eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grodziczno › Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół z terenu Gminy Grodziczno

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-12-02

Ogłoszenie nr 357582 - 2016 z dnia 2016-12-02 r.

Grodziczno: Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół z terenu Gminy Grodziczno
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

tak

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grodzicznie; Adres: Grodziczno 17A; 13-324 Grodziczno; Telefon: /056/ 47 293 27; Fax: /056/ 47 293 27 Adres e-mail: gops_grodziczno@interia.pl; Adres strony internetowej: www.gops.grodziczno.biuletyn.net Godziny urzędowania: od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:15 do 15:15.
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Grodziczno, krajowy numer identyfikacyjny 87714202530000, ul. Grodziczno  , 13324   Grodziczno, woj. warmińsko-mazurskie, państwo Polska, tel. 564 729 126, e-mail ug@grodziczno.pl, faks 564 729 106.
Adres strony internetowej (URL): www.gops.grodziczno.biuletyn.net

Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne www.gops.grodziczno.biuletyn.net

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

tak
www.gops.grodziczno.biuletyn.net


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
www.gops.grodziczno.biuletyn.net


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Osobiście, za pośrednictwem posłańca, pocztą.
Adres:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grodzicznie; Grodziczno 17A; 13-324 Grodziczno;


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół z terenu Gminy Grodziczno
Numer referencyjny: ZP.321.37.2016
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:
5
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
5


