eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Reszel › Dostawy produktów spożywczych na żywienie Gimnazjum nr 1 w Reszlu

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2011-12-22

Reszel: Dostawy produktów spożywczych na żywienie Gimnazjum nr 1 w Reszlu
Numer ogłoszenia: 435898 - 2011; data zamieszczenia: 22.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gimnazjum Nr 1 im. Adama Mickiewicza w Reszlu , ul. Chrobrego 5A, 11-440 Reszel, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7550037, faks 89 7550992.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Edukacja.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy produktów spożywczych na żywienie Gimnazjum nr 1 w Reszlu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 2.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 7 2.1Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 1 dotyczy: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15100000-9 Produkty drobiowe, kod CPV 15131500-0 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na Zadanie część nr 1 do SIWZ. 2.2Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 2 dotyczy: Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6 Produkty przemiału ziarna, kod CPV 15610000-7 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, kod CPV 15400000-2 Produkty cukrownicze kod CPV 15833000-6 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 2 do SIWZ. 2.3Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 3 dotyczy: Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1 Owoce tropikalne, kod CPV 03222110-7 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 3 do SIWZ. Ze względu na zamawianie niektórych towarów w sztukach oraz ceny za 1 sztukę do obliczenia ceny będzie się przyjmować że waga wynosi nie mniej niż: 1. Kapusta biała 1 szt. - 3 kg a w okresie maj czerwiec 2kg 2. Kapusta włoska 1 szt. - 2 kg 3. Kapusta czerwona 1 szt. - 2 kg 4. Por 1 szt. - 0,25 kg 5. Rzodkiewka 1 pęczek - 0,15 kg 6. Sałata 1 szt. - 0,20 kg 7. Szczypior 1 szt. - 0,10 kg 8. Koper 1 szt. - 0,10 kg 9. Natka pietruszki 1 szt. - 0,10 kg 10. Kalafior świeży 1 szt. - 1,2 kg 11. Brokuł świeży 1 szt. - 1,0 kg 12. Czosnek 1 szt. - 0,05 kg 13. Botwina 1 pęczek- 0,20 kg 14. Kiwi 1szt.- 0,11 kg Również towar zamawiany w kilogramach musi wymagać wymogom jak dla I wyboru. 2.4Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 4 dotyczy: Produkty mleczarskie, kod CPV 15500000-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 4 do SIWZ. 2.5Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 5 dotyczy: Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15200000-0 Produkty głęboko mrożone, kod CPV 158960000-5 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 5 do SIWZ. 2.6.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 6 dotyczy: Pieczywo świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie kod CPV 15810000-9 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 6 do SIWZ. 2.7.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 7 dotyczy: Jaja kurze konsumpcyjne świeże klasa A kod CPV 03142500-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 7 do SIWZ. 3.Wymienione wyżej załączniki stanowią integralną część SIWZ z zastrzeżeniem, że wszystkie wskazane z nazwy produkty, (wyroby) spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów asortymentowych, zdrowotnych i jakościowych, również w zakresie wielkości opakowań dotyczących każdej części zamówienia. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 Ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w załączniku nr 2. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. W takim wypadku wykonawca musi przedłożyć odpowiednie dokumenty dopuszczające dane produkt spożywczy do spożycia, oraz pozwalające jednoznacznie stwierdzić, że są one rzeczywiście równoważne. Przez ofertę równoważną Zamawiający rozumie: Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji co produkt określony przez Zamawiającego. 4.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.61.00.00-7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Warunek powyższy zostanie spełniony, jeżeli wykonawca złoży oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Wypełniony i podpisany formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru załącznik nr 1 2.Wypełniony i podpisany formularz cenowy - z wykorzystaniem wzoru załącznik nr 2 zadanie nr należy wpisać nr zadania3.Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 3 4. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art.24 ust. 1 ust. Pzp, według wzoru załącznik nr 4

