eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bedlno › Zakup i dostawy mięsa drobiowego oraz wyrobów z mięsa drobiowego dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-20

Bedlno: Zakup i dostawy mięsa drobiowego oraz wyrobów z mięsa drobiowego dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach
Numer ogłoszenia: 72206 - 2013; data zamieszczenia: 20.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach , Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, woj. łódzkie, tel. 024 2821468, faks 024 2821468 w. 30.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Powiatowego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawy mięsa drobiowego oraz wyrobów z mięsa drobiowego dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: zakup i dostawy artykułów żywnościowych w postaci mięsa drobiowego oraz wyrobów z mięsa drobiowego dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach. Dostawy towaru na zasadach określonych w umowie będą realizowane przez Wykonawcę sukcesywnie w postaci dostaw częściowych, stosownie do potrzeb Zamawiającego. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą wynosi około: 1) Filet z piersi kurcząt kl. A schłodzony - ok. 355 kg; wyrób spełniający następujące parametry: element z tuszki kurczęcej obejmujący mięsień powierzchniowy i /lub głęboki bez przylegającej skóry, w całości lub podzielony na części; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1;1998; 2) Kurczak kl. A świeży - ok. 500 kg; wyrób spełniający następujące parametry: tuszka z kurczaka, patroszona, bez podrobów z szyją, nie mrożony, dostarczany luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86520:1998 Produkty drobiarskie - Tuszki drobiowe; 3) Kurczak kl. A mrożony - ok. 500 kg; wyrób spełniający następujące parametry: tuszka z kurczaka, patroszona, bez podrobów z szyją, mrożony, dostarczany luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86520;1998 Produkty drobiarskie - tuszki drobiowe; 4) Podudzie z kurcząt - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: pałka z nogi kurczaka świeża w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86522 Mięso drobiowe oddzielone mechanicznie; 5) Udo z kurcząt - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: udka z kurczaka świeże w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998; 6) Noga z kurcząt - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: element tuszki kurczęcej obejmujący kości - udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998; 7) Porcje rosołowe z kurcząt mrożone - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: porcje rosołowe z pozostałością mięsa i skórą, mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998; 8) Porcje rosołowe z kurcząt świeże - ok. .200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: porcje rosołowe z pozostałością mięsa i skórą, o zapachu swoistym dla mięsa świeżego, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998; 9) Kości spożywcze z kurcząt - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kości spożywcze z kurczaka świeże, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998; 10) Wątroba z kurcząt - ok. 230 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wątroba z kurczaka uzyskana podczas patroszenia tuszki kurczęcej w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych, usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; nie poddana procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-86523:1995 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 11) Żołądki z kurcząt - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: żołądki z kurczaka uzyskane podczas patroszenia tuszki kurczęcej i pozbawione części niejadalnych, żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej i pozbawiony rogowatego nabłonka, z odciętym przy mięśniu żołądkiem gruczołowym i dwunastnicą, tłuszcz usunięty; dopuszcza się niewielkie uszkodzenia mięśnia żołądka oraz pozostałość tkanki łącznej i niewielką ilość tkanki tłuszczowej; nie poddane procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523:1995 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 12) Serca z kurcząt - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: serca z kurczaka uzyskane podczas patroszenia tuszki kurczęcej i pozbawione części niejadalnych; nie poddane procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523:1995 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 13) Parówki drobiowe - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa drobiowa homogenizowana, w osłonce naturalnej lub sztucznej, wyprodukowana z peklowanych lub niepeklowanych surowców drobiowych i innych surowców, które zostały zhomogenizowane,z dodatkiem przypraw, wędzona lub niewędzona, poddana obróbce cieplnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995 Produkty drobiarskie - Wędliny drobiowe - Wymagania wspólne - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 z wyłączeniem p.5.1.; 14) Szynka bawarska z kurcząt lub produkt równoważny - ok. 110 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i / lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995 Produkty drobiarskie - Wędliny drobiowe - Wymagania wspólne - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 z wyłączeniem p.5.1.; 15) Szynka pizza lub produkt równoważny - ok.120 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób z drobno rozdrobnionego mięsa drobiowego, parzony, z dodatkiem sera, warzyw i papryki, w osłonce barierowej; wędlina o smaku, zapachu i wyglądzie pizzy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995 Produkty drobiarskie - Wędliny drobiowe - Wymagania wspólne - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 z wyłączeniem p.5.1.; 16) Szynka śniadaniowa lub produkt równoważny - ok.120 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma:PN-A-86526:1995 Produkty drobiarskie - Wędliny drobiowe - Wymagania wspólne - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 z wyłączeniem p.5.1.; 17) Pieczeń kutnowska lub produkt równoważny - ok.160 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób garmażeryjny z dodatkiem naturalnych przypraw m.in. natki pietruszki, pieczony w foremkach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86528:1996 Produkty drobiarskie - Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego - Wymagania i metody badań; 18) Pasztet gospodarza lub produkt równoważny - ok. 100 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób garmażeryjny podrobowy wykonany według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86528:1996 Produkty drobiarskie - Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego - Wymagania i metody badań; 19) Pasztet pieczony - ok.160 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób garmażeryjny podrobowy wykonany według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86528:1996 Produkty drobiarskie - Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego - Wymagania i metody badań. W sytuacji odmiennego nazewnictwa wyrobów z mięsa drobiowego, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy Wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.20.00 - Drób 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.15.00 - Produkty drobiowe .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od obowiązku wniesienia wadium przez Wykonawców

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia


III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego w SIWZ, Wykonawca jest zobowiązany do złożenia ( przypadku zaoferowania produktów równoważnych) ulotek lub innych materiałów zawierających nazwę tego produktu oraz skład surowców użytych do jego produkcji.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian zawartej umowy w przypadkach: 1) wystąpienia okoliczności siły wyższej, takich jak w szczególności: pożar, powódź, niszczące działanie wiatru, gradobicie, uderzenie pioruna, upadek statku powietrznego, które to okoliczności przyczyniłyby się do opóźnienia wykonania świadczenia Wykonawcy - przedłużenie terminu na wykonanie świadczenia Wykonawcy stosownie do przyczynienia się okoliczności siły wyższej do opóźnienia, 2) zmiany danych Wykonawcy (np. zmiana siedziby, adresu, nazwy), 3) zmiany stawki VAT - w takim przypadku cena netto nie ulegnie zmianie, a cena brutto ulegnie odpowiedniej zmianie, w wysokości i terminie wynikającymi z aktu prawnego wprowadzającego nową stawkę. W takim przypadku wynagrodzenie brutto, o którym mowa w § 3 ust. 1 b) umowy ulegnie odpowiedniej zmianie, 4) obniżenia ceny płaconej przez Zamawiającego, 5) zmiany cen dostarczanych towarów zgodnie z postanowieniami § 3 ust. 3 umowy, 6) zmiany dostarczanych towarów na towary wyższej jakości, o wyższych parametrach, o dłuższych terminach przydatności do wykorzystania - pod warunkiem pełnej zgodności nowych towarów z pierwotnym opisem przedmiotu zamówienia, 7) niewykorzystania wartości umowy określonej w § 3 - w takim przypadku Zamawiający przewiduje możliwość przedłużenia okresu obowiązywania umowy na czas określony, nie dłużej jednak niż do wykorzystania wartości umowy. 2. W każdym z powyższych przypadków zmiana umowy wymaga zgody obu stron, wyrażonej na piśmie pod rygorem nieważności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; adres: Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, w Dziale Administracyjno Gospodarczym, lub pocztą na pisemny wniosek.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.03.2013 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego w Sekretariacie; budynek Dworek..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.