Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.
Ogłoszenie z dnia 2011-09-23
Częstochowa: Wykonanie usługi gastronomicznej dla uczestników konferencji Edukacja na styku kultur organizowanej przez Zakład Historii i Teorii Wychowania Wydziału Pedagogicznego Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie
Numer ogłoszenia: 302648 - 2011; data zamieszczenia: 23.09.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie, ul. Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, woj. śląskie, tel. 034 3784100, faks 034 3784202.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wykonanie usługi gastronomicznej dla uczestników konferencji Edukacja na styku kultur organizowanej przez Zakład Historii i Teorii Wychowania Wydziału Pedagogicznego Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: 1. zapewnienie uczestnikom konferencji wyżywienia na terenie uczelni- ul. Waszyngtona 4/8, Częstochowa; 2. zapewnienie obsługi kelnerskiej oraz serwowanie dań kuchni polskiej w poniższym zakresie: 17 września 2011(sobota): kolacja: herbata, kawa, wędliny, ser, chleb, masło, do wyboru naleśniki (z owocami lub z serem) lub pierogi - dla maksymalnie 22 osób; godziny wydawania posiłków: 18.00-20.00; 18 września 2011 (niedziela) - I dzień konferencji: śniadanie: herbata, kawa, ser, wędliny, jajecznica, parówki, chleb, masło - dla maksymalnie 22 osób; godziny wydawania posiłku: 08:00 do 10:00; obiad: zupa, danie główne (mięso gotowane lub pieczone do wyboru),ziemniaki lub kluski śląskie zestaw surówek, kompot - dla maksymalnie 25 osób; godziny wydawania posiłku: 12:45 do 13:30; kolacja: herbata, kawa, wędliny, ser, chleb, masło, naleśniki lub pierogi (do wyboru) - dla maksymalnie 25 osób; godziny wydawania posiłku: 18:00 do 20:00; 19 września 2011 (poniedziałek)- II dzień konferencji: śniadanie: herbata, kawa, ser, wędliny, jajecznica, parówki, chleb, masło dla maksymalnie 25 osób; godziny wydawania posiłku: 08:00 do 10:00; przerwa na kawę o godz.11:30: kawa, herbata, woda mineralna (gazowana i niegazowana), ciastka - dla 60 osób; obiad: zupa, danie gorące (mięso gotowane lub pieczone do wyboru), ziemniaki lub kluski śląskie, zestaw surówek, kompot, deser -szarlotka, deser lodowy, ciasto domowe - dla maksymalnie 60 osób; przerwa na kawę o godz. 16:00 : kawa, herbata, woda mineralna (gazowana i niegazowana), ciastka - dla 60 osób; uroczysta kolacja: dania gorące (przystawka - caprese; zupa krem - brokułowa; roladki wieprzowe; filet z kurczaka soute, ziemniaki opiekane, kluski śląski, zestaw surówek, kawa, herbata, wędlina, sałatki, ser, pomidory, owoce, ciasto, deser, napoje, wino białe lub czerwone (lampka wina dla każdego) - dla maksymalnie 50 osób; godziny wydawania posiłku 18:30 do 21:00; 20 września 2011 (wtorek): śniadanie: kawa, ser, wędliny, jajecznica, parówki, chleb, masło dla maksymalnie 14 osób; godziny wydawania posiłku: 8:00 do 10:00; Minimalny poziom realizacji zamówienia to: śniadania - ilość 30, obiady- ilość 20, kolacje- ilość 30. Realizacja pozostałej części zamówienia nastąpi stosownie do bieżących potrzeb Zamawiającego z zastrzeżeniem maksymalnych ilości posiłków określonych poniżej, tj.: -śniadania - ilość 61, -obiady- ilość 25, -obiady z deserem- ilość 60, -kolacja- ilość 47, -kolacja uroczysta- 50 osób; -2 przerwy kawowe na 60 osób każda..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.09.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Firma Handlowa ALICJA sc, Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 5200,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 5470,20
Oferta z najniższą ceną: 5470,20 / Oferta z najwyższą ceną: 5470,20
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zamówienie zostało udzielone na podstawie art. 67 ust.1 pkt.1 lit.a ustawy Prawo zamówień publicznych. Z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze usługa gastronomiczna na potrzeby konferencji: Edukacja na styku kultur mogła zostać zrealizowana tylko przez jednego wykonawcę. Wśród uczestników konferencji były osoby starsze i niepełnosprawne ruchowo. Osobom niepełnosprawnym ruchowo korzystanie z wyżywienia poza terenem Uczelni sprawiałoby trudność. Stąd też konferencja odbywająca sie w budynku uczelni przy ul. Waszyngtona 4/8 w Częstochowie musiała mieć charakter stacjonarny. Uczelnia nie miała możliwości zapewnienia osobom niepełnosprawnym transportu w celu spożycia posiłków poza miejscem odbywania się konferencji. Koniecznym wiec było umożliwienie im spożywania posiłków w trakcie konferencji na terenie uczelni. Uczelnia nie posiada pomieszczenia, w którym można by było serwować posiłki cateringowe. W związku z powyższym jedynym wykonawcą, który może zrealizować zamówienie jest Firma Alicja ,ul. Waszyngtona 4/8 42-200 Częstochowa, prowadząca działalność gastronomiczną w lokalu mieszczącym się w budynku uczelni przy ul. Waszyngtona 4/8.
INNE PRZETARGI Z CZĘSTOCHOWY
- Remont nawierzchni drogi wojewódzkiej nr 907 od km 6+990-7+840 w miejscowości Leśniaki, gmina Konopiska
- Wymiana instalacji centralnego ogrzewania i kotła gazowego w budynku Miejskiego Przedszkola nr 25 przy ul. Wittiga 1 w Częstochowie.
- Rozbudowa placu zabaw i siłowni na powietrzu przy ZSP nr 2, ul. Olsztyńska 42 w Częstochowie.
- Wykonanie remontu sali gimnastycznej w budynku Szkoły Podstawowej nr 38 przy ulicy Sikorskiego 56 w Częstochowie.
- Dostawa gazu ziemnego na potrzeby obiektu przy ul. Bialskiej 104/118 w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym im. NMP w Częstochowie
- Roboty remontowe balkonów oraz montaż siatki przeciw ptakom, w budynku Domu Studenckiego "Skrzat" Uniwersytetu Jana Długosza w Częstochowie
więcej: przetargi w Częstochowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usługi hotelarskiej i gastronomicznej podczas Pol and Rock Festiwal 2024
- Świadczenie usług hotelarsko - restauracyjnych oraz zapewnienie sal konferencyjnych dla celów spotkania w układzie zadaniowym.
- Kompleksowa organizacja jednodniowej Konferencji inaugurującej zawiązanie sieci współpracy na rzecz rozwoju doradztwa zawodowego w województwie lubelskim.
- Świadczenie kompleksowej usługi noclegowej, restauracyjnej, konferencyjnej i przewozowej na potrzeby organizacji Szkoły Letniej w ramach projektu NEPTUN - HORIZON oraz Konferencji dla WIMiO PG
- "USŁUGA CATERINGOWO-GASTRONOMICZNA WRAZ Z NAJMEM SALI SZKOLENIOWEJ NA SZKOLENIE PN. "WIĘZI JAKO CZYNNIK CHRONIĄCY ROZWÓJ DZIECKA"
- Świadczenie usługi cateringowej w dniu 16.07.2024 r.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.