eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Częstochowa › USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU PEDAGOGICZNEGO



Ogłoszenie z dnia 2016-06-01

Częstochowa: USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU PEDAGOGICZNEGO
Numer ogłoszenia: 62571 - 2016; data zamieszczenia: 01.06.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie, ul. Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, woj. śląskie, tel. 034 3784100, faks 034 3784202.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU PEDAGOGICZNEGO.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i obsługa obiadu dla maksymalnie 45 osób - minimum 35 osób, w dniu 30.05.2016 r. o godz. 13.00-14.00 Wymagania: miejsce realizacji: budynek Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie ul. Waszyngtona 4/8, Częstochowa; Minimalne menu obiadu: Zupa: krem pomidorowy (250 ml/os.) danie główne: roladki wieprzowe w sosie (ok. 160 g/os.), dodatki typu: kluski śląskie, zestaw surówek (ok. 140 g./os.) napoje zimne: kompot (ok. 250 ml/os.) Wykonawca jest zobowiązany zapewnić: stoły, krzesła, zastawę białą porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe w odpowiedniej ilości, obrusy materiałowe i dekorację stołu i dopasowane serwetki papierowe (jednorazowe), obsługę kelnerską przez cały czas trwania obiadu. Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku. Wykonawca odpowiada za podanie przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Zamawiający zapłaci wykonawcy wynagrodzenie odpowiadające faktycznie wykonanemu zakresowi usług, z zastosowaniem cen podanych w ofercie, z uwzględnieniem faktycznej liczby osób oraz z uwzględnieniem minimalnego i maksymalnego poziomu zamawianych usług. Minimalny poziom, na którym zostanie zrealizowane zamówienie obejmuje przygotowanie i obsługę obiadu dla 35 osób. Maksymalny poziom realizacji zamówienia nie przekroczy przygotowania i obsługi obiadu dla 45 osób..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.05.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa ALICJA s.c. Alicja Tomaszewicz i Roman Radecki, Ul. Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 650,41 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 900,00

  • Oferta z najniższą ceną: 900,00 / Oferta z najwyższą ceną: 1170,00

  • Waluta: PLN .


ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zgodnie z art. 70 ustawy Pzp, zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia sa dostawy lub usługi powszechnie dostepne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niz kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczna. Jest to usługa powszechnie dostępna o ustalonych standardach jakościowych. Przedmiot zamówienia nie wykazuje się złożonością i specyficznymi cechami. Wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.