eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Opoczno › Świadczenie usług edukacyjnych/szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO - PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-12-12

Opoczno: Świadczenie usług edukacyjnych/szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO - PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO
Numer ogłoszenia: 257123 - 2014; data zamieszczenia: 12.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Opoczyński reprezentowany przez Zarząd Powiatu Opoczyńskiego , ul. Kwiatowa 1a, 26-300 Opoczno, woj. łódzkie, tel. 44 7361500, faks 44 7361500.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opocznopowiat.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług edukacyjnych/szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO - PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług edukacyjnych szkoleniowych dla uczniów technikum w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Stanisława Staszica w Opocznie zakwalifikowanych do projektu SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO -PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki z podziałem na dwie części: CZĘŚĆ I. Zajęcia pozalekcyjne: warsztaty z technologii żywności: 48 godzin lekcyjnych. Liczba osób objętych warsztatami: 12 (1 grupa). Liczba godzin: 48 godzin lekcyjnych, tj. 8 spotkań po 6 godzin. Tematyka zajęć: Technologia mięsa, mleka, tłuszczów, koncentratów spożywczych, technologii zbóż, owoców, warzyw, mikrobiologia, biotechnologia. Zasady działania i obsługa maszyn i urządzeń do rozdrabniania procesu produkcji parówek (kuter i komora wędzarnicza). Zasady działania i obsługi wirówki do mleka. Zasady działania i obsługi pasteryzatora płytkowego, otrzymywania sera topionego. Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych (proces otrzymywania margaryny w warunkach laboratoryjnych) z wykorzystaniem wysokowydajnego homogenizatora. Technologia i analiza kawy, ekstrakcja kawy. Technologia zbóż (otrzymywanie mąki, zasady działania urządzeń do sortowania i oczyszczania zbóż). Analiza amylograficzna, faringograficzna i ekstensometryczna mąki i ciasta. Technologia owoców i warzyw (technologia otrzymywania dżemów wysoko i niskosłodzonych, produkcja konserw owocowych i warzywnych, produkcja moszczu). Zasada działania i obsługa prasy do owoców i przecieraczki do warzyw. Biotechnologii i mikrobiologii oceny jakości żywności. Podstawowe mikroorganizmy występujące w żywności, podłoża wykorzystywane do ich oznaczania. Technika posiewów. Warunki szczegółowe: 1.1 grupa 12 osób (48 h, 8 spotkań po 6 godzin). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany liczebności uczestników. 2.Realizacja zajęć warsztatowych zgodnie z opracowaną tematyką. 3.Zajęcia warsztatowe odbywać się będą zgodnie z harmonogramem skorelowanym z zajęciami obowiązkowymi uczniów uczennic. 4.Harmonogram zajęć warsztatowych oraz szczegółowa tematyka opracowana przez Wykonawcę podlegają zatwierdzeniu przez dyrektora szkoły i koordynatora projektu. 5.Podpisanie umowy z Wykonawcą usługi nastąpi po przedstawieniu harmonogramu i tematyki zajęć o którym mowa w pkt. 4. 6.Jednostka 1 godzina lekcyjna określona w SIWZ, używana jest w rozumieniu 1 godziny lekcyjnej trwającej 45 minut. 7.Wykonawca usługi zapewni wykładowcę trenera z technologii żywności, zaplecze dydaktyczne, salę dydaktyczną, dostęp do materiałów specjalistycznych. 8.Posiadanie kwalifikacje zawodowe uprawniające do nauczania przedmiotów zawodowych z technologii żywności w technikum zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz. U. 2013, poz. 1207 z późn. zm.). 9.Termin wykonania rok szkolny 2014/2015, jednak nie dłużej niż do 10 czerwca 2015r. 10.Miejsce przeprowadzenia warsztatów: max odległość od Opoczna 130 km. CZĘŚĆ II. Zajęcia pozalekcyjne: warsztaty z analityki laboratoryjnej: 16 godzin lekcyjnych. Liczba osób objętych warsztatami: 10 (1 grupa). Liczba godzin: 16 godzin lekcyjnych (2 spotkania po 8 godzin). Tematyka zajęć: Roztwory chemiczne, dobór sprzętu, oczyszczanie związków chemicznych, destylacja, ekstrakcja, metody, techniki, przygotowanie próbek, usuwanie zanieczyszczeń z wody, pomiary spektrofotometryczne, wykorzystanie spektrofotometrów do oznaczania stężenia związków w roztworach, metody analizy wody. Warunki szczegółowe: 1.1 grupa 10 osób 16 godzin lekcyjnych 2 spotkania po 8 godzin. