eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › ORGANIZACJA KONFERENCJI PN. "FORUM RYNKU PRACY WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO"

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2017-08-24

Ogłoszenie nr 500017622-N-2017 z dnia 24-08-2017 r.

Wojewódzki Urząd Pracy: ORGANIZACJA KONFERENCJI PN. "FORUM RYNKU PRACY WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO"

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 517163-N-2017

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Wojewódzki Urząd Pracy, Krajowy numer identyfikacyjny 27685569600000, ul. ul. Kościuszki 30, 40048 Katowice, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 0 32 757 33 61, e-mail mnowak@poczta.wup-katowice.pl, faks .
Adres strony internetowej (url): http://wup.katowice.ibip.pl/public/?id=166837

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nieposiadająca osobowości prawnej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

ORGANIZACJA KONFERENCJI PN. "FORUM RYNKU PRACY WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO"

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

PN/7/17

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest organizacja konferencji pn. "FORUM RYNKU PRACY WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO" w celu prezentacji wyników badań empirycznych dotyczących regionalnego rynku pracy (województwo śląskie) w dniach 25 - 26 września 2017 r. dla 65 osób oraz wynajem sali konferencyjnej i zapewnienie usługi hotelarskiej oraz gastronomicznej. 1. Merytoryczna organizacja konferencji Przedmiotem konferencji jest jej organizacja merytoryczna, w tym: a) przygotowanie przez Wykonawcę w uzgodnieniu z Zamawiającym, 7 propozycji referatów/wystąpień dotyczących zrealizowanych badań empirycznych z obszaru rynku pracy województwa śląskiego w latach 2015 - 2016 (w przypadku projektów kilkuletnich dopuszcza się wyniki badań rozpoczętych w roku 2014), b) zorganizowanie przez Wykonawcę wystąpień 7 prelegentów prezentujących wybrane tematy badawcze zaakceptowane przez Zamawiającego, c) zorganizowanie przez Wykonawcę 3 paneli dyskusyjnych (2 panele w pierwszym dniu konferencji, 1 panel w drugim dniu konferencji): - w każdym z paneli dyskusyjnych powinno uczestniczyć 5 panelistów. Powinny to być te same osoby w każdym panelu podczas całej konferencji; - każdy panel dyskusyjny powinien być prowadzony przez tą samą osobę moderatora podczas całej konferencji. Wybór uczestników 3 paneli dyskusyjnych oraz moderatora musi być zaakceptowany przez Zamawiającego. 2. Organizacja usługi hotelarsko - gastronomicznej wraz z wynajęciem sali konferencyjnej a) zapewnienie usługi hotelarskiej dla 65 osób, b) zapewnienie usługi gastronomicznej dla 65 osób, c) zapewnienie odpowiedniej ilości miejsc parkingowych - co najmniej 25. 2.1. Specyfika obiektu i organizacja obsługi konferencji. a) Konferencja rozpocznie się 25 września 2017 r. o godz. 11.00. Przewiduje się zakończenie konferencji w dniu 26 września 2017 r. ok. godz. 14.00 (po obiedzie). b) Zamawiający wymaga, aby miejscem świadczenia usług był obiekt hotelowy przystosowany dla osób niepełnosprawnych spełniający wymagania dla hotelu o standardzie, co najmniej trzech gwiazdek, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22, poz. 169 z późn. zm.), posiadający nie mniej niż 65 pokoi oraz posiadający na terenie obiektu własną restaurację, zapewniający bezpłatne dozorowane miejsca parkingowe - co najmniej 25 stanowisk; c) Zamawiający wymaga, aby hotel był zlokalizowany na terenie województwa śląskiego nie dalej niż 120 km jazdy samochodem od siedziby WUP w