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1)Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości i wartości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. zmniejszenie stanów żywionych). Zamawiający nie będą ponosili ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. 2)W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3)Załączniki nr 2 stanowiące integralną część SIWZ i wszystkie wskazane w nich z nazwy produkty, (wyroby) spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów asortymentowych, zdrowotnych i jakościowych, również w zakresie wielkości opakowań dotyczących każdej części zamówienia. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 Ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w załączniku nr 2. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. W takim wypadku wykonawca musi przedłożyć odpowiednie dokumenty dopuszczające dane produkt spożywczy do spożycia, oraz pozwalające jednoznacznie stwierdzić, że są one rzeczywiście równoważne. 4)Cena poszczególnych produktów określona w formularzu cenowym Wykonawcy, stanowiącym załącznik nr 2 do umowy, może ulec zmianie w przypadku udokumentowanej zmiany ceny produktu na podstawie klauzuli waloryzacyjnej. 5)Klauzula waloryzacyjna. Cena towaru określona w umowie, w czasie wykonywania zamówienia (w okresie obowiązywania umowy) może być korygowana (w górę lub w dół) na pisemny wniosek jednej ze stron, o wskaźnik zmiany cen żywności dotyczący przedmiotu zamówienia publikowany przez Główny Urząd Statystyczny (GUS) lub Wojewódzki Urząd Statystyczny (WUS) przedstawiany wraz z uzasadnieniem w formie pisemnej (wyciąg wskaźnika zmian cen z GUS lub WUS). Wskaźniki wzrostu cen żywności stanowią podstawę do wprowadzenia nowej ceny w formie aneksu do umowy na dostawy. Nowa cena obowiązuje od dnia podpisania aneksu do umowy z zastrzeżeniem, że pierwsza waloryzacja może nastąpić nie wcześniej niż po 1 miesiącu od dnia podpisania umowy. Strony dopuszczają waloryzację jeżeli zmiana wskaźnika cen przekroczy 2%. 6)Zmiana terminu realizacji zamówienia z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy 7)Zmiana osób odpowiedzialnych za kontakty i nadzór nad realizacją przedmiotu umowy 8)Wystąpienie oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w treści umowy. 9)Do umowy wprowadza się klauzulę: sposób wykonania przedmiotu zamówienia lub termin dostarczenia towaru może ulec zmianie w przypadku zaistnienia przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy lub Zamawiającego, np. udokumentowanego ogólnego braku na rynku jakiegoś asortymentu produktów spożywczych lub wielkości opakowań, Wykonawca może po uzgodnieniu i uzyskaniu aprobaty przez osobę prowadzącą zapotrzebowania dla stołówki szkolnej dokumentując zaistniałą przyczynę, dostarczyć produkt podobny, równoważny lub w innej wielkości opakowania, w cenie podanej w formularzu cenowym po przeliczeniu na aktualną wielkość opakowania lub towaru z zastrzeżeniem że termin dostarczenia towaru nie może być dłuższy niż 3 dni. O zaistniałym fakcie Wykonawca zobowiązany jest w następnym dniu po otrzymaniu zapotrzebowania na towar, pisemnie powiadomić upoważnionego pracownika szkoły do przekazywania zamówień wykonawcy, pod rygorem zastosowania kar umownych.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.reszel.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminna Administracja Szkół i Sportu w Reszlu ul. Reymonta 1-4, 11-440 Reszel..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.12.2011 godzina 10:00, miejsce: W sekretariacie Gminnej Administracji Szkół i Sportu w Reszlu, ul. Reymonta 1-4..