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno, we wszystkie dni pracy poszczególnych szkół, z wyjątkiem świąt, ferii, wakacji oraz innych dni, o których wcześniej poinformują dyrektorzy szkół. Przedmiot zamówienia podzielony został na 5 części: Część 1 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Zespołu Szkół w Nowym Grodzicznie; Część 2- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Zespołu Szkół w Mrocznie; Część 3 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Zwiniarzu; Część 4 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Zajączkowie; Część 5 - Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Boleszynie. 2. Posiłki obiadowe powinny być przygotowane zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 roku poz. 594 ze zm.) oraz z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154). W przypadku nowelizacji w/w rozporządzenia obowiązywać będą nowe przepisy. Wykonawca winien realizować zamówienie zgodnie z obowiązującymi przepisami za cenę posiłku zaproponowaną w ofercie. 2.1 Posiłek obiadowy z uwzględnieniem zmianowości winien składać się w ciągu jednego tygodnia z następujących zestawów: * dwa razy w tygodniu zupa (400ml.) z wkładką (mięso - 100g) podana z pieczywem bez ograniczeń ilościowych., owoc; *dwa razy w tygodniu drugie danie: mięso (150g); surówka lub marchewka gotowana lub buraczki wiórki (100g), ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron (200g), kompot (200 ml.); owoc; * co najmniej raz w tygodniu porcja ryby -filet bez ości (150g), ziemniaki (200g), surówka (100g), kompot (200 ml), owoc. 2.2 Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę aby zapewnił różnorodność dostarczanych owoców, conajmniej trzy lub więcej różnych owoców w posiłkach obiadowych w tygodniu. 3.Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę aby zapewnił różnorodność dostarczanych posiłków obiadowych z zachowaniem normy kaloryczności. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu dwóch tygodni. 4. Szacowana liczba posiłków dziennie dla wszystkich części przedmiotu zamówienia - maksymalnie do 242 posiłków: ? Dla części nr 1 szacowana liczba posiłków dziennie to 91 posiłki; ? Dla części nr 2 szacowana liczba posiłków dziennie to 55 posiłków; ? Dla części nr 3 szacowana liczba posiłków dziennie to 42 posiłki; ? Dla części nr 4 szacowana liczba posiłków dziennie to 40 posiłków; ? Dla części nr 5 szacowana liczba posiłków dziennie to 14 posiłków. 4.1 Może ona ulec zmianie (zmniejszeniu) w trakcie realizacji umowy, w zależności od liczby wydanych decyzji przyznających posiłek w szkole przez Kierownika GOPS. Zmiany ilości posiłków zgłaszane będą przez pracownika GOPS telefonicznie oraz elektronicznie. 4.2 Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia, jednakże nie więcej niż 30% wskazanej w pkt. 4 ilości, bez prawa roszczeń z tego tytułu ze strony Wykonawcy. 4.3 Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo do zmiany ilości dostarczanych posiłków obiadowych do danej szkoły podstawowej lub zespołu szkół (zwiększenia / zmniejszenia). 5. Zaoferowana przez Wykonawcę cena za jeden posiłek pomimo zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych gorących posiłków nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. Zmiana ilości zamawianych posiłków nie wymaga zmiany umowy. 6. Posiłki należy dostarczyć do szkół na terenie Gminy Grodziczno: 1) Zespołu Szkół w Nowym Grodzicznie, Nowe Grodziczno 83, 13-324 Grodziczno; 2) Zespołu Szkół w Mrocznie, Mroczno 22A, 13-324 Grodziczno; 3) Szkoły Podstawowej w Boleszynie, Boleszyn 12B, 13-324 Grodziczno; 4) Szkoły Podstawowej w Zwiniarzu, Zwiniarz 4A, 13-324 Grodziczno; 5) Szkoły Podstawowej w Zajączkowie, Zajączkowo 21A, 13-324 Grodziczno. 7. Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez innych uczniów, nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w ofercie przetargowej. 8. Wykonawca winien dostarczyć gorące posiłki w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach z blachy nierdzewnej, zapewniających odpowiednie warunki higieniczno - sanitarne oraz powinien posiadać pojazd dostosowany do przewozu posiłków dopuszczony przez SANEPID. 9. Przygotowane przez Wykonawcę posiłki będą dowożone i dostarczane do stołówek/ punktów wydawania posiłków, własnym transportem Wykonawcy na jego koszt w ilości zgodnej z zamówieniem Zamawiającego na dany dzień, w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. 10. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia gorących posiłków do danej szkoły podstawowej lub zespołu szkół wraz z zastawą stołową składającą się (w miarę potrzeby): z talerza głębokiego, z talerza płaskiego (mogą to być naczynia jednorazowe ), sztućców /łyżka, widelec, nóż (nie mogą to być sztućce jednorazowe). Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo do zmiany decyzji dotyczącej zastawy stołowej. 11. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania każdorazowo do GOPS w Grodzicznie oraz dyrektorów szkół jadłospisu na każdy kolejny tydzień dożywiania. Jadłospis winien być podpisany przez osobę do tego upoważnioną. Jadłospis należy dostarczać w formie pisemnej najpóźniej do czwartku każdego tygodnia, przed rozpoczęciem jego realizacji (załącznik nr 2 do umowy). Wykonawca winien zaproponować jadłospis zgodny z rozporządzeniem ministra zdrowia (Dz. U. 2016 poz. 1154) w skali jednego tygodnia. 