eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie obiadów dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-24

Warszawa: Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie obiadów dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy
Numer ogłoszenia: 536136 - 2013; data zamieszczenia: 24.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 501092 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy, Ul. Czereśniowa 35, 02-457 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8639837, faks 022 8639837 w. 110.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie obiadów dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, porcjowanie i dostarczenie transportem Wykonawcy posiłków w formie obiadów wykonanych z produktów własnych Wykonawcy dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy (OPS) pod adresy wskazane przez Zamawiającego w SIWZ. 2.Zamówienie obejmuje codzienne przygotowywanie gorących posiłków w postaci obiadów oraz ich porcjowanie i dostarczenie środkiem transportu Wykonawcy- we wszystkie dni robocze (oprócz sobót, niedziel i świąt), w ilości wskazanej poprzedniego dnia przez Zamawiającego telefonicznie do godziny 14:30, dopuszcza się sporządzanie zamienników z produktów gotowych po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu z Zamawiającym. 3.Szacunkowa dzienna ilość dostarczanych obiadów - 170 sztuk. 4.Obiady objęte Zamówieniem opisane w pkt 3.2 SIWZ winny być skomponowane w następujących proporcjach: 1)4 x w tygodniu obiady mięsne, 2)1 x w tygodniu (piątek) obiad bezmięsny, 5.Obiad powinien być przygotowany wg. zasad racjonalnego żywienia i składać się każdorazowo z dwóch dań: 1)zupy z pieczywem, 2)drugiego dania - wieloskładnikowego wraz z kompotem, napojem lub owocami. 6.Wykonawca winien komponować jadłospisy, w sposób zapewniający zachowanie kaloryczności obiadów z zastrzeżeniem, że wartość kaloryczna obiadu powinna być zgodna z normami obiadowymi oraz powinna uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 40 roku życia, tj. ok. 1200 kcal, przy zachowaniu następującej gramatury zestawu obiadowego 1)obiad mięsny: a)zupa - 0,5 l, b)pieczywo - 20 dkg, c)mięso - 15 dkg, d)ziemniaki - 30 dkg, e)surówka - 15 dkg, f)kompot - 200 ml (3 razy w tygodniu), g)napój - 200 ml (2 razy w tygodniu) h)owoc - w przypadku suchego prowiantu 2)obiad bezmięsny: a)zupa - 0,5 l, b)pieczywo - 20 dkg, c)np. pierogi, naleśniki, krokiety - 30 dkg, d)kompot - 200 ml (3 razy w tygodniu), e)napój - 200 ml (2 razy w tygodniu) f)owoc - w przypadku suchego prowiantu 7.Gramatura wskazana w pkt. 3.7 SIWZ dotyczy obiadów gotowych, w tym gotowych ich poszczególnych składników. 8.Przedmiot zamówienia nie obejmuje posiłków-obiadów -regeneracyjnych w rozumieniu właściwych przepisów. 9.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania obiadów przygotowywanych ze świeżych produktów, zakazane jest wykorzystywanie do przygotowywania obiadów, obiadów lub elementów obiadów z dnia poprzedniego. 10.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania Zamawiającemu obiadów na następujących warunkach: 1)część obiadów w ilości ok. 60 obiadów dziennie - Wykonawca dostarcza w odpowiednich opakowaniach (np. termosach) dostosowanych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami - do przechowywania i transportu/przewozu, zabezpieczonych we własnym zakresie przez Wykonawcę, z uwzględnieniem następujących godzin i adresów w Warszawie: a)ul. Robotnicza 15, Warszawa - godzina 11.30, ok. 30 obiadów dziennie, b)ul. Potrzebna 10, Warszawa - godzina 11.45, ok. 30 obiadów dziennie; 2)część obiadów w ilości ok. 30 obiadów dziennie - Wykonawca zobowiązany jest zapakować do menażek zabezpieczonych we własnym zakresie przez Wykonawcę, z zastrzeżeniem, że napój powinien być opakowany w zamykanym naczyniu jednorazowym, a pieczywo zapakowane w torebkę jednorazową oraz wydać w stołówce Wykonawcy osobom upoważnionym do odbierania obiadów i dostarczania ich do miejsca zamieszania osób Uprawnionych; Zamawiający wskazuje Wykonawcy osoby Uprawnione do obiadów oraz osoby upoważnione do odbierania obiadów dla osób Uprawnionych; 3)część obiadów w ilości ok. 80 obiadów dziennie - Wykonawca zobowiązany jest wydawać osobom Uprawnionym wskazanym przez Zamawiającego - w stołówce Wykonawcy w godz. 12:00 - 15:30 przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku. 11.Obiady stanowiące przedmiot zamówienia powinny być zawsze gorące, smaczne, kaloryczne, zdrowe, urozmaicone oraz estetycznie podane. 12.Zamawiający przyjął, iż w 2014 r. będą 231 dni robocze, w których będą dostarczane obiady. 13.Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu - po 10 - ciu dniach z możliwością zamiany kolejności posiłków. 14.Wykonawca zobowiązany jest do posiadania/dysponowania odpowiednio wyposażonym i spełniającym warunki sanitarno - higieniczne określone odrębnymi przepisami - lokalem/stołówką przystosowanym do wydawania posiłków dla co najmniej 80 osób, zlokalizowanym na terenie Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy. Wykonawca zobowiązany jest do posiadania tytułu prawnego do lokalu, o którym mowa wyżej. 15.Wykonawca jest zobowiązany do dysponowania lokalem/pomieszczeniem dopuszczonym przez Państwową Inspekcję Sanitarną do użytkowania jako zakład produkcyjny służący do przygotowywania posiłków w zakresie zbiorowego żywienia, spełniającym wymogi sanitarno-higieniczne określone odrębnymi przepisami. 16.W uzasadnionych przypadkach, wynikających ze szczególnych przyczyn organizacyjnych lub technicznych, po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu z Zamawiającym - Wykonawca zobowiązany jest na wniosek Zamawiającego do dostarczenia suchego prowiantu - jako zamiennika za gorący obiad odpowiadającego kalorycznie i jakościowo warunkom stanowiącym obiad. 17.W trakcie realizacji umowy - Wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia 5 - dniowego jadłospisu (w układzie od poniedziałku do piątku) do akceptacji Zamawiającego - w terminie najpóźniej do 3 dni roboczych przed rozpoczęciem terminu realizacji 5-dniowego jadłospisu..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PRYMUS Anna Sitarek, Henryków-Urocze, ul. Mokra 14C, 05-504 Złotokłos, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 329743,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 341649,00

  • Oferta z najniższą ceną: 341649,00 / Oferta z najwyższą ceną: 352644,60

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.