eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wrocław › Usługi restauracyjne dla nie więcej niż 35 osób w lokalach gastronomicznych we Wrocławiu, podczas spotkania partnerów w ramach projektu Boost Inno Boosting Social Innovation współfinansowanego z Programu URBACT III z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w dniach 6-8 lipca 2016r

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-05-31

Wrocław: Usługi restauracyjne dla nie więcej niż 35 osób w lokalach gastronomicznych we Wrocławiu, podczas spotkania partnerów w ramach projektu Boost Inno Boosting Social Innovation współfinansowanego z Programu URBACT III z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w dniach 6-8 lipca 2016r
Numer ogłoszenia: 61687 - 2016; data zamieszczenia: 31.05.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Wrocław Urząd Miejski Wrocławia , pl. Nowy Targ 1-8, 50-141 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 71 7779230, 7779231, faks 71 7779229.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.um.wroc.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi restauracyjne dla nie więcej niż 35 osób w lokalach gastronomicznych we Wrocławiu, podczas spotkania partnerów w ramach projektu Boost Inno Boosting Social Innovation współfinansowanego z Programu URBACT III z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w dniach 6-8 lipca 2016r.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są usługi restauracyjne dla nie więcej niż 35 osób - przedstawicieli miast partnerskich Wrocławia w projekcie Boost Inno Boosting Social Innovation w wybranych lokalach gastronomicznych we Wrocławiu. Aby zapewnić różnorodność oferty i ukazać uczestnikom pochodzącym z różnych miast Europy potencjał gastronomiczny Wrocławia jako Europejskiej Stolicy Kultury, zamówienie usług restauracyjnych realizowane będzie w podziale na 4 Zadania: - Zadanie 1 (usługa nr 1): organizacja kolacji w godz. 19.00-20.30 dla 35 osób w dniu 6 lipca 2016r. na obszarze wrocławskiego osiedla Nadodrze, określonym uchwałą Rady Miejskiej Wrocławia nr XX/419/16 http://bip.um.wroc.pl/artykul/158/2890/granice-wroclawskich-osiedli - Zadanie 2 (usługa nr 2): organizacja obiadu w godz. 13.00-14.30 dla 35 osób w dniu 7 lipca 2016r. na obszarze ograniczonym ulicą Świdnicką (część piesza) - Ofiar Oświęcimskich - Rynkiem, - Zadanie 3 (usługa nr 3): organizacja kolacji w godz. 19.00-21.00 dla 35 osób w dniu 7 lipca 2016r. na obszarze centrum staromiejskiego w granicach Parku Kulturowego określonego uchwałą Rady Miejskiej Wrocławia nr LVI/1465/14 http://www.wroclaw.pl/park-kulturowy-uchwala - Zadanie 4 (usługa nr 4): organizacja obiadu w godz. 13.00-14.30 dla 35 osób w dniu 8 lipca 2016r. na obszarze ograniczonym ulicą Świdnicką (część piesza) - Ofiar Oświęcimskich - Rynkiem. 2. UWAGI OGÓLNE DOTYCZACE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: - Jeden Wykonawca może złożyć ofertę na jedno lub więcej zadań, jednak Zamawiający wymaga, aby realizacja usług restauracyjnych odbywała się w różnych lokalach gastronomicznych. - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zrealizowania przedmiotu umowy dla mniej niż 35 osób. Ostateczną liczbę osób, nie mniejszą niż 28, Zamawiający poda Wykonawcy na 7 dni przed planowaną usługą. Ilość osób wskazana w SIWZ stanowi maksymalny zakres usługi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości posiłków, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między ilością wskazaną w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną przez Wykonawcę. - Rzeczywiste wynagrodzenie umowne brutto będzie wynikało z faktycznej liczby osób które skorzystają z usług restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę. Rozliczenie nastąpi po cenach jednostkowych (przyjętych na osobę) określonych w Formularzu Ofertowym. - Wykonawca musi przedstawić menu dla usługi, na którą składa ofertę. - Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi - na każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków i ich dostawy..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 3.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zadanie 1-4 Wykonawca musi wykazać, że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 3 usługi restauracyjne dla grup zorganizowanych nie mniejszych niż 30 osób każda grupa. Uwaga. Jeżeli Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno Zadanie, usługi wykazane w Wykazie doświadczenia mogą się powtarzać w wykazach pozostałych Zadań.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zadanie nr 1-4 dysponuje niezbędnym potencjałem technicznym do wykonania zamówienia tj. zakładem gastronomicznym (restauracja) w tym z odpowiednio wydzieloną salą dla gości oraz posiada decyzję Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej o zatwierdzeniu zakładu prowadzącego działalność gastronomiczną. Uwaga: jeżeli Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno Zadanie, lokalizacja zakładu gastronomicznego (restauracji) nie może się powtórzyć w innych Zadaniach.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zadanie nr 1-4 dysponuje co najmniej czterema (4) osobami (kelnerami) do obsługi gości władającymi językiem angielskim na poziomie komunikatywnym. Uwaga. Jeżeli Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno Zadanie, osoby wykazane w Wykazie osób mogą się powtarzać w wykazach pozostałych Zadań.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy, a jeżeli Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - także pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy .Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem notarialnie. 2. W przypadku polegania na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym i osobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy Pzp, Wykonawca zobowiązany jest udowodnić, że będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia - w szczególności pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia. 3. Jeżeli w kraju zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w III.4.2 pozycja 2, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem - wystawione z odpowiednia datą wymaganą dla tych dokumentów.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 98
  • 2 - Tradycyjne produkty regionalne w menu - 2

