eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kalisz › Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu mięsa i wędlin wieprzowo wołowych, wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, konserw.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-24

Kalisz: Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu mięsa i wędlin wieprzowo wołowych, wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, konserw.
Numer ogłoszenia: 378511 - 2008; data zamieszczenia: 24.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Kalisz , ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 0-62 7654100, 7654104, faks 0-62 7654110.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu mięsa i wędlin wieprzowo wołowych, wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, konserw..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I. Mięso i wędliny wieprzowo wołowe: Łopatka wołowa b/k kod CPV 15111100-0 szacowana ilość 800,00 kg Boczek surowy b/s b/k kod CPV 15100000-9 szacowana ilość 2 400,00 kg Żeberka wieprzowe paski kod CPV 15100000-9 szacowana ilość 500,00 kg Mięso wieprzowe gulaszowe kod CPV 15100000-9 szacowana ilość 3000,00 kg Wątroba wieprzowa św. Kod CPV 15114000-0 szacowana ilość 900,00 kg Słonina kod CPV 15100000-9 szacowana ilość 300,00kg. Boczek wędzony surowy b/k b/s 15131120-2 szacowana ilość 800,00 kg Metka cebulowa kod CPV 15131120-2 szacowana ilość 2000,00 kg Szynka biała gotowana kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 300,00 kg Wątrobianka kod CPV 15131310-1 szacowana ilość 600,00 kg Rolada z boczku kod CPV 15131400-9 szacowana ilość 500,00 kg Pasztet pieczony kod CPV 15131310-1 szacowana ilość 700,00kg Salceson biały kod CPV 15131400-9 szacowana ilość 1600,00 kg Pasztetowa wędzona kod CPV 15131310-1 szacowana ilość 800,00 kg Kaszanka kod CPV 15131134-3 szacowana ilość 1000,00 kg Mielonka wieprzowa kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 1500,00 kg Kiełbasa biała kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 800,00 kg Kiełbasa mortadela kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 2200,00 kg Kiełbasa parówkowa kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 2000,00 kg Parówki cienkie kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 1200,00 kg Kiełbasa zwyczajna kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 2000,00 kg Pieczeń kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 1500,00 kg Serdelowa kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 2000,00 kg Kiełbasa kanapkowa kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 2500,00 kg Smalec kod CPV 15100000-9 szacowana ilość 200,00 kg Zielonogórska kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 400,00 kg Szynka mielona kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 1500,00 kg Szynka z łopatki kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 400,00 kg Kiełbasa śląska kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 500,00 kg Część II. Wędliny drobiowe Parówka drobiowa kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 1300,00 kg Mielonka drobiowa kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 1300,00 kg Śląska drobiowa kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 1300,00 kg Polędwica drobiowa kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 250,00 kg Szynka drobiowa kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 250,00 kg Drobiowa biała kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 800,00 kg Pasztetowa drobiowa kod CPV 15131310-1 szacowana ilość 800,00 kg Część III. Mięso drobiowe Udka z kurczaka kod CPV 15112100-7 szacowana ilość 900,00 kg Filet z kurczaka kod CPV 15112200-8 szacowana ilość 300,00 kg Część IV Konserwy Pasztet wieprzowy (puszka aluminiowa łatwo otwieralna, waga opakowania do 160g) kod CPV15131300-8 szacowana ilość 500,00 kg konserwa mięsna (puszka aluminiowa łatwo otwieralna waga opakowania do160g) kod CPV 15131000-5 szacowana ilość 500,00 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 05.02.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, - wskazać części zamówienia, których wykonanie wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom, także podać nazwy (firmy) proponowanych podwykonawców W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, zamawiający żąda, aby Wykonawca załączył do oferty następujące dokumenty: Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się w/w dokumentów, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia musi być załączone pełnomocnictwo zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy prawo zamówień publicznych. Wykonawcy, wspólnie ubiegający się o udzielenie Zamówienia, których oferta zostanie wybrana, przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego zobowiązani są przedstawić Zamawiającemu, umowę regulującą współpracę tych wykonawców a w szczególności: wskazanie tzw. Partnera wiodącego Pełnomocnika, który będzie reprezentował wszystkich wykonawców wobec Zamawiającego w czasie wykonywania Zamówienia oraz do upływu okresu gwarancji i rękojmi, z którym Zamawiający będzie prowadził wszelką korespondencję, oraz na którego rachunek bankowy Zamawiający będzie przekazywał należności za wykonanie Zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane zaświadczenie musi być złożone przez każdego wykonawcę. Forma dokumentów Wymagane dokumenty w ppkt a. należy przedstawić w formie oryginałów lub kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Dokumenty złożone w formie kopii muszą być opatrzone klauzulą ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM i poświadczone za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę. Zamawiający dopuszcza poświadczenie zgodności z oryginałem przez jedną z osób podpisujących druk OFERTA..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kaliszu ul. Łódzka 2 62-800 Kalisz.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.01.2009 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Kaliszu ul. Łódzka 2 62-800 Kalisz.

