eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jędrzejów › Przedmiotem zamówienia są Sukcesywne dostawy w 2016 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych /(tj. artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek/.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-09

Jędrzejów: Przedmiotem zamówienia są : Sukcesywne dostawy w 2016 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych /(tj. artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek/.
Numer ogłoszenia: 335866 - 2015; data zamieszczenia: 09.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie , Mnichów 135, 28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie, tel. 41 38-73-512, faks 41 38-73-512.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego (Powiatu Jędrzejowskiego).

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są : Sukcesywne dostawy w 2016 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych /(tj. artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek/..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje : sukcesywne dostawy w 2016 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie artykułów ogólnospożywczych tj. artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek. Przedmiotem zamówienia są artykuły powszechnie dostępne /oferowane przez wiele podmiotów na rynku/ o ustalonych standardach jakościowych /znormalizowane i spełniające wymogi polskich norm, wymogi określone przepisami prawa polskiego, prawa żywnościowego i prawa unii europejskiej, norm przyjętych powszechnie w odbiorze konsumenckim, zasad GMP/GHP,GAP, systemu HACCP/, które to standardy w/w dostawy muszą spełniać. Terminy sukcesywnych dostaw przedmiotu zamówienia, ilość i rodzaj artykułów /asortymentów/ przedmiotu zamówienia w dostawie, uzależnione będą od potrzeb Zamawiającego. Zamawiający wymaga aby : - dostawy wykonywane były transportem samochodowym Wykonawcy /na jego koszt/, spełniającym wymogi przepisów dotyczących transportu żywności, - dostawy po dowiezieniu do siedziby Zamawiającego, zostały niezwłocznie wniesione przez Wykonawcę do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego, - terminy dostaw spełniały wymogi zapisów pkt.3.4 SIWZ. - etykiety artykułów (asortymentów) dostaw, uwzględniały wymogi zapisów pkt.3.3 SIWZ, - ceny określone w ofercie Wykonawcy, uwzględniały wszystkie koszty i składniki jakie należy zapłacić za przedmiot zamówienia, oraz żeby uwzględniały w/w wymogi Zamawiającego, Przedmiot zamówienia podzielony jest na następujące zadania : a/ zadanie Nr 1 - dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - produkty przemiału ziarna /CPV 15610000-7/ : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna. - skrobia i produkty skrobiowe /CPV 15620000-0/ : mąka ziemniaczana. - olej roślinny /CPV 154 11100-3/ : olej jadalny uniwersalny. - oliwa z oliwek /CPV 15411110-6/ : oliwa z oliwek. - pasztet /CPV 15131310-1/ : pasztet drobiowy. - owoce, warzywa i podobne produkty /CPV 15300000-1/ : dżemy, powidła, warzywa przetworzone, soki, owoce suszone /śliwki/, groch łuskany /połówki/, fasola /Jaś/. - cukier i produkty pokrewne /CPV 15830000-5/ : cukier biały, cukier waniliowy, cukier puder, miód, syrop cukrowy. - makaron niegotowany /CPV 15851100-9/ : makarony. - kawa, herbata i podobne produkty /CPV 15860000-4/ : kawa zbożowa, herbata. - przyprawy i przyprawy korzenne /CPV 15870000-7/ : sól, cynamon, czosnek granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie /mieszanka/, przyprawa warzywna do potraw, przyprawa do zup i sosów w płynie, kwasek cytrynowy, soda, ocet, ketchup, majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe. - produkty dietetyczne /CPV 15882000-4/ : chrupki kukurydziane bezglutenowe, kaszki ryżowo-owocowe, kaszki mleczno-ryżowe z owocami, produkty niskobiałkowe PKU. - różne produkty spożywcze i produkty suszone /CPV 15890000-3/ : drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki rosołowe, grzyby suszone, kisiel, budyń, galaretki. - kakao, czekolada i wyroby cukiernicze /CPV 15840000-8/ : kakao, biszkopty, wafle, ciastka kruche, paluszki słone, cukierki, czekolada, herbatniki i wafle w czekoladzie. