eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › DOSTAWA MIĘSA ORAZ WYROBÓW MIĘSNYCH

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-01-07

Warszawa: DOSTAWA MIĘSA ORAZ WYROBÓW MIĘSNYCH
Numer ogłoszenia: 4578 - 2016; data zamieszczenia: 07.01.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 172277 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy Warszawa Mokotów, ul. Rakowiecka 37, 02-521 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 640-80-00, faks 022 6408099.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Organ administracji państwowej - Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MIĘSA ORAZ WYROBÓW MIĘSNYCH.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem udzielanego zamówienia publicznego jest dostawa realizowana w częściach świeżego mięsa i wyrobów drobiowych, świeżego mięsa i wyrobów wieprzowych oraz wołowych wytwarzanych zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. b) Ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Szczegółowy rodzaj oraz ilości asortymentu przedstawiają się następująco: 1. Baleron drobiowy - 2400 kg 2. Mięso mielone drobiowe - 3000 kg 3. Parówki drobiowe cienkie - 3500 kg 4. Pieczeń drobiowa - 1800 kg 5. Polędwica drobiowa - 2600 kg 6. Porcje rosołowe drobiowe (nie mrożone) - 2600 kg 7. Szynka drobiowa - 2200 kg 8. Szynka drobiowa mielona - 2000 kg 9. Udko - ćwiartka z kurczaka (nie mrożone) - 4000 kg 10. Żołądki lub serca drobiowe (nie mrożone) - 800 kg 11. Szynka miodowa drobiowa - 1100 kg 12. Serdelki z indyka - 1000 kg 13. Filet z piersi kurczaka świeży (nie mrożony) - 500 kg 14. Kiełbasa drobiowa cienka - 1600 kg 15. Kiełbasa kanapkowa drobiowa - 600 kg 16. Kiełbasa drobiowa biała parzona - 800 kg 17. Boczek wędzony - 900 kg 18. Kaszanka gryczana - 1200 kg 19. Kiełbasa zielonogórska - 800 kg 20. Kiełbasa lunch - meat - 1300 kg 21. Kiełbasa krakowska parzona - 1500 kg 22. Kiełbasa mortadela - 2000 kg 23. Kiełbasa parówkowa - 1800 kg 24. Kiełbasa zwyczajna - 2000 kg 25. Kiełbasa podlaska - 2500 kg 26. Mięso wołowe bk II kl. (nie mrożone, nie peklowane) - 50 kg 27. Mięso wieprz. bk II kl. (nie mrożone, nie peklowane) - 1200 kg 28. Mięso mielone wieprz. - woł . - 3800 kg 29. Pieczeń rzymska - 1800 kg 30. Salceson włoski - 800 kg 31. Szynka tyrolska - 1200 kg 32. Wątroba wieprzowa - 1800 kg 33. Pasztet wieprzowy blok - 2000 kg 34. Pasztetowa wieprzowa - 600 kg 35. Salceson czarny - 600 kg 36. Słonina wp. bs skóry - 250 kg 37. Karkówka wp. b kości (świeża nie mrożona) - 700 kg 38. Kiełbasa toruńska - 1600 kg 39. Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 1000 kg 40. Mortadela z warzywami - 1700 kg 41. Mielonka wieprzowa - 1600 kg 42. Schab wp. bk - 200 kg 43. Kiełbasa wieprz. biała parzona - 1300 kg 44. Szponder wołowy - 250 kg 45. Boczek faszerowany prasowany - 1500 kg 46. Kiełbasa szynkowa wołowa - 800 kg c) W przypadku wszystkich wędlin drobiowych, wieprzowych, podrobowych oraz pasztetów na metce musi być wyszczególniony; skład surowcowy i chemiczny wyrobu z podziałem procentowy oraz występujące przyprawy. d) Żadna z wędlin określanych w nazwie jako drobiowa nie może zawierać w składzie surowcowym mięsa i komponentów pochodzenia wieprzowego. e) Mięsa mielone dostarczane będą w pojemnikach do tego celu przystosowanych. Struktura mięsa nie może wskazywać na jego wymieszanie, powinna zachować ciąg strumienia wychodzącego z gardzieli maszyny do mielenia. f) Po podpisaniu umowy wykonawca dostarczy zamawiającemu dokumentację dotyczącą wszystkich produktów zawartych w umowie. Dokumenty będą zawierać szczegółowy opis produktów, skład surowcowy w rozbiciu procentowym, skład chemiczny w rozbiciu procentowym, wyszczególnienie przypraw, dodatków, komponentów używanych w procesie produkcji, krótką charakterystykę produktu (normę zakładową jeśli taka jest). Wszystkie informacje zostaną potwierdzone pieczęciami i podpisami osób odpowiedzialnych za produkcję przedmiotowych wyrobów. Dostawa będzie realizowana: 1. dla mięsa wołowego klasy II - średnio jeden raz na dwa tygodnie 2. dla wędlin i kiełbas klasy I i II - średnio trzy razy w tygodniu 3. dla mięsa mielonego - średnio dwa razy w tygodniu 4. dla wyrobów podrobowych - średnio dwa razy w tygodniu z wyłączeniem miesięcy od kwietnia do września w przypadku występowania wysokich temperatur powietrza 5. dla podrobów - po uprzednim ustaleniu między zamawiającym a wykonawcą z wyprzedzeniem niezbędnym do należytego przygotowania dostawy 6. dla mięsa drobiowego w elementach - średnio raz w tygodniu 7. dla mięsa drobiowego mielonego, porcje rosołowe - średnio trzy razy w tygodniu 8. dla wędlin drobiowych - średnio trzy razy w tygodniu 9. dla podrobów drobiowych - po uprzednim ustaleniu między zamawiającym a wykonawcą z wyprzedzeniem niezbędnym do należytego przygotowania dostawy. Do każdej części realizowanego zamówienia wykonawca dostarczy Handlowy Dokument Identyfikacji (HDI). Każdy element części dostawy musi posiadać metkę informującą o terminie przydatności do spożycia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.12.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego Grzegorz Nowakowski, Dąbrowa 6, 26-332 Sławno, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 440000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 356527,50

  • Oferta z najniższą ceną: 356527,50 / Oferta z najwyższą ceną: 799972,50

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.