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany liczebności uczestników. 2.Wykonawca usługi przygotuje program prowadzenia zajęć warsztatowych w zakresie: sporządzania roztworów chemicznych o stężeniu procentowym, zapoznanie z zasadami dobierania sprzętu i szkła laboratoryjnego, wykonywanie określonych analiz chemicznych, sporządzanie roztworów chemicznych o stężeniu molowym, ocenianie jakości, czystości czynników chemicznych, określanie odczynów związków chemicznych, oczyszczanie substancji chemicznych, proces destylacji, sublimacji, ekstrakcji, krystalizacji, przygotowanie do czynności prowadzenia dokumentacji prac związanych z pobieraniem, przygotowywaniem i przechowywaniem próbek analitycznych. 3.Realizacja zajęć warsztatowych zgodnie z opracowanym programem warsztatów. 4.Zajęcia warsztatowe odbywać się będą zgodnie z harmonogramem skorelowanym z zajęciami obowiązkowymi uczniów uczennic. 5.Harmonogram zajęć warsztatowych oraz szczegółowy program opracowane przez Wykonawcę podlegają zatwierdzeniu przez dyrektora szkoły i koordynatora projektu. 6.Podpisanie umowy z Wykonawcą usługi nastąpi po przedstawieniu harmonogramu i programu warsztatów o którym mowa w pkt.5. 7.Jednostka 1 godzina lekcyjna określona w SIWZ, używana jest w rozumieniu 1 godziny lekcyjnej trwającej 45 minut. 8.Wykonawca usługi zapewni: wykładowcę/trenera w zakresie warsztatów z analityki laboratoryjnej, zaplecze dydaktyczne, laboratoryjne, materiały specjalistyczne, salę dydaktyczną, obsługę administracyjną. 9.Posiadanie kwalifikacje zawodowe uprawniające do nauczania przedmiotów zawodowych z analityki laboratoryjnej w technikum zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz.U. 2013, poz. 1207 z późn. zm.). 10.Termin wykonania rok szkolny 2014/2015, jednak nie dłużej niż do 10 czerwca 2015r. 11.Miejsce przeprowadzenia warsztatów: max odległość od Opoczna 130 km..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4, 80.20.00.00-6, 80.31.00.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 10.06.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień.Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia nie spełnia wymagany warunek w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach i oświadczeniach, o których mowa w rozdziale VI specyfikacji.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia nie spełnia wymagany warunek w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach i oświadczeniach, o których mowa w rozdziale VI specyfikacji.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia nie spełnia wymagany warunek w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach i oświadczeniach, o których mowa w rozdziale VI specyfikacji.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dysponuje lub będzie dysponował osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, legitymującymi się doświadczeniem zawodowym odpowiednim do funkcji, jakie zostaną im powierzone. Wykonawca musi mieć do dyspozycji: - osobę posiadającą kwalifikacje zawodowe uprawniające do nauczania przedmiotów zawodowych z technologii żywności w technikum zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz.U. 2013, poz. 1207 z późn. zm.). - dotyczy części I zamówienia; - osobę posiadającą kwalifikacje zawodowe uprawniające do nauczania przedmiotów zawodowych z analityki laboratoryjnej w technikum zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz.U. 2013, poz. 1207 z późn. zm.). - dotyczy części II zamówienia;

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia nie spełnia wymagany warunek w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach i oświadczeniach, o których mowa w rozdziale VI specyfikacji.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Formularz cenowy- wg załącznika nr 1 do SIWZ oraz inne dokumenty wymagane postanowieniami Rozdziału VI SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 80
