eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sieradz › Dostawy pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich w 2010 r.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-02-18

Sieradz: Dostawy pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich w 2010 r.
Numer ogłoszenia: 47244 - 2010; data zamieszczenia: 18.02.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 30742 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1551, ul. Wojska Polskiego 78, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 43 8261688, faks 43 8261466.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy pieczywa oraz świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich w 2010 r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich w 2010 r. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki do SIWZ: 1)Załącznik nr 2 Szczegółowa wielkość zamówienia w zakresie asortymentów i ilości przedmiotu zamówienia - arkusz kalkulacyjny stanowiący integralną część SIWZ. 2)Załącznik nr 3 Opis przedmiotu zamówienia - w zakresie specyfikacji technicznej przedmiotu zamówienia (parametry jakościowe, okres przydatności do spożycia, opakownia, częstotliwość dostaw i inne szczegółowe wymagania); 3.Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z: 1)ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., Nr 171, poz. 1225 z późn.zm.); 2)ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.); 3)rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r.); 4)rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. Urz. UE.L z 20 grudnia 2006r. Nr 364. 5); 5)rozporządzeniem Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. Urz. UE z dnia 7 grudnia 2007 r., nr 322.12 6)rozporządzeniem Komisji (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. UE L z dnia 1 lutego 2002 r. z późn.zm.). 7)rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24 stycznia 2007 r. w sprawie wykazu towarów, które podlegają granicznej kontroli sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 20 poz. 122); 4.Przedmiot zamówienia dostarczony będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1)rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r., Nr 137, poz. 966 z późn. zm.); 2)rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3)ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., Nr 171, poz. 1225 z późn.zm.). 5.Przedmiot zamówienia dostarczony będzie środkiem transportu spełniającym wymagania Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 6.W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np.: osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, poligonów, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych zadań postawionych Odbiorcom przez organa władzy państwowej, restrukturyzacji sił zbrojnych, zmiany stanu żywionych, itp.) Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw w odmiennych ilościach i częstotliwościach w stosunku do określonych treścią umowy do poszczególnych miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych wskazanych przez Zamawiającego na terenie kraju, według cen określonych w zawartej między Zamawiającym i Wykonawcą umowie. Zmiany te następować będą w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości w treści zawartej umowy. 7.Każdorazowo wielkość poszczególnych dostaw będzie zamawiana przez Zamawiającego bezpośrednio u Wykonawcy telefonicznie lub faxem z 1 - dniowym wyprzedzeniem. 8.Dostawy realizowane będą codziennie do godziny 05:00 rano. 9.Wykonawca w terminie jednego dnia od momentu złożenia zamówienia potwierdzi przyjęcie zamówienia do realizacji. Milczenie Wykonawcy będzie traktowane jako przyjęcie zamówienia. 10.Szczegółową wielkość zamówienia przedstawia załącznik nr 2 - wycena przedmiotu zamówienia - arkusz kalkulacyjny stanowiący integralną część SIWZ. 11.Ceny pozostaną stałe przez cały okres realizacji zamówienia. 12. Każdorazowo Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pełnego asortymentu będącego przedmiotem danego zamówienia pod groźbą kar umownych (zgodnie z ogólnymi warunkami umowy zał. nr 7). 13.W celu wykazania spełnienia przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do pierwszej dostawy świadectwa jakości handlowej wydanych przez właściwą miejscowo Wojewódzką Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS) potwierdzających, że dostarczane produkty odpowiadają specyfikacjom technicznym przedmiotu zamówienia określonym w Załączniku Nr 3 do SIWZ (opis przedmiotu zamówienia). 14.Wykonawca zobowiązuje się posiadać opłaconą polisę na kwotę 200 000,00 zł. lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością oraz posiadać rozszerzony zakres ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Jeżeli termin ważności w/w polisy wygasa w trakcie umowy Wykonawca zobowiązany będzie do przedłużenia jej we wskazanym okresie tak, aby Wykonawca ubezpieczony był przez cały okres obowiązywania umowy; Zamawiający zastrzega sobie prawo dochodzenia odszkodowania uzupełniającego do wysokości rzeczywiście poniesionej szkody; Przedłużoną polisę Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby zamawiającego nie później niż 14 dni od dnia jej przedłużenia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.81.10.00 - Pieczywo 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.81.21.00 - Wyroby ciastkarskie 15.81.22.00 - Ciasta 15.81.11.00 - Chleb .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.02.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Piekarnia Bagietka s.c. Urszula, Piotr, Marcin Ulańscy, Ocin 43, 98-285 Wróblew, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 37165,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 31960,00

  • Oferta z najniższą ceną: 31960,00 / Oferta z najwyższą ceną: 31960,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.