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 /formularzu cenowym zadania Nr 1/. b/ zadanie Nr 2 - dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - śmietana /CPV 15512000-0/ : śmietany 18%, - mleko w proszku /CPV 15511700-0/ : mleko w proszku, - masło /CPV 15530000-2/ : masła świeżego, - margaryna /CPV 15431100-9/ : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego, - jogurt bez dodatków substancji smakowych /CPV 15551310-1/ : jogurtów naturalnych, - jogurt z dodatkiem substancji smakowych /CPV 15551320-4/ : jogurtów owocowych, deserów, - klasyfikowane produkty mleczarskie /CPV 15550000-8/ : kefiru, - maślanka /CPV 15551500-0/ : maślanki, - pasty serowe do smarowania /CPV 15545000-0/ : serków homogenizowanych waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych, - ser twardy /CPV 15544000-3/ : sera twardego gouda i edamskiego, - ser twarogowy /CPV 15542100-0/ : twarogu półtłustego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 /formularzu cenowym zadania Nr 2/. c/ zadanie Nr 3 - dostawy pieczywa zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 4 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - chleb /CPV 15811100-7/ : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego, - bułeczki /CPV 15811400-0/ : bułeczki pszenne, bułeczki graham. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 /formularzu cenowym zadania Nr 3/. d/ zadanie Nr 4 - dostawy artykułów ciastkarskich i ciast zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 5 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - wyroby ciastkarskie /CPV 15812100-4/ : bułek drożdżowych z budyniem, serem, jabłkami, jagodami oraz pączków, - ciasta /CPV 15812200-5/ : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem, strucli makowej, babki piaskowej, piernika z jabłkami. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 /formularzu cenowym zadania Nr 4/. e/ zadanie Nr 5 - dostawy mięsa i wędlin zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 6 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - drób /CPV 15112000-6/ : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusów mrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowego z kurczaka - podroby /CPV 15114000-0/ : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka, - wieprzowina /CPV 15113000-3/ : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości, świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości , - mięso wołowe /CPV 15111000-9/ : świeżej łopatki wołowej bez kości, - wędliny drobiowe /CPV 15131135-0/ : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej /cienkiej/, batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka, - produkty wieprzowe /CPV 15131400-9/ : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej, toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej, kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 /formularzu cenowym zadania Nr 5/. f/ zadanie Nr 6 - dostawy artykułów rybnych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 7 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - ryby przetworzone i konserwowane /CPV 15200000-0/ : filetów, płatów mrożonych z : morszczuka, mintaja, makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas /filety/, śledzi w oleju /filety/, konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreli w oleju, filet z makreli w pomidorach. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 /formularzu cenowym zadania Nr 6/. g/ zadanie Nr 7 - dostawy jaj zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 8 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - jaja /CPV 03142500-3/ : jaj kurzych. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 /formularzu cenowym zadania Nr 7/. h/ zadanie Nr 8 - dostawy mrożonek zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 9 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - warzywa mrożone /CPV 15331100-8/ : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwi z groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej, - owoce przetworzone /CPV 15332100-5/ : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawek mrożonych. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 /formularzu cenowym zadania Nr 8/. Przedmiot zamówienia został szczegółowo opisany w załącznikach Nr 2-9 do SIWZ /formularzach cenowych poszczególnych zadań/..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnienie tego warunku udziału w postępowaniu przez Wykonawcę, oceniane będzie przez Zamawiającego zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, na podstawie analizy złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art.22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych w/g wzoru stanowiącego Załącznik Nr 10 do SIWZ,