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia. 1)w przypadku zmiany obowiązującej wysokości stawki podatku VAT (jeżeli w trakcie realizacji umowy nastąpi zmiana stawki dla usług objętych zamówieniem Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wynagrodzenia brutto o kwotę równą różnicy zmiany stawki podatku - dotyczy to części wynagrodzenia za usługę, których w dniu zmiany stawki podatku VAT jeszcze nie dokonano). 2)w innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tj. nie odnoszących się do warunków, które gdyby zostały ujęte w ramach pierwotnej procedury udzielania zamówienia, umożliwiłyby dopuszczenie innej oferty niż ta, która została pierwotnie dopuszczona. 3)zmiany terminu realizacji umowy z przyczyn niezależnych od stron umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.um.wroc.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gmina Wrocław - Urząd Miejski Wrocławia, Wydział Zamówień Publicznych, 51-163 Wrocław, al. M. Kromera 44..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.06.2016 godzina 11:00, miejsce: Gmina Wrocław - Urząd Miejski Wrocławia, Wydział Zamówień Publicznych, 51-163 Wrocław, al. M. Kromera 44. pokój 135..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie realizowane jest w ramach projektu Boost Inno Boosting Social Innovation współfinansowanego z Programu URBACT III z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Zamawiający wyklucza z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcę, który w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania, w sposób zawiniony poważnie naruszył obowiązki zawodowe, w szczególności,gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienie, co zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych. Zamawiający nie wyklucza z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy, który udowodni, że podjął konkretne środki techniczne, organizacyjne i kadrowe, które mają zapobiec zawinionemu i poważnemu naruszeniu obowiązków zawodowych w przyszłości oraz naprawił szkody powstałe w wyniku naruszenia obowiązków zawodowych lub zobowiązał się do ich naprawienia....

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: organizacja kolacji w godz. 19.00-20.30 dla 35 osób w dniu 6 lipca 2016r. na obszarze wrocławskiego osiedla Nadodrze, określonym uchwałą Rady Miejskiej Wrocławia nr XX/419/16 http://bip.um.wroc.pl/artykul/158/2890/granice-wroclawskich-osiedli.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: -Zapewnienie przez Wykonawcę indywidualnej sali lub wyraźnie wyodrębnionego miejsca dla gości. -Świadczenia usługi restauracyjnej, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w naczyniach posiadających stosowne atesty. - Miejsce przeznaczone dla celów konsumpcyjnych musi być wyposażone w krzesła i stoły w ilości dostosowanej do liczby uczestników. Wykonawca zapewni wyposażenie do organizacji wszystkich posiłków: stoły nakryte obrusami z tkaniny, udekorowane świeżymi kwiatami, krzesła. - Wykonawca zapewni patery i sztućce platerowe, naczynia szklane lub ceramiczne (niedopuszczalne są patery, naczynia i sztućce papierowe lub plastikowe), serwetki z tkaniny. - Menu powinno być dostępne na wszystkich stolikach dla gości w języku polskim i angielskim. - Wykonawca zapewni obsługę gastronomiczno-kelnerską w liczbie zapewniającej sprawne podanie posiłków. Kelnerzy powinni znać język angielski w stopniu komunikatywnym. - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, urozmaiconych, z pełnowartościowych świeżych produktów z ważnym terminem przydatności do spożycia. Zamawiający przez jedną porcję kolacji rozumie: - Przystawki zimne podane na półmiskach (np. z mięsem, z warzywami lub z serem - do wyboru) w ilości 100 g/os. - Pieczywo białe i ciemne - 150 g/os. - Masło 20 g/os. - Zupa z warzywami sezonowymi tradycyjna lub krem do wyboru - 250 ml /os. - Danie mięsne bez kości na gorąco: (120 g/os.) z dodatkiem w postaci ryżu, ziemniaków lub równoważnego składnika (200 g/os.) i warzyw (160 g/os.) - i bezmięsne (np. ryba typu dorsz lub łosoś) na gorąco: (120 g/os.) z dodatkiem w postaci ryżu, ziemniaków lub równoważnego składnika (200 g/os.) i warzyw (160 g/os.) - Deser w postaci: wyboru ciast wypiekanych, lodów lub inny deser regionalny do wyboru - 150 g/os. - Kawa z ekspresu - 200 ml/os. - Herbata - 200 ml/os. - Dodatki : cukier biały, cukier trzcinowy, cytryna, śmietanka do kawy o zawartości tłuszczu co najmniej 10%, - Woda mineralna 1l/os. - Sok owocowy 100% - 0,3 l/os. Lista Produktów Tradycyjnych prowadzona przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi http://www.umwd.dolnyslask.pl/obszarywiejskie/produkty-regionalne-i-tradycyjne/produkty-wpisane-na-liste-produktow-tradycyjnych/.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 06.07.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 98
    • 2. Tradycyjne produkty regionalen w menu - 2

