eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czarne › Dostawa konserw do kantyn i stołówek Zamawiającego.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-02-26

Czarne: Dostawa konserw do kantyn i stołówek Zamawiającego.
Numer ogłoszenia: 66140 - 2014; data zamieszczenia: 26.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA" , ul. Pomorska 1, 77-330 Czarne, woj. pomorskie, tel. 59 833 36 79, faks 59 833 24 30.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa konserw do kantyn i stołówek Zamawiającego..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wyszczególnienie przedmiotu dostawy: L.p. Asortyment wskazany lub równoważny J.m. Ilość do 1. Konserwa turystyczna 300g (alupak) szt. 3000 2. Konserwa tyrolska 130g (alupak) szt. 2000 3. Pasztet drobiowy 130g (alupak) szt. 4000 4. Pasztet drobiowy 300g (alupak) szt. 3000 5. Konserwa golonkowa 320g alupak szt. 2000 6. Smalec z mięsem 108g (alupak) szt. 5000 7. Smalec z cebulą 108g (alupak) szt 5000 8. Konserwa mięsna z indykiem 300g (alupak) szt 2000 9. Gulasz angielski 300g (alupak) szt 2000 10. Szynka konserwowa 320g (alupak) szt. 2000 11. Boczek farmerski 320g alupak szt. 2000 12. Tuszonka wiejska 320g alupak szt. 2000 13. Makrela wędzona kg. 100 14. Łosoś wędzony 100g szt. 100 15. Śledź marynowany wiadro 4kg szt. 20 16. Marinus Matias filety sledziowe w oleju 225g-tacka szt. 200 17. Śledź solony wiadro 4kg szt. 20 18. Sałatka śledziowa 150g(opakowanie plastik) szt. 2000 19. Koreczki śledziowe 250g szt. 2000 20. Filety śledziowe w sosie śmietanowym 300g szt. 3000 21. Rolmopsy 400g szt. 100 22. Sałatka śledziowa400g(opakowanie plastik) szt. 2000 23. Filet mintaj b/k (mrożony) kg. 100 24. Sałatka rybna 160g (z otwieraczem) szt. 300 25. Filet panga b/k (mrożony) kg. 100 26. Paprykarz szczeciński 341g(z otwieraczem) szt. 300 27. Paprykarz szczeciński 135g(alupak) szt. 3000 28. Sałatka z makreli 130g(alupak) szt. 3000 29. Tuńczyk Kier w oleju rozdrobniony z otwieraczem szt. 2000 30. Tuńczyk Kier w sosie własnym rozdrobniony z otwieraczem szt. 2000 31. Tuńczyk Kier duże kawałki w sosie słodko-kwaśnym z otwieraczem 185g szt. 1000 32. Tuńczyk Kier w sosie pomidorowym z otwieraczem 185g szt. 1000 33. Tuńczyk Kier kawałki w oleju z otwieraczem 170g szt. 1000 34. Tuńczyk Kier kawałki w zalewie z otwieraczem 170g szt. 1000 35. Tuńczyk Kier w sosie z zielonego Curry z otwieraczem 185g szt. 1000 36. Tuńczyk Kier w majonezie z Curry z otwieraczem 185g szt. 1000 37. Tuńczyk Kier w sałatce meksykańskiej 185g z otwieraczem szt. 1000 38. Tuńczyk Kier w japoński sosie TERIYAKI 170g z otwieraczem szt. 1000 39. Szprot w sosie pomidorowym z otwieraczem 170g szt. 600 40. Szprot w oleju z otwieraczem 170g szt. 600 41. Filety z makreli w oleju z otwieraczem 170g szt. 600 42. Filety z makreli w sosie pomidorowym z otwieraczem 170g szt. 600 43. Filety śledziowe w sosie pomidorowym z otwieraczem 170g szt. 600 44. Filety śledziowe w oleju z otwieraczem 170g szt. 600 2.1. Miejsce dostawy 1) Kantyna i stołówka w Areszcie Śledczym w Białymstoku, ul. Kopernika 21, 15-377 Białystok; 2) Kantyna i stołówka w Zakładzie Karnym w Białymstoku, ul. Hetmańska 89, 15-377 Białystok Kantyna w Areszcie Śledczym w Hajnówce, Warszawska 67, 17-200 Hajnówka 2. Dostawa będzie realizowana w ilościach i w terminie uzgodnionym z pracownikiem Zamawiającego. Termin dostawy nie może przekraczać dwóch dni od chwili złożenia zamówienia. 3. Dostawa będące przedmiotem zamówienia będą realizowane przez Wykonawcę własnym transportem na jego koszt, z zapewnieniem wyładunku i możliwości sprawdzenia ilości i jakości dostawy. 4. Warunki jakie musi spełnić przedmiot dostawy i warunki dostawy: 1) przedmiot dostawy musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego dla każdego rodzaju asortymentu i spełniać wymogi określone przepisami odrębnymi a w szczególności; a) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów, b) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, c) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego, d) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych, e) rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych, f) ustawy z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych. 2) dostarczony asortyment nie może nosić żadnych oznak uszkodzeń fizycznych i biochemicznych, 3) dostarczany towar musi być wolny od wad fizycznych i prawnych, 4) dostarczany towar musi być pełnowartościowy, z ważną datą do spożycia 5) godziny i wielkość poszczególnych dostaw będzie ustalana telefonicznie z Wykonawcą przez pracowników Zamawiającego z dwudniowym wyprzedzeniem, 6) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w opakowaniach zbiorczych zapewniających odpowiednie zabezpieczenie dostarczanego asortymentu..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zmiany umowy. 1. Wszelkie zmiany niniejszej Umowy wymagają dla swej ważności formy pisemnej pod rygorem nieważności. 2. Zmiana Umowy musi być zgodna z ustawą Prawo zamówień publicznych i zgłoszona przez Stronę nie później niż w terminie 2 dni przed jej planowanym wprowadzeniem. 3. Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia następujących zmian do Umowy: 1) gdy zachodzi konieczność zastąpienia jednego asortymentu innym równoważnym, innym, pod warunkiem, że spełnia wymagania określone przez Zamawiającego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, a zmiana wynika: a) z zakończenia produkcji, b) zmiany wielkości opakowania gramatury produktu, gdy producent zakończył produkcję asortymentu w opakowaniach lub gramaturze w poprzednich wielko-ściach, 2) gdy niezbędna jest zmiana sposobu wykonania zobowiązania, o ile zmiana taka jest korzystna dla Zamawiającego lub jest konieczna w celu prawidłowego wykonania umowy, a w szczególności, gdy wystąpi konieczność na żądanie zakładów karnych/ aresztów śledczych współpracujących z Zamawiającym zmiany ceny lub rodzaju ofe-rowanego asortymentu; 3) zmiany terminu dostawy - całości lub części w przypadku wystąpienia siły wyższej lub innych okoliczności, za które Strony nie ponoszą odpowiedzialności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pigbzamowieniapubliczne.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej POMERANIA z siedzibą w Czarnem ODDZIAŁ W CZERWONYM BORZE, Czerwony Bór 23 18-400 Łomża, tel. (086) 215-35-95 - sekretariat..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.03.2014 godzina 10:00, miejsce: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej POMERANIA z siedzibą w Czarnem ODDZIAŁ W CZERWONYM BORZE, Czerwony Bór 23 18-400 Łomża, tel. (086) 215-35-95 - pok. 6..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.