eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tolkmicko › Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-09-15

Tolkmicko: Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014
Numer ogłoszenia: 305878 - 2014; data zamieszczenia: 15.09.2014
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Usługi

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy, Kamionek Wielki 82A, 82-340 Tolkmicko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 055 2313141, faks 055 2313228 , strona internetowa www.mowkamionek.bip.gmina.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Placówka Oświatowa Samorządu Terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim w roku 2014.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Całodzienne wyżywienie wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Kamionku Wielkim. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy na cztery posiłki dziennie ( śniadanie,II śniadanie/podwieczorek,obiad, kolacja). a. Śniadanie śniadanie spełniające następujące minimalne warunki: - kaloryczność 1200 kcal b. Zamiennie II śniadanie/podwieczorek Zamiennie II śniadanie/podwieczorek spełniające następujące minimalne warunki: - kaloryczność 200 kcal. c. Obiad (I danie i II danie) obiad I danie (porcja zupy) spełniające następujące minimalne warunki: pojemność 500 ml, - kaloryczność 600 kcal, obiad II danie spełniające następujące minimalne warunki: - kaloryczność 1200 kcal, d. Kolacja kolacja spełniająca następujące minimalne warunki: - kaloryczność 900 kcal Łączna wartość energetyczna posiłku o którym mowa w punkcie1 nie może być niższa niż 100 kcal. 3. Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowywania posiłków oraz ich wydawania w wyznaczonych godzinach tj. W dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach: o śniadanie - godz. 7:00 o II śniadanie - godz. 10:30 o Obiad - godz. 15:00 o Kolacja - godz. 18:30 W soboty, niedziele oraz dni ustawowo wolne od zajęć - ferie, wakacje, święta o śniadanie - godz. 9:00 o obiad - godz. 13:00 o podwieczorek - godz. 15:00 o kolacja - godz. 18:00 4. Posiłki muszą być urozmaicone, odpowiadające normom zarówno pod względem ilości, jak i jakości oraz wartości odżywczych, bogate w witaminy, dużą ilość warzyw i owoców. 5. Posiłek główny, czyli obiad nie powinien się powtórzyć w ciągu 7 dni. Zastrzega się: - 3 obiady - mięsne - 3 obiady - mączne - 1 obiad - rybny Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Przygotowanie posiłków maksymalnie dla 96 wychowanków. Liczba wychowanków uzależniona może być od dziennych stanów osobowych wychowanków, oraz z uwzględnieniem możliwości zaistnienia niższych stanów osobowych w dniach wolnych od nauki szkolnej( ferie, wakacje, święta) spowodowane wyjazdami młodzieży.Umożliwienia organizowania zajęć praktycznych dla wychowanków przebywających w Ośrodku na każde żądanie Zamawiającego, w wymiarze 20 godzin tygodniowo, przy czym zajęcia praktyczne odbywać się będą pod nadzorem nauczyciela wskazanego przez Zamawiającego w zamian za użyczenie sprzętu kuchennego.Warunkiem świadczenia usług gastronomicznych dla MOW jest wydzierżawienie pomieszczeń kuchennych wraz z elementami stałego wyposażenia, o łącznej powierzchni 148,42 m2. Na wymienioną powierzchnię składają się: pomieszczenia na parterze:-kuchnia główna, zmywalnia naczyń, pomieszczenie do wydawania posiłków, chłodnia, obieralnia, magazyn ziemniaków i warzyw, magazyn żywności suchej, przygotowalnia, pomieszczenie na odpady, korytarz, magazyn sprzetu podręcznego, pokój socjalny, pomieszczenie sanitarne( szatnia, łazienka, wc).

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.

SEKCJA III: PROCEDURA

Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie wszczęte zostało na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienie wyboru trybu

    Zamawiający prowadził kolejno dwa postępowania o udzielenie zamówienia, z których pierwsze zostało przeprowadzone w trybie zapytania o cenę, natomiast drugie prowadzone było w trybie przetargu nieograniczonego. W obu prowadzonych postępowaniach nie zostały złożone żadne oferty. Dodatkowo Zamawiający wskazuje, iż pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA

  • Restauracja Wiarus s.c. Magdalena i Mariusz Wróblewscy, ul. Królewiecka 189, 82-300 Elbląg, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.