eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ustka › dostawę artykułów spożywczych do DPS Machowino, z możliwością składania ofert częściowych zgodnie z grupami

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-15

Ustka: dostawę artykułów spożywczych do DPS Machowino, z możliwością składania ofert częściowych zgodnie z grupami
Numer ogłoszenia: 379318 - 2011; data zamieszczenia: 15.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Machowinie , Machowino 53, 76-270 Ustka, woj. pomorskie, tel. 059 8641292, faks 059 8641292.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dpsmachowino.mojbip.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawę artykułów spożywczych do DPS Machowino, z możliwością składania ofert częściowych zgodnie z grupami.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych do DPS Machowino, z możliwością składania ofert częściowych zgodnie z podanymi grupami: 1. Grupa - (CPV 03142500-3) jaja konsumpcyjne L.p. asortyment j.m. ilość 1 jaja konsumpcyjne szt. 15120 2. Grupa - (CPV 1510000-9) Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne L.p. asortyment j.m. ilość 1 boczek surowy kg. 485,59 2 kości wieprzowe kg. 1111,50 3 szynka wieprzowa b/kości kg. 41,40 4 łopatka wieprzowa b/k kg. 1530,88 5 schab surowy kg. 43,02 6 serca wieprzowe kg. 96,06 7 słonina bez skóry kg. 143,76 8 golonka tylnia kg. 38,82 9 wątroba wieprzowa kg. 71,52 10 nogi wieprzowe kg. 82,32 11 żeberka kg. 14,64 12 karkówka kg. 21,12 13 korpusy z kurcząt kg. 158,94 14 kurczak świeży kg. 325,80 15 piersi drobiowe kg. 329,14 16 uda drobiowe kg. 493,61 17 udziec indyczy kg. 121,18 18 wątroba drobiowa kg. 40,62 19 boczek wędzony kg. 10,24 20 kaszanka gryczana kg. 48,47 21 kiełbasa biała kg. 132,94 22 kiełbasa toruńska kg. 4,20 23 kiełbasa śląska kg. 397,12 24 kiełbasa myśliwska kg. 3,66 25 konserwa mielonka wieprzowa 300g szt. 624 26 metka łososiowa kg. 61,61 27 mielonka (kiełbasa wołowo-wieprzowa) kg. 187,69 28 mielonka konserwowa kg. 324,38 29 parówka cienka kg. 363,71 30 pasztet drobiowy 160g w puszce szt. 312 31 pasztetowa kg. 142,80 32 salceson kg. 38,99 33 szynka drobiowa mielona kg. 6,66 34 Szynka wieprzowa wędzona kg. 102,44 35 Polędwica Kg. 304,72 3. Grupa - (CPV 15200000-0) Ryby przetworzone i konserwowane L.p. asortyment j.m. ilość 1 filet z dorsza kg. 629,18 2 makrela wędzona kg. 115,20 3 matjes kg. 168,00 4 paprykarz szczeciński 300g szt. 120 5 szprot w sosie pomidorowym 170g szt. 288 6 tuńczyk w oleju 185g kg. 28,86 7 śledź w sosie pomidorowym 170g szt. 240 4. Grupa - (CPV 15300000-1 ) Owoce, warzywa i podobne produkty (mrożonki) L.p. asortyment j.m. ilość 1 mrożonka - brokuły kg. 182,40 2 mrożonka - fasolka szparagowa kg. 292,80 3 mrożonka - groszek zielony kg. 114,00 4 mrożonka - kalafior kg. 204,00 5 mrożonka - marchew kostka kg. 271,20 6 mrożonka - mieszanka kompotowa kg. 474,00 7 mrożonka - włoszczyzna kg. 938,40 5. Grupa - (CPV 15810000-9) pieczywo, ciasta L.p. asortyment j.m. ilość 1 baton pszenny 360g szt. 120 2 bułka pszenna 90g szt. 655 3 bułka tarta kg. 84,00 4 chleb mieszany 500g szt. 26958 5 chleb razowy 500 szt. 209 6. Grupa - (CPV 15500000-3) Produkty mleczarskie L.p. asortyment j.m. ilość 1 mleko 3,2% UHT L 838 2 śmietana 12% L 942,70 3 mleko w proszku tłuste kg. 468,00 4 ser topiony kg. 168,00 5 ser żółty kg. 398,94 6 serek homogenizowany 