eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › ¦WIADCZENIE US£UGI HOTELARSKO-GASTRONOMICZNEJ

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2013-01-07

Katowice: ¦WIADCZENIE US£UGI HOTELARSKO-GASTRONOMICZNEJ
Numer og³oszenia: 3827 - 2013; data zamieszczenia: 07.01.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Urz±d Pracy , ul. Ko¶ciuszki 30, 40-048 Katowice, woj. ¶l±skie, tel. 0 32 757 33 61.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.wup-katowice.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: jednostka organizacyjna samorz±du województwa nie posiadaj±ca osobowo¶ci prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦WIADCZENIE US£UGI HOTELARSKO-GASTRONOMICZNEJ.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ugi hotelarsko - gastronomicznej dla 21 osób, w zwi±zku z organizacj± 2 - dniowego wyjazdowego posiedzenia Komitetu Steruj±cego Partnerstwa Transgranicznego EURES-T Beskydy w dniach 13-14.02.2013 r. 1) US£UGA HOTELARSKA Us³uga hotelarska wraz ze ¶niadaniem zorganizowana zostanie w hotelu o standardzie co najmniej trzygwiazdkowym lub obiekcie hotelarskim spe³niaj±cym standardy hotelu co najmniej trzygwiazdkowego, usytuowanym na terenie województwa ¶l±skiego w miejscowo¶ciach turystycznych w Beskidzie ¦l±skim lub Beskidzie ¯ywieckim lub na terenie Jury Krakowsko - Czêstochowskiej (na terenie woj. ¶l±skiego). Jeden nocleg w dniu 13.02.2013 r. dla 21 osób w pokojach 1-osobowych lub ewentualnie 2-osobowych do pojedynczego wykorzystania. Pokoje powinny mieæ powierzchniê min. 10 m2. Minimalne wyposa¿enie pokoi: ³ó¿ko, nocny stolik lub pó³ka przy miejscu do spania, szafa lub zabudowana wnêka garderobiana, biurko lub stó³, krzes³o lub inny mebel do siedzenia, lustro, wieszak na okrycie wierzchnie, telewizor. Wszystkie pokoje powinny posiadaæ ³azienki wyposa¿one min. w: wannê z bateri± i natryskiem lub kabinê natryskow± z dostêpem do zimnej i ciep³ej wody przez 24 godziny na dobê, umywalkê z blatem lub pó³k±, WC, zestaw rêczników. Ogrzewanie zapewniaj±ce temperaturê co najmniej 20°C i umo¿liwiaj±ce go¶ciom samodzieln± regulacjê temperatury pokoju. Zakwaterowanie powinno byæ mo¿liwe od godz. 11:30 w dniu 13.02.2013 r. Wykonawca ponadto zapewni w miejscu zakwaterowania salê konferencyjno - szkoleniow± dla ok. 25 osób z dostêpem do Internetu, wyposa¿on± w tablicê typu flipchart wraz z mazakami oraz sprzêt techniczny niezbêdny do przeprowadzenia prezentacji projektor multimedialny kompatybilny z laptopem oraz ekran do wy¶wietlania obrazu z projektora (obraz na ekranie widoczny dla ka¿dego uczestnika), laptop z oprogramowaniem umo¿liwiaj±cym odczyt plików prezentacji (.ppt), odczyt plików dokumentów (.doc) oraz ³±czenie siê z sieci± Internet i wy¶wietlanie stron www. Sala powinna byæ klimatyzowana, z mo¿liwo¶ci± zaciemnienia i zapewnienia o¶wietlenia sztucznego. Wykonawca powinien zapewniæ sto³y i miejsca siedz±ce dla uczestników szkolenia w odpowiedniej ilo¶ci - ustawienie sto³ów w literê T lub U. W sali konferencyjno - szkoleniowej powinna istnieæ równie¿ mo¿liwo¶æ zainstalowania przeno¶nej kabiny do t³umaczeñ symultanicznych (odpowiednia przestrzeñ, umo¿liwiaj±ca ustawienie kabiny, której wymiary wynosz± standardowo: szeroko¶æ - 1,60 m, g³êboko¶æ - 1,60 m, wysoko¶æ - 2,10 m). Koszt wynajmu, transportu, monta¿u i obs³ugi kabiny pokrywaæ bêdzie Zamawiaj±cy. 2) US£UGA GASTRONOMICZNA Wykonawca zapewni us³ugê gastronomiczn±, sk³adaj±ca siê z: a) 2 obiadów zasiadanych dla 21 osób, podanych w dniach 13 i 14.02.2013 r. sk³adaj±cych siê z: zupy, dania g³ównego (miêso, dodatki np. puree