To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-09-16
Tolkmicko: Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014
Numer ogłoszenia: 308336 - 2014; data zamieszczenia: 16.09.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 305878 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy, Kamionek Wielki 82A, 82-340 Tolkmicko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 055 2313141, faks 055 2313228.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Placówka Oświatowa Samorządu Terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy na cztery posiłki dziennie ( śniadanie,II śniadanie/podwieczorek,obiad, kolacja). a. Śniadanie śniadanie spełniające następujące minimalne warunki: - kaloryczność 1200 kcal b. Zamiennie II śniadanie/podwieczorek Zamiennie II śniadanie/podwieczorek spełniające następujące minimalne warunki: - kaloryczność 200 kcal. c. Obiad (I danie i II danie) obiad I danie (porcja zupy) spełniające następujące minimalne warunki: pojemność 500 ml, - kaloryczność 600 kcal, obiad II danie spełniające następujące minimalne warunki: - kaloryczność 1200 kcal, d. Kolacja kolacja spełniająca następujące minimalne warunki: - kaloryczność 900 kcal Łączna wartość energetyczna posiłku o którym mowa w punkcie1 nie może być niższa niż 100 kcal. 3. Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowywania posiłków oraz ich wydawania w wyznaczonych godzinach tj. W dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach: o śniadanie - godz. 7:00 o II śniadanie - godz. 10:30 o Obiad - godz. 15:00 o Kolacja - godz. 18:30 W soboty, niedziele oraz dni ustawowo wolne od zajęć - ferie, wakacje, święta o śniadanie - godz. 9:00 o obiad - godz. 13:00 o podwieczorek - godz. 15:00 o kolacja - godz. 18:00 4. Posiłki muszą być urozmaicone, odpowiadające normom zarówno pod względem ilości, jak i jakości oraz wartości odżywczych, bogate w witaminy, dużą ilość warzyw i owoców. 5. Posiłek główny, czyli obiad nie powinien się powtórzyć w ciągu 7 dni. Zastrzega się: - 3 obiady - mięsne - 3 obiady - mączne - 1 obiad - rybny Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Przygotowanie posiłków maksymalnie dla 96 wychowanków. Liczba wychowanków uzależniona może być od dziennych stanów osobowych wychowanków, oraz z uwzględnieniem możliwości zaistnienia niższych stanów osobowych w dniach wolnych od nauki szkolnej( ferie, wakacje, święta) spowodowane wyjazdami młodzieży.Umożliwienia organizowania zajęć praktycznych dla wychowanków przebywających w Ośrodku na każde żądanie Zamawiającego, w wymiarze 20 godzin tygodniowo, przy czym zajęcia praktyczne odbywać się będą pod nadzorem nauczyciela wskazanego przez Zamawiającego w zamian za użyczenie sprzętu kuchennego.Warunkiem świadczenia usług gastronomicznych dla MOW jest wydzierżawienie pomieszczeń kuchennych wraz z elementami stałego wyposażenia, o łącznej powierzchni 148,42 m2. Na wymienioną powierzchnię składają się: pomieszczenia na parterze:-kuchnia główna, zmywalnia naczyń, pomieszczenie do wydawania posiłków, chłodnia, obieralnia, magazyn ziemniaków i warzyw, magazyn żywności suchej, przygotowalnia, pomieszczenie na odpady, korytarz, magazyn sprzetu podręcznego, pokój socjalny, pomieszczenie sanitarne( szatnia, łazienka, wc)..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.09.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Restauracja Wiarus s.c. Magdalena i Mariusz Wróblewscy, ul. Królewiecka 189, 82-300 Elbląg, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 71296,30 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 164146,56
Oferta z najniższą ceną: 164146,56 / Oferta z najwyższą ceną: 164146,56
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
amawiający prowadził kolejno dwa postępowania o udzielenie zamówienia, z których pierwsze zostało przeprowadzone w trybie zapytania o cenę, natomiast drugie prowadzone było w trybie przetargu nieograniczonego. W obu prowadzonych postępowaniach nie zostały złożone żadne oferty. Dodatkowo Zamawiający wskazuje, iż pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione.
INNE PRZETARGI TOLKMICKO
- Badania i prace konserwatorskie przy zespole kapliczek i krzyży przydrożnych w miejscowościach Chojnowo i Nowinka
- Przebudowa obiektu świetlicy wiejskiej w Pogrodziu
- Przebudowa obiektu świetlicy w Pogrodziu
- Budowa drogi gminnej w Kadynach na działkach nr 330, 323, 325
- Poprawa efektywności energetycznej Domu Pomocy Społecznej w Tolkmicku.
więcej: przetargi TOLKMICKO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 68 im. II Tysiąclecia Wrocławia we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu "Łódzkie gra w szachy"
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego oraz Oddziału Rehabilitacji Pulmonologicznej w Krzyżewie - powtórka
- Usługa cateringu dla uczestników projektu "Dziś uczeń - jutro student"
- "Świadczenie usług i dostaw na potrzeby organizacji wydarzenia Antidotum Airshow Leszno 2024"
- Świadczenie usługi gastronomicznej w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Policyjnej Izbie Dziecka Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.