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: organizacja obiadu w godz. 13.00-14.30 dla 35 osób w dniu 7 lipca 2016r. na obszarze ograniczonym ulicą Świdnicką (część piesza) - Ofiar Oświęcimskich - Rynkiem,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: -Zapewnienie przez Wykonawcę indywidualnej sali lub wyraźnie wyodrębnionego miejsca dla gości. -Świadczenia usługi restauracyjnej, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w naczyniach posiadających stosowne atesty. -Miejsce przeznaczone dla celów konsumpcyjnych musi być wyposażone w krzesła i stoły w ilości dostosowanej do liczby uczestników. Wykonawca zapewni wyposażenie do organizacji wszystkich posiłków: stoły nakryte obrusami z tkaniny, udekorowane świeżymi kwiatami, krzesła. -Wykonawca zapewni patery i sztućce platerowe, naczynia szklane lub ceramiczne (niedopuszczalne są patery, naczynia i sztućce papierowe lub plastikowe), serwetki z tkaniny. -Menu powinno być dostępne na wszystkich stolikach dla gości w języku polskim i angielskim. - Wykonawca zapewni obsługę gastronomiczno-kelnerską w liczbie zapewniającej sprawne podanie posiłków. Kelnerzy powinni znać język angielski w stopniu komunikatywnym. - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, urozmaiconych, z pełnowartościowych świeżych produktów z ważnym terminem przydatności do spożycia. Zamawiający przez jedną porcję obiadu rozumie: - Zupa z warzywami sezonowymi lub rosół do wyboru - 250 ml/os/ - Danie mięsne bez kości na gorąco: (120 g/os.) z dodatkiem w postaci ryżu, ziemniaków lub równoważnego składnika (200 g/os.) i warzyw sezonowych (młodych) (160 g/os.) - i bezmięsne (np. ryba typu dorsz lub łosoś) na gorąco: (120 g/os.) z dodatkiem w postaci ryżu, ziemniaków lub równoważnego składnika (200 g/os.) i warzyw sezonowych (młodych) (160 g/os.) - Woda mineralna 0,5 l/os. - Sok owocowy 0,3l/os. Lista Produktów Tradycyjnych prowadzona przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi http://www.umwd.dolnyslask.pl/obszarywiejskie/produkty-regionalne-i-tradycyjne/produkty-wpisane-na-liste-produktow-tradycyjnych/.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 07.07.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 98
    • 2. Tradycyjne produkty regionalne w menu - 2