ziemniaczane, ziemniaki zapiekane, frytki lub ry¿, sa³atki lub i surówki), deseru, napoi ciep³ych (kawa lub herbata wraz z dodatkami - ¶mietank±, cukrem, cytryn±) i zimnych (woda mineralna i soki owocowe); b) 1 kolacji dla 21 osób, podanej w dniu 13.02.2013 r. przygotowanej i wydanej w formie bufetu szwedzkiego, sk³adaj±cej siê z: dania ciep³ego (jednogarnkowego) z pieczywem, zimnej p³yty (wêdliny, drobne przek±ski typu tymbaliki, koreczki, kanapki bankietowe, 2 rodzaje sa³atek, ¶wie¿e i marynowane warzywa), pieczywa, mas³a, napoi ciep³ych (kawa lub herbata wraz z dodatkami - ¶mietank±, cukrem, cytryn±) i zimnych (woda mineralna i soki owocowe); c) ³±cznie 3 przerw kawowych dla 21 osób (kawa, herbata wraz z dodatkami - ¶mietank±, cukrem, cytryn±, soki, woda mineralna - gazowana i niegazowana, owoce, drobne s³odkie przek±ski), w tym: 2 przerwy kawowe w dniu 13.02.2013 r. (w godz. popo³udniowych), 1 przerwa kawowa w dniu 14.02.2013 r. (w godz. przedpo³udniowych). Uwaga: 1) Wy¿ywienie rozpoczyna siê obiadem w dn. 13.02.2013 r. i koñczy obiadem w dniu 14.02.2013 r. zgodnie z za³±czonym harmonogramem do SIWZ w Rozdziale II. 2) W zakresie realizacji zamówienia Wykonawca jest zobowi±zany do zapewnienia pe³nego serwisu gastronomicznego zwi±zanego z wy¿ywieniem tzn. przygotowaniem, obs³ug± kelnersk±, nakryciem sto³ów, zapewnieniem zastawy (nie dopuszcza siê stosowania plastikowych lub papierowych kubeczków, sztuæców, talerzy itp.) oraz innych naczyñ niezbêdnych do serwowania zimnych i ciep³ych posi³ków w formie bufetu szwedzkiego (np. podgrzewacze, warniki, zaparzacze, termosy). Wykonawca zobowi±zany jest do terminowego przygotowania i podania posi³ków, zgodnie z ramowym planem posiedzenia, zachowania zasad higieny i obowi±zuj±cych przepisów sanitarnych przy przygotowaniu posi³ków, przygotowania posi³ków z pe³nowarto¶ciowych, ¶wie¿ych produktów z wa¿nymi terminami przydatno¶ci do spo¿ycia, przedstawienia Zamawiaj±cemu do akceptacji 3 wersji menu nie pó¼niej ni¿ na 3 dni robocze przed rozpoczêciem szkolenia. 3) Miejsce zakwaterowania, miejsce wydawania posi³ków, sala wyk³adowa powinny byæ zlokalizowane w obrêbie jednego kompleksu hotelowego. Przerwa kawowa powinna byæ serwowana w sali konferencyjnej lub w pomieszczeniu do niej przylegaj±cym. 4) Zamawiaj±cy zap³aci Wykonawcy za faktyczn± liczbê osób korzystaj±cych z us³ugi hotelarskiej i gastronomicznej, przy czym minimalna liczba uczestników wynosi 15 osób. Ostateczna liczba go¶ci zostanie przekazana Wykonawcy nie pó¼niej ni¿ w dniu 08.02.2013 r..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.00.00.00 - Us³ugi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 13.02.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: ZAMAWIAJ¡CY NIE PRZEWIDUJE WNIESIENIA WADIUM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Pe³nomocnictwo, w sytuacjach, w których uprawnienie do wystêpowania w imieniu Wykonawcy nie wynika z przed³o¿onego dokumentu wyszczególnionego w punkcie III.4.2) pkt 2. W przypadku z³o¿enia kserokopii pe³nomocnictwo musi byæ potwierdzone za zgodno¶æ z orygina³em przez Wykonawcê lub osobê upowa¿nion±.

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Wojewódzki Urz±d Pracy w Katowicach, ul. Ko¶ciuszki 30 , pok. 305, III piêtro..

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 15.01.2013 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Urz±d Pracy w Katowicach, ul. Ko¶ciuszki 30 , pok. 210- Kancelaria Urzêdu, II piêtro..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Grant Eures T-Beskydy.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.