eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kryry › Dostawa produktów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryryach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-03

Kryry: Dostawa produktów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryryach
Numer ogłoszenia: 330072 - 2015; data zamieszczenia: 03.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Kryrach , ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, woj. śląskie, tel. 32 212 22 13, faks 32 212 22 13.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://zspkryry.edupage.org/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: placówka oswiatowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryryach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach w 2016 r., tj. od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r. obejmująca grupy towarów spożywczych zgodnie z załącznikami A do G..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; posiadania wiedzy i doświadczenia; dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; sytuacji ekonomicznej i finansowej oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego z powodu zaistnienia przyczyn, o których mowa w art 24 ust 1 ustawy.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opisane w SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opisane w SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opisane w SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • opis urządzeń technicznych oraz środków organizacyjno-technicznych zastosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług w celu zapewnienia jakości oraz opisu zaplecza naukowo-badawczego posiadanego przez wykonawcę lub które będzie pozostawało w dyspozycji wykonawcy;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://zspkryry.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Kryrach , ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, woj. śląskie, tel. 32 212 22 13, faks 32 212 22 13..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.12.2015 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Kryrach , ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, woj. śląskie, tel. 32 212 22 13, faks 32 212 22 13..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb żytni razowy 400g szt. 80 Chleb mieszany krojony 1000g szt. 750 Bułki grahamki 100g szt. 700 Rogale maślane 90g szt. 1600 Bułki pszenne zwykłe 90g szt. 4000 Weki 400g szt. 900 Chleb słonecznikowy krojony400g szt. 80 Bułka pszenne mała 50g szt. 1750 Chleb żytni mieszany jasny krojony650g szt. 300 Bułka tarta 1000g szt. 170 Chleb wieloziarnisty krojony 600g szt. 160.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Schab bez kości kg. 650 Łopatka cała bez kości kg. 1000 Mięso mielone kg. 750 Udziec wieprzowy kg. 250 Paróka zszynki kg. 130 Szynkowa ekstra kg. 25 Krakowska sucha kg. 20 Polędwica sopocka kg. 65 Szynka gotowana wieprzowa kg. 70 Śląska ekstra kg. 120.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka kg 750 Kurczak cały kg 250 Noga z kurczaka bez grzbietu kg 850 Porcje rosołowe kg 250 Gulaszowe z drobiu kg 100 Szynka z indyka kg 35 Wątróbka drobiowa kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet Tilapia IQF kg. 280 Filet Panga IQF kg. 280 Filet Sola IQF kg. 280 Filet Miruna IQF kg. 210 Filet Dorsz IQF kg. 140 Makrela wędzona kg. 