To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-03-01
Warszawa: Usługi cateringowe (wyżywienie całodzienne - zadania I-III) dla : - Uczestników XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie I; - Jurorów XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie II; - Gości Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie III; - Na uroczyste otwarcie i zamknięcie XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie IV
Numer ogłoszenia: 68581 - 2011; data zamieszczenia: 01.03.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 245523 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Narodowy Instytut Fryderyka Chopina, ul. Tamka 43, 00-355 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 44 16 100, faks 22 44 16 112.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa instytucja kultury.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi cateringowe (wyżywienie całodzienne - zadania I-III) dla : - Uczestników XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie I; - Jurorów XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie II; - Gości Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie III; - Na uroczyste otwarcie i zamknięcie XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie IV.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługi cateringowe (wyżywienie całodzienne - zadania I-III) dla : - Uczestników XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie I; - Jurorów XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie II; - Gości Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie III; - Na uroczyste otwarcie i zamknięcie XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie IV.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Usługi cateringowe (wyżywienie całodzienne - zadania I-III) dla : - Uczestników XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie I
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.09.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- ORBIS S. A., ul. Bracka 16, 00-028 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 240000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 220236,80
Oferta z najniższą ceną: 220236,80 / Oferta z najwyższą ceną: 220236,80
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: Usługi cateringowe (wyżywienie całodzienne - zadania I-III) dla Jurorów XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie II
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.09.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- ORBIS S. A., ul. Bracka 16, 00-028 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 60000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 53820,00
Oferta z najniższą ceną: 53820,00 / Oferta z najwyższą ceną: 53820,00
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: Usługi cateringowe (wyżywienie całodzienne - zadania I-III) dla : - Uczestników XVI Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina dla Gości Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina - zadanie III
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.09.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
HOTELE WARSZAWSKIE "SYRENA" SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
HOTELE WARSZAWSKIE "SYRENA" SP. Z O.O.
- HOTELE WARSZAWSKIE SYRENA Sp. z o. o., Pl. Konstytucji 1, 00-647 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 50000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 50000,00
Oferta z najniższą ceną: 50000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 50000,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
W ramach planu merytorycznego Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina najważniejsze miejsce zajmuje organizacja i przeprowadzenie Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina. W celu zapewnienia należytej opieki i gościnności dla Jurorów, Finalistów i Gości Specjalnych Konkursu niezbędne jest zapewnienie dla nich pełnego dziennego wyżywienia na jak najwyższym poziomie. Posiłki dla znamienitych gości Konkursu, który odbywa się tylko raz na 5 lat i jest najbardziej prestiżowym Konkursem Chopinowskim na świecie, muszą być zapewnione na najwyższym poziomie jakości, świeżości i smaku, do tego niezbędne jest zapewnienie usług cateringowo restauracyjnych podczas uroczystego otwarcia i zamknięcia Konkursu. Posiłki muszą być zapewnione dla wszystkich gości w miejscach ich zakwaterowania, tj. w odpowiednich hotelach, w związku z czym nie jest możliwa realizacja zamówień w zakresie poszczególnych zadań przez innych Wykonawców, niż ci, którzy zapewniają usługi hotelarskie. W zakresie usługi catringowej na uroczystość otwarcia i zamknięcia niezbędny jest wybór wykonawcy posiadającego odpowiednie doświadczenie w organizacji tego typu usług. W związku z zakwaterowaniem Gości Konkursu Chopinowskiego w Hotelu Polonia - należącego do Firmy Hotele Warszawskie Syrena Sp. z o.o. oraz zakwaterowania Jurorów Konkursu w Hotelu Sofitel Victoria oraz zakwaterowaniu uczestników Konkursu w Hotelu Novotel należących do Firmy Orbis S. A. wskazane jest aby usługi żywieniowe miały miejsce w miejscach zakwaterowania w celu zaoszczędzenia czasu wszystkich osób uczestniczących w Konkursie. Usługi cateringowe na otwarcie i zamknięcie Konkursu mogą być zorganizowane przez jednego z wyżej wskazanych Wykonawców (rynek wykonawców świadczących tego typu usługi jest niewielki, a zapewnienie dużej liczby posiłków na odpowiednim poziomie może zapewnić niewielu wykonawców).
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa drobnego sprzętu laboratoryjnego - Części 1-38
- Zakup i dostawa samochodów osobowych dla WFOŚiGW w Warszawie
- Wykonanie centralnego, zintegrowanego systemu zarządzania energią w budynku Starego BUW w Warszawie
- Remont elewacji z płyt kamiennych na budynku przy ul. Marszałkowskiej 82 w Warszawie, będącym w trwałym zarządzie Sądu Rejonowego dla Warszawy - Śródmieścia w Warszawie.
- Zakup, wykonanie i dostawa artykułów promocyjnych dla WFOŚiGW w Warszawie
- Dostawa urządzeń sieciowych
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostawa gotowych posiłków dla dzieci uczęszczających do oddziałów szkolnych w Szkole Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Sieprawiu w roku szkolnym 2024/2025
- Świadczenie usługi kompleksowej tj. usług cateringowych wraz z wynajmem sal szkoleniowych oraz świadczenie usług cateringowych (woj.dolnośląskie) 6 zadań
- Usługa cateringowa w dn. 04-06/06/2024 r. podczas konferencji odbywającej się na terenie Uczelni (Budynek A-0, U-2, D-17) - DE-dzp.272-236/24
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby prawidłowej realizacji projektu pn.: Deinstytucjonalizacja i wsparcie wojewódzkiej pieczy zastępczej
- Organizacja wyjazdów integracyjno - krajoznawczych dla uczestników projektu pt. "Rozwój kształcenia zawodowego w Powiecie Wołowskim - edycja 3" - CZĘŚĆ I
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.