Katowicach ul. Kościuszki 30. Przy ocenie czy obiekt zaoferowany przez Wykonawcę spełnia wymagania, Zamawiający obligatoryjnie zweryfikuje stronę internetową hotelu oraz zweryfikuje poprzez portal http://www.mapa-google.pl, czy oferowany przez Wykonawcę obiekt spełnia wymagania określone w tym punkcie Opisu Przedmiotu Zamówienia przy wykorzystaniu następującej metody liczenia odległości: Na stronie http://www.mapa-google.pl w pasku bocznym (bocznej belce nawigacyjnej) w punkcie "Początek trasy" należy wpisać "ul. Kościuszki 30, 40-048 Katowice", a w punkcie "Koniec trasy" wpisać adres hotelu. Następnie należy zaznaczyć pozycję Auto i nacisnąć przycisk "WYZNACZ TRASĘ". Wynik podany po przeprowadzeniu powyższej procedury zostanie zaokrąglony do pełnego kilometra (do .5 w dół, od .6 w górę). 2.2. Zapewnienie sali konferencyjnej wraz z wyposażeniem i obsługą techniczną. a) Wykonawca zapewni salę konferencyjną na czas trwania wydarzenia dla 65 osób, wyposażoną w: rzutnik multimedialny/projektor, laptop, możliwość podłączenia do zasilania 230V minimum 5 urządzeń o mocy 2000W, stół konferencyjny, krzesła dla wszystkich uczestników konferencji, nagłośnienie (3 mikrofony bezprzewodowe), regulowane oświetlenie, klimatyzację, bezpłatny dostęp do sieci Internet (WiFi) dla wszystkich uczestników konferencji; b) Wykonawca zapewni obsługę techniczną przed i w trakcie konferencji, c) Sala powinna być odpowiednio wyposażona tzn.: posiadać stół konferencyjny oraz odpowiednią liczbę miejsc siedzących, z możliwością przeprowadzenia panelu dyskusyjnego (6 osób); d) Sala musi spełniać wymogi BHP i p.poż., odpowiednią odległość od źródeł hałasu, zapewniać warunki dyskrecji (sala zamknięta, bez możliwości przechodzenia przez nią lub przebywania osób nie biorących udziału w konferencji); e) Wykonawca zapewni temperaturę wewnątrz pomieszczeń odpowiednią do panujących warunków atmosferycznych, nie niższą niż 22 st C. i nie wyższą niż 24 st C; f) Sala powinna mieścić się w kompleksie hotelowym, w którym uczestnicy będą zakwaterowani; g) Sala konferencyjna musi być dostępna dla uczestników konferencji: w pierwszym dniu nie krócej niż 8 godzin zegarowych, w drugim dniu nie krócej niż 6 godzin zegarowych (nie licząc przerw i posiłków); h) Wykonawca zapewni osoby odpowiedzialne za przygotowanie sali oraz jej bieżącą obsługę (np. przestawienie mebli, obsługę techniczno-informatyczną sprzętu, etc); i) Wykonawca zapewni dla każdego uczestnika konferencji (65 osób): ? materiały piśmiennicze: * notatnik w formacie A5 o objętości min. 20 kartek, * plastikowy lub metalowy długopis z nadrukiem FORUM RYNKU PRACY WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO. Ostateczna wersja nadruku do uzgodnienia z Zamawiającym. ? materiały konferencyjne: * ekologiczna torba bawełniana z długimi uchwytami, gramatura 150g, wielkość: 42 x 38 x 0,2 cm lub zbliżona +/- 10% z jednostronnym nadrukiem (jeden kolor). Ostateczny kształt torby i kolor oraz wersja nadruku do uzgodnienia z Zamawiającym, * program konferencji, * pendrive 8GB z wgranymi materiałami konferencyjnymi, * wydruk 7 prezentacji w formacie A4 (materiały informacyjne 3 slajdy na stronę), * identyfikator osobisty wykonany z przezroczystego, sztywnego tworzywa, wyposażony w klips sprężynujący i niewielką agrafkę, format 57 x 90 mm lub zbliżony +/- 10% wraz z kartonikiem z nadrukiem FORUM RYNKU PRACY WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO oraz imieniem i nazwiskiem uczestnika Ostateczna wersja wyglądu identyfikatorów do uzgodnienia z Zamawiającym. 