eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Opoczno › Świadczenie usług edukacyjnych szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO -PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-01-02

Opoczno: Świadczenie usług edukacyjnych szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO -PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO
Numer ogłoszenia: 343 - 2015; data zamieszczenia: 02.01.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 257123 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Opoczyński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Opoczyńskiego, ul. Kwiatowa 1a, 26-300 Opoczno, woj. łódzkie, tel. 44 7361500, faks 44 7361500.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług edukacyjnych szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO -PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług edukacyjnych szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO -PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki z podziałem na dwie części:CZĘŚĆ I. Zajęcia pozalekcyjne: warsztaty z technologii żywności: 48 godzin lekcyjnych. Liczba osób objętych warsztatami: 12 (1 grupa). Liczba godzin: 48 godzin lekcyjnych, tj. 8 spotkań po 6 godzin.Tematyka zajęć:Technologia mięsa, mleka, tłuszczów, koncentratów spożywczych, technologii zbóż, owoców, warzyw, mikrobiologia, biotechnologia. Zasady działania i obsługa maszyn i urządzeń do rozdrabniania procesu produkcji parówek (kuter i komora wędzarnicza). Zasady działania i obsługi wirówki do mleka. Zasady działania i obsługi pasteryzatora płytkowego, otrzymywania sera topionego. Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych (proces otrzymywania margaryny w warunkach laboratoryjnych) z wykorzystaniem wysokowydajnego homogenizatora. Technologia i analiza kawy, ekstrakcja kawy. Technologia zbóż (otrzymywanie mąki, zasady działania urządzeń do sortowania i oczyszczania zbóż). Analiza amylograficzna, faringograficzna i ekstensometryczna mąki i ciasta. Technologia owoców i warzyw (technologia otrzymywania dżemów wysoko i niskosłodzonych, produkcja konserw owocowych i warzywnych, produkcja moszczu). Zasada działania i obsługa prasy do owoców i przecieraczki do warzyw. Biotechnologii i mikrobiologii oceny jakości żywności. Podstawowe mikroorganizmy występujące w żywności, podłoża wykorzystywane do ich oznaczania. Technika posiewów.Warunki szczegółowe: 1.1 grupa 12 osób (48 h, 8 spotkań po 6 godzin). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany liczebności uczestników. 2.Realizacja zajęć warsztatowych zgodnie z opracowaną tematyką. 3.Zajęcia warsztatowe odbywać się będą zgodnie z harmonogramem skorelowanym z zajęciami obowiązkowymi uczniów uczennic. 4.Harmonogram zajęć warsztatowych oraz szczegółowa tematyka opracowana przez Wykonawcę podlegają zatwierdzeniu przez dyrektora szkoły i koordynatora projektu. 5.Podpisanie umowy z Wykonawcą usługi nastąpi po przedstawieniu harmonogramu i tematyki zajęć o którym mowa w pkt. 4. 6.Jednostka 1 godzina lekcyjna określona w SIWZ, używana jest w rozumieniu 1 godziny lekcyjnej trwającej 45 minut. 7.Wykonawca usługi zapewni wykładowcę trenera z technologii żywności, zaplecze dydaktyczne, salę dydaktyczną, dostęp do materiałów specjalistycznych. 8.Posiadanie kwalifikacje zawodowe uprawniające do nauczania przedmiotów zawodowych z technologii żywności w technikum zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz. U. 2013, poz. 1207 z późn. zm.). 9.Termin wykonania rok szkolny 2014 2015, jednak nie dłużej niż do 10 czerwca 2015r. 10.Miejsce przeprowadzenia warsztatów: max odległość od Opoczna 130 km. CZĘŚĆ II. Zajęcia pozalekcyjne: warsztaty z analityki laboratoryjnej: 16 godzin lekcyjnych. Liczba osób objętych warsztatami: 10 (1 grupa). Liczba godzin: 16 godzin lekcyjnych (2 spotkania po 8 godzin). Tematyka zajęć:Roztwory chemiczne, dobór sprzętu, oczyszczanie związków chemicznych, destylacja, ekstrakcja, metody, techniki, przygotowanie próbek, usuwanie zanieczyszczeń z wody, pomiary spektrofotometryczne, wykorzystanie spektrofotometrów do oznaczania stężenia związków w roztworach, metody analizy wody. Warunki szczegółowe: 1.1 grupa 10 osób 16 godzin lekcyjnych (2 spotkania po 8 godzin). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany liczebności uczestników.2.Wykonawca usługi przygotuje program prowadzenia zajęć warsztatowych w zakresie: sporządzania roztworów chemicznych o stężeniu procentowym, zapoznanie z zasadami dobierania sprzętu i szkła laboratoryjnego, wykonywanie określonych analiz chemicznych, sporządzanie roztworów chemicznych o stężeniu molowym, ocenianie jakości, czystości czynników chemicznych, określanie odczynów związków chemicznych, oczyszczanie substancji chemicznych, proces destylacji, sublimacji, ekstrakcji, krystalizacji, przygotowanie do czynności prowadzenia dokumentacji prac związanych z pobieraniem, przygotowywaniem i przechowywaniem próbek analitycznych. 3.Realizacja zajęć warsztatowych zgodnie z opracowanym programem warsztatów. 4.Zajęcia warsztatowe odbywać się będą zgodnie z harmonogramem skorelowanym z zajęciami obowiązkowymi uczniów uczennic.5.Harmonogram zajęć warsztatowych oraz szczegółowy program opracowane przez Wykonawcę podlegają zatwierdzeniu przez dyrektora szkoły i koordynatora projektu.6.Podpisanie umowy z Wykonawcą usługi nastąpi po przedstawieniu harmonogramu i programu warsztatów o którym mowa w pkt.5. 7.Jednostka 1 godzina lekcyjna określona w SIWZ, używana jest w rozumieniu 1 godziny lekcyjnej trwającej 45 minut. 8.Wykonawca usługi zapewni: wykładowcę trenera w zakresie warsztatów z analityki laboratoryjnej, zaplecze dydaktyczne, laboratoryjne, materiały specjalistyczne, salę dydaktyczną, obsługę administracyjną. 9.Posiadanie kwalifikacje zawodowe uprawniające do nauczania przedmiotów zawodowych z analityki laboratoryjnej w technikum zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz.U. 2013, poz. 1207 z późn. zm.). 10.Termin wykonania rok szkolny 2014 2015, jednak nie dłużej niż do 10 czerwca 2015r. 11.Miejsce przeprowadzenia warsztatów: max odległość od Opoczna 130 km..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00 - Usługi edukacyjne i szkoleniowe 80.20.00.00 - Usługi szkolnictwa średniego 80.31.00.00 - Usługi edukacji młodzieży .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Świadczenie usług edukacyjnych szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO -PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Zajęcia pozalekcyjne: warsztaty z technologii żywności: 48 godzin lekcyjnych.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Wydział Nauk o Żywności, ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 12000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 12000,00

  • Oferta z najniższą ceną: 12000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 12000,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Zajęcia pozalekcyjne: warsztaty z analityki laboratoryjnej: 16 godzin lekcyjnych.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Wydział Nauk o Żywności, ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4000,00

  • Oferta z najniższą ceną: 4000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 4000,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.