  • 2 - doświadczenie - doświadczenie równorzędne z przedmiotem zamówienia - 10
  • 3 - kwalifikacje - tytuł naukowy - 10

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Informacje zawarte we wzorze umowy - wg załącznika nr 5 do SIWZ (dot. części I zamówienia), wg załącznika nr 6 do SIWZ (dot. części II zamówienia), 2.Na podstawie art. 144 ust.1 ustawy Pzp. Zamawiający dopuszcza zmiany postanowień w zawartej umowie w stosunku do treści oferty w następujących przypadkach: a)nie można dotrzymać terminu wykonania zamówienia na skutek okoliczności, których nie można było przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności; b)nastąpiła zmiana przepisów istotnych dla realizacji przedmiotu umowy; c)nastąpiło wydłużenie procedur administracyjnych niezależnych od Wykonawcy, które mają wpływ na termin wykonania przedmiotu umowy; d)wystąpiły zdarzenia losowe niezależne od stron powodujące przerwanie realizacji zamówienia (np. śmierć, długotrwała choroba osób kluczowych do realizacji umowy lub inne zdarzenia losowe) Zamawiający dopuszcza zmianę tych osób. W przypadku zmiany osób Wykonawca musi wykazać, że nowe osoby spełniają wymagania określone w SIWZ. 3. Warunkiem dokonania zmian, o których mowa w pkt. 2, jest złożenie pisemnego wniosku przez stronę inicjującą zmianę, zawierającego: a)opis zmiany, b)uzasadnienie zmiany, 4.Zmiana postanowień umowy może nastąpić wyłącznie za zgodą obu stron wyrażoną w formie pisemnego aneksu pod rygorem nieważności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.opocznopowiat.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Starostwo Powiatowe w Opocznie ul. Kwiatowa 1a, 26-300 Opoczno.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.12.2014 godzina 12:30, miejsce: Starostwo Powiatowe w Opocznie ul. Kwiatowa 1a, 26-300 Opoczno- biuro podawcze lub za pośrednictwem poczty..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt SZKOŁA SUKCESU ZAWODOWEGO -PROGRAM ROZWOJOWY SZKÓŁ Z TERENU POWIATU OPOCZYŃSKIEGO współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zajęcia pozalekcyjne: warsztaty z technologii żywności: 48 godzin lekcyjnych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Liczba osób objętych warsztatami: 12 (1 grupa). Liczba godzin: 48 godzin lekcyjnych, tj. 8 spotkań po 6 godzin. Tematyka zajęć: Technologia mięsa, mleka, tłuszczów, koncentratów spożywczych, technologii zbóż, owoców, warzyw, mikrobiologia, biotechnologia. Zasady działania i obsługa maszyn i urządzeń do rozdrabniania procesu produkcji parówek (kuter i komora wędzarnicza). Zasady działania i obsługi wirówki do mleka. Zasady działania i obsługi pasteryzatora płytkowego, otrzymywania sera topionego. Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych (proces otrzymywania margaryny w warunkach laboratoryjnych)z wykorzystaniem wysokowydajnego homogenizatora. Technologia i analiza kawy, ekstrakcja kawy. Technologia zbóż (otrzymywanie mąki, zasady działania urządzeń do sortowania i oczyszczania zbóż). Analiza amylograficzna, faringograficzna i ekstensometryczna mąki i ciasta. Technologia owoców i warzyw (technologia otrzymywania dżemów wysoko i niskosłodzonych, produkcja konserw owocowych i warzywnych, produkcja moszczu). Zasada działania i obsługa prasy do owoców i przecieraczki do warzyw. Biotechnologii i mikrobiologii oceny jakości żywności. Podstawowe mikroorganizmy występujące w żywności, podłoża wykorzystywane do ich oznaczania. Technika posiewów. Warunki szczegółowe: 1. 1 grupa 12 osób (48 h, 8 spotkań po 6 godzin). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany liczebności uczestników. 2. Realizacja zajęć warsztatowych zgodnie z opracowaną tematyką. 3. Zajęcia warsztatowe odbywać się będą zgodnie z harmonogramem skorelowanym z zajęciami obowiązkowymi uczniów/uczennic. 4. Harmonogram zajęć warsztatowych oraz szczegółowa tematyka opracowana przez Wykonawcę podlegają zatwierdzeniu przez dyrektora szkoły i koordynatora projektu. 5. Podpisanie umowy z Wykonawcą usługi nastąpi po przedstawieniu harmonogramu i tematyki zajęć o którym mowa w pkt. 4. 