Ogłoszenie z dnia 2018-05-23
Ogłoszenie nr 500114627-N-2018 z dnia 23-05-2018 r.
Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie: USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU FILOLOGICZO-HISTORYCZNEGO AKADEMII IM. JANA DŁUGOSZA W CZĘSTOCHOWIE W DNIACH 24-25.04.2018 R
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie, Krajowy numer identyfikacyjny 149400000,
ul. ul. Waszyngtona
42468,
42200
Częstochowa, woj.
śląskie, państwo
Polska, tel.
343 784 100, e-mail
a.malolepsza@ajd.czest.pl, faks
343 784 202.
Adres strony internetowej (url): www.ajd.czest.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: uczelnia publiczna
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU FILOLOGICZO-HISTORYCZNEGO AKADEMII IM. JANA DŁUGOSZA W CZĘSTOCHOWIE W DNIACH 24-25.04.2018 R
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):ZP-371/26/18
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi gastronomicznej - wyżywienie uczestników Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej pt.: W obronie wartości chrześcijańskich i patriotycznych. Senat RP w hołdzie Zofii Kossak w 50 rocznicę śmierci. Konferencja odbywać się będzie w terminie 24-25 kwietnia 2018 roku w Częstochowie. Organizatorem jest Instytut Filologii Polskiej Akademii im. J. Długosza w Częstochowie; Wydział Filologiczno-Historyczny. Usługa obejmuje: 1. Przygotowanie i dostarczenie w dniu 24.04.2018 r. do hotelu: Akademickiego Centrum Sportowego (ul. Zbierskiego 6, 42-200 Częstochowa) kolacji tzw. "zimnej" dla 10 osób. Zapakowane posiłki powinny zostać dostarczone na recepcję Hotelu do godziny 18.00. Minimalne wymagania obejmują: a) 2 bułki typu kajzerka (100 gr) z masłem i wędliną lub serem żółtym (70 gr) b) woda mineralna niegazowana (500 ml) Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia. 2. Przygotowanie w dniu 25.04.2018 r. śniadania dla maksymalnie 10 osób - minimum 5 osób w lokalu wykonawcy. Menu obejmuje: Talerz śniadaniowy: wybór wędlin (100 g); żółty ser (50 g); pomidor (100 g); sałatka jarzynowa (100 g); chleb (250 g); masło (5 g); herbata lub kawa do wyboru 2g/200 ml. Czas świadczenia usługi: godz. 8.00-9.00 Posiłek spożywany ma być w lokalu wykonawcy, przy stolikach czteroosobowych lub przy jednym dużym stole; naczynia szklane lub porcelanowe, sztućce metalowe oraz obsługę kelnerską przez cały czas świadczenia usługi. Lokal wykonawcy musi znajdować się w odległości nie więcej niż 1000 m od budynku Akademickiego Centrum Sportowego (ul. Zbierskiego 6 42-200 Częstochowa). 3. Przygotowanie w dniu 25.04.2018 r. przerwy kawowej w trakcie trwania konferencji oraz obsługi kelnerskiej dla maksymalnie 30 osób - minimum 15 osób w formie tzw. stołu szwedzkiego w budynku dydaktycznym przy ul. Zbierskiego 2/4 w Częstochowie. Menu obejmuje: herbata lub kawa do wyboru 2g/200 ml; ciasteczka słodkie 3 (sztuka 7 gr); po trzy ciasteczka na osobę; kanapki z sałatką warzywną, lub wędliną i żółtym serem (70 g) - 3 sztuki dla każdego. Woda mineralna (gazowana i niegazowana) lub sok pomarańczowy (200 ml.) dla każdego uczestnika; cukier (10 g dla każdego); śmietanka do kawy (10 g dla każdego). Czas świadczenia usługi: godz. 12.00-13.00 Wykonawca jest zobowiązany zapewnić również: stoły bankietowe, zastawę porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe. Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku. Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. 4. Przygotowanie w dniu 25.04.2018 r. obiadu dla maksymalnie 30 osób - minimum 15 osób w lokalu wykonawcy. Menu obejmuje: Danie I: zupa pomidorowa lub rosół z makaronem (do wyboru) : 300 ml Danie II: stek zapiekany drobiowy: (150 g), ziemniaki (frytki lub gotowane) (300 g); zestaw surówek (150 g) Wino białe lub czerwone (do wyboru) po 300 ml na osobę; Deser: kawa lub herbata do wyboru (300 ml); Deser: ciasto - szarlotka (150 g), puchar lodowy (150 g). Dodatkowo: jedna porcja dania wegetariańskiego: naleśniki z pieczarkami (350 g) Czas świadczenia usługi: godz. 15.30-16.30 Posiłek spożywany ma być w lokalu wykonawcy, przy jednym