eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczawno Zdrój › Dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, drobiu i mięsa drobiowego oraz podrobów.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2009-01-23

Szczawno Zdrój: Dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, drobiu i mięsa drobiowego oraz podrobów.
Numer ogłoszenia: 26299 - 2009; data zamieszczenia: 23.01.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 351259 - 2008r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Ratuszowa 1, Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 074 8493201, faks 074 8436764.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, drobiu i mięsa drobiowego oraz podrobów..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Dostawy mięsa, produktów mięsnych, wędlin, wyrobów wędliniarskich, mięsa drobiowego i podrobów do Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju. Zadanie nr 1 - Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów (ilość przybliżona). 1. Blok mięsny, szynka tyrolska średnio rozdrobniony wieprzowo (80%) - wołowa (20%), parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 243 kg; 2. Boczek wędzony wieprzowy wędzony surowy bez widocznych załogów solanki - 32 kg; 3. Boczek wędzony parzony extra, boczek wieprzowy wędzony parzony bez widocznych załogów solanki - 32 kg; 4. Flaki wołowe krojone luz blanszowane, opakowanie pierwotne- worki PAPE (pakowane w modyfikowanej atmosferze) - 43 kg; 5. Flaki wołowe krojone mrożone, opakowanie pierwotne - worki PAPE (mrożone) - 32 kg; 6. Karkówka bez kości element uzyskany zgodnie z normą ze sztuk młodych schłodzony, nie mrożony - 1300 kg; 7. Kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 36 kg; 8. Krupniok, kaszanka z podrobów wieprzowych, w osłonkach sztucznych, poliamidowych zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 32 kg; 9. Krupnioki z podrobów wieprzowych, z kaszą gryczaną w osłonkach naturalnych, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 36 kg; 10. Łopatka bez kości mięso z łopatki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego - 1212 kg; 11. Mięso mielone produkty z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne, mięso mieszane wieprzowe - 160 kg; 12. Pasztetowa czysto wieprzowa w osłonce sztucznej, parzona, zawartość tłuszczu nie więcej niż 40% - 22 kg; 13. Pasztetowa wędzona gotowana, wędzona, w skład zasadniczy której wchodzi 40% wieprzowiny kl.2, 25% wątroby wieprzowej lub cielęcej, 20% tłuszczu, 5% słoniny, 10% kaszy manny - 22 kg; 14. Salceson włoski gotowany czysto wieprzowy w osłonkach z tworzywa sztucznego zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5% - 48 kg; 15. Schab bez kości mięso schłodzone, nie mrożone, spełniające wymagania normy - 1094 kg; 16. Szynka bez kości mięso od szynki odtłuszczone oraz pozbawione ścięgien i tłuszczu śródmięśniowego - 107 kg; 17. Słonina - 214 kg; 18. Wątroba wieprzowa - 363 kg; 19. Wołowina bez kości extra część zrazowa z ćwierćtuszy tylnej młodego bydła odbłonione i usunięty tłuszcz wewnętrzny, schłodzone nie mrożone - 325 kg; 20. Pachwina wieprzowa wędzona - 20 kg. Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 1: - czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione; - konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się; - smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; - barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej; - mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych; - mięso wołowe z bydła młodego (jałówek, wolców, buhajków); - mięso wieprzowe nie pochodzące z knurów i loch; - opakowanie; pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Zadanie nr 2 - Dostawa wędlin i wyrobów wędliniarskich (ilość przybliżona). 1. Kiełbasa biała parzona średnio rozdrobniona surowa, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), w osłonce naturalnej zawartość białka nie mniej niż 12%, tłuszcz nie więcej niż 30%, wody nie więcej niż 66% - 27 kg; 2. Kiełbasa podwawelska średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej - kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 43 kg; 3. Kiełbasa sucha krakowska grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa podsuszana do uzyskania 65% wydajności w stosunku do surowca, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 43 kg; 4. Kiełbasa szynkowa grubo rozdrobniona, czysto wieprzowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 25% - 43 kg; 5. Kiełbasa śląska średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona, parzona, w osłonce naturalnej kiełbaśnicy, zawartość białka nie mniej niż 13%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 94 kg; 6. Kiełbasa krakowska parzona - 219 kg; 7. Kiełbasa zwyczajna extra - 853 kg; 8. Mielonka tyrolska średnio rozdrobniona wieprzowa, parzona, w osłonce poliamidowej, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 30% - 54 kg; 9. Mortadela / Mortadela wędzona kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana, wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, wędzona o zawartości białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% - 56 kg; 10. Mortadela włoska / Mortadela delikatesowa kiełbasa drobno rozdrobniona homogenizowana; wieprzowo (90%) - wołowa (10%), parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszcz 35% - 214 kg; 11. Parówka cienka drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 214 kg; 12. Polędwica sopocka wędzona, wędzonka wieprzowa całomięśniowa, otrzymywana ze schabu obrobionego, zawartość białka nie mniej niż 18%, tłuszczu nie więcej niż 8% - 22 kg; 13. Serdelki wieprzowe drobno rozdrobniona homogenizowana czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 10%, tłuszczu nie więcej niż 35% - 136 kg; 14. Szynka gotowana - 121 kg; 15. Szynka konserwowa, śniadaniowa szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% - 283 kg; 16. Szynka wileńska, blok mięsny szynka w bloku w skład której wchodzi mięso wieprzowe kl. I pochodzące tylko z trybowania szynek, zawartość białka nie mniej niż 14%, tłuszczu nie więcej niż 20% - 160 kg; 17. Szynka mini - 160 kg; 18. Szynka kanapkowa - 107 kg. Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 2: - klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie po-marszczona. Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, odcinkach krótkich 10-15 cm, bądź wg zamówienia wagowego, np. 50 g, 100 g, 150 g; - opakowania transportowe stanowią pojemniki plastykowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Zadanie nr 3 - Dostawa drobiu i mięsa drobiowego (ilość przybliżona). 1. Baleron drobiowy prasowany / Wędzonka indycza grubo rozdrobniony w skład którego wchodzi 100% mięsa z indyka, wędzony, parzony, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10%, w osłonce kolagenowej i siatce wędliniarskiej - 303 kg; 2. Filet z indyka mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 1265 kg; 3. Filety z kurczaka piersi bez kości mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 53 kg; 4. Kiełbasa szynkowa drobiowa grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona o zawartości białka nie mniejszej niż 16% i tłuszczu nie więcej niż 10% - 43 kg; 5. Kiełbasa śląska drobiowa grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 43 kg; 6. Kiełbasa żywiecka drobiowa grubo rozdrobniona, czysto drobiowa w osłonce białkowej wędzona, parzona, podsuszana, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 319 kg; 7. Kurczak faszerowany - 27 kg; 8. Kurczak świeży tuszka kurczaka patroszona, bez podrobów, schłodzona do temperatury -1 do +4, czysta, bez jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 960 kg; 9. Mięso gulaszowe z kurczaka mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 128 kg; 10. Mięso gulaszowe z indyka mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, prawidłowo wykrwawione, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 137 kg; 11. Parówka drobiowa drobno rozdrobniona homogenizowana czysto drobiowa, wędzona, parzona w osłonce wiskozowej - 214 kg; 12. Szynkówka drobiowa grubo rozdrobniona w skład której wchodzi 100% mięsa z indyka, parzona, nie wędzona, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 219 kg; 13. Porcja rosołowa element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i u uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 560 kg; 14. Salceson drobiowy gotowany czysto drobiowy w osłonkach poliamidowych, zawartość białka nie mniej niż 9%, tłuszczu nie więcej niż 25% - 48 kg; 15. Serca drobiowe serca pozbawione osierdzia i pni naczyń krwionośnych, bez skrzepów krwi, schłodzone do temperatury +4 - 27 kg; 16. Skrzydełka z kurczaka świeże element uzyskany z rozbioru tuszki kurczaka, schłodzony bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez zanieczyszczeń obcych oraz krwi - 11 kg; 17. Szynka z indyka w bloku w skład której wchodzi mięso drobiowe, zawartość białka nie mniej niż 16%, tłuszczu nie więcej niż 10% - 160 kg; 18. Udko z kurczaka świeże właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach - 64 kg; 19. Udo indycze z kością właściwie umięśnione, linia cięta równa, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach - 67 kg. Wymagania wspólne dla asortymentu z Zadania nr 3: - organoleptyczne - mięso drobiowe w elementach powinno być prawidłowo wykrwawione i odcieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz bez resztek upierzenia. Wygląd - Elementy właściwie umięśnione; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; linie cięcia równe, gładkie; w asortymentach ze skrzydłami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła; połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyja lub bez szyi - Mięśnie piersiowe pozbawione skóry (z wyjątkiem piersi bez kości) kości i ścięgien; dopuszcza się nie-wielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca. Barwa - Charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu; nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg; dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych; dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła - Naturalna, charakterystyczna dla mięśni piersiowych danego gatunku drobiu; nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni mięśni elementów mrożonych Zapach - Naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.20.00 - Drób 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 128211.96 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz podrobów (ilość przybliżona).

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.01.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakłady Mięsne Niebieszczańscy Sp.J., Proszówka 36, 59-620 Gryfów Śląski, kraj/woj. dolnośląskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 62199.77
  • Oferta z najniższą ceną: 62199.77 oferta z najwyższą ceną: 68242.62
  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Dostawa wędlin i wyrobów wędliniarskich (ilość przybliżona).

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.01.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakłady Mięsne Niebieszczańscy Sp. J., Proszówka 36, 59-620 Gryfów Śląski, kraj/woj. dolnośląskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 23008.99
  • Oferta z najniższą ceną: 23008.99 oferta z najwyższą ceną: 29366.62
  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Dostawa drobiu i mięsa drobiowego (ilość przybliżona).

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.01.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakłady Mięsne Niebieszczańscy Sp. J., Proszówka 36, 59-620 Gryfów Śląski, kraj/woj. dolnośląskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 43003.20
  • Oferta z najniższą ceną: 43003.20 oferta z najwyższą ceną: 45259.67
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.