IV.3.5) Termin związania ofertą: do 05.02.2009.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wędliny wieprzowo wołowe:.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Łopatka wołowa b/k kod CPV 15111100-0 szacowana ilość 800,00 kg Boczek surowy b/s b/k kod CPV 15100000-9 szacowana ilość 2 400,00 kg Żeberka wieprzowe paski kod CPV 15100000-9 szacowana ilość 500,00 kg Mięso wieprzowe gulaszowe kod CPV 15100000-9 szacowana ilość 3000,00 kg Wątroba wieprzowa św. Kod CPV 15114000-0 szacowana ilość 900,00 kg Słonina kod CPV 15100000-9 szacowana ilość 300,00kg. Boczek wędzony surowy b/k b/s 15131120-2 szacowana ilość 800,00 kg Metka cebulowa kod CPV 15131120-2 szacowana ilość 2000,00 kg Szynka biała gotowana kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 300,00 kg Wątrobianka kod CPV 15131310-1 szacowana ilość 600,00 kg Rolada z boczku kod CPV 15131400-9 szacowana ilość 500,00 kg Pasztet pieczony kod CPV 15131310-1 szacowana ilość 700,00kg Salceson biały kod CPV 15131400-9 szacowana ilość 1600,00 kg Pasztetowa wędzona kod CPV 15131310-1 szacowana ilość 800,00 kg Kaszanka kod CPV 15131134-3 szacowana ilość 1000,00 kg Mielonka wieprzowa kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 1500,00 kg Kiełbasa biała kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 800,00 kg Kiełbasa mortadela kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 2200,00 kg Kiełbasa parówkowa kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 2000,00 kg Parówki cienkie kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 1200,00 kg Kiełbasa zwyczajna kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 2000,00 kg Pieczeń kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 1500,00 kg Serdelowa kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 2000,00 kg Kiełbasa kanapkowa kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 2500,00 kg Smalec kod CPV 15100000-9 szacowana ilość 200,00 kg Zielonogórska kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 400,00 kg Szynka mielona kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 1500,00 kg Szynka z łopatki kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 400,00 kg Kiełbasa śląska kod CPV 15131130-5 szacowana ilość 500,00 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 05.02.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Parówka drobiowa kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 1300,00 kg Mielonka drobiowa kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 1300,00 kg Śląska drobiowa kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 1300,00 kg Polędwica drobiowa kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 250,00 kg Szynka drobiowa kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 250,00 kg Drobiowa biała kod CPV 15131135-0 szacowana ilość 800,00 kg Pasztetowa drobiowa kod CPV 15131310-1 szacowana ilość 800,00 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 05.02.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Udka z kurczaka kod CPV 15112100-7 szacowana ilość 900,00 kg Filet z kurczaka kod CPV 15112200-8 szacowana ilość 300,00 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 05.02.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Konserwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pasztet wieprzowy (puszka aluminiowa łatwo otwieralna, waga opakowania do 160g) kod CPV15131300-8 szacowana ilość 500,00 kg konserwa mięsna (puszka aluminiowa łatwo otwieralna waga opakowania do160g) kod CPV 15131000-5 szacowana ilość 500,00 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 05.02.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.