2.3. Zapewnienie wyżywienia 1) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia wyżywienia i przerwy kawowej dla 65 osób, w tym: 1 śniadanie, 2 obiady, 1 kolacja i 3 przerwy kawowe (serwis kawowy ciągły uzupełniany wg potrzeb); 2) Obiady, śniadania i serwis kawowy mają być podane w formie bufetu szwedzkiego, przy czym przerwy kawowe powinny być zorganizowane bezpośrednio przy sali, w której będzie konferencja. Kolacja powinna mieć charakter uroczysty, tzn. nie może być serwowana w postaci bufetu szwedzkiego. 3) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić wyżywienie w formie i rodzaju, o którym mowa poniżej: a. Obiady składające się z: ? przekąsek zimnych (co najmniej 150 g na osobę); ? sałatek-surówek obiadowych (co najmniej 200 g na osobę); ? 2 zupy do wyboru (co najmniej 0,35 l na osobę); ? dania głównego (co najmniej 500-600 g na osobę), zawierającego dodatki do wyboru: ziemniaki, ryż, makaron, kasza jaglana, kopytka lub kluski śląskie, potrawy mięsne dwa rodzaje, w tym jedno z mięsa wołowego, rybne oraz potrawy jarskie; ? wody gazowanej i niegazowanej (co najmniej 0,5 l na osobę) oraz soków owocowych (co najmniej 0,3 l na osobę); ? 3 desery do wyboru i owoce (co najmniej 250 g na osobę); b. 3 przerwy kawowe, serwis kawowy ciągły uzupełniany wg potrzeb, składający się z: ? świeżo parzonej kawy, kawy z ekspresu ciśnieniowego, oraz herbaty ekspresowej w różnych wariantach smakowych do wyboru (minimum 3 - każda torebka herbaty pakowana w osobnych kopertkach), mleka/śmietanki do kawy, cytryny krojonej w plasterki, cukier (biały i trzcinowy); ? soków owocowych w 3 smakach (soki typu 100%) podawanych w szklanych dzbankach (w ilości przynajmniej 0,5 l na osobę); ? wody mineralnej gazowanej i niegazowanej podawanej w dzbankach lub butelkach szklanych (0,3-0,5 l) w łącznej ilości nie mniej jak 0,5 l na osobę; ? słodkiej przekąski serwowanej dodatkowo do przerwy kawowej, zawierającej ciasta pieczone co najmniej dwa rodzaje oraz ciasteczka kruche i owoce, w ilości 200 g na osobę, przy czym w 1 dniu konferencji podczas pierwszej dopołudniowej przerwy kawowej poza ciastami będą dostępne kanapki nie mniej niż 5 szt./os. (do wyboru z pieczywa białego i pełnoziarnistego, zawierające różne składniki typu ser żółty, wędlinę, rybę wędzoną, plasterki ogórka zielonego, pomidora, listki sałaty); c. Uroczysta kolacja składająca się z (przykładowe menu): ? przystawki: pasztet z żurawiną; ? zupy: krem pomidorowy z mozzarellą, zupa z leśnych grzybów z łazankami; ? dania głównego: polędwiczki wieprzowe w sosie z gotowanymi warzywami i ziemniakami lub danie wegetariańskie lub dorsz pieczony z sosem z cytryny (jedno danie do wyboru na osobę); ? deseru: sorbet owocowy z sezonowymi owocami, torcik czekoladowy, lody z owocami i bitą śmietaną (3 gałki po ok. 45 g), mus z białej i czarnej czekolady z wiśniami; ? pieczywa (co najmniej 5 szt./os. kromek białe i pełnoziarniste); ? zimnej płyty (sery żółte, nabiał, plasterki pomidora i ogórka, drobne przekąski np. koreczki, sałatka śledziowa, sałatka warzywna, tradycyjna sałatka grecka, sałatka ziemniaczana z jogurtem, sałatka z drobiu z ananasem - wszystkie sałatki 150 g/osobę); ? dodatkowo w formie bufetu szwedzkiego "stół wiejski" - swojskie wędliny, mięsa (150 g/osobę); ? masła i margaryny do pieczywa (co najmniej 25g/os.); ? napoi: Coca-Cola, Fanta, Sprite lub równoważne (w ilości przynajmniej 0,5 l na osobę), woda mineralna gazowana i niegazowana podawana w dzbankach lub butelkach szklanych (0,3-0,5 l) w łącznej ilości 0,5 l na osobę, kawa, herbata w różnych wariantach smakowych do wyboru (nielimitowane spożycie), mleko do kawy, cytryna krojona w plasterki, cukier (biały i trzcinowy); d. Śniadanie składające