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: organizacja kolacji w godz. 19.00-21.00 dla 35 osób w dniu 7 lipca 2016r. na obszarze centrum staromiejskiego w granicach Parku Kulturowego określonego uchwałą Rady Miejskiej Wrocławia nr LVI/1465/14 http://www.wroclaw.pl/park-kulturowy-uchwala.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: -Zapewnienie przez Wykonawcę indywidualnej sali lub wyraźnie wyodrębnionego miejsca dla gości. -Świadczenia usługi restauracyjnej, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w naczyniach posiadających stosowne atesty. -Miejsce przeznaczone dla celów konsumpcyjnych musi być wyposażone w krzesła i stoły w ilości dostosowanej do liczby uczestników. Wykonawca zapewni wyposażenie do organizacji wszystkich posiłków: stoły nakryte obrusami z tkaniny, udekorowane świeżymi kwiatami, krzesła. -Wykonawca zapewni patery i sztućce platerowe, naczynia szklane lub ceramiczne (niedopuszczalne są patery, naczynia i sztućce papierowe lub plastikowe), serwetki z tkaniny. -Menu powinno być dostępne na wszystkich stolikach dla gości w języku polskim i angielskim. -Wykonawca zapewni obsługę gastronomiczno-kelnerską w liczbie zapewniającej sprawne podanie posiłków. Kelnerzy powinni znać język angielski w stopniu komunikatywnym. -Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, urozmaiconych, z pełnowartościowych świeżych produktów z ważnym terminem przydatności do spożycia. Zamawiający przez jedną porcję kolacji rozumie: -Przystawki zimne podane na półmiskach (np. z mięsem, z warzywami lub z serem - do wyboru) w ilości 100 g/os. -Pieczywo białe i ciemne - 150 g/os. -Masło 20 g/os. -Zupa z warzywami sezonowymi tradycyjna lub krem do wyboru - 250 ml /os. -Danie mięsne bez kości na gorąco: (120 g/os.) z dodatkiem w postaci ryżu, ziemniaków lub równoważnego składnika (200 g/os.) i warzyw (160 g/os.) -i bezmięsne (np. ryba typu dorsz lub łosoś) na gorąco: (120 g/os.) z dodatkiem w postaci ryżu, ziemniaków lub równoważnego składnika (200 g/os.) i warzyw (160 g/os.) -Deser w postaci: wyboru ciast wypiekanych, lodów lub inny deser regionalny do wyboru - 150 g/os. -Kawa z ekspresu - 200 ml/os. -Herbata - 200 ml/os. -Dodatki : cukier biały, cukier trzcinowy, cytryna, śmietanka do kawy o zawartości tłuszczu co najmniej 10%, -Woda mineralna 1l/os. -Sok owocowy 100% - 0,3 l/os. Lista Produktów Tradycyjnych prowadzona przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi http://www.umwd.dolnyslask.pl/obszarywiejskie/produkty-regionalne-i-tradycyjne/produkty-wpisane-na-liste-produktow-tradycyjnych/.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 07.07.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 98
    • 2. tradycyjne produkty regionalne w menu - 2

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: organizacja obiadu w godz. 13.00-14.30 dla 35 osób w dniu 8 lipca 2016r. na obszarze ograniczonym ulicą Świdnicką (część piesza) - Ofiar Oświęcimskich - Rynkiem..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: -Zapewnienie przez Wykonawcę indywidualnej sali lub wyraźnie wyodrębnionego miejsca dla gości. -Świadczenia usługi restauracyjnej, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w naczyniach posiadających stosowne atesty. -Miejsce przeznaczone dla celów konsumpcyjnych musi być wyposażone w krzesła i stoły w ilości dostosowanej do liczby uczestników. Wykonawca zapewni wyposażenie do organizacji wszystkich posiłków: stoły nakryte obrusami z tkaniny, udekorowane świeżymi kwiatami, krzesła. -Wykonawca zapewni patery i sztućce platerowe, naczynia szklane lub ceramiczne (niedopuszczalne są patery, naczynia i sztućce papierowe lub plastikowe), serwetki z tkaniny. -Menu powinno być dostępne na wszystkich stolikach dla gości w języku polskim i angielskim. -Wykonawca zapewni obsługę gastronomiczno-kelnerską w liczbie zapewniającej sprawne podanie posiłków. Kelnerzy powinni znać język angielski w stopniu komunikatywnym. -Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, urozmaiconych, z pełnowartościowych świeżych produktów z ważnym terminem przydatności do spożycia. Zamawiający przez jedną porcję obiadu rozumie: -Zupa z warzywami sezonowymi lub rosół do wyboru - 250 ml/os/ -Danie mięsne bez kości na gorąco: (120 g/os.) z dodatkiem w postaci ryżu, ziemniaków lub równoważnego składnika (200 g/os.) i warzyw sezonowych (młodych) (160 g/os.) -i bezmięsne (np. ryba typu dorsz lub łosoś) na gorąco: (120 g/os.) z dodatkiem w postaci ryżu, ziemniaków lub równoważnego składnika (200 g/os.) i warzyw sezonowych (młodych) (160 g/os.) -Woda mineralna 0,5 l/os. -Sok owocowy 0,3l/os. Lista Produktów Tradycyjnych prowadzona przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi http://www.umwd.dolnyslask.pl/obszarywiejskie/produkty-regionalne-i-tradycyjne/produkty-wpisane-na-liste-produktow-tradycyjnych/.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 08.07.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 98
    • 2. Tradycyjne produkty regionalne w menu - 2

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.