eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kalisz › Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu ziemniaków jadalnych, warzyw i owoców, warzyw przetworzonych kwaszonych, warzyw strączkowych suchych.



Ogłoszenie z dnia 2013-12-09

Kalisz: Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu ziemniaków jadalnych, warzyw i owoców, warzyw przetworzonych kwaszonych, warzyw strączkowych suchych.
Numer ogłoszenia: 507466 - 2013; data zamieszczenia: 09.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Kalisz , ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 0-62 7654100, 7654104, faks 0-62 7654110.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nie mającaosobowośći prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu ziemniaków jadalnych, warzyw i owoców, warzyw przetworzonych kwaszonych, warzyw strączkowych suchych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I ziemniaki Ziemniak jadalny wczesny Ziemniak jadalny późny kod CPV 03212100-1 Odmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy. Opakowania raszlowe do 30 kg szacowana ilość 60000,00 kg CZĘŚĆ II warzywa i owoce Kapusta biała kod CPV 03221410-3 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 5000,00 kg Burak czerwony wybór I kod CPV 03221111-7 Odmiany jadalne, minimalna średnica korzenia 6 cm; cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 7000,00 Cebula kod CPV 03221113-1 Cebula do bezpośredniego spożycia w klasie I; średnica nie mniej niż 4 cm; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 7000,00 kg. Marchew kod CPV-03221112-4 Marchew w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 6000,00kg Ogórki świeże kod CPV 03221270-9 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I; cechy dyskwalifikujące: obcy zapach i smak, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: worek foliowy do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie, średnica 3 cm - 3,50 cm szacowana ilość 1500,00 kg Pietruszka korzeniowa kod CPV 03221000-6 PN-R-75370:1996; pietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,50 cm do 5 cm.; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia, obcy smak i zapach. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 5000,00 kg Pomidory kod CPV 03221240-0 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, minimalna średnica 4 cm 5 cm; cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne zielone piętki, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton do 6 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 1200,00 kg Jabłka krajowe kod CPV 03222321-9 Jabłka w klasie I, minimalna średnica owoców 7 cm. Cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte, z rozpadem miąższu porażone miękką oparzelina chłodniową, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka do 15 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Szacowana ilość 800,00 kg. Papryka czerwona słodka kod CPV 03221230-7 PN-R-75528:1996; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; cechy dyskwalifikujące: łączenie papryki o różnej barwie, nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, zwiędnięcia. Opakowania: worki foliowe do 5 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 100,00kg Por kod CPV 03221000-6 PN-R-75521:1996; por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, minimum jednej trzeciej długości o barwie białej do zielonkawo białej, minimalna średnica 30 mm. Opakowanie - worek raszlowy do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawi; szacowana ilość 1700,00 kg Seler korzeniowy kod CPV 03221000-6 PN-R-75371:1996; seler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, sałatkowe, średnica od 7 cm; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, wyrastający pęd kwiatostanu, obcy zapach lub smak, stłuczenia i ordzewienia skórki, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie; szacowana ilość 5000,00 kg. Cukinia kod CPV 03221250-3 Owoc cukinii klasy I; zbliżony kształtem do ogórków, zdrowy, młody o długości nie mniejszej niż 25 cm o delikatnej skórce cechy dyskwalifikujące: obcy zapach i smak, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin szacowana ilość 200,00 kg Kalafior św. kod CPV 03221420-6 Odmiany jadalne w klasie I, długość łuku róży nie mniejsza niż 10 cm i średnica nie mniejsza niż 20 cm; cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 400,00 kg Koperek kod CPV 03221000-6 PN-R-75380:1997; świeży bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, wolny od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i chorobę, bez pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie: 10 pęczków koperku w skrzynce szacowana ilość 50,00 kg. CZĘŚĆ III - warzywa przetworzone kwaszone Ogórek kiszony - Ogórki kiszone dostarczane w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Ogórki o odpowiednim stopniu zakwaszenia, z przyprawami koper, czosnek, sól, chrzan. Szacowana ilość 4000,00 kg Kapusta kiszona - Kapusta kiszona dostarczona w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Kapusta o odpowiednim stopniu zakwaszenia. Szacowana ilość 5000,00kg CZĘŚĆ III - warzywa strączkowe suche Groch cały suchy kod CPV 03212213-6 Groch łuskany, suszony, ziarna jednorodne odmianowo, zdrowe, czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych szacowana ilość 400,00 kg Fasola sucha średnia kod CPV 03221210-1 Fasola biała, suszona, ziarna zbliżone wielkością do odmiany średni Jaś, w całości, jednorodne odmianowo, zdrowe czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych szacowana ilość 450,00 kg.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 15.33.00.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków w postępowaniu z art. 22 PZP z wykorzystaniem wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków w postępowaniu z art. 22 PZP z wykorzystaniem wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków w postępowaniu z art. 22 PZP z wykorzystaniem wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków w postępowaniu z art. 22 PZP z wykorzystaniem wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków w postępowaniu z art. 22 PZP z wykorzystaniem wzoru będącego załącznikiem nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W przypadku gospodarstw rolnych przez aktualny odpis z właściwego rejestru należy rozumieć zaświadczenie z urzędu gminy o posiadanych gruntach rolnych wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w następujących przypadkach: 1) w przypadku zmiany osób reprezentujących strony w przypadku zmian organizacyjnych; 2) w przypadku zmiany przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę treści umowy; 3) w przypadku zmian wynikających z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, a są one korzystne dla zamawiającego;

