eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Przemyśl › Zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia w miejscu odbywania praktyk zawodowych w Słupsku dla uczniów ZSU-HiG w ramach realizacji projektu pt. Podkarpacie stawia na zawodowców

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-09-10

Przemyśl: Zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia w miejscu odbywania praktyk zawodowych w Słupsku dla uczniów ZSU-HiG w ramach realizacji projektu pt. Podkarpacie stawia na zawodowców
Numer ogłoszenia: 340204 - 2012; data zamieszczenia: 10.09.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych , ul. Bakończycka 11, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 0-16 6788486, faks 0-16 6788486.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsu-hig.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia w miejscu odbywania praktyk zawodowych w Słupsku dla uczniów ZSU-HiG w ramach realizacji projektu pt. Podkarpacie stawia na zawodowców.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług związanych z zakwaterowaniem i wyżywieniem w miejscu odbywania praktyk zawodowych w Słupsku, uczniów Zespołu Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu w ramach projektu Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanym przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego dla grup uczniów o liczebności od 10 do 20 osób (łącznie 70 uczniów K+M) w terminach od października 2012 do czerwca 2013r. Wymagania: 1. Zakwaterowanie dla 70 uczniów w Słupsku w okolicach centrum miasta wg harmonogramu stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ: a. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić uczestnikom zakwaterowanie w obiekcie w którym świadczone są usługi hotelarskie, zgodnie z załącznikiem nr 7 do Rozporządzaniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r., w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów w których świadczone są usługi hotelarskie (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r. nr 22, poz. 169 z późn. zm). b. Minimalne wymagania co do pokoi: - uczniowie zakwaterowani w pokojach 2-4 osobowych, w przypadku zapewnienia pokoi bez łazienek Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia łazienek oddzielnych dla każdej płci. - Wszyscy uczniowie muszą być zakwaterowani w jednym budynku. c. Wykonawca zapewni opiekę i bezpieczeństwo uczniom na czas przebywania przez nich w miejscu zakwaterowania. d. Zamawiający przed podpisaniem umowy może dokonać wizytacji miejsca noclegowego. 2. Wyżywienie dla uczniów w Słupsku w okolicach centrum miasta w ilości wynikającej z harmonogramu stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ a. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić uczniom wyżywienie składające się z następujących posiłków : - śniadanie zawierające: danie gorące, zimny bufet, dodatki (wędliny, sery, miód, dżem, masło, pieczywo.) oraz napoje ciepłe (kawa, herbata). - obiad składający się z dwóch dań (zupa i danie główne z dodatkami i surówkami), deseru (sałatka owocowa, ciasto, lody, itd.) oraz napoju. - kolacja zawierająca: zimny bufet, dodatki (wędliny, sery, miód, dżem, masło, pieczywo.) oraz napoje ciepłe (kawa, herbata). b. Miejsce gdzie uczestnicy praktyk będą mieli zapewnione wyżywienie może być oddalone maksymalnie o 300 m od miejsca zakwaterowania. c. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z normami i zaleceniami prawidłowego żywienia, określonymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. d. Godziny posiłków zostaną uzgodnione z Zamawiającym. e. Zamawiający nie dopuszcza użycia naczyń plastikowych. f. Zestawy obiadowe nie mogą się powtórzyć w przeciągu 3 dni..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.11.00.00 - Hotelarskie usługi noclegowe 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca, który złoży stosowne oświadczenie, będzie spełniać ten warunek.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca, który złoży stosowne oświadczenie, będzie spełniać ten warunek.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca, który złoży stosowne oświadczenie, będzie spełniać ten warunek.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca, który złoży stosowne oświadczenie, będzie spełniać ten warunek.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca, który złoży stosowne oświadczenie, będzie spełniać ten warunek.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsu-hig.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Uslugowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu ul. Bakonczycka 11 - sekretariat.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.09.2012 godzina 08:30, miejsce: Zespół Szkół Uslugowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu ul. Bakonczycka 11 - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie dotyczy projektu pt. Podkarpacie stawia na zawodowców współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.