Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2009-03-20
Wola Krzysztoporska: Zakup oleju opa³owego do kot³owni olejowej w Zespole Szkó³ Rolniczych Centrum Kszta³cenia Praktycznego im.W.Witosa w Bujnach
Numer og³oszenia: 70894 - 2009; data zamieszczenia: 20.03.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespó³ Szkó³ Rolniczych Centrum Kszta³cenia Praktycznego im. W. Witosa w Bujnach , ul. Piotrkowska 30, 97-371 Wola Krzysztoporska, woj. ³ódzkie, tel. 044 6472559, faks 044 6472559.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zsrckpbujny.com
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Zakup oleju opa³owego do kot³owni olejowej w Zespole Szkó³ Rolniczych Centrum Kszta³cenia Praktycznego im.W.Witosa w Bujnach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa oleju opa³owego w 2009r. - 100.000 l.
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 23.12.21.00 - 23.12.21.00 .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Wadium - 3.000,00 p³atne przelwem na konto podane w Specyfikacji Istotnych Warunków ZamówieniaIII.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: Wykonawcy spe³niaj± warunki okre¶lone przepisami art.22 ust.1 ustawy i nie podlegaj± wykluczeniu na podstawie przepisów art.24 ust. 1 i 2 ustawy o zamówieniach publicznych. Zamawiaj±cy zastosuje druk ZP-17 wed³ug zasad spe³nia/ nie spe³nia..
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. Formularz ofertowy; 2. Aktualny odpis z rejestru; 3. Koncesja, zezwolenie lub licencja; 4. Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego; 5. Aktualne za¶wiadczenie z Urzêdu Skarbowego, ZUS lub KRUS; 6. Dowód wniesienia wadium; 7. O¶wiadczenie wykonawcy dotycz±ce postêpowania o zamówieniu publicznym; 8. Polisa lub inny dokument ubezpieczenia; 9. Wykaz dokonanych dostaw z okresu 3 ostatnich lat..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsrbujny.bip.net.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zespó³ Szkó³ Rolniczych Centrum Kszta³cenia Praktycznego im.W.Witosa w Bujnach ul. Piotrkowska 30; 97-371 Wola Krzysztoporska.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 31.03.2009 godzina 10:00, miejsce: Zespó³ Szkó³ Rolniczych Centrum Kszta³cenia Praktycznego im.W.Witosa w Bujnach ul. Piotrkowska 30; 97-371 Wola Krzysztoporska - sekretariat.
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.