eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Słupsk › Usługa dot. przygotowania i dowożenia gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku do jednostek Gminy Słupsk w roku 2013

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-12-28

Słupsk: Usługa dot. przygotowania i dowożenia gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku do jednostek Gminy Słupsk w roku 2013
Numer ogłoszenia: 532032 - 2012; data zamieszczenia: 28.12.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 467612 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku, ul. Sportowa 9A, 76-200 Słupsk, woj. pomorskie, tel. 0-59 840 16 82, 847 51 33, faks 0-59 840 16 82, 847 51 33.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa dot. przygotowania i dowożenia gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku do jednostek Gminy Słupsk w roku 2013.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa dot. przygotowania i dowożenia gorących posiłków uczniom szkół oraz innym osobom skierowanym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku do jednostek Gminy Słupsk w roku 2013. 2. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje przygotowanie i dowiezienie posiłku uczniom do szkół i osobom wskazanym przez GOPS Słupsk do świetlic wiejskich dla około łącznie 693 osób dziennie z wyłączeniem wakacji, ferii, i dni wolnych od nauki (ok 190 dni) rozpoczynając od dnia 01.01.2013 r., do 31.12.2013 r., zgodnie z następującym podziałem na poszczególne jednostki organizacyjne, miejsca i zadania: 1) Zadanie nr 1 - Szkoła Podstawowa we Wrześciu - do 60 dzieci / osób. 2) Zadanie nr 2 - Szkoła Podstawowa w Bierkowie - do 40 dzieci / osób. 3) Zadanie nr 3 - do 53 osób: a) świetlica w Bruskowie Wielkim - do 13 osób; b) świetlica w Swołowie - do 16 osób; c) świetlica w Gać - do 24 osób. 4) Zadanie nr 4 - Zespół Szkół w Redzikowie - do 100 dzieci / osób. 5) Zadanie nr 5 - Zespół Szkół w Siemianicach - do 50 dzieci / osób. 6) Zadanie nr 6 - Zespół Szkół w Jezierzycach - do 100 dzieci / osób. 7) Zadanie nr 7 - do 51 osób: a) świetlica w Kukowie - do 34 osób; b) świetlica w Rogawicy - do 17 osób. 8) Zadanie nr 8 - Szkoła Podstawowa we Włynkówku - do 50 dzieci. 9) Zadanie nr 9 - świetlica w Strzelinie - do 30 osób. 10) Zadanie nr 10 - Szkoła Podstawowa w Głobinie - do 100 dzieci / osób. 11) Zadanie nr 11 - do 59 osób: a) świetlica w Warblewie - do 36 osób; b) świetlica w Kusowie - do 23 osób. 3. Szacunkowa łączna liczba obiadów w całym okresie realizacji umowy wynosi - 131 670. 4. Liczby dzieci oraz osób i ilość posiłków podane w pkt 2 i 3 są liczbami szacunkowymi i jako takie nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości posiłków faktycznie zamówionych przez Zamawiającego (poprzez upoważnionych kierowników jednostek) w toku realizacji umowy w sprawie zamówienia publicznego. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku, gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, nie będzie to leżało w interesie Zamawiającego. 6. W związku z ograniczeniem przez Zamawiającego przedmiotu umowy, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 7. Rozliczanie w toku realizacji umowy w sprawie zamówienia publicznego następować będzie sukcesywnie w oparciu o faktycznie zamówione posiłki i cenę jednostkową zadeklarowaną w ofercie. 8. W zakresie realizacji dostawy posiłków dla każdej ze Szkół będzie zajmował się odrębnie Kierownik jednostki w oparciu o wzór umowy załączony do SIWZ oddzielnie na każdą zadanie. 9. W przypadku posiłków dostarczanych do świetlic wiejskich, ich dyspozycją i wydawaniem zajmowała się będzie osoba bezpośrednio uprawniona i wskazana przez Zamawiającego (GOPS Słupsk). 10. Kierownicy Szkół będą bezpośrednio uprawnieni do konsultowania składu posiłków i godzin dostaw z Wykonawcą dla dzieci szkolnych, natomiast dla osób odbierających obiady w świetlicach wiejskich będzie to osoba wskazana prze Zamawiającego (GOPS Słupsk). 11. Kierownicy Szkół upoważnieni będą do aktualizacji listy dzieci i osób skierowanych do odbioru posiłków w Szkołach, natomiast listy osób odbierających posiłki w świetlicach aktualizować będzie bezpośrednio Zamawiający (GOPS Słupsk). 12. Wymagania jakościowe posiłków: 1) posiłek będzie obejmował trzy razy w tygodniu drugie danie: a) dwa razy danie mięsne z możliwością zamiany na rybę, w tym: - kasza, ryż, ziemniaki (zmiennie) - min. 200 g, - danie mięsne - min. 80 g, - surówka - 100 g, b) raz danie jarskie (np. typu pierogi, naleśniki, pyzy itp.), 2) pozostałe dwa dni w tygodniu posiłek będzie obejmował zupę z wkładką i pieczywo, w tym: - zupa - min. 300 ml, - pieczywo - min. 30 g, - wkładka - min. 80 g. 3) wymagana kaloryczność każdego posiłku przeznaczonego dla dzieci szkolnych to 900 kcal, 4) posiłki muszą spełniać najwyższy standard, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP, 5) posiłek musi być dostosowany do obowiązujących przepisów norm żywności i żywienia w zakresie dożywiania dzieci i młodzieży. Wartość odżywcza przygotowanych posiłków powinna być zgodna z obowiązującymi przepisami, o dożywianiu dzieci i młodzieży, 6) proponowane menu musi być sporządzane w oparciu o zalecenia i wytyczne osoby wskazanej w ofercie do realizacji zamówienia tj.: dietetyka / technologa żywienia, 7) zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej, posiłek w formie kateringu musi zostać wydany w czasie do 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania), 8) dla posiłków wydawanych bezpośrednio w Szkołach Zamawiający nie dopuszcza sztućców oraz talerzy z tworzyw sztucznych (plastiki, papierowe itp.), 9) dla posiłków wydawanych w świetlicach wiejskich Zamawiający dopuszcza użycie talerzy, pojemników itp. z tworzyw sztucznych, ponieważ świetlice będą punktami organizacyjnymi, gdzie posiłki będą jedynie wydawane, w związku z czym Wykonawca zobowiązany jest w oferowanej cenie przewidzieć zapewnienie jednorazowych pojemników, talerzy itd., 10) przykładowe menu dla dzieci szkolnych zostało określone w załączniku nr 6 do SIWZ, które stanowi wymagany standard jakościowy. 13. Wykonawca po zatwierdzeniu przez technologa żywienia / dietetyka i uzgodnieniu z Kierownikiem danej Szkoły, lub przedstawicielem GOPS Słupsk będzie przesyłał co tydzień proponowane menu. 14. Z wcześniejszym wyprzedzeniem menu będzie mogło być modyfikowane z zachowaniem norm jakościowych i kalorycznych. 15. Każda modyfikacja menu musi zostać zaakceptowana przez Kierownika danej Szkoły, lub przedstawiciela GOPS Słupsk oraz przez technologa żywienia / dietetyka i przez Wykonawcę. 16. Niedopuszczalne jest modyfikowanie menu bez zgody wszystkich osób wskazanych w pkt 3.15 i w sposób niezgodny z wymogami ustalonymi w umowie oraz przepisach prawa. 17. Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić w zaoferowanej cenie koszty osprzętu (termosy, pojemniki itd.), koszty transportu, koszty przygotowania posiłku we własnym lokalu (spełniającym warunki sanitarne) przez osoby posiadające odpowiednie kwalifikacje (kucharz, technolog żywienia / dietetyk) dla posiłków dowożonych do Szkół, a dodatkowo dla posiłków dowożonych do świetlic jednorazowe pojemniki.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Zadanie nr 1 - dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej we Wrześciu

