eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rzeszów › Kursy gastronomiczne dla uczniów i nauczycieli przedmiotów zawodowych (5 części) w ramach projektu "Zawodowcy na start" współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2018-03-05

Ogłoszenie nr 500047271-N-2018 z dnia 05-03-2018 r.

Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie: Kursy gastronomiczne dla uczniów i nauczycieli przedmiotów zawodowych (5 części) w ramach projektu "Zawodowcy na start" współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak
Nazwa projektu lub programu
"Zawodowcy na Start" współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 507768-N-2018

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie, Krajowy numer identyfikacyjny 69070548200000, ul. ul. Niedzielskiego 2, 35036 Rzeszów, woj. podkarpackie, państwo Polska, tel. 178 534 097, e-mail bzp@pcen.pl, faks 178 534 682.
Adres strony internetowej (url): www.pcen.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Kursy gastronomiczne dla uczniów i nauczycieli przedmiotów zawodowych (5 części) w ramach projektu "Zawodowcy na start" współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

PU-ZnS-3211/1/18

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa dla uczniów (1-4 część zamówienia) i nauczycieli (5 część zamówienia) przedmiotów zawodowych w ramach projektu "Zawodowcy na start" współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, obejmująca nw. kursy gastronomiczne zakończone egzaminem końcowym (wewnętrznym) oraz wydaniem zaświadczenia: 1) dekoracji cukierniczych 2) kelnerski 3) baristy 4) barmana 5) cukierniczy Przedmiot zamówienia został podzielony na 5 części: Część 1 zamówienia: Kurs dekoracji cukierniczych dla uczniów przedmiotów zawodowych maksymalnie 12 uczniów: Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Ropczycach (7 uczniów - 1 grupa) Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego we Frysztaku (5 uczniów - 1 grupa) Czas trwania kursu: Biuro Projektu "Zawodowcy na start" Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie ul. Niedzielskiego 2, 35-036 Rzeszów, tel. 17 85 340 97 w. 32 40 godzin lekcyjnych w tym: 4 godziny zajęć teoretycznych 36 godzin zajęć praktycznych Część 2 zamówienia: Kurs kelnerski dla uczniów przedmiotów zawodowych maksymalnie 55 uczniów, w tym: Zespołu Szkół w Ropczycach (19 uczniów - 2 grupy po 10 i 9 osób) Zespołu Szkół w Czudcu (20 uczniów - 2 grupy po 10 osób) Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego we Frysztaku (6 uczniów - 1 grupa) Zespołu Szkół Technicznych w Strzyżowie (10 uczniów - 1 grupa) Czas trwania kursu: 40 godzin lekcyjnych w tym: 16 godzin zajęć teoretycznych 24 godzin zajęć praktycznych Część 3 zamówienia: Kurs baristy dla uczniów przedmiotów zawodowych maksymalnie 37 uczniów, w tym: Zespołu Szkół Agrotechnicznych w Ropczycach (20 uczniów - 2 grupy po 10 osób) Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Ropczycach (7 uczniów - 1 grupa) Zespołu Szkół w Czudcu (10 uczniów - 1 grupa) Czas trwania kursu: 40 godzin lekcyjnych w tym: 8 godzin zajęć teoretycznych 32 godziny zajęć praktycznych Część 4 zamówienia: Kurs barmana dla uczniów przedmiotów zawodowych maksymalnie 16 uczniów Zespołu Szkół Agrotechnicznych w Ropczycach (2 grupy po 8 osób) Czas trwania kursu: 24 godziny lekcyjne w tym: 8 godzin zajęć teoretycznych 16 godzin zajęć praktycznych Część 5 zamówienia: Kurs cukierniczy dla nauczycieli przedmiotów zawodowych maksymalnie 14 nauczycieli przedmiotów zawodowych (1 grupa) z: Zespołu Szkół Agrotechnicznych w Ropczycach - 6 osób Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Ropczycach - 3 osoby Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego we Frysztaku - 1 osoba Zespołu Szkół w Czudcu - 3 osoby Zespołu Szkół Technicznych w Strzyżowie -1 osoba Czas trwania kursu: 90 godzin lekcyjnych w tym: 30 godzin zajęć teoretycznych 60 godzin zajęć praktycznych Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 1 do SIWZ oraz Ogólne warunki umowy.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

tak

II.5) Główny Kod CPV: 80530000-8


Dodatkowe kody CPV: 80000000-4, 80500000-9

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1

NAZWA: Kurs dekoracji cukierniczych dla uczniów przedmiotów zawodowych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/02/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 7560
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 3
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Błasik Grzegorz - " GB System"
Email wykonawcy: blasikg@gmail.com
Adres pocztowy: ul. Jana Długosza 39,
Kod pocztowy: 37-500
Miejscowość: Jarosław
Kraj/woj.: podkarpackie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 5400
Oferta z najniższą ceną/kosztem 5400
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 38040
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 2

NAZWA: Kurs kelnerski dla uczniów przedmiotów zawodowych

Postępowanie / część zostało unieważnione

tak

Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:

Na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz.U. z 2017 poz. 1579 z późn. zm.) - oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.

CZĘŚĆ NR: 3

NAZWA: Kurs baristy dla uczniów przedmiotów zawodowych

Postępowanie / część zostało unieważnione

tak

Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:

Na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz.U. z 2017 poz. 1579 z późn. zm.) - oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.

CZĘŚĆ NR: 4

NAZWA: Kurs barmana dla uczniów przedmiotów zawodowych

Postępowanie / część zostało unieważnione

tak

Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:

Na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz.U. z 2017 poz. 1579 z późn. zm.) - oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.

CZĘŚĆ NR: 5

NAZWA: Kurs cukierniczy dla nauczycieli przedmiotów zawodowych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/02/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 18200
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 3
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Błasik Grzegorz - " GB System"
Email wykonawcy: blasikg@gmail.com
Adres pocztowy: ul. Jana Długosza 39
Kod pocztowy: 37-500
Miejscowość: Jarosław
Kraj/woj.: podkarpackie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 12600
Oferta z najniższą ceną/kosztem 12600
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 39480
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.