12. Wykonawca zobowiązany jest również prowadzić "Ewidencję dostarczanych posiłków" (załącznik nr 1 do umowy) i przekładać ją do podpisu dyrektorom szkół lub osobom przez nich upoważnionych w każdym dniu dostawy. Ewidencja dostarczanych posiłków podpisana przez dyrektora szkoły lub osobę przez niego upoważnioną stanowi potwierdzenie daty, godziny oraz ilości dostarczonych posiłków. 13. Dostarczenie gorących posiłków winno następować każdego dnia do godz. 10,00, za wyjątkiem świąt, ferii, oraz dni, o których wcześniej poinformują Dyrektorzy poszczególnych jednostek. Miejsce dostarczenia gorących posiłków należy uzgodnić z Dyrektorem danej szkoły podstawowej lub zespołu szkół. 14. Wykonawca zobowiązany jest do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych. Po spożyciu posiłków przez uczniów Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń i sztućców. 15. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. 16. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za cały proces zamówienia, przygotowania i dostarczenia posiłków do szkół oraz pobrania próbek i przechowywania ich zgodnie z przepisami SANEPIDU. 17. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za szkody wyrządzone Zamawiającemu i osobom trzecim korzystającym z posiłków dostarczanych przez Wykonawcę. 18. Zgodnie z art. 24aa ustawy Pzp Zamawiający informuje, że w postępowaniu najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona, jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. 19. Zamawiający zgodnie z art. 29 ust. 3a określa wymagania zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę minimum jednej osoby wykonującej wskazane przez Zamawiającego poniżej czynności w zakresie realizacji zamówienia, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 roku - Kodeks prascy ( Dz. U. z 2016r. poz. 1666 ). 19.1. Obowiązek zatrudnienia na podstawie umowy o pracę dotyczy osób wykonujących czynności: przyrządzania, przygotowywania, gotowania potraw, dań, zapewnienie sprawnej organizacji funkcjonowania kuchni oraz odpowiedniej jakości przygotowywanych potraw. 19.2. Osoba winna być zatrudniona co najmniej na okres realizacji zamówienia. W przypadku rozwiązania stosunku pracy przed zakończeniem tego okresu Wykonawca lub Podwykonawca jest zobowiązany do niezwłocznego zatrudnienia w to miejsce innej osoby i poinformowania Zamawiającego o tej zmianie. 19.3 W celu potwierdzenia zatrudnienia wyżej wskazanej osoby Wykonawca lub podwykonawca zobowiązany jest do dostarczenia na wezwanie Zamawiającego oświadczenia, że w trakcie realizacji zamówienia uczestniczyć będzie osoba zatrudniona przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę. W przypadku konieczności zmiany zatrudnionej osoby Wykonawca powiadomi Zamawiającego o zmianie i dostarczy odpowiednie oświadczenie najpóźniej w dniu rozpoczęcia pracy przez nowego pracownika. 19.4 W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający uprawniony jest do wykonywania czynności kontrolnych wobec Wykonawcy odnośnie spełnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osoby wykonującej wskazane w pkt. 19.1 czynności. Zamawiający uprawniony jest w szczególności do: a)żądania oświadczeń i dokumentów w zakresie potwierdzenia wyżej wskazanych wymogów i dokonywania ich oceny, b)żądania wyjaśnień w przypadku wątpliwości w zakresie potwierdzenia spełnienia wyżej wymienionych wymogów, c)przeprowadzania kontroli na miejscu wykonywania świadczenia 19.5 W trakcie realizacji zamówienia na każde wezwanie Zamawiającego w wyznaczonym w tym wezwaniu terminie Wykonawca przedłoży Zamawiającemu wskazane poniżej dowody w celu potwierdzenia spełnienia wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub Podwykonawcę osoby wykonującej wskazane w punkcie 19.1 czynności w trakcie realizacji zamówienia: a)oświadczenie Wykonawcy lub Podwykonawcy o zatrudnieniu na podstawie umowy o pracę osoby wykonujące czynności, której dotyczy wezwanie Zamawiającego. Oświadczenie to powinno zawierać w szczególności: dokładne określenie podmiotu składającego oświadczenie, datę złożenia oświadczenia, wskazanie że objęte wezwaniem czynności wykonuje osoba zatrudniona na podstawie umowy o pracę, rodzaju umowy o pracę i wymiaru etatu oraz podpis osoby uprawnionej do złożenia oświadczenia w imieniu Wykonawcy lub Podwykonawcy. b)potwierdzoną za zgodność z oryginałem odpowiednio przez Wykonawcę lub Podwykonawcę kopię umowy o pracę osoby wykonującej w trakcie realizacji zamówienia czynności, których dotyczy wyżej wskazane oświadczenie Wykonawcy lub Podwykonawcy (wraz z dokumentem regulującym zakres obowiązków, jeżeli został sporządzony). Kopia umowy powinna zostać zanonimizowana w sposób zapewniający ochronę danych osobowych pracownika, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (tj. w szczególności bez imion, nazwisk, adresów, nr PESEL pracownika). Informacje takie jak: data zawarcia umowy, rodzaj umowy o pracę i wymiar etatu powinny być możliwe do zidentyfikowania 19.6 Z tytułu niespełnienia przez wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osoby wykonującej wskazane w punkcie 19.1 czynności Zamawiający przewiduje sankcję w postaci obowiązku zapłaty przez Wykonawcę kary umownej w wysokości określonej w § 5 ust. 9 umowy. Niezłożenie przez Wykonawcę w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie żądanych przez Zamawiającego dowodów w celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę traktowane będzie jako niespełnienie przez Wykonawcę lub Podwykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osoby wykonującej wskazane w pkt. 19.1 czynności.

