eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bedlno › Zakup i dostawy mięsa drobiowego oraz wyrobów z mięsa drobiowego dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-03-13

Bedlno: Zakup i dostawy mięsa drobiowego oraz wyrobów z mięsa drobiowego dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach
Numer ogłoszenia: 100566 - 2013; data zamieszczenia: 13.03.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 72206 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach, Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, woj. łódzkie, tel. 024 2821468, faks 024 2821468 w. 30.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Powiatowego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawy mięsa drobiowego oraz wyrobów z mięsa drobiowego dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych w postaci mięsa drobiowego oraz wyrobów z mięsa drobiowego do magazynu żywnościowego Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach, dla potrzeb kuchni przygotowującej posiłki dla mieszkańców Domu. Dostawy towaru na zasadach określonych w umowie będą realizowane przez Wykonawcę sukcesywnie w postaci dostaw częściowych, stosownie do potrzeb Zamawiającego. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około: 1) Filet z piersi kurcząt kl. A schłodzony - ok. 355 kg; wyrób spełniający następujące parametry: element z tuszki kurczęcej obejmujący mięsień powierzchniowy i /lub głęboki bez przylegającej skóry, w całości lub podzielony na części; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1;1998; 2) Kurczak kl. A świeży - ok. 500 kg; wyrób spełniający następujące parametry: tuszka z kurczaka, patroszona, bez podrobów z szyją, nie mrożony, dostarczany luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86520:1998 Produkty drobiarskie - Tuszki drobiowe; 3) Kurczak kl. A mrożony - ok. 500 kg; wyrób spełniający następujące parametry: tuszka z kurczaka, patroszona, bez podrobów z szyją, mrożony, dostarczany luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86520;1998 Produkty drobiarskie - tuszki drobiowe; 4) Podudzie z kurcząt - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: pałka z nogi kurczaka świeża w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86522 Mięso drobiowe oddzielone mechanicznie; 5) Udo z kurcząt - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: udka z kurczaka świeże w pierwszym gatunku, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998; 6) Noga z kurcząt - ok. 120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: element tuszki kurczęcej obejmujący kości - udową, piszczelową i strzałkową, łącznie z otaczającymi je mięśniami, nie mrożona, dostarczana luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998; 7) Porcje rosołowe z kurcząt mrożone - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: porcje rosołowe z pozostałością mięsa i skórą, mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998; 8) Porcje rosołowe z kurcząt świeże - ok. .200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: porcje rosołowe z pozostałością mięsa i skórą, o zapachu swoistym dla mięsa świeżego, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998; 9) Kości spożywcze z kurcząt - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kości spożywcze z kurczaka świeże, nie mrożone, dostarczane luzem w pojemnikach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86524:1994 Mięso drobiowe w elementach - wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998; 10) Wątroba z kurcząt - ok. 230 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wątroba z kurczaka uzyskana podczas patroszenia tuszki kurczęcej w postaci podwójnych lub pojedynczych płatów i pozbawiona części niejadalnych, usunięty całkowicie woreczek żółciowy wraz ze skrawkiem zazieleniałej wątroby; nie poddana procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-86523:1995 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 11) Żołądki z kurcząt - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: żołądki z kurczaka uzyskane podczas patroszenia tuszki kurczęcej i pozbawione części niejadalnych, żołądek mięśniowy oczyszczony z treści pokarmowej i pozbawiony rogowatego nabłonka, z odciętym przy mięśniu żołądkiem gruczołowym i dwunastnicą, tłuszcz usunięty; dopuszcza się niewielkie uszkodzenia mięśnia żołądka oraz pozostałość tkanki łącznej i niewielką ilość tkanki tłuszczowej; nie poddane procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523:1995 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 12) Serca z kurcząt - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: serca z kurczaka uzyskane podczas patroszenia tuszki kurczęcej i pozbawione części niejadalnych; nie poddane procesowi mrożenia; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86523:1995 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 13) Parówki drobiowe - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa drobiowa homogenizowana, w osłonce naturalnej lub sztucznej, wyprodukowana z peklowanych lub niepeklowanych surowców drobiowych i innych surowców, które zostały zhomogenizowane,z dodatkiem przypraw, wędzona lub niewędzona, poddana obróbce cieplnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995 Produkty drobiarskie - Wędliny drobiowe - Wymagania wspólne - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 z wyłączeniem p.5.1.; 14) Szynka bawarska z kurcząt lub produkt równoważny - ok. 110 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i / lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995 Produkty drobiarskie - Wędliny drobiowe - Wymagania wspólne - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 z wyłączeniem p.5.1.; 15) Szynka pizza lub produkt równoważny - ok.120 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób z drobno rozdrobnionego mięsa drobiowego, parzony, z dodatkiem sera, warzyw i papryki, w osłonce barierowej; wędlina o smaku, zapachu i wyglądzie pizzy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526:1995 Produkty drobiarskie - Wędliny drobiowe - Wymagania wspólne - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 z wyłączeniem p.5.1.; 16) Szynka śniadaniowa lub produkt równoważny - ok.120 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma:PN-A-86526:1995 Produkty drobiarskie - Wędliny drobiowe - Wymagania wspólne - wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 z wyłączeniem p.5.1.; 17) Pieczeń kutnowska lub produkt równoważny - ok.160 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób garmażeryjny z dodatkiem naturalnych przypraw m.in. natki pietruszki, pieczony w foremkach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86528:1996 Produkty drobiarskie - Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego - Wymagania i metody badań; 18) Pasztet gospodarza lub produkt równoważny - ok. 100 kg; za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/ lub użytkowo-funkcjonalnym: wyrób garmażeryjny podrobowy wykonany według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86528:1996 Produkty drobiarskie - Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego - Wymagania i metody badań; 19) Pasztet pieczony - ok.160 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób garmażeryjny podrobowy wykonany według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86528:1996 Produkty drobiarskie - Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego - Wymagania i metody badań..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.20.00 - Drób 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.15.00 - Produkty drobiowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.03.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Kutnowskie Zakłady Drobiarskie EXDROB Spółka Akcyjna, ul. Mickiewicza 108, 99-300 Kutno, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 29562,40 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 24439,50

  • Oferta z najniższą ceną: 24439,50 / Oferta z najwyższą ceną: 24439,50

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.