eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wrocław › Przygotowanie, dostawa i podanie gotowych posiłków w ośrodku szkoleniowym Wysoki Kamień w Szklarskiej Porębie w terminie do 28.02.2017 r. Sprawa nr WNP/39/PN/2016

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-02-26

Wrocław: Przygotowanie, dostawa i podanie gotowych posiłków w ośrodku szkoleniowym Wysoki Kamień w Szklarskiej Porębie w terminie do 28.02.2017 r. Sprawa nr WNP/39/PN/2016
Numer ogłoszenia: 43220 - 2016; data zamieszczenia: 26.02.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 23884 - 2016r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych im. gen. Tadeusza Kościuszki, ul. Czajkowskiego 109, 51-150 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 261 658 666, faks 261 658 425.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostawa i podanie gotowych posiłków w ośrodku szkoleniowym Wysoki Kamień w Szklarskiej Porębie w terminie do 28.02.2017 r. Sprawa nr WNP/39/PN/2016.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie, dostawę i podanie gotowych posiłków w Ośrodku Szkoleniowym Wysoki Kamień w Szklarskiej Porębie w roku 2016 i do 28 lutego 2017 roku. Szczegółowy przedmiot zamówienia określony został w opisie przedmiotu zamówienia. Szacunkowa liczba racji dziennego wyżywienia do wydania to 5817. Liczba ta może ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb - max. do 20% wskazanego zapotrzebowania ilościowego. Usługa cateringu obejmuje śniadanie I i II, obiad (dwudaniowy tj. zupę i drugie danie z deserem) i kolację. Żywienie realizowane będzie w systemie ciągłym przez wszystkie dni tygodnia oraz w dni wolne oraz ustawowo wolne od pracy w odniesieniu do żywienia służb dyżurnych. Śniadanie I i II, obiad, kolacja wydawane będą jako oddzielny posiłek. Posiłki śniadaniowe oraz posiłki kolacyjne będą przygotowywane w jednym zestawie. Posiłki obiadowe, będą składały się z zupy, drugiego dania i deseru, przy czym: zupa i drugie dania powinny być przygotowane w jednym zestawie z 2 dodatkami warzywnymi (jeden w postaci warzyw gorących i drugi warzyw na zimno (sałatek, surówek)), dania deserowe w dwóch postaciach ( jeden w postaci napojów, drugi owoców lub pieczywa cukierniczego). Zamawiający zapewnia stołówkę, w której będą serwowane posiłki. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie za rzeczywistą liczbę zrealizowanych usług cateringowych, obliczoną według stawek przyjętych na 1 osobę - rację dzienną (rdz). Wydawanie posiłków będzie następowało w systemie samoobsługowym, a spożywanie przez stany osobowe w miejscu, realizacji uslugi tj. Ośrodek Wysoki Kamień. Wydawanie i spożywanie posiłków będzie następowało w systemie samoobsługowym przez stany osobowe w Ośrodku Wysoki Kamień. Zamawiający dopuszcza podczas podawania posiłków użycie przez Wykonawcę 1 bemara grzewczego, 1 kuchenki mikrofalowej (będącego mieniem Wykonawcy) w czasie i miejscu dystrybucji posiłku. W przypadku konieczności użycia większej liczby urządzeń elektrycznych zawarta będzie odrębna umowa określająca koszty energii elektrycznej, które poniesie Wykonawca. Spożywanie posiłków przez stany osobowe będzie odbywało się na siedząco przy stolikach cztero/sześcio - osobowych przy wykorzystaniu krzeseł i stołów, które zapewni Zamawiający. Spożywanie posiłków prowadzone będzie w oparciu o naczynia (talerze, kubki) porcelanowe , sztućce nierdzewne oraz nakrycie stołu (obrus, cerata, koszyczek na pieczywo, przyprawnik), które zapewni na swój koszt Wykonawca. Wydawanie i spożywanie posiłków będzie następowało przy wykorzystaniu sprzętu stołowego i kuchennego (tac, termosów cateringowych - termosy cateringowe muszą być wykonane z polietylenu, posiadać atest producenta do kontaktu z żywnością oraz gwarantować utratę wartości cieplnej posiłku nie więcej niż 8oC w ciągu 4 godzin; itp.), który zapewnia Wykonawca. Utylizacja odpadów pokonsumpcyjnych (w tym naczyń jednorazowych, jeżeli wystąpią) leży po stronie Wykonawcy. Wykonawca będzie świadczył usługi żywieniowe w formie gotowanych posiłków lub suchego prowiantu oraz w systemie mieszanym, zgodnie z zapotrzebowaniem zgłoszonym przez Zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca do realizacji przedmiotu zamówienia zapewnił każdorazowo minimum 8 (ośmiu) pracowników do całodziennej obsługi w zakresie przygotowywania, dowozu, wydawania posiłków, posiadających aktualną książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych, uprawniającą do pracy przy żywności. Wykonawca musi posiadać do wyłącznej dyspozycji pojazd samochodowy umożliwiający właściwe i higieniczne zabezpieczenie przewożonych produktów i posiłków - samochód z nadwoziem typu chłodnia min. 3,5 m3 komory chłodniczej..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.02.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PHU Dawid Rudziński RestauracjaTopollino, ul. 1 Maja 1/4, 58-580 Szklarska Poręba, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 394170,01 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 302495,63

  • Oferta z najniższą ceną: 302495,63 / Oferta z najwyższą ceną: 302495,63

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.