eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczawno Zdrój › Dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, drobiu i mięsa drobiowego oraz podrobów.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-04

Szczawno Zdrój: Dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, drobiu i mięsa drobiowego oraz podrobów.
Numer ogłoszenia: 351259 - 2008; data zamieszczenia: 04.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. , ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 074 8493201, faks 074 8436764.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, drobiu i mięsa drobiowego oraz podrobów..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, mięsa drobiowego i podrobów do Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. Zadanie nr 1 - Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów. 1. Blok mięsny, szynka tyrolska, średnio rozdrobniony wieprzowo (80%) - wołowa (20%), parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 243 kg; 2. Boczek wieprzowy wędzony surowy bez widocznych załogów solanki - 32 kg; 3. Boczek wędzony parzony, extra, wieprzowy bez widocznych załogów solanki - 32 kg; 4. Flaki wołowe krojone luz, blanszowane, opakowanie pierwotne - worki PAPE (pakowane w modyfikowanej atmosferze) - 43 kg; 5. Flaki wołowe krojone mrożone, opakowanie pierwotne - worki PAPE (mrożone) - 32 kg; 6. Karkówka bez kości, element uzyskany zgodnie z normą ze sztuk młodych schłodzony, nie mrożony - 1300 kg; 7. Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 36 kg; 8. Krupniok, kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonkach sztucznych, poliamidowych zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 32 kg; 9. Krupnioki z podrobów wieprzowych, z kaszą gryczaną w osłonkach naturalnych, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 36 kg; 10. Łopatka bez kości, mięso z łopatki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego - 1212 kg; 11. Mięso mielone, produkty z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne, mięso mieszane wieprzowe - 160 kg; 12. Pasztetowa czysto wieprzowa w osłonce sztucznej, parzona, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 22 kg; 13. Pasztetowa wędzona gotowana, wędzona, w skład zasadniczy której wchodzi 40% wieprzowiny kl.2, 25% wątroby wieprzowej lub cielęcej, 20% tłuszczu, 5% słoniny, 10% kaszy manny - 22 kg; 14. Salceson włoski gotowany czysto wieprzowy w osłonkach z tworzywa sztucznego zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5% - 48 kg; 15. Schab bez kości, mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy - 1094 kg; 16. Szynka bez kości, mięso od szynki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego - 107 kg; 17. Słonina - 214 kg; 18. Wątroba wieprzowa - 363 kg; 19. Wołowina bez kości extra, część zrazowa z ćwierćtuszy tylnej młodego bydła odbłonione i usunięty tłuszcz wewnętrzny, schłodzone nie mrożone - 325 kg; 20. Pachwina wieprzowa wędzona - 20 kg. Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 1: - czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione; - konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się; - smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; - barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej; - mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych; - mięso wołowe z bydła młodego (jałówek, wolców, buhajków); - mięso wieprzowe nie pochodzące z knurów i loch; - opakowanie; pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Dostawy codzienne od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 8:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb (na żądanie Zamawiającego). W wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Zadanie nr 2 - Dostawa wędlin i wyrobów wędliniarskich. 1. Kiełbasa biała parzona, średnio rozdrobniona surowa, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), w osłonce naturalnej zawartość białka nie mniej niż 12%, tłuszcz nie więcej niż 30%, wody nie więcej niż 66% - 27 kg; 2. Kiełbasa podwawelska, średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 43 kg; 3. Kiełbasa sucha krakowska, grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa podsuszana do uzyskania 65% wydajności w stosunku do surowca, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 43 kg; 4. Kiełbasa szynkowa, grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 25% - 43 kg; 5. Kiełbasa śląska, średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13% ,tłuszczu nie więcej niż 35% - 94 kg; 6. Kiełbasa krakowska parzona - 219 kg; 7. Kiełbasa zwyczajna extra - 853 kg; 8. Mielonka tyrolska, średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 54 kg; 9. Mortadela / Mortadela wędzona, kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, wędzona o zawartości białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% - 56 kg; 10. Mortadela włoska / Mortadela delikatesowa, kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% - 214 kg; 11. Parówka cienka, drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 214 kg; 12. Polędwica sopocka wędzona, wędzonka wieprzowa całomięśniowa, otrzymywana ze schabu obrobionego, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 8% - 22 kg; 13. Serdelki wieprzowe, drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 136 kg; 14. Szynka gotowana - 121 kg; 15. Szynka konserwowa, śniadaniowa, szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% - 283 kg; 16. Szynka wileńska, blok mięsny, szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% - 160 kg; 17. Szynka mini - 160 kg; 18. Szynka kanapkowa - 107 kg. Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 2: - klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona. Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, odcinkach krótkich 10-15 cm, bądź wg zamówienia wagowego, np. 50 g, 100 g, 150 g; - opakowania transportowe stanowią pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Dostawy codzienne od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 8:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb (na żądanie Zamawiającego). W wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Zadanie nr 3 - Dostawa drobiu i mięsa drobiowego. 1. Baleron drobiowy prasowany / Wędzonka indycza, grubo rozdrobniony w skład którego wchodzi 100% mięsa z indyka, wędzony, parzony, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10%, w osłonce kolagenowej i siatce wędliniarskiej - 303 kg; 2. Filet z indyka, mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 1265 kg; 3. Filety z kurczaka - piersi bez kości, mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 53 kg; 4. Kiełbasa szynkowa drobiowa, grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 10% - 43 kg; 5. Kiełbasa śląska drobiowa, grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 43 kg; 6. Kiełbasa żywiecka drobiowa, grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 319 kg; 7. Kurczak faszerowany - 27 kg; 8. Kurczak świeży, tuszka kurczaka patroszona, bez podrobów, schłodzona do temperatury -1 do +4, czysta, bez jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 960 kg; 9. Mięso gulaszowe z kurczaka, mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 128 kg; 10. Mięso gulaszowe z indyka, mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 137 kg; 11. Parówka drobiowa, drobno rozdrobniona homogenizowana czysto drobiowa, wędzona, parzona w osłonce wiskozowej - 214 kg; 12. Szynkówka drobiowa, grubo rozdrobniona w skład której wchodzi 100% mięsa z indyka, parzona, nie wędzona, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 219 kg; 13. Porcja rosołowa, element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i u uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 560 kg; 14. Salceson drobiowy, gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, zawartość białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25% - 48 kg; 15. Serca drobiowe pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury +4 - 27 kg; 16. Skrzydełka z kurczaka świeże, element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 11 kg; 17. Szynka z indyka w bloku w skład której wchodzi mięso drobiowe, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 160 kg; 18. Udko z kurczaka świeże, uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach - 64 kg; 19. Udo indycze z kością, uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach - 67 kg. Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 3: - organoleptyczne - mięso drobiowe w elementach powinno być prawidłowo wykrwawione i odcieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek upierzenia. Wygląd / Elementy właściwie umięśnione; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; linie cięcia równe, gładkie; w asortymentach ze skrzydłami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła; połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyja lub bez szyi. / Mięśnie piersiowe pozbawione skóry (z wyjątkiem piersi bez kości) kości i ścięgien; dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca. Barwa / Charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu; nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg; dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych; dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła. / Naturalna, charakterystyczna dla mięśni piersiowych danego gatunku drobiu; nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni mięśni elementów mrożonych. Zapach / Naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Dostawy codzienne od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 8:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb (na żądanie Zamawiającego). W wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.20.00 - Drób 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Niepodlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne. Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się Wykonawców, o których mowa w art. 24 ustawy Prawo Zamówień publicznych. Ocena spełnienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach lub dokumentach wyszczególnionych w pkt. X i XI SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca spełnił. Niespełnienie chociażby jednego z opisanych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych składa następujące dokumenty: 1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem termi-nu składania ofert. UWAGA: W przypadku Wykonawców prowadzących działalność w formie spółki cywilnej wymagane dokumenty rejestracyjne winny dotyczyć wszystkich wspólników. 