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: 1Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 1 dotyczy: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, kod CPV 15100000-9 Produkty drobiowe, kod CPV 15131500-0 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na Zadanie część nr 1 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Kości schabowe 70 700 kg 2 Korpus z kurczaka 10 110 kg 3 Łopatka b/k 100 900 kg 4 Szynka b/k 20 180 kg 5 Smalec wieprzowy kostka 200g 10 120 kg 6 Słonina 40 400 kg 7 Golonka wieprzowa 5 20 kg 8 Żeberka wieprzowe 20 20 kg 9 Filet z kurczaka b/k 60 600 kg 10 Ćwiartka z kurczaka 80 800 kg 11 Skrzydełka z kurczaka 30 60 kg 12 Wątróbka drobiowa 15 60 kg 13 Boczek wędzony 2 12 kg 14 Karkówka b/k 25 50 kg 15 Schab b/k 25 50 kg 16 Kiełbasa piwna podsuszana(mięso wieprz.min.80%,wołowe min.10%,z indyka min10%) 1 6 kg 17 Kiełbasa pieprzowa(60%wieprzowe) 1 6 kg 18 Kiełbasa krakowska sucha(wieprz.55%,z indyka 35%,wołowe 10%) 1 6 kg 19 Sopelek drobiowy(mięso z kury 78%) 1 6 kg 20 Polędwica z warzywami(mięso z piersi indyka 30%) 1 6 kg 21 Kiełbasa francuska(mięso wieprz.62%,wołowe 6%) 5 35 kg 22 Schab krotoszyński((wieprz. 73,5%) 1 6 kg 23 Szynka pyszna(wieprz.65%) 1 6 kg 24 Paluszki drobiowe(mięso drobiowe 27,4%) 3 45 kg 25 Kiełbasa parówkowa(mięso wieprz.40%,mięso drobiowe 27%) 21 210 kg 26 Pasztet podlaski(100g) 30 330 szt Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: 2Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 2 dotyczy: Różne produkty spożywcze, kod CPV 15800000-6 Produkty przemiału ziarna, kod CPV 15610000-7 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, kod CPV 15400000-2 Produkty cukrownicze kod CPV 15833000-6 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 2 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Sos pieczeniowy ciemny(38g) 10 50 szt 2 Sos do spaghetti(47g) 10 60 szt 3 Zupa borowikowa(45g) 10 40 szt 4 Zupa biały barszcz(65g) 10 100 szt 5 Zupa ogonowa(40g) 10 70 szt 6 Przyprawa do bigosu i dań z kapusty(20G) 2 20 szt 7 Przyprawa do ryb(20g) 4 20 szt 8 Przyprawa do kurczaka(20g) 13 130 szt 9 Ziele angielskie(15g) 2 20 szt 10 Papryka ostra(20g) 2 15 szt 11 Czosnek suszony granulowany(20g) 2 20 szt 12 Delikat do mięs (75g) 3 30 szt 13 Przyprawa uniwersalna(200g) 32 320 szt 14 Kwasek cytrynowy(20g) 27 270 szt 15 Przyprawa do mięsa mielonego(30g) 5 50 szt 16 Papryka słodka(20g) 8 80 szt 17 Natka pietruszki susz(10g) 2 20 szt 18 Liść laurowy(8g) 2 20 szt 19 Majeranek(10g) 2 20 szt 20 Przyprawa do flaków i gulaszu(20g) 2 20 szt 21 Pieprz czarny mielony(20g) 25 250 szt 22 Kostka mięsna(60g) 1 10 szt 23 Rosół drobiowy(120g) 15 150 szt 24 Koncentrat pomidorowy 30%(1kg) 10 100 szt 25 Makaron(nitka,świderka,spaghetti,łazanka,kolanko z falbanką)400g 60 600 kg 26 Zacierka babuni(250g) 5 50 szt 27 Kasza jęczmienna średnia(400g) 10 80 kg 28 Magi w płynie(960g) 10 100 szt 29 Cukier(1kg) 35 350 kg 30 Mąka(1kg) 25 250 kg 31 Herbata w saszetkach(100szt) 3 15 szt 32 Płatki(kółka,muszelki,kulki,gwiazdki) 8 80 szt 33 Olej(1L) 30 300 szt 34 Dżem(truskawkowy,wiśniowy) 10 100 szt 35 Krem czekoladowy(200g) 5 50 szt 36 Ryż długoziarnisty(1kg) 10 100 szt 37 Sól gruba 1kg 25 250 szt 38 Kakao(300g) 5 50 szt 39 Musztarda(190g) 3 30 szt 40 Majonez(815g) 25 250 szt 41 Ketchup(500g) 8 80 szt 42 Syrop(malinowy,truskawkowy)630g 110 1100 szt 43 Drożdże świeże(100g) 2 20 szt 44 Cukier puder(500g) 2 10 szt 45 Aromat do ciast(5ml) 1 7 szt 46 Cukier waniliowy(32g) 3 30 szt 47 Mąka ziemniaczana(500g) 1 6 szt 48 Zioła prowansalskie(10g) 2 20 szt 49 Sok owocowy(300ml)różne smaki 150 750 szt 50 Margaryna z masłem(500g) 30 300 szt 51 Rodzynki(100g) 1 10 szt 52 Kisiel(różne smaki) 5 20 szt 53 Przyprawa do potraw z ziemniaków(20g) 2 8 szt 54 Czekolada(100g) 140 140 szt 55 Baton(47g) 140 140 szt 56 Masło(200g) 5 50 szt 57 Woda mineralna gazowana(1,5l) 250 250 szt 58 Woda mineralna niegazowana(1,5l) 250 250 szt 59 Kawa rozpuszczalna(200g) 5 5 szt 60 Kawa sypana(500g) 5 5 szt 61 Ciasto 15 15 kg 62 Sok owocowy(2l) 30 30 szt 63 Sos sałatkowy(40g) 20 20 szt Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.61.00.00-7, 15.40.00.00-2, 15.83.30.