się z: ? dania na gorąco: min. 3 potrawy do wyboru: kiełbaski lub parówki, jajecznica z jaj, jajka gotowane na miękko lub twardo, naleśniki z dodatkami typu dżem, krem czekoladowo-orzechowy itp. min. 3 rodzaje; ? dania na zimno: wędliny i pasztety - co najmniej 2 rodzaje, sałatki co najmniej 3 rodzaje, ryba wędzona, sery żółte, twarożki różne smaki, plasterki świeżych pomidorów i ogórków, jogurty, płatki śniadaniowe z ciepłym mlekiem, dżem, pieczywo, masło; ? dania na słodko: 2 rodzaje ciast z nadzieniem - 1 szt./osobę, kruche ciasteczka itp.; ? napoje: kawa, herbata w różnych wariantach smakowych, cukier, mleko do kawy, cytryna w plasterkach. 5) Posiłki powinny być utrzymywane we właściwej temperaturze przez cały czas ich serwowania, podane na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek, z pełnowartościowych, świeżych produktów z ważnymi terminami przydatności do spożycia. 6) Usługa gastronomiczna rozpoczyna się przerwą kawową w dniu przyjazdu, a kończy obiadem w dniu wyjazdu. 7) W zakresie realizacji usługi gastronomicznej Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia pełnego serwisu gastronomicznego związanego z wyżywieniem, tzn. przygotowaniem, obsługą kelnerską, nakryciem stołów, zapewnieniem zastawy (nie dopuszcza się stosowania plastikowych lub papierowych kubeczków, sztućców, talerzy itp.) oraz innych naczyń niezbędnych do serwowania zimnych i ciepłych posiłków w formie bufetu szwedzkiego (np. podgrzewacze, warniki, zaparzacze, termosy). 2.4. Zapewnienie noclegu 1) Wykonawca ma obowiązek zapewnić nocleg dla 65 uczestników konferencji we wskazanym terminie, w pokojach 1-osobowych lub w pokojach 2-osobowych do korzystania wyłącznie przez jedną osobę. 2) Wykonawca zapewni pokoje wyposażone w bezpłatny internet bezprzewodowy Wi-Fi, telewizor, telefon, węzeł sanitarny obejmujący wannę z baterią oraz natryskiem bądź kabinę natryskową, ceramiczną ubikację i umywalkę z blatem, suszarkę do włosów, ręczniki oraz zestaw przyborów toaletowych i kosmetycznych. 2.5 Inne a) Zamawiający wymaga zapewnienia recepcji konferencji, której zadaniem będzie obsługa uczestników przez cały czas trwania konferencji, w tym udzielanie uczestnikom wszelkich informacji dotyczących organizacji konferencji, rejestracja uczestników, dystrybucja materiałów wśród uczestników konferencji, prowadzenie listy obecności uczestników konferencji i przekazanie jej Zamawiającemu po zakończonej konferencji; b) Wykonawca oznaczy po konsultacji z Zamawiającym miejsce realizacji konferencji. Wykonawca przygotuje w tym celu odpowiednie oznaczenia w formacie A4 do wizualizacji sali konferencyjnej; c) Zamawiający zapłaci za liczbę uczestników, która zostanie podana Wykonawcy drogą elektroniczną najpóźniej 5 dni przed terminem konferencji.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 79.95.10.00 - Usługi w zakresie organizowania seminariów


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18/08/2017
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 90000.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 5
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 4
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej
Email wykonawcy: rektorat@wsb.edu.pl
Adres pocztowy: ul. Cieplaka 1c
Kod pocztowy: 41-300
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 72800,00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 59540,00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 94250,00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

tak


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: 67%

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.