II.5) Główny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków
Dodatkowe kody CPV:55322000-3, 55524000-9
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

data zakończenia: 22/12/2017


II.9) Informacje dodatkowe: Planowany okres realizacji zamówienia: od dnia 16 stycznia 2017 roku do dnia 22 grudnia 2017 roku, z przerwą w świadczeniu usługi od dnia 23 czerwca 2017r. do dnia 14 września 2017r.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: wymaga się posiadania bezwarunkowej decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie przygotowywania i transportu żywności w żywieniu zbiorowym
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: wymagane jest posiadanie przez Wykonawcę ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną w wysokości 100 000,00 złotych
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Wymagany jest wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego oraz zakres wykonywanych przez nie czynności, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 roku - Kodeks prascy ( Dz. U. z 2016r. poz. 1666 ) wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

1. Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy, 2. Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, 3. Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo inny dokument potwierdzający, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, 4. Oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. 5. Postanowienia dotyczące składania dokumentów przez Wykonawców mających siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej:1) Wykonawca, który ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w: punkcie 1, 2, 3 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo, że zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu oraz, że wobec Wykonawcy nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert.

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
1. Koncesja, zezwolenie, licencja lub dokument potwierdzający, że wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych, prowadzonych w państwie członkowskim Unii Europejskiej, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - Wymaga się bezwarunkowej decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie przygotowywania i transportu żywności w żywieniu zbiorowym. 2. Dokumenty potwierdzające, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 100.000,00 zł. 3. Wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego oraz zakres wykonywanych przez nie czynności, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 roku - Kodeks prascy ( Dz. U. z 2016r. poz. 1666 ) wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

Wyłoniony Wykonawca przed podpisaniem umowy zobowiązany będzie dostarczyć na wezwanie Zamawiającego: 1) Oświadczenie, że w trakcie realizacji zamówienia uczestniczyć będzie osoba zatrudniona przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę zgodnie z wykazem złożonym na wezwanie Zamawiającego.

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
Cena60
Czas zgłoszenia przez Zamawiającego zapotrzebowania na liczbę posiłków w trakcie realizacji zamówienia40


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Wszelkie zmiany Umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności z zastrzeżeniem art. 144 ustawy PZP. 2. Zakazuje się zmian zawartej Umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy za wyjątkiem przypadków opisanych w Umowie. 3. Strony przewidują możliwość zmiany istotnych warunków Umowy w rozumieniu art. 144 ustawy PZP. Zmiany istotnych warunków Umowy mogą nastąpić w formie aneksu w następujących przypadkach: 1)wystąpienie wyjątkowych okoliczności, niezależnych od stron umowy, których nie mogły one przewidzieć w chwili zawierania umowy wpływających na jej realizację, 2) wystąpienia zdarzeń wymuszających przerwę w realizacji zamówienia, niezależnych od Wykonawcy, 3) zmian terminu realizacji zamówienia, 4) zmian ilości dni dożywiania w przypadku nie otrzymania środków finansowych (dotacji) lub zmniejszenie kwoty dotacji, 5) z powodu uzasadnionych zmian w zakresie sposobu wykonania przedmiotu zamówienia, proponowanych przez jedną ze stron - jeżeli zmiany te są korzystne dla Zamawiającego, 6) zmian obowiązującej stawki podatku VAT 7) Zmiana numeru rachunku bankowego wykonawcy, 8) zmiana sposobu rozliczania umowy lub dokonania płatności na rzecz Wykonawcy, 9) wprowadzenie w życie, po podpisaniu umowy, regulacji prawnych wywołujących potrzebę zmiany umowy wraz ze skutkami wprowadzenia takich zmian, 10) powierzenie wykonania zamówienia Podwykonawcy w trakcie realizacji zadania, jeżeli Wykonawca nie zakładał wykonania zamówienia przy pomocy Podwykonawcy (-ców) na etapie składania ofert., zmiana jest możliwa tylko w przypadku gdy Podwykonawca posiada tożsamą wiedzę i doświadczenie zawodowe, potencjał techniczny oraz osoby zdolne do wykonania zamówienia a także jest w sytuacji ekonomicznej i finansowej jak Wykonawca. 11) inne zmiany, które spowodują ingerencję w określenie przedmiotu zamówienia. 2. Strony dopuszczają możliwość zmian redakcyjnych, omyłek pisarskich oraz zmian będących następstwem zmian danych ujawnionych w rejestrach publicznych bez konieczności sporządzania aneksu. 3. Zmiany treści umowy pod rygorem nieważności wymagają zachowania formy pisemnej w postaci obustronnie podpisanego aneksu do umowy i może być dopuszczalna tylko w granicach unormowanych art. 144 ustawy PZP.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 12/12/2016, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1    Nazwa: Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Zespołu Szkół w Nowym Grodzicznie

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Zespołu Szkół w Nowym Grodzicznie; Szacowana liczba zamawianych posiłków dziennie dla części nr 1 przedmiotu zamówienia - maksymalnie do 91 posiłków. Może ona ulec zmianie (zmniejszeniu) w trakcie realizacji umowy, w zależności od liczby wydanych decyzji przyznających posiłek w szkole przez Kierownika GOPS. Zmiany ilości zamawianych posiłków zgłaszane będą przez pracownika GOPS telefonicznie oraz elektronicznie. Posiłki należy dostarczyć do Zespołu Szkół w Nowym Grodzicznie, Nowe Grodziczno 83, 13-324 Grodziczno;
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6, 55322000-3, 55524000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 22/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Czas zgłoszenia przez Zamawiającego zapotrzebowania na liczbę posiłków w trakcie realizacji zamówienia40
6) INFORMACJE DODATKOWE: Planowany okres realizacji zamówienia: od dnia 16 stycznia 2017 roku do dnia 22 grudnia 2017 roku, z przerwą w świadczeniu usługi od dnia 23 czerwca 2017r. do dnia 14 września 2017r.