2) Zaświadczenie z właściwego Urzędu Skarbowego oraz z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Powyższe zaświadczenia muszą być wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 3) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w zakresie określonym w art. 22 i art. 24 Prawa zamówień publicznych (formularzu oferty). 4) Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia nie mniejszą jak 200.000,00 zł (słownie: dwieście tysięcy 00/100 zł). 5) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Pol-skiej zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z przepisami § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Mi-nistrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605). B. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt. od A1 do A5 dla każdego partnera z osobna. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem . Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę. XI. Dokumenty i oświadczenia żądane na potwierdzenie, że oferowane dostawy odpowiadają wymogom stawianym przez Zamawiającego. W celu potwierdzenia, że oferowane produkty odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego w pkt. III SIWZ, Wykonawcy zobowiązani są do dołączenia do oferty oświadczenia, że posiada on na oferowane produkty niezbędne dokumenty badan i dopuszczeń do obrotu, certyfikatów i atestów wymaganych przez stosowne przepisy i normy. Dokumenty te, atesty, certyfikaty itd. Wykonawcy zobowiązani będą do dołączenia dla Zamawiającego jako załączniki do protokołu odbioru każdej z wykonanej dostawy..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2008 godzina 10:00, miejsce: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa 1, 58-310 Szczawno Zdrój, sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Blok mięsny, szynka tyrolska, średnio rozdrobniony wieprzowo (80%) - wołowa (20%), parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 243 kg; 2. Boczek wędzony, wieprzowy surowy bez widocznych załogów solanki - 32 kg; 3. Boczek wędzony parzony, extra, wieprzowy wędzony parzony bez widocznych załogów solanki - 32 kg; 4. Flaki wołowe krojone luz - blanszowane, opakowanie pierwotne - worki PAPE (pakowane w modyfikowanej atmosferze) - 43 kg; 5. Flaki wołowe krojone mrożone, opakowanie pierwotne - worki PAPE (mrożone) - 32 kg; 6. Karkówka bez kości, element uzyskany zgodnie z normą ze sztuk młodych schłodzony, nie mrożony - 1300 kg; 7. Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 36 kg; 8. Krupniok, kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonkach sztucznych, poliamidowych zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 32 kg; 9. Krupnioki z podrobów wieprzowych, z kaszą gryczaną w osłonkach naturalnych, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 36 kg; 10. Łopatka bez kości, mięso z łopatki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego - 1212 kg; 11. Mięso mielone, produkty z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne, mięso mieszane wieprzowe - 160 kg; 12. Pasztetowa czysto wieprzowa w osłonce sztucznej, parzona, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 22 kg; 13. Pasztetowa wędzona gotowana w skład zasadniczy której wchodzi 40% wieprzowiny kl.2, 25% wątroby wieprzowej lub cielęcej, 20% tłuszczu, 5% słoniny, 10% kaszy manny - 22 kg; 14. Salceson włoski gotowany czysto wieprzowy w osłonkach z tworzywa sztucznego zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5% - 48 kg; 15. Schab bez kości, mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy - 1094 kg; 16. Szynka bez kości, mięso od szynki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego - 107 kg; 17. Słonina - 214 kg; 18. Wątroba wieprzowa - 363 kg; 19. Wołowina bez kości extra, część zrazowa z ćwierćtuszy tylnej młodego bydła odbłonione i usunięty tłuszcz wewnętrzny, schłodzone nie mrożone - 325 kg; 20. Pachwina wieprzowa wędzona - 20 kg. Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 1: - czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione; - konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się; - smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; - barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej; - mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych; - mięso wołowe z bydła młodego (jałówek, wolców, buhajków); - mięso wieprzowe nie pochodzące z knurów i loch; - opakowanie; pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Dostawy codzienne od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 8:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb (na żądanie Zamawiającego). W wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa wędlin i wyrobów wędliniarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kiełbasa biała parzona, średnio rozdrobniona surowa, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), w osłonce naturalnej zawartość białka nie mniej niż 12%, tłuszcz nie więcej niż 30%, wody nie więcej niż 66% - 27 kg; 2. Kiełbasa podwawelska, średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona, parzona w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 43 kg; 3. Kiełbasa sucha krakowska, grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa podsuszana do uzyskania 65% wydajności w stosunku do surowca, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 43 kg; 4. Kiełbasa szynkowa, grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 25% - 43 kg; 5. Kiełbasa śląska, średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 94 kg; 6. Kiełbasa krakowska parzona - 219 kg; 7. Kiełbasa zwyczajna extra - 853 kg; 8. Mielonka tyrolska, średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 54 kg; 9. Mortadela / Mortadela wędzona, kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, wędzona o zawartości białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% - 56 kg; 10. Mortadela włoska / Mortadela delikatesowa, kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% - 214 kg; 11. Parówka cienka, drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 214 kg; 12. Polędwica sopocka wędzona, wędzonka wieprzowa całomięśniowa, otrzymywana ze schabu obrobionego, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 8% - 22 kg; 13. Serdelki wieprzowe, drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 136 kg; 14. Szynka gotowana - 121 kg; 15. Szynka konserwowa, śniadaniowa w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% - 283 kg; 16. Szynka wileńska, blok mięsny, szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% - 160 kg; 17. Szynka mini - 160 kg; 18. Szynka kanapkowa - 107 kg. Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 2: - klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie po-marszczona. Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, odcinkach krótkich 10-15 cm, bądź wg zamówienia wagowego, np. 50 g, 100 g, 150 g; - opakowania transportowe stanowią pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Dostawy codzienne od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 8:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb (na żądanie Zamawiającego). W wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.10.00-9, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa drobiu i mięsa drobiowego..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Baleron drobiowy prasowany / Wędzonka indycza, grubo rozdrobniony w skład którego wchodzi 100% mięsa z indyka, wędzony, parzony, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10%, w osłonce kolagenowej i siatce wędliniarskiej - 303 kg; 2. Filet z indyka, mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 1265 kg; 3. Filety z kurczaka - piersi bez kości, mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 53 kg; 4. Kiełbasa szynkowa drobiowa, grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 10% - 43 kg; 5. Kiełbasa śląska drobiowa, grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 43 kg; 6. Kiełbasa żywiecka drobiowa, grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 319 kg; 7. Kurczak faszerowany - 27 kg; 8. Kurczak świeży, tuszka kurczaka patroszona, bez podrobów, schłodzona do temperatury -1 do +4, czysta, bez jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 960 kg; 9. Mięso gulaszowe z kurczaka, mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 128 kg; 10. Mięso gulaszowe z indyka, mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 137 kg; 11. Parówka drobiowa drobno rozdrobniona homogenizowana czysto drobiowa, wędzona, parzona w osłonce wiskozowej - 214 kg; 12. Szynkówka drobiowa, grubo rozdrobniona w skład której wchodzi 100% mięsa z indyka, parzona, nie wędzona, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 219 kg; 13. Porcja rosołowa, element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 560 kg; 14. Salceson drobiowy gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, zawartość białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25% - 48 kg; 15. Serca drobiowe pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury +4 - 27 kg; 16. Skrzydełka z kurczaka świeże, element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i u uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 11 kg; 17. Szynka z indyka, szynka w bloku w skład której wchodzi mięso drobiowe, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 160 kg; 18. Udko z kurczaka świeże, uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach - 64 kg; 19. Udo indycze z kością, uda właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach - 67 kg.; Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 3: - organoleptyczne - mięso drobiowe w elementach powinno być prawidłowo wykrwawione i odcieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek upierzenia. Wygląd / Elementy właściwie umięśnione; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; linie cięcia równe, gładkie; w asortymentach ze skrzydłami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła; połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyja lub bez szyi. / Mięśnie piersiowe pozbawione skóry (z wyjątkiem piersi bez kości) kości i ścięgien; dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe pod-czas oddzielania od skóry i kośćca. Barwa / Charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu; nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg; dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych; dopuszcza się lekkie zaczer-wienienie ostatniego członu skrzydła. / Naturalna, charakterystyczna dla mięśni piersiowych danego gatunku drobiu; nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni mięśni elementów mrożonych. Zapach / Naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Dostawy codzienne od poniedziałku do soboty w godzinach od 6:00 do 8:00 w ilościach i asortymencie zależnym od potrzeb (na żądanie Zamawiającego). W wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.