eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Iwonicz Zdrój › Zorganizowanie i przeprowadzenie w roku szkolnym 2017/2018 kursu barmańskiego, , dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół w Iwoniczu" w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2018-02-01

Ogłoszenie nr 500024252-N-2018 z dnia 01-02-2018 r.

Zespół Szkół w Iwoniczu: Zorganizowanie i przeprowadzenie w roku szkolnym 2017/2018 kursu barmańskiego, , dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół w Iwoniczu" w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak
Nazwa projektu lub programu
"Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół w Iwoniczu" w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 500925-N-2018

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Zespół Szkół w Iwoniczu, Krajowy numer identyfikacyjny 9824600000, ul. ul. Zadwór 15, 38440 Iwonicz Zdrój, woj. podkarpackie, państwo Polska, tel. 13 43 518 11, e-mail zs@iwonicz.pl, faks 13 49 274 01.
Adres strony internetowej (url): http://www.zs.iwonicz.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Zorganizowanie i przeprowadzenie w roku szkolnym 2017/2018 kursu barmańskiego, , dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu w ramach realizowanego projektu pt. "Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół w Iwoniczu" w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Celem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu barmańskiego dla uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przy Zespole Szkół w Iwoniczu. 2. Liczba uczestników - 10 uczniów i uczennic klas III i IV technikum żywienia i usług gastronomicznych. 3. Kurs będzie realizowany w pracowniach gastronomicznych w Zespole Szkół w Iwoniczu, w formie zajęć pozalekcyjnych w dni robocze. 4. Program kursu obejmuje 40 godzin lekcyjnych. Zajęcia będą trwać maksymalnie 5 godzin dziennie a w dniach wolnych od nauki maksymalnie 8 godzin. 5. Celem kursu jest dostarczenie uczestnikom kursu umiejętności i kwalifikacji niezbędnych w branży gastronomicznej, zapoznanie z branżą barmańską i nowymi trendami, przekazanie wiedzy teoretycznej i praktycznej oraz zachęcenie do ćwiczenia nowych umiejętności, które mogą zapewnić dalszy rozwój na rynku pracy a także dostarczenie uczestnikom szkolenia certyfikatów i zaświadczeń ukończenia kursu. 6. Wykonawca przygotuje szczegółowy program kursu w oparciu o następujące bloki tematyczne: 1) Kultura pracy barmana - 1 godz. 2) Barman - kwalifikacje i obowiązki - 1 godz. 3) Organizacja i działalność coctail-barów - 1 godz. 4) Bar- aranżacje, wyposażenie, sprzęt - 2 godz. 5) Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowych - 5 godz. 6) Ocena jakości, technika podawania i dobór do potraw win - 5 godz. 7) Technika produkcji i podawania napojów alkoholowych jednorodnych i mieszanych - 25 godz. 7. Każdy z uczestników kursu powinien wykonać minimum po jednym drinku z następujących alkoholi: wódka czysta, rum starzony, rum niestarzony, wermut słodki i wytrawny, gin klasyczny i o smakach owoców cytrusowych, curacao, whisky, koniak, wina musujące, białe i czerwone, miody pitne, wina Martini, żubrówka, wiśniówka, wódka czysta smakowa /czarna porzeczka, limonka/, tekila złota i srebrna, malibu, likier passoa, campari, adwokat, syropy bezalkoholowe. 8. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia warsztatów wyżywienie. 9. Przez wyżywienie należy rozumieć zapewnienie serwisu kawowego - kawa, mleczko do kawy, herbata, zimne napoje, ciastka. W przypadku trwania warsztatów 5 godzin lub więcej w ciągu dnia obiad dwudaniowy. 10. Wykonawca powinien zapewnić każdemu uczestnikowi: 1) materiały dydaktyczne / notatnik, długopis/ i szkoleniowe z zakresu szkolenia barmańskiego; 2) urządzenia, sprzęt, surowce i produkty do sporządzania i dekoracji niezbędne do przeprowadzenia kursu zgodnie z programem szkolenia; 3) możliwość wykonania ćwiczeń praktycznych kilkakrotnie w celu utrwalenia zdobytej wiedzy i umiejętności; 4) przeprowadzenie egzaminu potwierdzającego nabyte umiejętności i wydanie uczestnikom certyfikatów i zaświadczeń ukończenia kursu. 11. Wykonawca zobowiązuje się oznaczać wszystkie dokumenty i materiały dla osób i podmiotów uczestniczących w Projekcie logo Unii Europejskiej, znakiem Funduszy Europejskich oraz oficjalnym logo promocyjnym Województwa Podkarpackiego oraz znakiem promocyjnym Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Rzeszowie zgodnie z jego Księgą Znaku udostępnioną na stronie internetowej RPO WP. 12. Kurs kończy się wydaniem dla uczestników/uczestniczek kursu zaświadczeń i certyfikatów o ukończeniu kursu. 13. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego podniesienie wiedzy i umiejętności w zakresie kursu barmańskiego dla uczestników/uczestniczek, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie jego kopii Zamawiającemu oraz wydanie certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu. 14. Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu szczegółowego programu kursu, list obecności, zapisami w dzienniku kursu czasu i tematyki zajęć, kompletu materiałów szkoleniowych dla Zamawiającego i uczestników/uczestniczek kursu, potwierdzeniem otrzymania przez uczestników/uczestniczki materiałów szkoleniowych, protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla uczestników/uczestniczek kursu oraz potwierdzenie wydania certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz ich uwierzytelnionych kopii, listy potwierdzającej odbiór certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz raportu końcowego z przeprowadzonego kursu. 15. Certyfikaty w języku polskim i angielskim powinny zawierać: 1) logotyp w języku polskim i angielskim 2) nazwę projektu i informację o współfinansowaniu 3) nazwę firmy, która szkolenie przeprowadziła 4) imię i nazwisko uczestnika kursu, datę i miejsce urodzenia 5) pełną nazwę kursu i nr certyfikatu 6) datę i miejsce szkolenia - Zespół Szkół w Iwoniczu 7) program i ilość godzin kursu 8) miejscowość i datę wystawienia certyfikatu 9) podpis i pieczątkę osoby wystawiającej certyfikat 16. Ponadto do obowiązków Wykonawcy należy: 1) ocena uczestników - przeprowadzenie weryfikacji po zakończeniu kursu na podstawie opracowanych kryteriów oceny; 2) opracowanie i przekazanie Zamawiającego raportu końcowego z przeprowadzonego kursu zawierającego porównanie uzyskanych wyników z przeprowadzonej oceny z przyjętymi wymaganiami określonymi w programie szkolenia. 17. Oznaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 80500000-9 - usługi szkoleniowe 80530000-8 - usługi szkolenia zawodowego 18. Usługi szkoleniowe są to usługi społeczne, które realizowane są zgodnie z art. 138o ustawy PZP.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 80500000-9


Dodatkowe kody CPV: 80530000-8

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31/01/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 5000.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 4
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Open Bar Tomasz Szczęsny
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Piekarska 96/4
Kod pocztowy: 41-902
Miejscowość: Bytom
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 4250.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 4250.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 7000.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.