Część nr: 2    Nazwa: Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Zespołu Szkół w Mrocznie

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Zespołu Szkół w Mrocznie; Szacowana liczba zamawianych posiłków dziennie dla części nr 2 przedmiotu zamówienia - maksymalnie do 55 posiłków. Może ona ulec zmianie (zmniejszeniu) w trakcie realizacji umowy, w zależności od liczby wydanych decyzji przyznających posiłek w szkole przez Kierownika GOPS. Zmiany ilości zamawianych posiłków zgłaszane będą przez pracownika GOPS telefonicznie oraz elektronicznie. Posiłki należy dostarczyć do Zespołu Szkół w Mrocznie, Mroczno 22A, 13-324 Grodziczno;
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6, 55322000-3, 55524000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 22/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Czas zgłoszenia przez Zamawiającego zapotrzebowania na liczbę posiłków w trakcie realizacji zamówienia40
6) INFORMACJE DODATKOWE: Planowany okres realizacji zamówienia: od dnia 16 stycznia 2017 roku do dnia 22 grudnia 2017 roku, z przerwą w świadczeniu usługi od dnia 23 czerwca 2017r. do dnia 14 września 2017r.


Część nr: 3    Nazwa: Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Zwiniarzu

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Zwiniarzu; Szacowana liczba zamawianych posiłków dziennie dla części nr 3 przedmiotu zamówienia - maksymalnie do 42 posiłków. Może ona ulec zmianie (zmniejszeniu) w trakcie realizacji umowy, w zależności od liczby wydanych decyzji przyznających posiłek w szkole przez Kierownika GOPS. Zmiany ilości zamawianych posiłków zgłaszane będą przez pracownika GOPS telefonicznie oraz elektronicznie. Posiłki należy dostarczyć do Szkoły Podstawowej w Zwiniarzu, Zwiniarz 4A, 13-324 Grodziczno;
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6, 55322000-3, 55524000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 22/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Czas zgłoszenia przez Zamawiającego zapotrzebowania na liczbę posiłków w trakcie realizacji zamówienia40
6) INFORMACJE DODATKOWE: Planowany okres realizacji zamówienia: od dnia 16 stycznia 2017 roku do dnia 22 grudnia 2017 roku, z przerwą w świadczeniu usługi od dnia 23 czerwca 2017r. do dnia 14 września 2017r.


Część nr: 4    Nazwa: Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Zajączkowie

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Zajączkowie; Szacowana liczba zamawianych posiłków dziennie dla części nr 4 przedmiotu zamówienia - maksymalnie do 40 posiłków. Może ona ulec zmianie (zmniejszeniu) w trakcie realizacji umowy, w zależności od liczby wydanych decyzji przyznających posiłek w szkole przez Kierownika GOPS. Zmiany ilości zamawianych posiłków zgłaszane będą przez pracownika GOPS telefonicznie oraz elektronicznie. Posiłki należy dostarczyć do Szkoły Podstawowej w Zajączkowie, Zajączkowo 21A, 13-324 Grodziczno.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6, 55322000-3, 55524000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 22/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Czas zgłoszenia przez Zamawiającego zapotrzebowania na liczbę posiłków w trakcie realizacji zamówienia40
6) INFORMACJE DODATKOWE: Planowany okres realizacji zamówienia: od dnia 16 stycznia 2017 roku do dnia 22 grudnia 2017 roku, z przerwą w świadczeniu usługi od dnia 23 czerwca 2017r. do dnia 14 września 2017r.


Część nr: 5    Nazwa: Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Boleszynie

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Boleszynie. Szacowana liczba zamawianych posiłków dziennie dla części nr 5 przedmiotu zamówienia - maksymalnie do 14 posiłków. Może ona ulec zmianie (zmniejszeniu) w trakcie realizacji umowy, w zależności od liczby wydanych decyzji przyznających posiłek w szkole przez Kierownika GOPS. Zmiany ilości zamawianych posiłków zgłaszane będą przez pracownika GOPS telefonicznie oraz elektronicznie. Posiłki należy dostarczyć do Szkoły Podstawowej w Boleszynie, Boleszyn 12B, 13-324 Grodziczno;
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6, 55322000-3, 55524000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 22/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Czas zgłoszenia przez Zamawiającego zapotrzebowania na liczbę posiłków w trakcie realizacji zamówienia40
6) INFORMACJE DODATKOWE: Planowany okres realizacji zamówienia: od dnia 16 stycznia 2017 roku do dnia 22 grudnia 2017 roku, z przerwą w świadczeniu usługi od dnia 23 czerwca 2017r. do dnia 14 września 2017r.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.