eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włocławek › Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-09

Włocławek: Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku
Numer ogłoszenia: 352902 - 2009; data zamieszczenia: 09.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku , ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 4110380, faks 054 4110380.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jadlodajniawloclawek.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy niżej wymienionego MIĘSA I JEGO WYROBÓW dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR: a) Karczek wieprzowy bez kości- świeży, zawartość tłuszczu nie więcej niż 15 %, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoróżowa, jednostka miary kilogram, ilość 1100kg, b) Boczek wieprzowy surowy bez kości - bez skóry, zawartość tłuszczu nie więcej niż 25 %, świeży, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoróżowa, jednostka miary kilogram, ilość 150kg, c) Wątroba wieprzowa- oczyszczona z błon, świeża, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoczerwona, jednostka miary kilogram, ilość 1300kg, d) Boczek wędzony wieprzowy, parzony, bez kości i skóry, zawartość tłuszczu nie więcej niż 20 %, świeży, zapach charakterystyczny dla mięsa wędzonego, jednostka miary kilogram, ilość 1350kg, e) Kaszanka wieprzowa- w grubym flaku (bariera), świeża, jednostka miary kilogram, ilość 1200kg, f) Mięso wieprzowe gulaszowe- drobne, świeże, klasy II A, zawartość tłuszczu nie więcej niż 18 %, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoróżowa, jednostka miary kilogram, ilość 2800kg, g) Łopatka wieprzowa bez kości- świeża, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10 %, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa jasnoróżowa, jednostka miary kilogram, ilość 1500kg, h) Szynka surowa, wieprzowa, bez kości - świeża, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa jasnoróżowa, jednostka miary kilogram, ilość 400kg, i) Schab wieprzowy bez kości- świeży, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa jasnoróżowa, jednostka miary kilogram, ilość 1000kg, j) Żeberka wieprzowe, paski- bez słoniny i skóry, zawartość tłuszczu nie więcej niż 15 %, barwa różowa, jednostka miary kilogram, ilość 50kg, k) Szynka wieprzowa gotowana- świeża, krojona w plastry, o przeciętnej wadze plastra od 20g do 30g i średnicy plastra od 14cm do 16 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych, jednostka miary kilogram, ilość 40kg, l) Szynka wieprzowa gotowana- świeża, w całości, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych, jednostka miary kilogram, ilość 35kg, m) Kiełbasa parówkowa wieprzowa- świeża, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35 %, o wadze pojedynczego serdelka 100g, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich świeżych, barwa jasnoróżowa, jednostka miary kilogram, ilość 930kg, n) Kiełbasa podwawelska- świeża, zapach charakterystyczny dla wyrobów wędzonych, parzonych, jednostka miary kilogram, ilość 1300kg, o) Kiełbasa śląska- świeża, o wadze jednej sztuki 100g, zapach charakterystyczny dla wyrobów wędzonych, parzonych, jednostka miary kilogram, ilość 1700kg, p) Kości wieprzowe- od schabu lub od karkówki, świeże, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, jednostka miary kilogram, ilość 2400kg, q) Wołowina bez kości- bez tłuszczu, oczyszczona z błon, świeża, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoczerwona, jednostka miary kilogram, ilość 50kg, r) Mielonka, świeża, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich świeżych, barwa jasnoróżowa, w batonie, bez galarety, jednostka miary kilogram, ilość 1000kg, s) Smalec biały, świeży, w opakowaniu foliowym do 1kg, jednostka miary kilogram, ilość 700kg, t) Słonina świeża w opakowaniu foliowym do 1kg, jednostka miary kilogram, ilość 120kg. Jakość wymienionego asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 2. Wykonawca zapewnia transport MIĘSA I JEGO WYROBÓW do siedziby zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu. 3. Transport MIĘSA I JEGO WYROBÓW musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 4. Miejscem dostaw jest Jadłodajnia przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 5. Ilość MIĘSA I JEGO WYROBÓW, o którym mowa w pkt 1 może ulec zmianie ilościowo o minus 10%. 6. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 7. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego, nie częściej niż cztery razy w tygodniu każdorazowo do godz. 9:00 8. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocenę spełniania warunków udziału w postępowaniu przeprowadzi komisja przetargowa po otwarciu ofert, zgodnie z formułą (spełnia-nie spełnia), w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach zamieszczonych w ofercie..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wykonawcy występujący wspólnie składają takie oświadczenia, każdy osobno. 2. Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert, w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania działalności objętej zamówieniem. Wykonawcy występujący wspólnie składają odpowiedni dokument, każdy osobno. 3. Wykaz wykonanych (minimum jednej), a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. (Przez odpowiednią wartość rozumie się dostawy o wartości co najmniej 50% ceny brutto oferty składanej w niniejszym postępowaniu). 4. Dokumenty potwierdzające, że dostawy, o których mowa w pkt 3 zostały wykonane należycie (referencje). 5. Wykaz samochodów dostawczych (minimum jeden), jakimi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca do realizacji zamówienia. (Jeżeli wykonawca wskazał w wykazie wyłącznie samochody, którymi będzie dysponował, zobowiązany jest przedstawić pisemne zobowiązanie innych podmiotów do ich udostępnienia.) 6. W przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, do oferty musi być załączony dokument ustanawiający pełnomocnika wykonawców występujących wspólnie do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przyjmuje się, że pełnomocnictwo do podpisania oferty obejmuje pełnomocnictwo do poświadczenia za zgodność z oryginałem wszystkich kopii. 7. Jeśli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 2 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w niniejszym punkcie, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 8. Dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonych na każdej ze stron za zgodność z oryginałem przez wykonawcę (przez wykonawcę należy rozumieć osobę uprawnioną do reprezentowania wykonawcy na zewnątrz, bądź pełnomocnika)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jadlodajniawloclawek.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek BIURO I piętro..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.10.2009 godzina 15:30, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek BIURO I piętro..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.