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 3 dotyczy: Owoce warzywa i produkty podobne, kod CPV 15300000-1 Owoce tropikalne, kod CPV 03222110-7 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 3 do SIWZ. Ze względu na zamawianie niektórych towarów w sztukach oraz ceny za 1 sztukę do obliczenia ceny będzie się przyjmować że waga w.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Marchew 60 600 kg 2 Cebula 60 600 kg 3 Ziemniak 1000 10000 kg 4 Pietruszka korzeń 9 90 kg 5 Seler 5 50 kg 6 Por 3 30 szt 7 Natka pietruszki 10 100 szt 8 Koper 10 100 szt 9 Szczypior 3 30 szt 10 Czosnek 3 30 szt 11 Papryka kolorowa 8 80 kg 12 Pomidor 30 300 kg 13 Ogórek zielony 30 300 kg 14 Ogórek kiszony 20 200 kg 15 Kapusta kiszona 40 400 kg 16 Kapusta pekińska 40 400 kg 17 Kapusta biała 20 200 kg 18 Kapusta włoska 20 60 kg 19 Kapusta czerwona 20 60 kg 20 Pieczarki 15 150 kg 21 Kalafior 3 15 kg 22 Fasola średnia 10 60 kg 23 Burak 20 400 kg 24 Groch łuskany połówki 5 50 kg 25 Ogórki konserwowe całe (900g) 20 200 szt 26 Szczaw konserwowy krojony(550g) 10 50 szt 27 Papryka konserwowa ćwiartki(400g) 2 20 szt 28 Kukurydza konserwowa(400g) 2 20 szt 29 Groszek konserwowy(400g) 10 60 szt 30 Banan 40 80 kg 31 Kiwi 140 140 szt 32 Mandarynka 20 20 kg 33 Jabłka 30 30 kg 34 Gruszka 40 40 kg 35 Pomarańcz 50 50 kg 37 Sałata zielona 50 150 szt 38 Rzodkiewka 4 20 szt Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 03.22.21.10-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 4 dotyczy: Produkty mleczarskie, kod CPV 15500000-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 4 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Śmietana 18%(400ml) 150 1800 szt 2 Mleko UHT 3,2% 50 500 szt 3 Serek waniliowy(150g) 10 120 szt 4 Serek topiony(200g) 45 540 szt 5 Jogurt owocowy(150g) 24 288 szt 6 Deser mleczny czekoladowy(120g) 24 288 szt 7 Ser żółty 45%tł.(blok 3kg) 15 180 kg 8 Serek homogenizowany(140g) 12 144 szt 9 Twaróg tłusty kostka 250g 9 90 szt 10 Twaróg chudy kostka 250g 9 90 szt Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 5 dotyczy: Ryby przetworzone i konserwowane, kod CPV 15200000-0 Produkty głęboko mrożone, kod CPV 158960000-5 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 5 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Filet z miruny mrożony 30 300 kg 2 Filet z pangi mrożony 30 60 kg 3 Paluszki rybne z fileta 24 48 kg 4 Makrela wędzona 4 40 szt 5 Śledż małosolny(4kg) 20 20 kg 6 Pierogi z kapustą i grzybami(0,5kg) 85 170 szt 7 Pierogi z serem(0,5kg) 85 170 szt 8 Pierogi z truskawkami(0,5kg) 85 85 szt 9 Pyzy z mięsem(0,5kg) 100 300 szt 10 Frytka karbowana(2,5kg) 8 96 kg 11 Marchew z groszkiem mrożona(2,5kg) 15 150 kg 12 Mieszanka kompotowa mrożona(2,5kg) 5 15 kg 13 Mieszanka jarzynowa mrożona(2,5kg) 5 15 kg 14 Truskawka mrożona(2,5kg) 5 75 kg Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 6 dotyczy: Pieczywo świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie kod CPV 15810000-9 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 6 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Chleb krojony pszenno-żytni 100 1200 szt 2 Bułka zwykła 0,08g 300 3600 szt 3 Bułka sucha 100 1200 szt 4 Bułka słodka 24 288 szt 5 Bułka tarta(0,5kg) 20 240 szt 6 Bułka zapiekanka(25cm) 24 288 szt 7 Drożdżówka 4 48 szt 8 Pączek 140 140 szt Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Przedmiot zamówienia w zakresie zadania część nr 7 dotyczy: Jaja kurze konsumpcyjne świeże klasa A kod CPV 03142500-3 Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 Zadanie część 7 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu, wyrobu opis, wielkość opakowania Orienta-cyjna ilość towaru w m-cu Łączna ilość towaru od 01.01.2012r. do31.12.2012r Jed. miary Cena Jednost. netto Cena Jednost. brutto * Łączna wartość towaru w roku /ilość x cena brutto/* 1 Jajka L 500 6000 szt 2 Jajka XL 300 3600 szt 3 Jajka M 200 2400 szt Ogółem: * X X * Kolumny do wypełnienia przez wykonawcę z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. * Wyliczoną wartość oferty asortymentowej z poz. Ogółem należy wpisać do formularza ofertowego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.