140g. szt. 445 7 twaróg półtłusty kg. 792,36 7. Grupa - (CPV 15800000-6, 15400000-2, 15600000-4) art. ogólnospożywcze L.p. asortyment j.m. ilość 1 ogórki konserwowe kg. 345,60 2 papryka konserwowa kg. 263,52 3 rodzynki 200g kg. 8,64 4 ogórki konserwowe kg. 345,60 5 chrzan 290g kg. 82,84 6 ćwikła z chrzan Kg. 7,56 7 dżem kg. 124,42 8 groszek konserwowy 400g kg. 9,60 9 Koncentrat pomidorowy kg. 258,77 10 koper suszony kg. 0,90 11 kukurydza konserwowa kg. 110,40 12 olej roślinny Kg. 326,40 13 margaryna 500g kubek kg. 1298 14 kasza jęczmienna wiejska kg. 84 15 kasza manna kg. 36 16 mąka pszenna kg. 180 17 mąka tortowa kg. 480 18 płatki kukurydziane kg. 12,00 19 płatki owsiane kg. 55 20 ryż kg. 336 21 cukier kg. 1056 22 makaron kg. 60 23 herbata granulowana 100g kg. 24,00 24 kawa zbożowa kg. 49,80 25 ketchup kg. 88 26 majonez kg. 192,00 27 musztarda 1L kg. 56 28 ocet spirytusowy 10% (0,5L) L 31 29 przyprawa uniwersalna (kucharek) Kg. 193 30 majeranek Kg. 1,80 31 papryka mielona słodka 20g kg. 0,48 32 pieprz czarny mielony kg. 3,42 33 pieprz ziołowy kg. 1,20 34 galaretka owocowa kg. 34,87 35 kakao 100g kg. 15,60 36 kisiel Kg. 70 37 przyprawa do zup w płynie (typu magi) L 86,40 38 syrop owocowy L 14,53 39 kwasek cytrynowy kg. 2,88 40 żelatyna wieprzowa Kg. 4,20 41 sól kamienna Kg. 570.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: wadium nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia / nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Zzakceptowany projekt umowy Zaakceptowane oświadczenie dot. termin płatności - 14 dni od daty otrzymania przez zamawiającego towaru oraz faktury VAT. Zaakceptowane oświadczenie dot. warunków dostawy towaru wyłącznie od poniedziałku do soboty w godzinach od 6.00 do 12.00, w przypadku grupy produktów nr 2 i 6 wraz z dostawą towaru musi być dostarczony dokument HDI

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zmiany umowy niekorzystne dla zamawiającego mogą nastąpić jedynie w przypadku zaistnienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili jej zawarcia. Każdy wzrost cen wymaga uzasadnienia i zaakceptowania przez Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.dpsmachowino.mojbip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Machowinie, Machowino 53, 76-270 Ustka.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.12.2011 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Machowinie, Machowino 53, 76-270 Ustka - SEKRETARIAT.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: 1. Grupa - (CPV 03142500-3) jaja konsumpcyjne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 jaja konsumpcyjne szt. 15120.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: 2. Grupa - (CPV 1510000-9) Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 boczek surowy kg. 485,59 2 kości wieprzowe kg. 1111,50 3 szynka wieprzowa b/kości kg. 41,40 4 łopatka wieprzowa b/k kg. 1530,88 5 schab surowy kg. 43,02 6 serca wieprzowe kg. 96,06 7 słonina bez skóry kg. 143,76 8 golonka tylnia kg. 38,82 9 wątroba wieprzowa kg. 71,52 10 nogi wieprzowe kg. 82,32 11 żeberka kg. 14,64 12 karkówka kg. 21,12 13 korpusy z kurcząt kg. 158,94 14 kurczak świeży kg. 325,80 15 piersi drobiowe kg. 329,14 16 uda drobiowe kg. 493,61 17 udziec indyczy kg. 121,18 18 wątroba drobiowa kg. 40,62 19 boczek wędzony kg. 10,24 20 kaszanka gryczana kg. 48,47 21 kiełbasa biała kg. 132,94 22 kiełbasa toruńska kg. 4,20 23 kiełbasa śląska kg. 397,12 24 kiełbasa myśliwska kg. 3,66 25 konserwa mielonka wieprzowa 300g szt. 624 26 metka łososiowa kg. 61,61 27 mielonka (kiełbasa wołowo-wieprzowa) kg. 187,69 28 mielonka konserwowa kg. 324,38 29 parówka cienka kg. 363,71 30 pasztet drobiowy 160g w puszce szt. 312 31 pasztetowa kg. 142,80 32 salceson kg. 38,99 33 szynka drobiowa mielona kg. 6,66 34 Szynka wieprzowa wędzona kg. 102,44 35 Polędwica Kg. 304,72.