eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › świadczenie usługi szkoleniowej - kurs kelnerski dla uczestników projektu Województwa Małopolskiego, Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego, Biura ds. Realizacji Projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce, realizowanego w partnerstwie z Powiatem Krakowskim w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2.Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolenia zawodowego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-03-07

Kraków: świadczenie usługi szkoleniowej - kurs kelnerski dla uczestników projektu Województwa Małopolskiego, Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego, Biura ds. Realizacji Projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce, realizowanego w partnerstwie z Powiatem Krakowskim w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2.Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolenia zawodowego
Numer ogłoszenia: 37526 - 2011; data zamieszczenia: 07.03.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 23520 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Krakowski, Al. Słowackiego 20, 30-037 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6344266 w. 11, faks 012 6335294.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: świadczenie usługi szkoleniowej - kurs kelnerski dla uczestników projektu Województwa Małopolskiego, Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego, Biura ds. Realizacji Projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce, realizowanego w partnerstwie z Powiatem Krakowskim w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2.Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolenia zawodowego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa w zakresie przeprowadzenia kursu kelnerskiego dla młodzieży ze szkół ponadgimnazjalnych z terenu Powiatu Krakowskiego w ilości 41 osób podzielonych na grupy zgodnie z harmonogramem zawartym w siwz. Kurs ma obejmować 30 godzin lekcyjnych dla każdej grupy szkoleniowej oddzielnie, w tym zajęcia teoretyczne i praktyczne oraz egzamin teoretyczny i praktyczny który nadaje kwalifikacje do wykonywania zawodu kelner. Zajęcia odbywać się będą w czasie wolnym od zajęć szkolnych. Program kursu kelnerskiego przygotowany przez wykonawcę ma obejmować co najmniej poniższe zagadnienia: 1. Wizerunek zawodowy kelnera - wykład 1 godz. 2. Bielizna stołowa - wykład 1 godz. Technika nakrywania - ćwiczenia 2 godz. 3. Przygotowanie stołu pomocniczego - ćwiczenia 2 godz. 4. Technika noszenia zastawy, zasady noszenia tac kelnerskich - ćwiczenia 2 godz. 5. Nakrycie podstawowe, rozszerzone, bankietowe, specjalne - ćwiczenia 2 godz. 6. Metody serwowania. Serwowanie napojów bezalkoholowych, alkoholowych, serwowanie win oraz potraw - ćwiczenia 6 godz. 7. Rodzaje śniadań. Organizacja bufetu śniadaniowego, przebieg obsługi podczas śniadania wiedeńskiego wzmocnionego, śniadania z szampanem. Brunch. - ćwiczenie 4 godz. 8. Formy przyjęć w zakładzie gastronomicznym. Kieliszek wina, cocktail party, bankiet angielski, bankiet amerykański, przyjęcia typu bufetowego, bankiet zasiadany - ćwiczenia 6 godz. 9. Obsługa przyjęcia wg protokołu dyplomatycznego - ćwiczenia 2 godz. 10. Przygotowanie potraw przy konsumencie - ćwiczenie 2 godz. Po zakończeniu kursu Wykonawca zorganizuje egzamin teoretyczny i praktyczny po zdaniu którego uczestnicy otrzymają stosowne zaświadczenie potwierdzające ukończenie kursu, zdanie egzaminów końcowych i stwierdzające przygotowanie do wykonywania zawodu kelnera. Zaświadczenie ma zawierać informacje o wymiarze godzin i tematyce szkolenia. Miejsce realizacji szkolenia musi znajdować się w mieście Krakowie, w miejscu dogodnym pod względem dojazdu dla osób dojeżdżających z terenu miejscowości w których znajdują się szkoły o których mowa w harmonogramie. Uczestnicy kursu będą dojeżdżać na zajęcia na własny koszt. Ponadto Wykonawca zobowiązany będzie: - zapewnić uczestnikom kursu dostęp do materiałów dydaktycznych, -zapewnić wyspecjalizowaną kadrę z kompetencjami do prowadzenia kursu w przedmiotowym zakresie, - zapewnić uczestnikom kursu warunki do nauki w oparciu o zasady BHP, - informować społeczeństwo w tym uczestników kursu o finansowaniu realizacji projektu przez Unię Europejską poprzez zamieszczanie w dokumentacji kursowej informacji o udziale Unii Europejskiej a także oznakowania miejsca realizacji kursu, zgodnie z wymogami Rozporządzenia Rady (WE) nr 1083/2006 z dnia 11 lipca 2006 r. ustanawiającego przepisy ogólne dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności (Dz. Urz. UE L 210/25 z 31.7.2006) oraz Rozporządzenia Komisji WE nr 1828/2006 ustanawiającego szczegółowe zasady wykonania Rozporządzenia Rady WE nr 1083/2006 (Dz. Urz. UE L 371/1 z 27.12.2006) i wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007 - 2013, - przygotować szczegółowy harmonogram kursu, który będzie załącznikiem do umowy, - przeprowadzić wśród uczestników zajęć ocenę merytoryczną i techniczną przebiegu kursu na podstawie formularza ankiety oceniającej (opracowanej zgodnie z przekazanym przez Zamawiającego wzorem) i przedstawić jej wyniki Zamawiającemu, - przechowywać dokumenty potwierdzające realizację przedmiotowego kursu do dnia 31 grudnia 2021 roku. - prowadzić odpowiednią dokumentację: a) dziennik zajęć, b) listy obecności uczestników kursu na zajęciach teoretycznych i praktycznych, c) listy imienne potwierdzające odebranie przez uczestników kursu materiałów dydaktycznych, Wykonawca, pod rygorem utraty prawa do zapłaty za kurs, zobowiązany będzie do niezwłocznego poinformowania Zamawiającego o: a) nie zgłoszeniu się uczestników na kurs; b) przerwaniu kursu lub rezygnacji z uczestnictwa; c) innych sytuacjach, które mają wpływ na realizację programu kursu i umowy. Wykonawca zobowiązany będzie do przekazania Zamawiającemu, w terminie do 5 dni od dnia zakończenia kursu, kompletną dokumentację przebiegu kursu, na którą złożą się: program nauczania, dziennik zajęć edukacyjnych, zawierający: podpisane listy obecności uczestników, wymiar godzin zajęć edukacyjnych, tematy zajęć edukacyjnych, protokół z egzaminu, rejestr wydanych zaświadczeń dla uczestników, wzory wydanych zaświadczeń dla uczestników kursu, lista potwierdzająca odbiorów materiałów dydaktycznych, 1 komplet materiałów dydaktycznych..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: projekt pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce, realizowany w ramach Priorytetu IX Działania 9.2. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.03.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • GASTRO-PORT, Ul. Fredry 21, 32-545 Dulowa, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20500,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 7200,00

  • Oferta z najniższą ceną: 7200,00 / Oferta z najwyższą ceną: 24600,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.