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kaliszu ul. Łódzka 2; 62-800 Kalisz dział Kwatermistrzowski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2013 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Kaliszu ul. Łódzka 2; 62-800 Kalisz.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniak jadalny wczesny Ziemniak jadalny późny kod CPV 03212100-1 Odmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: - zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy. Opakowania raszlowe do 30 kg szacowana ilość 60000,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta biała kod CPV 03221410-3 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 5000,00 kg Burak czerwony wybór I kod CPV 03221111-7 Odmiany jadalne, minimalna średnica korzenia 6 cm; cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość7000,00 Cebula kod CPV 03221113-1 Cebula do bezpośredniego spożycia w klasie I; średnica nie mniej niż 4 cm; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 7000,00 kg. Marchew kod CPV-03221112-4 Marchew w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 6000,00kg Ogórki świeże kod CPV 03221270-9 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I; cechy dyskwalifikujące: obcy zapach i smak, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: worek foliowy do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie, średnica 3 cm - 3,50 cm szacowana ilość 1500,00 kg Pietruszka korzeniowa kod CPV 03221000-6 PN-R-75370:1996; pietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,50 cm do 5 cm.; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia, obcy smak i zapach. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 5000,00 kg Pomidory kod CPV 03221240-0 Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, minimalna średnica 4 cm - 5 cm; cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne zielone piętki, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton do 6 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 1200,00 kg Jabłka krajowe kod CPV 03222321-9 Jabłka w klasie I, minimalna średnica owoców - 7 cm. Cechy dyskwalifikujące: - gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte, z rozpadem miąższu porażone miękką oparzelina chłodniową, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka do 15 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Szacowana ilość 800,00 kg. Papryka czerwona słodka kod CPV 03221230-7 PN-R-75528:1996; odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; cechy dyskwalifikujące: łączenie papryki o różnej barwie, nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, zwiędnięcia. Opakowania: worki foliowe do 5 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 100,00kg Por kod CPV 03221000-6 PN-R-75521:1996; por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia; bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, minimum 1-3 długości o barwie białej do zielonkawo białej, minimalna średnica 30 mm. Opakowanie - worek raszlowy do 10 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawi; szacowana ilość 1700,00 kg Seler korzeniowy kod CPV 03221000-6 PN-R-75371:1996; seler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, sałatkowe, średnica od 7 cm; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, wyrastający pęd kwiatostanu, obcy zapach lub smak, stłuczenia i ordzewienia skórki, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie; szacowana ilość 5000,00 kg. Cukinia kod CPV 03221250-3 Owoc cukinii klasy I; zbliżony kształtem do ogórków, zdrowy, młody o długości nie mniejszej niż 25 cm o delikatnej skórce cechy dyskwalifikujące: obcy zapach i smak, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak, pozostałości środków ochrony roślin szacowana ilość 200,00 kg Kalafior św. kod CPV 03221420-6 Odmiany jadalne w klasie I, długość łuku róży nie mniejsza niż 10 cm i średnica nie mniejsza niż 20 cm; cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie szacowana ilość 400,00 kg Koperek kod CPV 03221000-6 PN-R-75380:1997; świeży bez pożółkłych i zeschniętych części, bez objawów pleśni i gnicia lub zaparzenia, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, wolny od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez mróz i chorobę, bez pozostałości środków ochrony roślin. Opakowanie: 10 pęczków koperku w skrzynce szacowana ilość 50,00 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa przetworzone kwaszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórek kiszony - Ogórki kiszone dostarczane w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Ogórki o odpowiednim stopniu zakwaszenia, z przyprawami (koper, czosnek, sól, chrzan). Szacowana ilość 4000,00 kg Kapusta kiszona - Kapusta kiszona dostarczona w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Kapusta o odpowiednim stopniu zakwaszenia. Szacowana ilość 5000,00kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: warzywa strączkowe suche.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Groch cały suchy kod CPV 03212213-6 Groch łuskany, suszony, ziarna jednorodne odmianowo, zdrowe, czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych szacowana ilość 400,00 kg Fasola sucha średnia kod CPV 03221210-1 Fasola biała, suszona, ziarna zbliżone wielkością do odmiany średni Jaś, w całości, jednorodne odmianowo, zdrowe czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych szacowana ilość 450,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.