eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › Dostawy owoców i warzyw przetworzonych,dań gotowych oraz zup i sosów 2/2018/BIGB O/POTULICE

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2018-08-08

Ogłoszenie nr 500189035-N-2018 z dnia 08-08-2018 r.

Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA: Dostawy owoców i warzyw przetworzonych,dań gotowych oraz zup i sosów 2/2018/BIGB O/POTULICE

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 522283-N-2018

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA, Krajowy numer identyfikacyjny 22115068800000, ul. ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, państwo Polska, tel. 58 728 70 00, e-mail e.saganowska@igbbaltica.pl, faks 58 728 70 01.
Adres strony internetowej (url):
Adres strony internetowej, pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne:
www.igbbaltica.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: IGB

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Dostawy owoców i warzyw przetworzonych,dań gotowych oraz zup i sosów 2/2018/BIGB O/POTULICE

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Dostawy warzyw i owoców przetworzonych, dań gotowych oraz zup i sosów: 1. Część (grupa) 1: 1) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym (słoik) 850 ml, ilość szacunkowa 4000 opakowań. CPV: 15331500-2. 2) Ogórki kwaszone, w opakowaniu szklanym (słoik) 820 ml, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15331000-7. 3) Ogórki kiszone w woreczku 400 g ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15331000-7. 4) Kapusta kwaszona, w opakowaniu 5 kg, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15331142-4. 5) Kapusta kiszona w woreczku 500 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15331142-4. 6) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym (słoik) 850 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15331136-9. 7) Marchew konserwowa, w opakowaniu szklanym (słoik) 470 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15331110-1. 8) Mieszanka warzywna z groszku zielonego (33%), marchwi (33%) i kukurydzy (33%) w opakowaniu szklanym (słoik) 500 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15331110-1. 9) Mieszanka warzywna z groszku zielonego i marchwi, w opakowaniu szklanym (słoik) 460 g, ilość szacunkowa 1800 opakowań. CPV: 15331110-1. 10) Buraczki domowe Unamel w opakowaniu szklanym (słoik) 460 g ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV: 15331120-4. 11) Groszek konserwowy, w opakowaniu (puszka samootwieralna) 400 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15331462-3. 12) Fasola czerwona, w opakowaniu (puszka samootwieralna) 400 g, ilość szacunkowa 700 opakowań. CPV: 15331131-4. 13) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu (puszka samootwieralna) 400 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15331470-2. 14) Brzoskwinie, w puszce, (puszka samootwieralna) opakowanie 820 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15332100-5. 15) Ananas (plastry), w puszce (puszka samootwieralna) opakowanie 565 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15332100-5. 16) Pieczarki marynowane, w opakowaniu szklanym (słoik) 280 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15331135-2. 17) Dżem wiśniowy niskosłodzony typu Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 280 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15332294-1. 18) Dżem truskawkowy niskosłodzony typu Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 280 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332296-5. 19) Dżem jagodowy niskosłodzony typu Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 280 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15332290-3. 20) Dżem truskawkowy, w opakowaniu szklanym (słoik) 270 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15332296-5. 21) Dżem z czarnej porzeczki, w opakowaniu szklanym (słoik) 270 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15332293-4. 22) Dżem brzoskwiniowy, w opakowaniu szklanym (słoik) 270 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15332293-4. 23) Dżem 25g w opakowaniu plastikowym ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15332290-3. 24) Rodzynki, w opakowaniu 100 g, ilość szacunkowa 15000 opakowań.CPV: 15332412-5. 25) Pestki dyni, w opakowaniu 100g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 03211900-2. 26) Słonecznik prażony, w opakowaniu 50 g., ilość szacunkowa 10000 opakowań. CPV: 03211900-2. 27) Słonecznik łuskany, w opakowaniu 100 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 03211900-2. 28) Fistaszki (orzeszki ziemne niełuskane), w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15332300-7. 29) Orzeszki solone, w opakowaniu 100 g (nie w puszce), ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15332310-0. 30) Śliwka suszona kalifornijska w opakowaniu 100 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15332410-1. 31) Morela suszona w opakowaniu 100 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15332410-1. 32) Daktyle suszone drylowane w opakowaniu 100 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15332410-1. 33) Orzechy włoskie łuskane w opakowaniu 200 g, ilość szacunkowa 2000 szt. CPV: 15332300-7. 34) Wiórki kokosowe paczka 100 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15332412. 