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 37037,04 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 31920,00

  • Oferta z najniższą ceną: 31920,00 / Oferta z najwyższą ceną: 50046,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Zadanie nr 2 - dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej w Bierkowie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 25000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 21356,00

  • Oferta z najniższą ceną: 21356,00 / Oferta z najwyższą ceną: 26372,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Zadanie nr 3 - dostawa posiłków do świetlic w Bruskowie Wielkim, Swołowie i w Gaci

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 32407,41 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 30210,00

  • Oferta z najniższą ceną: 30210,00 / Oferta z najwyższą ceną: 39776,50

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Zadanie nr 4 - dostawa posiłków do Zespołu Szkół w Redzikowie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Gastronomiczna ADAMSKI Jacek Adamski, ul. Władysława IV 7/59, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 61574,07 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 58900,00

  • Oferta z najniższą ceną: 53010,00 / Oferta z najwyższą ceną: 64600,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: Zadanie nr 5 - dostawa posiłków do Zespołu Szkół w Siemianicach

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 30555,56 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 26600,00

  • Oferta z najniższą ceną: 26600,00 / Oferta z najwyższą ceną: 35435,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: Zadanie nr 6 - dostawa posiłków do Zespołu Szkół w Jezierzycach

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 61574,07 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 53200,00

  • Oferta z najniższą ceną: 53200,00 / Oferta z najwyższą ceną: 70870,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 7   

Nazwa: Zadanie nr 7 - dostawa posiłków do świetlic w Kukowie i Rogawicy

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 31481,48 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 31008,00

  • Oferta z najniższą ceną: 30911,10 / Oferta z najwyższą ceną: 38275,50

  • Waluta: PLN.

Część NR: 8   

Nazwa: Zadanie nr 8 - dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej we Włynkówku

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 9.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 30555,56 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 26695,00

  • Oferta z najniższą ceną: 26695,00 / Oferta z najwyższą ceną: 65455,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 9   

Nazwa: Zadanie nr 9 - dostawa posiłków do świetlicy w Strzelinie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 18518,52 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 17100,00

  • Oferta z najniższą ceną: 17100,00 / Oferta z najwyższą ceną: 39273,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 10   

Nazwa: Zadanie nr 10 - dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej w Głobinie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 61574,07 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 53200,00

  • Oferta z najniższą ceną: 53200,00 / Oferta z najwyższą ceną: 127110,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 11   

Nazwa: Zadanie nr 11 - dostawa posiłków do świetlic w Warblewie i Kusowie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 11.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 36111,11 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 33630,00

  • Oferta z najniższą ceną: 33630,00 / Oferta z najwyższą ceną: 44279,50

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.