6. Jednostka 1 godzina lekcyjna określona w SIWZ, używana jest w rozumieniu 1 godziny lekcyjnej trwającej 45 minut. 7. Wykonawca usługi zapewni wykładowcę/trenera z technologii żywności, zaplecze dydaktyczne, salę dydaktyczną, dostęp do materiałów specjalistycznych. 8. Posiadanie kwalifikacje zawodowe uprawniające do nauczania przedmiotów zawodowych z technologii żywności w technikum zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz. U. 2013, poz. 1207 z późn. zm.). 9. Termin wykonania rok szkolny 2014/2015, jednak nie dłużej niż do 10 czerwca 2015r. 10. Miejsce przeprowadzenia warsztatów: max odległość od Opoczna 130 km..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4, 80.20.00.00-6, 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 10.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. doświadczenie - doświadczenie równorzędne z przedmiotem zamówienia - 10
    • 3. kwalifikacje - tytuł naukowy - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zajęcia pozalekcyjne: warsztaty z analityki laboratoryjnej: 16 godzin lekcyjnych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Liczba osób objętych warsztatami: 10 (1 grupa). Liczba godzin: 16 godzin lekcyjnych (2 spotkania po 8 godzin). Tematyka zajęć: Roztwory chemiczne, dobór sprzętu, oczyszczanie związków chemicznych, destylacja, ekstrakcja, metody, techniki, przygotowanie próbek, usuwanie zanieczyszczeń z wody, pomiary spektrofotometryczne, wykorzystanie spektrofotometrów do oznaczania stężenia związków w roztworach, metody analizy wody. Warunki szczegółowe: 1.1 grupa 10 osób 16 godzin lekcyjnych (2 spotkania po 8 godzin). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany liczebności uczestników. 2.Wykonawca usługi przygotuje program prowadzenia zajęć warsztatowych w zakresie: sporządzania roztworów chemicznych o stężeniu procentowym, zapoznanie z zasadami dobierania sprzętu i szkła laboratoryjnego, wykonywanie określonych analiz chemicznych, sporządzanie roztworów chemicznych o stężeniu molowym, ocenianie jakości, czystości czynników chemicznych, określanie odczynów związków chemicznych, oczyszczanie substancji chemicznych, proces destylacji, sublimacji, ekstrakcji, krystalizacji, przygotowanie do czynności prowadzenia dokumentacji prac związanych z pobieraniem, przygotowywaniem i przechowywaniem próbek analitycznych. 3.Realizacja zajęć warsztatowych zgodnie z opracowanym programem warsztatów. 4.Zajęcia warsztatowe odbywać się będą zgodnie z harmonogramem skorelowanym z zajęciami obowiązkowymi uczniów/uczennic. 5.Harmonogram zajęć warsztatowych oraz szczegółowy program opracowane przez Wykonawcę podlegają zatwierdzeniu przez dyrektora szkoły i koordynatora projektu. 6.Podpisanie umowy z Wykonawcą usługi nastąpi po przedstawieniu harmonogramu i programu warsztatów o którym mowa w pkt.5. 7.Jednostka 1 godzina lekcyjna określona w SIWZ, używana jest w rozumieniu 1 godziny lekcyjnej trwającej 45 minut. 8.Wykonawca usługi zapewni: wykładowcę/trenera w zakresie warsztatów z analityki laboratoryjnej, zaplecze dydaktyczne, laboratoryjne, materiały specjalistyczne, salę dydaktyczną, obsługę administracyjną. 9.Posiadanie kwalifikacje zawodowe uprawniające do nauczania przedmiotów zawodowych z analityki laboratoryjnej w technikum zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 12 marca 2009r. w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli oraz określenia szkół i wypadków, w których można zatrudnić nauczycieli niemających wyższego wykształcenia lub ukończonego zakładu kształcenia nauczycieli (Dz.U. 2013, poz. 1207 z późn. zm.). 10.Termin wykonania rok szkolny 2014/2015, jednak nie dłużej niż do 10 czerwca 2015r. 11. Miejsce przeprowadzenia warsztatów: max odległość od Opoczna 130 km..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4, 80.20.00.00-6, 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 10.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. doświadczenie - doświadczenie równorzędne z przedmiotem zamówienia - 10
    • 3. kwalifikacje - tytuł naukowy - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.