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnienie tego warunku udziału w postępowaniu przez Wykonawcę, oceniane będzie przez Zamawiającego zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, na podstawie analizy : - złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w/g wzoru stanowiącego Załącznik Nr 10 do SIWZ, - złożonego przez Wykonawcę dokumentu o którym mowa w pkt. 7.1 b SIWZ. /w przypadku gdy Wykonawca dla spełnienia warunków o których mowa w art.22 ust.1 ppkt 2-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, polega na zasobach innych podmiotów w/g zasad określonych w art.26 ust.2b ustawy j.w./.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnienie tego warunku udziału w postępowaniu przez Wykonawcę, oceniane będzie przez Zamawiającego zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, na podstawie analizy : - złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w/g wzoru stanowiącego Załącznik Nr 10 do SIWZ, - złożonego przez Wykonawcę dokumentu o którym mowa w pkt. 7.1 b SIWZ. /w przypadku gdy Wykonawca dla spełnienia warunków o których mowa w art.22 ust.1 ppkt 2-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, polega na zasobach innych podmiotów w/g zasad określonych w art.26 ust.2b ustawy j.w./.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnienie tego warunku udziału w postępowaniu przez Wykonawcę, oceniane będzie przez Zamawiającego zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, na podstawie analizy : - złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w/g wzoru stanowiącego Załącznik Nr 10 do SIWZ, - złożonego przez Wykonawcę dokumentu o którym mowa w pkt. 7.1 b SIWZ. w przypadku gdy Wykonawca dla spełnienia warunków o których mowa w art.22 ust.1 ppkt 2-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, polega na zasobach innych podmiotów w/g zasad określonych w art.26 ust.2b ustawy j.w./.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnienie tego warunku udziału w postępowaniu przez Wykonawcę, oceniane będzie przez Zamawiającego zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, na podstawie analizy : - złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w/g wzoru stanowiącego Załącznik Nr 10 do SIWZ, - złożonego przez Wykonawcę dokumentu o którym mowa w pkt. 7.1 b SIWZ. /w przypadku gdy Wykonawca dla spełnienia warunków o których mowa w art.22 ust.1 ppkt 2-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, polega na zasobach innych podmiotów w/g zasad określonych w art.26 ust.2b ustawy j.w./.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony formularz oferty - w/g wzoru określonego w Załączniku Nr 1 do SIWZ . 2. Wypełniony (wypełnione) i wyliczone (wyliczony) we wszystkich wierszach i kolumnach formularz /formularze/ cenowy /cenowe/ - wg wzoru /wzorów/ określonego /określonych/ w Załączniku /Załącznikach/ Nr 2-9 do SIWZ. Uwaga : Wykonawca składa tylko formularze cenowe zadań na które składa ofertę. 3. Zgodnie z art.26 ust.2b Pzp Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Uwaga ! Treść zobowiązania podmiotu trzeciego powinna określać : a/ zakresu dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, b/ sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonaniu zamówienia, c/ charakteru stosunku, jaki będzie łączył Wykonawcę z innym podmiotem, d/ zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. W sytuacji gdy przedmiotem oddania są zasoby nierozerwalnie związane z podmiotem ich udzielającym /wiedza i doświadczenie/, niemożliwe do samodzielnego wykorzystania i dalszego udzielenia ich bez zaangażowania podmiotu udzielającego /w wykonaniu zamówienia/, taki dokument powinien zawierać wyraźne nawiązanie do formy uczestnictwa tego podmiotu w wykonaniu zamówienia /np. podwykonawstwo, doradztwo, nadzór lub inne/. W przypadku wykazania się doświadczeniem i wiedzą innego podmiotu, Wykonawca jest zobowiązany udowodnić, że podmiot ten będzie uczestniczył w realizacji przedmiotu zamówienia. Ponadto wymaga się, aby podmiot udostępniający zasoby w złożonym zobowiązaniu o udostępnieniu zasobów oświadczył, że jest świadomy, że udostępnienie zasobów zgodnie z art 26 ust 2b Pzp wiąże się z jego odpowiedzialnością solidarną z Wykonawcą, za szkodę Zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy /art 26 ust 2e Pzp/. 4.Pełnomocnictwo określające jego zakres w przypadku, gdy wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 14 do SIWZ. Pełnomocnictwo winno zawierać w szczególności wskazanie : - postępowania o zamówienie publiczne; - Wykonawcę ubiegającego się o udzielenie zamówienia, - określenie ustanowionego Pełnomocnika oraz zakres jego umocowania. 5. Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego wykonawców występujących wspólnie w przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia - wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 15 do SIWZ . Pełnomocnictwo winno zawierać w szczególności wskazanie : - postępowania o zamówienie publiczne; - wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wymienionych z nazwy wraz z określeniem adresu siedziby; - określenie ustanowionego Pełnomocnika oraz zakres jego umocowania. /Dokument pełnomocnictwa musi być podpisany przez wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenia zamówienia. Podpisy muszą być złożone przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli wymienione we właściwym rejestrze lub ewidencji Wykonawców / 6. Każdy Wykonawca występujący wspólnie musi złożyć oddzielnie dokumenty wskazane w punkcie 7.2a, pkt 7.2b, pkt 7.4 SIWZ. 7. Wykonawcy występujący wspólnie /w ramach konsorcjum, wspólnicy spółki cywilnej/ muszą złożyć łącznie dokumenty wskazane w punkcie 8.1, pkt 8.2, pkt 7.1a, pkt 7.5 oraz pkt 8.4 SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatjedrzejow.pl /-jednost.organ.powiatu,/-dom pomoc.społ.,/-zamów.publiczne,/-dostawy
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie, Mnichów 135, 28-300 Jędrzejów, woj.świętokrzyskie, dział administracyjno-techniczny.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie, Mnichów 135, 28-300 Jędrzejów, woj.świętokrzyskie, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: zadanie nr 1 - dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy dotyczą artykułów : - produkty przemiału ziarna /(CPV 15610000-7/ : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna. - skrobia i produkty skrobiowe /CPV 15620000-0/ : mąka ziemniaczana. - olej roślinny /CPV 154 11100-3/ : olej jadalny uniwersalny. - oliwa z oliwek /CPV 15411110-6/ : oliwa z oliwek. - pasztet /CPV 15131310-1/ : pasztet drobiowy. - owoce, warzywa i podobne produkty /CPV 15300000-1/ : dżemy, powidła, warzywa przetworzone, soki, owoce suszone /śliwki/, groch łuskany /połówki/, fasola /Jaś/. - cukier i produkty pokrewne /CPV 15830000-5/ : cukier biały, cukier waniliowy, cukier puder, miód, syrop cukrowy. - makaron niegotowany /CPV 15851100-9/ : makarony. - kawa, herbata i podobne produkty /CPV 15860000-4/ : kawa zbożowa, herbata. - przyprawy i przyprawy korzenne /CPV 15870000-7/ : sól, cynamon, czosnek granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie /mieszanka/, przyprawa warzywna do potraw, przyprawa do zup i sosów w płynie, kwasek cytrynowy, soda, ocet, ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe. - produkty dietetyczne /CPV 15882000-4/ : chrupki kukurydziane bezglutenowe, kaszki ryżowo-owocowe, kaszki mleczno-ryżowe z owocami, produkty niskobiałkowe PKU. - różne produkty spożywcze i produkty suszone /CPV 15890000-3/ : drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki rosołowe, grzyby suszone, kisiel, budyń, galaretki. - kakao, czekolada i wyroby cukiernicze /CPV 15840000-8/ : kakao, biszkopty, wafle, ciastka kruche, paluszki słone, cukierki, czekolada, herbatniki i wafle w czekoladzie. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 /formularzu cenowym zadania Nr 1/..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.62.00.00-0, 15.13.13.10-1, 15.83.00.00-5, 15.87.00.00-7, 15.84.00.00-8, 15.41.11.00-3, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.88.20.00-4, 15.41.11.10-6, 15.30.00.00-1, 15.86.00.00-4, 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: zadanie Nr 2- dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy dotyczą artykułów : - śmietana /CPV 15512000-0/ : śmietany 18%, - mleko w proszku /CPV 15511700-0/ : mleko w proszku, - masło /CPV 15530000-2/ : masła świeżego, - margaryna /CPV 15431100-9/ : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego, - jogurt bez dodatków substancji smakowych /CPV 15551310-1/ : jogurtów naturalnych, - jogurt z dodatkiem substancji smakowych /CPV 15551320-4/ : jogurtów owocowych, deserów, - klasyfikowane produkty mleczarskie /CPV 15550000-8/ : kefiru, - maślanka /CPV 15551500-0/ : maślanki, - pasty serowe do smarowania /CPV 15545000-0/ : serków homogenizowanych waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych, - ser twardy /CPV 15544000-3/ : sera twardego gouda i edamskiego, - ser twarogowy /CPV 15542100-0/ : twarogu półtłustego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 /formularzu cenowym zadania Nr 2/..