35) Sałatka obiadowa w opakowaniu szklanym (słoik) od 800g do 900g składniki: warzywa minimum (kapusta biała, marchew, cebula, papryka) woda, ocet-regulator kwasowości, cukier, sól, naturalne przyprawy aromatyczno-smakowe w tym gorczyca, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15331000-7. 36) Sałatka warzywna w opakowaniu szklanym (słoik) od 800g do 900g -składniki: warzywa minimum (ogórek, marchew, cebula, papryka) woda, ocet-regulator kwasowości, cukier, sól, naturalne przyprawy aromatyczno-smakowe w tym gorczyca ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15331000-7. 37) Sałatka szwedzka w opakowaniu szklanym (słoik) 850g -składniki: warzywa minimum (ogórek, cebula) woda, ocet-regulator kwasowości, cukier, sól, naturalne przyprawy aromatyczno-smakowe w tym gorczyca ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15331000-7. 2. Część (grupa) 2: 1) Pulpety z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym, w opakowaniu szklanym (słoik) 500 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15894300-4. 2) Gołąbki w sosie pomidorowym w opakowaniu szklanym (słoik) 500 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań, skład m. in.: mięso wieprzowo-wołowe, ryż, kapusta. CPV: 15894300-4. 3) Kotlety sojowe a´la schabowe, w opakowaniu 100 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15894300-4. 4) Flaki w sosie pomidorowym w opakowaniu szklanym 500 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV:15894300-4. 5) Fasolka po bretońsku z kiełbasą w sosie pomidorowym w opakowaniu szklanym (słoik) 510 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV:15894300-4. 6) Bigos wiejski z kiełbasą w opakowaniu szklanym (słoik) 500 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV:15894300-4. 7) Zupa - barszcz czerwony Winiary instant, doskonały smak i aromat, w opakowaniu plastikowym 170 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15891400-4. 8) Zupa - rosół z kury Winiary instant, doskonały smak i aromat, w opakowaniu plastikowym 170 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15891500-4. 9) Zupa błyskawiczna z makaronem ostra o smaku kurczaka Vifon kurczak curry, w opakowaniu 70 g, ilość szacunkowa 50000 opakowań. CPV: 15891400-4. 10) Zupa instant Amino - rosół z kury, w opakowaniu 58 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. CPV: 15891400-4. 11) Zupa instant Amino - barszcz czerwony, w opakowaniu 66 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. CPV: 15891400-4. 12) Zupa instant Amino - pomidorowa, w opakowaniu 61 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. CPV: 15891400-4. 13) Zupa instant Amino - ogórkowa, w opakowaniu 64 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. CPV: 15891400-4. 14) Zupa instant Amino - gulaszowa, w opakowaniu 61 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. CPV: 15891400-4. 15) Zupa instant Amino - flaki, w opakowaniu 62 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. CPV: 15891400-4. 16) Zupa instant Amino -żurek, w opakowaniu 65 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. CPV: 15891400-4. 17) Zupa instant Amino - pieczarkowa, w opakowaniu 64 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. CPV: 15891400-4. 18) Zupa Knorr gorący kubek - różne smaki, w opakowaniu od 12 g do 22 g, ilość szacunkowa 10000 opakowań. CPV: 15891400-4. 19) Gorący kubek Knorr danie instant - różne smaki, dania gotowe w kubeczku plastikowym do zalania gorącą wodą,od 50 g do 65 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15894300-4. 20) Rosół z kury w kostce , w opakowaniu po 6 kostek po 10 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15891400-4. 21) Sos boloński Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 350 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15871260-4. 22) Sos słodko-kwaśny Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 350 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15871260-4. 23) Sos meksykański Łowicz, w opakowaniu szklanym (słoik) 350 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15871260-4. 24) Sos bolognese z ziołami Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 550 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15871260-4. 25) Sos węgierski z pieczarkami Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 550 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15871260-4. 26) Sos meksykański Dawtona, w opakowaniu szklanym (słoik) 550 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15871260-4. 27) Sos czosnkowy , w opakowaniu szklanym (słoik) 260 ml, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15871260-4. 28) Sos tatarski, w opakowaniu szklanym (słoik) 260 ml, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4. 29) Sos pomidorowy Cykoria, w opakowaniu 50 g, ilość szacunkowa 10000 opakowań. CPV: 15871260-4. 30) Sos boloński Amino kuchnia polska, w opakowaniu 43 g, ilość szacunkowa 10000 opakowań. CPV: 15871260-4. 31) Sos pieczarkowy w opakowaniu 27 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15871260-4 32) Sos pieczeniowy jasny w opakowaniu 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4. 33) Sos pieczeniowy ciemny w opakowaniu 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871260-4. 