN—72/A-77603; CPV15893000-4

29
Pietruszka nać suszona
Wyselekcjonowana suszona pietruszka I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%) pietruszka suszona – nać;
- opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN-72/A -77603;CPV15893000-4
30
Włoszczyzna suszona
Wyselekcjonowane warzywa suszone min. 5 składników np.;(marchew, pasternak, pietruszka, pietruszka liść, por, seler) bez soli i innych dodatków.
- opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN- A-77603:2007; CPV15893000-4
31
Czosnek granulowany
W skład powinno wchodzić m.in. czosnek, sól, regulator kwasowości, gatunek I
- opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN-R-75518; CPV15870000-7
32
Majeranek
Wyselekcjonowany suszony majeranek I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%) majeranek otarty
- opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią;
- PN-A-86958:1997/Az1:2002; CPV15870000-7
33
Papryka mielona słodka
Przyprawa ziołowa o barwie czerwonej otrzymywana z wysuszonej i zmielonej papryki rocznej charakteryzująca się słodkim smakiem, gatunek I
- opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN-A-86955:1997/Az1:2002; CPV15870000-7
34
Ziele angielskie ziarno
Ziele angielskie (korzennik lekarski); bukiet : ostry i aromatyczny, jak połączenie gałki muszkatołowej, goździków, imbiru i cynamonu; Smak: ciepły i słodko ostry, gatunek I
- opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN-85/R-87018, BN-67/8132-14; CPV15870000-7
35
Liść laurowy
Wyselekcjonowane suszone liści laurowe I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%)
- opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN-82/R-78011, BN-65/8132-10; CPV15870000-7
36
Cynamon
Wyselekcjonowany cynamon mielony bez glutaminianu sodu- 100%, gatunek I
- opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN-84/R-87010; CPV15870000-7
37
Przyprawa uniwersalna typu jarzynka/vegeta
Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/lub użytkowo-funkcjonalnym :
- przyprawa warzywna do potraw;
- skład: m.in. zawartość soli nie więcej niż 40%, suszone warzywa nie miej niż 15% np. (marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki), substancje wzmacniające smak i zapach, przyprawy
- opakowania do 5 kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią
- PN—86/A-9400; CPV15871270-7


II.5) Główny kod CPV: 15.80.00.00


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):

Wartość bez VAT: 0,00

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie

II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

data zakończenia: 31.12.2021

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów

Określenie warunków: nie określono warunków

III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna

Określenie warunków: nie określono warunków

III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa

Określenie warunków: nie określono warunków

Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: brak danych

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp

III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp: Tak

Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp - TAK
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp - TAK
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp - TAK
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp - TAK
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp - TAK
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp - TAK
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp - TAK
- podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp - TAK

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu: Tak

Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji: Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW, SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
zgodnie z załącznikiem do SIWZ

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
zgodnie z załącznikiem do SIWZ

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
zgodnie z załącznikiem do SIWZ

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
zgodnie z załącznikiem do SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony

IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium: Nie
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: Nie
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych: Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych: Nie

IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej: Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie

Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej: brak danych

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców:

Przewidywana minimalna liczba wykonawców:

Maksymalna liczba wykonawców:

Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta: brak danych

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej: brak danych

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów: brak danych

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych: brak danych

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów: brak danych

IV.1.8) Aukcja elektroniczna

Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem): brak danych

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:

IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
cena:100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony): Nie

IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne

IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem

Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji: brak danych

Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: brak danych

IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego

Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: brak danych

Informacje na temat etapów dialogu:

Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego

Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia: brak danych

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Nie

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym:

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:

Data: 20.01.2021, godzina: 10:00

Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem): Nie

IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: brak danych

IV.6.5) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.