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.20.00-0, 15.51.17.00-0, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-2, 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.55.00.00-8, 15.55.15.00-0, 15.54.50.00-0, 15.54.40.00-3, 15.54.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: zadanie Nr 3 - dostawy pieczywa zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 4 do SIWZ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy dotyczą artykułów : - chleb /CPV 15811100-7/ : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego, - bułeczki /CPV 15811400-0/ : bułeczki pszenne, bułeczki graham. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 /formularzu cenowym zadania Nr 3/..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.11.00-7, 15.81.14.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: zadanie Nr 4 - dostawy artykułów ciastkarskich i ciast zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał Nr 5 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy dotyczą artykułów : - wyroby ciastkarskie /CPV 15812100-4/ : bułek drożdżowych z budyniem, serem, jabłkami, jagodami oraz pączków, - ciasta /CPV 15812200-5/ : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem, strucli makowej, babki piaskowej, piernika z jabłkami. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 /formularzu cenowym zadania Nr 4/..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.21.00-4, 15.81.22.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: zadanie Nr 5 - dostawy mięsa i wędlin zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 6 do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy dotyczą artykułów : - drób /CPV 15112000-6/ : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusów mrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowego z kurczaka - podroby /CPV 15114000-0/ : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka, - wieprzowina /CPV 15113000-3/ : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości, świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości , - mięso wołowe /CPV 15111000-9/ : świeżej łopatki wołowej bez kości, - wędliny drobiowe /CPV 15131135-0/ : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej /cienkiej/, batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka, - produkty wieprzowe /CPV 15131400-9/ : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej, toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej, kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 /formularzu cenowym zadania Nr 5/..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6, 15.11.40.00-0, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.13.11.35-0, 15.13.14.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: zadanie Nr 6 - dostawy artykułów rybnych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 7 do SIWZ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy dotyczą artykułów : - ryby przetworzone i konserwowane /CPV 15200000-0/ : filetów, płatów mrożonych z : morszczuka, mintaja, makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas /filety/, śledzi w oleju /filety/, konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreli w oleju, filet z makreli w pomidorach. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 /formularzu cenowym zadania Nr 6/..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: zadanie Nr 7 - dostawy jaj zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 8 do SIWZ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy dotyczą artykułów : - jaja /CPV 03142500-3/ : jaj kurzych. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 /formularzu cenowym zadania Nr 7/..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: zadanie Nr 8 - dostawy mrożonek zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 9 do SIWZ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy dotyczą artykułów : - warzywa mrożone /CPV 15331100-8/ : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwi z groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej, - owoce przetworzone /CPV 15332100-5/ : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawek mrożonych. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 /formularzu cenowym zadania Nr 8/..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.11.00-8, 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.