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: 3. Grupa - (CPV 15200000-0) Ryby przetworzone i konserwowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 filet z dorsza kg. 629,18 2 makrela wędzona kg. 115,20 3 matjes kg. 168,00 4 paprykarz szczeciński 300g szt. 120 5 szprot w sosie pomidorowym 170g szt. 288 6 tuńczyk w oleju 185g kg. 28,86 7 śledź w sosie pomidorowym 170g szt. 240.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: 4. Grupa - (CPV 15300000-1 ) Owoce, warzywa i podobne produkty (mrożonki).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 mrożonka - brokuły kg. 182,40 2 mrożonka - fasolka szparagowa kg. 292,80 3 mrożonka - groszek zielony kg. 114,00 4 mrożonka - kalafior kg. 204,00 5 mrożonka - marchew kostka kg. 271,20 6 mrożonka - mieszanka kompotowa kg. 474,00 7 mrożonka - włoszczyzna kg. 938,40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: 5. Grupa - (CPV 15810000-9) pieczywo, ciasta.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 baton pszenny 360g szt. 120 2 bułka pszenna 90g szt. 655 3 bułka tarta kg. 84,00 4 chleb mieszany 500g szt. 26958 5 chleb razowy 500 szt. 209.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: 6. Grupa - (CPV 15500000-3) Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 mleko 3,2% UHT L 838 2 śmietana 12% L 942,70 3 mleko w proszku tłuste kg. 468,00 4 ser topiony kg. 168,00 5 ser żółty kg. 398,94 6 serek homogenizowany 140g. szt. 445 7 twaróg półtłusty kg. 792,36.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: 7. Grupa - (CPV 15800000-6, 15400000-2, 15600000-4) art. ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 ogórki konserwowe kg. 345,60 2 papryka konserwowa kg. 263,52 3 rodzynki 200g kg. 8,64 4 ogórki konserwowe kg. 345,60 5 chrzan 290g kg. 82,84 6 ćwikła z chrzan Kg. 7,56 7 dżem kg. 124,42 8 groszek konserwowy 400g kg. 9,60 9 Koncentrat pomidorowy kg. 258,77 10 koper suszony kg. 0,90 11 kukurydza konserwowa kg. 110,40 12 olej roślinny Kg. 326,40 13 margaryna 500g kubek kg. 1298 14 kasza jęczmienna wiejska kg. 84 15 kasza manna kg. 36 16 mąka pszenna kg. 180 17 mąka tortowa kg. 480 18 płatki kukurydziane kg. 12,00 19 płatki owsiane kg. 55 20 ryż kg. 336 21 cukier kg. 1056 22 makaron kg. 60 23 herbata granulowana 100g kg. 24,00 24 kawa zbożowa kg. 49,80 25 ketchup kg. 88 26 majonez kg. 192,00 27 musztarda 1L kg. 56 28 ocet spirytusowy 10% (0,5L) L 31 29 przyprawa uniwersalna (kucharek) Kg. 193 30 majeranek Kg. 1,80 31 papryka mielona słodka 20g kg. 0,48 32 pieprz czarny mielony kg. 3,42 33 pieprz ziołowy kg. 1,20 34 galaretka owocowa kg. 34,87 35 kakao 100g kg. 15,60 36 kisiel Kg. 70 37 przyprawa do zup w płynie (typu magi) L 86,40 38 syrop owocowy L 14,53 39 kwasek cytrynowy kg. 2,88 40 żelatyna wieprzowa Kg. 4,20 41 sól kamienna Kg. 570.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.