34) Sos sałatkowy 9 g, ilość szacunkowa 300 szt. CPV: 15871260-4. 35) Koncentrat barszczu czerwonego w opakowaniu szklanym-butelka 300 ml, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15891400-4. 3. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzegają sobie prawo do nieodebrania całości zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. 4. Oferowane artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Opakowania muszą posiadać nadrukowany kod kreskowy oraz nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze (g, kg) lub pojemności (ml, l). 5. Termin ważności dostarczanych artykułów - minimum 6 miesięcy, liczony od dnia dostawy. Dostawa artykułów z krótszym terminem ważności może zostać realizowana po uprzednim uzyskaniu zgody od Zamawiającego. 6. Dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez zamawiającego, pod warunkiem, że będą posiadały parametry tj. gramaturę lub litraż, albo ilość sztuk w opakowaniu taką samą jak opisany przez zamawiającego dany przedmiot zamówienia. W przypadku, kiedy przedmiot zamówienia został przez zamawiającego opisany za pomocą przedstawienia jego składu, to produkt równoważny oferowany przez wykonawcę w swoim składzie posiada takie same składniki jakie w opisie przedmiotu zamówienia zawarł zamawiający. Jeżeli opis przedmiotu zamówienia oprócz składu posiada również opis procentowego (%) udziału danego składnika w składzie artykułu, to produkt równoważny oferowany przez wykonawcę w swoim składzie posiada te same składniki, a udział procentowy (%) poszczególnych składników nie może być większy lub mniejszy niż 10% od opisanego przez zamawiającego procentowego (%) udziału danego składnika w składzie artykułu. Ponadto inne parametry produktu równoważnego oferowanego przez wykonawcę, w szczególności dotyczące smaku, aromatu, koloru, konsystencji nie mogą znacząco różnić się od artykułu opisanego przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że produkt równoważny spełnia wymogi i opis określony przez zamawiającego. W przypadku oferowania produktów równoważnych wykonawca do oferty załącza wypełniony załącznik nr 5 do siwz, tj. formularz dotyczący porównania parametrów artykułów. 7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy Pzp. 8. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca składa oferty częściowe na jedną lub dwie części (grupy) określone w pkt 1 i/lub 2. 9. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych lub rozwiązań równoważnych. 10. Zamawiający dopuszcza możliwość dostaw artykułów w opakowaniu o większej gramaturze (tzw. promocja) niż określone w siwz w rozdziale III (dotyczy tylko w okresie realizacji zamówienia na podstawie umowy po uzyskaniu zgody od zamawiającego). 7. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1) Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi w sposób zapobiegający utracie walorów użytkowych, smakowych i odżywczych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie: a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1; b) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4; c) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8; d) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27; e) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4; f) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22; g) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17; h) Zakład Karny w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46; i) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53; j) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10; k) Oddziału Zewnętrznego Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Toruńska 276; l) Kawiarni ODK Zacisze, 89-526 Lubiewo; m) Oddziału Zewnętrznego w Czersku, ul. Dworcowa 29, Czersk; n) Oddziału Zewnętrznego w Strzelewie, gm. Sicienko. 2) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00. 3) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. IV. Termin wykonania zamówienia.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

tak

II.5) Główny Kod CPV: 15330000-0


Dodatkowe kody CPV: 15331000-7, 15331400-1, 15332200-6, 15891400-4, 15871200-6

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1

NAZWA: Grupa 1

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12/03/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 183266.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Aber sp. z o.o
Email wykonawcy: sekretariat@aber.pl
Adres pocztowy: ul.Przemysłowa 8
Kod pocztowy: 85-758
Miejscowość: Bydgoszcz
Kraj/woj.: kujawsko - pomorskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 197203.08
Oferta z najniższą ceną/kosztem 197203.08
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 199620.60
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 2

NAZWA: Grupa 2

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14/03/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 261065.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: MIREX K.i H. Mirek spółka jawna
Email wykonawcy: miro2@wp.pl
Adres pocztowy: Ul.Przemysłowa 8
Kod pocztowy: 77-300
Miejscowość: Człichów
Kraj/woj.: pomorskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 277264.95
Oferta z najniższą ceną/kosztem 277264.95
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 278934.18
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.