eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Częstochowa › USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU FILOLOGICZO-HISTORYCZNEGO AKADEMII IM. JANA DŁUGOSZA W CZĘSTOCHOWIE W DNIACH 24-25.04.2018 R



Ogłoszenie z dnia 2018-05-23

Ogłoszenie nr 500114627-N-2018 z dnia 23-05-2018 r.

Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie: USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU FILOLOGICZO-HISTORYCZNEGO AKADEMII IM. JANA DŁUGOSZA W CZĘSTOCHOWIE W DNIACH 24-25.04.2018 R

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie, Krajowy numer identyfikacyjny 149400000, ul. ul. Waszyngtona 42468, 42200 Częstochowa, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 343 784 100, e-mail a.malolepsza@ajd.czest.pl, faks 343 784 202.
Adres strony internetowej (url): www.ajd.czest.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: uczelnia publiczna

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU FILOLOGICZO-HISTORYCZNEGO AKADEMII IM. JANA DŁUGOSZA W CZĘSTOCHOWIE W DNIACH 24-25.04.2018 R

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

ZP-371/26/18

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi gastronomicznej - wyżywienie uczestników Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej pt.: W obronie wartości chrześcijańskich i patriotycznych. Senat RP w hołdzie Zofii Kossak w 50 rocznicę śmierci. Konferencja odbywać się będzie w terminie 24-25 kwietnia 2018 roku w Częstochowie. Organizatorem jest Instytut Filologii Polskiej Akademii im. J. Długosza w Częstochowie; Wydział Filologiczno-Historyczny. Usługa obejmuje: 1. Przygotowanie i dostarczenie w dniu 24.04.2018 r. do hotelu: Akademickiego Centrum Sportowego (ul. Zbierskiego 6, 42-200 Częstochowa) kolacji tzw. "zimnej" dla 10 osób. Zapakowane posiłki powinny zostać dostarczone na recepcję Hotelu do godziny 18.00. Minimalne wymagania obejmują: a) 2 bułki typu kajzerka (100 gr) z masłem i wędliną lub serem żółtym (70 gr) b) woda mineralna niegazowana (500 ml) Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia. 2. Przygotowanie w dniu 25.04.2018 r. śniadania dla maksymalnie 10 osób - minimum 5 osób w lokalu wykonawcy. Menu obejmuje: Talerz śniadaniowy: wybór wędlin (100 g); żółty ser (50 g); pomidor (100 g); sałatka jarzynowa (100 g); chleb (250 g); masło (5 g); herbata lub kawa do wyboru 2g/200 ml. Czas świadczenia usługi: godz. 8.00-9.00 Posiłek spożywany ma być w lokalu wykonawcy, przy stolikach czteroosobowych lub przy jednym dużym stole; naczynia szklane lub porcelanowe, sztućce metalowe oraz obsługę kelnerską przez cały czas świadczenia usługi. Lokal wykonawcy musi znajdować się w odległości nie więcej niż 1000 m od budynku Akademickiego Centrum Sportowego (ul. Zbierskiego 6 42-200 Częstochowa). 3. Przygotowanie w dniu 25.04.2018 r. przerwy kawowej w trakcie trwania konferencji oraz obsługi kelnerskiej dla maksymalnie 30 osób - minimum 15 osób w formie tzw. stołu szwedzkiego w budynku dydaktycznym przy ul. Zbierskiego 2/4 w Częstochowie. Menu obejmuje: herbata lub kawa do wyboru 2g/200 ml; ciasteczka słodkie 3 (sztuka 7 gr); po trzy ciasteczka na osobę; kanapki z sałatką warzywną, lub wędliną i żółtym serem (70 g) - 3 sztuki dla każdego. Woda mineralna (gazowana i niegazowana) lub sok pomarańczowy (200 ml.) dla każdego uczestnika; cukier (10 g dla każdego); śmietanka do kawy (10 g dla każdego). Czas świadczenia usługi: godz. 12.00-13.00 Wykonawca jest zobowiązany zapewnić również: stoły bankietowe, zastawę porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe. Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku. Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 4. Przygotowanie w dniu 25.04.2018 r. obiadu dla maksymalnie 30 osób - minimum 15 osób w lokalu wykonawcy. Menu obejmuje: Danie I: zupa pomidorowa lub rosół z makaronem (do wyboru) : 300 ml Danie II: stek zapiekany drobiowy: (150 g), ziemniaki (frytki lub gotowane) (300 g); zestaw surówek (150 g) Wino białe lub czerwone (do wyboru) po 300 ml na osobę; Deser: kawa lub herbata do wyboru (300 ml); Deser: ciasto - szarlotka (150 g), puchar lodowy (150 g). Dodatkowo: jedna porcja dania wegetariańskiego: naleśniki z pieczarkami (350 g) Czas świadczenia usługi: godz. 15.30-16.30 Posiłek spożywany ma być w lokalu wykonawcy, przy jednym dużym stole; naczynia szklane lub porcelanowe, sztućce metalowe oraz obsługę kelnerską przez cały czas świadczenia usługi. Lokal wykonawcy musi znajdować się w odległości nie więcej niż 1000 m od budynku dydaktycznego przy ul. Zbierskiego 2/4 w Częstochowie. Zamawiający w momencie składania oferty podaje maksymalną liczbę osób, a trzy dni przed terminem wykonania usługi zostanie podana faktyczna liczba osób korzystających z wyżywienia. Dania muszą być podane gorące, świeże, nie odgrzewane i serwowane estetycznie. Wszystkie posiłki serwowane zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z póź. zm.). Pozostałe warunki realizacji i warunki płatności - zgodnie z załączonym projektem umowy - załącznik nr 3 do SIWZ. Na podstawie art. 29 ust. 3a w związku z art. 36 ust. 2 pkt 8a ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający wymaga aby wszystkie osoby wykonujące czynności w trakcie realizacji przedmiotowego zamówienia zatrudnione przez Wykonawcę(ów) bądź podwykonawców, w tym osoby na zastępstwo, zatrudnione były wyłącznie na podstawie umowy o pracę. W przypadku osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą lub spółek osobowych niezatrudniających pracowników, ww. czynności w trakcie realizacji przedmiotowego zamówienia mogą być wykonywane osobiście przez osoby prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą lub wspólników spółek osobowych wyłącznie w ramach ich wkładów do tych spółek.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Zapytanie o cenę

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24/04/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 2439.02
Waluta pln

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Krzysztof Cygan
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Wały Dwernickiego 11 paw. 17-21
Kod pocztowy: 42-200
Miejscowość: Częstochowa
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 1670
Oferta z najniższą ceną/kosztem 1670
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 2737.80
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytania o cenę na podstawie art. 70 ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Przedmiotem zamówienia są usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Podstawa prawna - art. 70 ustawy Pzp. Przedmiotem zamówienia są usługi, które nie wykazują się złożonością i specyficznymi cechami. Liczba podmiotów prowadzących działalność w zakresie usług gastronomicznych na rynku zapewnia zachowanie zasad uczciwej konkurencji

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.