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Owoce, warzywa i podobne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Fasola kolorowa kg. 40 Fasola Jaś duży kg. 90 Groszek konserwowy 400g szt 200 Groch łuskany kg. 70 Jabłka kg. 2200 Kapusta biała kg. 500 Kapusta czerwona kg. 120 Kapusta młoda szt 100 Kapusta kiszona kg. 500 Koperek zielony pęczek 250 Ogórek kiszony małosolny kg. 120 Pietruszka zielona pęczek 300 Pietruszka korzeń kg. 200 Pieczrka świeża kg. 80 Seler kg. 250 Ziemnaiki kg. 4500 Pomaarańcza kg. 1000 Banany kg. 1100 Mrożonka kalafior różyczki op. 2,5 kg szt 45 Mrożonka brokuł op. 2,5 kg szt 60 Fasolka zielona- mrożonka op. 2,5 kg szt 60 Mrożonka fasolka żółta op. 2,5 kg szt 30 Soki jednodzniowe 500ml w butelce szt 50 Mrożonka kompot 6 skladnikowy opakowanie 500g szt 100 Buraczki czerwone kg. 400 Marchew kg. 900 Kapusta pekińska szt. 120 Czosnek szt. 80 Gruszka kg. 1000 Szczypiorek pęczek 200 Pomodor kg. 250 Por szt. 130 Oórek zielony kg. 150 Sałata zielona szt. 80 Sałata lodowa szt. 20 Mandarynki kg. 360 Kiwi szt. 3100 Pestki dyni opakowanie 100g szt. 5 Papryka świeża czerwona kg. 60 Cebula kg. 250 Nektaryna szt 1500 Cukinia kg. 60 Cytryna kg. 5 Kapusta włoska kg. 30 Truskawka mrożona kg. 50 Dżem niskosłodz.100% gładki -truskaw.,porzecz.240g szt. 150 Mrożonaka brukselka 2,5kg. szt. 25 Musli owocowe-zawierające nie więcej niż 15g cukru na 100g produktu gotowego szt. 640.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty mleczarskie; Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło ekstra 200g 82% tłuszczu szt. 2000 Mleko 3,2% 1 l karton litry 1500 Ser Gouda kg. 160 Śmietana 18%opakowanie 500g szt. 150 Twaróg półtłusty kg. 130 Zoff jugurt naturalny 180g szt. 3800 Jogurt naturalny typ grecki gęsty 500g szt. 100 Margaryna mleczna 250g szt. 900 Serki homog.bez dodatku cukru,soli szt. 2900 Maślanka naturalna 1litr bez dodatków szt. 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Różne produkty spożywcze; Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Budyń waniliowy bez cukru opak.60g winiary lub równoważ. szt 400 Cynamon mielony 15g szt 120 Cukier biały opk.1 kg. kg. Galaretka owocowa opk.75g szt 310 Herbata czarna ekspresowa opak.100szt. szt 230 Herbata owocowa (min, 90% suszonych owoców) malinowa opak.40g szt 20 Herbata gruszka (min.90% suszonych owoców)opk.40g - 20szt. szt 20 Herbata leśna opak.40g - 20szt. szt 20 Herbata jablko opak.40g - 20szt. szt 20 Herbata owocowa opak.40g - 20szt. szt 20 Kawa typ. Inka 150g szt 40 Kakao w proszku 16% 250g szt 15 Kasza jęczmienna średnia - 1 kg. kg. 150 Kasza manna kg. 50 Kasza gryczana op.1kg. kg. 130 Ryż biały op.1kg. kg. 130 Ryż ciemny kg. 80 Makarony pelne ziarno świderki 400g szt 100 Makarony świderki 1kg. Skład 100% semoliny Lubella lub rownoznaczne kg. 250 Makaron gwiazdki drobne 250g - 5 jajeczny szt 250 Makaron Spagetti 100% mąki kg. 180 Makaron nitki 250g szt 250 Papryka mielona 20g szt 310 Płatki kukurydziane 1kg. kg. 20 Pieprz mielony 20g szt. 75 Sól sodowo potasowa 1kg kg. 140 Ziele angielskie 15g szt 30 Żurek śląski 450g kubek szt 160 Olej rzepakowy z pierwszego tloczenia 3000ml szt 135 Mód Kwiatowy 1000g szt 600 Miód Kwiatowy 450g szt 400 Jajaka duże L lub XL szt 11000 Kartacze z mięsem kg. 400 Knedla z truskawkami kg. 150 Koncentrat pomidorowy szt 120 Ketchup (120g pomod.na 100% gotowego prod.łagodnyop. 500g) szt 100 Śledzie w oleju szt 60 Jarzynka bez soli 100g szt 50 Vegeta Natural 150g szt 70 Kucharek Gold 180g szt 30 Mąka pszenna kg. 360 Mąka żytnia kg. 20 Płatki owsiane błyskawiczne op.400g szt 80 Sezam 100g szt 30 Pestki dyni łuskane 100g szt 5 Kminek mielony 20g szt 10 Zioła prowansalskie 10g szt 20 Gałka muszkatołowa 17g szt 20 Mąka ziemniaczana kg. 90 Pieprz ziołowy 20g szt 20 Tymianek 10g szt 50 Majeranek 8g szt 100 Bazylia 10g szt 20 Woda mineralna niegazowana5l szt Oregano szt 20 Liść laurowy op.7g szt. 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.