dużym stole; naczynia szklane lub porcelanowe, sztućce metalowe oraz obsługę kelnerską przez cały czas świadczenia usługi. Lokal wykonawcy musi znajdować się w odległości nie więcej niż 1000 m od budynku dydaktycznego przy ul. Zbierskiego 2/4 w Częstochowie. Zamawiający w momencie składania oferty podaje maksymalną liczbę osób, a trzy dni przed terminem wykonania usługi zostanie podana faktyczna liczba osób korzystających z wyżywienia. Dania muszą być podane gorące, świeże, nie odgrzewane i serwowane estetycznie. Wszystkie posiłki serwowane zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z póź. zm.). Pozostałe warunki realizacji i warunki płatności - zgodnie z załączonym projektem umowy - załącznik nr 3 do SIWZ. Na podstawie art. 29 ust. 3a w związku z art. 36 ust. 2 pkt 8a ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający wymaga aby wszystkie osoby wykonujące czynności w trakcie realizacji przedmiotowego zamówienia zatrudnione przez Wykonawcę(ów) bądź podwykonawców, w tym osoby na zastępstwo, zatrudnione były wyłącznie na podstawie umowy o pracę. W przypadku osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą lub spółek osobowych niezatrudniających pracowników, ww. czynności w trakcie realizacji przedmiotowego zamówienia mogą być wykonywane osobiście przez osoby prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą lub wspólników spółek osobowych wyłącznie w ramach ich wkładów do tych spółek.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Zapytanie o cenę
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
24/04/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
2439.02
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Krzysztof Cygan
nie Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
1670
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytania o cenę na podstawie art. 70 ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Przedmiotem zamówienia są usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Podstawa prawna - art. 70 ustawy Pzp. Przedmiotem zamówienia są usługi, które nie wykazują się złożonością i specyficznymi cechami. Liczba podmiotów prowadzących działalność w zakresie usług gastronomicznych na rynku zapewnia zachowanie zasad uczciwej konkurencji
INNE PRZETARGI Z CZĘSTOCHOWY
- Dostawa materiałów i środków do sprzątania dla potrzeb SP ZOZ Miejskiego Szpitala Zespolonego w Częstochowie.
- Budowa miejsc postojowych oraz przebudowa drogi dojazdowej w sąsiedztwie budynku przy ul. Botanicznej 23 - etap 2
- Dostawa, montaż i uruchomienie generatora prądotwórczego zasilania awaryjnego do Oczyszczalni Ścieków Dźbów w Częstochowie dla Oczyszczalni Ścieków "WARTA" S.A.
- Wykonanie robót budowlanych dotyczących realizacji zadania pn.: "Budowa boiska sportowego dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 6 przy ul. Przestrzennej 68/70 w Częstochowie".
- Wykonanie remontu sali gimnastycznej w budynku Zespołu Szkół Zawodowych Specjalnych przy ulicy Krótkiej 22 w Częstochowie.
- Dostawa artykułów biurowych i materiałów eksploatacyjnych do kopiarek dla potrzeb Urzędu Miasta Częstochowy
więcej: przetargi w Częstochowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa usługa konferencyjna na potrzeby organizacji przez Sąd Najwyższy wyjazdowych konferencji.
- Usługa organizacji konferencji Baltic Sea Science Congress 2025
- Obsługa w zakresie organizacji zawodów sportowych pracowników i funkcjonariuszy Izby Administracji Skarbowej w Rzeszowie o puchar Dyrektora Izby Administracji Skarbowej w Rzeszowie
- Kompleksowa organizacja kilkudniowych wycieczek edukacyjnych dla uczestników projektu pn. Nauka poprzez doświadczanie i eksperymentowanie."
- Usługa społeczna polegająca świadczeniu usług wyżywienia na potrzeby dla Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II z podziałem na 2 części
- Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych na potrzeby organizacji wydarzeń realizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Krakowie - postępowanie nr 4
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.