To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-11-30
Ostróda: Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia zawodowego CPV 80423000-5 w zakresie następującego szkolenia: 1. Pracownik przetwórstwa mięsa białego - 1 grupa szkoleniowa - 18 osób. Szkolenie realizowane jest pod potrzeby produkcyjne Indyk-Mazury w Ostródzie
Numer ogłoszenia: 481786 - 2012; data zamieszczenia: 30.11.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 353738 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy, ul. Jana III Sobieskiego 5, 14-100 Ostróda, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 646-42-92, faks 89 646-29-56.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia zawodowego CPV 80423000-5 w zakresie następującego szkolenia: 1. Pracownik przetwórstwa mięsa białego - 1 grupa szkoleniowa - 18 osób. Szkolenie realizowane jest pod potrzeby produkcyjne Indyk-Mazury w Ostródzie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem Zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie na rzecz Zamawiającego usługi szkolenia zawodowego CPV 80423000-5 w zakresie następującego szkolenia: 1. Pracownik przetwórstwa mięsa białego - 1 grupa szkoleniowa - 18 osób. Szkolenie realizowane jest pod potrzeby produkcyjne Indyk-Mazury w Ostródzie. Wykonawca w ramach przedmiotu zamówienia między innymi musi: 1. zabezpieczyć salę do zajęć teoretycznych wyposażoną w urządzenia niezbędne do prawidłowej realizacji zajęć; 2. zapewnić odpowiednie warunki socjalne i sanitarne oraz bhp i ppoż dla sal i miejsc, w których będą prowadzone zajęcia i będą odbywały się praktyki (w przypadku organizacji zajęć praktycznych na terenie zakładu Indyk-Mazury w Ostródzie baza będzie udostępniona nieodpłatnie); 3. zabezpieczyć niezbędne do przeprowadzenia zajęć praktycznych materiały, narzędzia, urządzenia, maszyny, itp. (do zajęć z zakresu wykrawania należy zakupić 8 sztuk rękawic); 4. w trakcie zajęć zapewnić uczestnikom szkolenia poczęstunek w formie: kawy, herbaty, wody mineralnej i zimnych napojów; 5. zapewnić wykładowcę bhp posiadającego uprawnienia zgodne z wymogami w tym zakresie; 6. zapewnić wykładowcę HACCAP posiadającego uprawnienia zgodne z wymogami w tym zakresie; 7. zapewnić wykładowcę do przeprowadzenia zajęć teoretycznych; 8. zapewnić stały nadzór w czasie zajęć praktycznych w postaci instruktorów praktycznej nauki zawodu; 9. absolwentom, którzy z wynikiem pozytywnym ukończyli szkolenie wydać zaświadczenia zgodne ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1 do rozporządzenie Ministra Edukacji I Nauki z dnia 3 lutego 2006 r. W sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. z dnia 27 lutego 2006 r.); 10. wyposażyć uczestników szkolenia w niezbędną odzież ochronną do zajęć praktycznych; 11. wyposażyć uczestników szkolenia w materiały biurowe, tj. długopisy, notatniki, ołówki, gumki do ścierania; 12. przygotować identyfikatory dla uczestników szkoleń; 13. prowadzić stały nadzór nad przebiegiem szkolenia; 14. prowadzić dokumentację księgową szkolenia w postaci: faktur zakupu, umów zlecenia, rachunków, itp. poświadczających poniesione wydatki; 15. prowadzić dokumentację przebiegu szkolenia w postaci: dzienników zajęć wypełnianych codziennie w oparciu o realizowany program zajęć i frekwencję uczestników szkolenia, imiennej listy obecności, list potwierdzonych przez uczestników szkolenia wydania materiałów biurowych, dydaktycznych, odzieży ochronnej, itp. Zasady ogólne organizacji szkoleń: Szkolenie musi odbywać się codziennie w godzinach 7.00-15.00, od poniedziałku do piątku, oprócz sobót i niedziel, po co najmniej 8 godzin dydaktycznych dziennie (jedna godzina dydaktyczna to 45 min.). Zakres szkolenia musi być dostosowany do identyfikowanego na rynku pracy zapotrzebowania na kwalifikacje, a program szkolenia musi wykorzystywać standardy kwalifikacji zawodowych i modułowe programy szkoleń zawodowych dostępne w bazach danych pod adresem http://www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl. Szkolenie, zarówno cześć teoretyczna, jak i praktyczna, muszą być organizowane w odpowiednich pomieszczeniach i miejscach z zapewnionym zapleczem, zgodnie z wymaganiami polskiego prawa, tj. posiadać odpowiednie warunki sanitarne, bezpieczeństwa, akustyczne i jakościowe oraz wyposażone w niezbędne pomoce dydaktyczne. Program zajęć z zakresu bhp musi zostać przygotowany w oparciu o Rozporządzenie Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 27 lipca 2004 r. w sprawie szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz. U. z dnia 18 sierpnia 2004 r. z późn. zm.) oraz uczestnicy szkolenia muszą otrzymać zaświadczenie zgodne ze wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 27 lipca 2004 r. w sprawie szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz. U. z dnia 18 sierpnia 2004 r. z późn. zm.). Zasady szczególne organizacji szkolenia: Pracownik przetwórstwa mięsa białego Szkoleniem zostanie objętych łącznie 18 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Ostródzie. Kurs będzie prowadzony w jednej 18-osobowej grupie szkoleniowej. Szkolenie musi zostać przeprowadzone na terenie miasta Ostróda. Szkolenie musi zostać przeprowadzone w wymiarze 186 godzin dydaktycznych na osobę. Program szkolenia musi zawierać następujące bloki tematyczne: 8 godz. - szkolenie z zakresu bhp, 2 godz. haccap, 16 godz. - zajęcia teoretyczne - nauka zawodu, 160 godz. zajęcia praktyczne - wykonywanie prac z zakresu wykrawania i obróbki mięsa białego, pakowania w vacum lub MAP, ważenia i etykietowania, pojemnikowania i kartonowania gotowego produktu. Celem szkolenia jest zdobycie przez absolwentów podstawowych kwalifikacji i umiejętności zawodowych z zakresu: posługiwania się takimi narzędziami jak: nóż prosty, nóż krążkowy, piła, stalka, ostrzałka, obsługi maszyny rozdrabniającej mięso, obsługi maszyny formującej i pakującej mięso, obsługi wagi i urządzenia etykietującego, pojemnikowania i formowania kartonów. Odbiór wykonanych usług następuje na podstawie przedłożonych zamawiającemu kserokopii dziennika zajęć, zaświadczeń i certyfikatów wydanych uczestnikom szkolenia, list obecności, list potwierdzających otrzymane materiały dydaktyczne, biurowe, odzież ochronną, itp..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.42.30.00 - 80.42.30.00 .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.10.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
CENTRUM "OKEY" SP. Z O.O. W LIKWIDACJI
jakie przetargi wygrała firma
CENTRUM "OKEY" SP. Z O.O. W LIKWIDACJI
- Centrum OKEY Sp. z o. o., ul. Jana III Sobieskiego 5, 14-100 Ostróda, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 21600,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 17014,40
Oferta z najniższą ceną: 17014,40 / Oferta z najwyższą ceną: 23721,12
Waluta: PLN.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.