eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nysa › Produkty mięsne

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-03

Nysa: Produkty mięsne
Numer ogłoszenia: 296027 - 2008; data zamieszczenia: 03.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Nysie , ul. Kościuszki 4a, 48-300 Nysa, woj. opolskie, tel. 077 4332471.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadajaca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Produkty mięsne.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: Produkty mięsne - mięso wieprzowe i wołowe, mięso drobiowe i artykuły drobiarskie, wędliny i artykuły wędliniarskie Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilość Część 1 Mięso wieprzowe i wołowe 1. Łopatka surowa z kością bez golonki, skóry i tłuszczu, kg 2.800 2.Golonka surowa przednia, kg 2.400 3. Karczek surowy z kością, kg 230 4. Mięso wieprzowe gulaszowe, kg 300 5. Mięso wołowe gulaszowe, kg 200 Część 2 Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie 1.Ćwiartka surowa tylna z kurczaka, kg 700 2. Mięso gulaszowe z kurczaka, kg 1.500 3. Mięso gulaszowe z indyka, kg 1.500 4. Skrzydełka drobiowe z kurczaka, kg 300 5. Żołądki drobiowe z kurczaka, kg 800 6. Serca drobiowe z kurczaka, kg 800 7. Wątróbka drobiowa z kurczaka, kg 800 Część 3 Wędliny i artykuły wędliniarskie 1. Kiełbasa litewska, kg 3.000 2. Kiełbasa kanapkowa, kg 2.200 3. Kiełbasa mortadela ekstra, kg 8.000 4. Mortadela z pieczarkami, kg 2.000 5. Kiełbasa parówki śląskie,kg 2.200 6. Kiełbasa parówkowa, kg 2.200 7. Kiełbasa zwyczajna, kg 2.200 8. Kiełbasa opolska/regionalna,kg 2.200 9. Kiełbasa mielonka, kg 2.200 10.Kiełbasa podolska/podlaska, kg 2.200 11.Kiełbasa toruńska, kg 2.200 12.Kiełbasa wiejska,kg 2.200 13.Kiełbasa szynkowa,kg 220 14.Kiełbasa krakowska parzona,kg 2.200 15.Kiełbasa śląska, kg 200 16.Kiełbasa głogowska, kg 200 17.Kiełbasa tyrolska/szynka tyrolska, kg 2.200 18.Kiełbasa biała parzona, kg 1.500 19.Pieczeń z papryką/pieczeń rzymska,kg 900 20.Pieczeń myśliwska, kg 900 21.Boczek wędzony, kg 1.000 22.Szynka gotowana - chuda, kg 500 23.Łopatka prasowana/ogonówka, kg 300 24.Rolada schabowa, kg 300 25.Polędwica drobiowa, kg 300 26.Blok drobiowy, kg 300 27.Pasztet drobiowy niskotłuszczowy, kg 150 28.Serdelki drobiowe,kg 300 29.Szynka z indyka,kg 150.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.20.00 - Drób 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.11.40.00 - Podroby .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy spełniają następujące warunki: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; 5) akceptują warunki określone w specyfikacji oraz załącznikach do niej. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu w oparciu o złożone dokumenty i oświadczenia dokonana zostanie z formułą spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dla uznania ważności ofert i w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej czynności oraz, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 22 i 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych(Dz.U. z 2007r Nr 223 poz 1655 z późn. zm.) wykonawca składa następujące dokumenty i oświadczenia: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) aktualne zaświadczenie właściwego Urzędu Skarbowego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 3) aktualne zaświadczenie właściwego Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 4) aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. pkt 4-8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert; 5) aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. pkt.9 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r - Prawo zamówień publicznych wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert; 6)oświadczenie o spełnieniu wymagań określonych w art. 22 Ustawy - Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem informacji z załącznika nr 2 do SIWZ 7)oświadczenie, że oferent nie podlega wykluczeniu z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 Ustawy - Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem informacji z załącznika nr 3 do SIWZ 8) dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; 9) wypełniony formularz ofertowy według danych zawartych w załączniku Nr 4a,4b,4c 10) podpisany projekt umowy - czytelny podpis i pieczęć wykonawcy pod informacją - akceptuję warunki umowy - z wykorzystaniem wzoru - załącznik Nr 5.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny 48-300 Nysa ul. Kościuszki 4a w godz, 7:00 do 15:00.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.11.2008 godzina 12:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Nysie 48-300 Nysa ul. Kościuszki 4a.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe i wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Łopatka surowa z kością bez golonki, skóry i tłuszczu,kg 2.800 2.Golonka surowa przednia, kg 2.400 3. Karczek surowy z kością, kg 230 4. Mięso wieprzowe gulaszowe, kg 300 5. Mięso wołowe gulaszowe, kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso drobiowe i artykuły drobiarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Ćwiartka surowa tylna z kurczaka, kg 700 2. Mięso gulaszowe z kurczaka, kg 1.500 3. Mięso gulaszowe z indyka, kg 1.500 4. Skrzydełka drobiowe z kurczaka, kg 300 5. Żołądki drobiowe z kurczaka, kg 800 6. Serca drobiowe z kurczaka, 15112210-1, kg 800 7. Wątróbka drobiowa z kurczaka, 15112300-9, kg 800.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.11.21.20-3, 15.11.40.00-0, 15.11.23.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wędliny i artykuły wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kiełbasa litewska, kg 3.000 2. Kiełbasa kanapkowa, kg 2.200 3. Kiełbasa mortadela ekstra, kg 8.000 4. Mortadela z pieczarkami, kg 2.000 5. Kiełbasa parówki śląskie, kg 2.200 6. Kiełbasa parówkowa, kg 2.200 7. Kiełbasa zwyczajna,kg 2.200 8. Kiełbasa opolska/regionalna,kg 2.200 9. Kiełbasa mielonka, kg 2.200 10.Kiełbasa podolska/podlaska,kg 2.200 11.Kiełbasa toruńska,kg 2.200 12.Kiełbasa wiejska,kg 2.200 13.Kiełbasa szynkowa, kg 220 14.Kiełbasa krakowska parzona,kg 2.200 15.Kiełbasa śląska, kg 200 16.Kiełbasa głogowska,kg 200 17.Kiełbasa tyrolska/szynka tyrolska, kg 2.200 18.Kiełbasa biała parzona, kg 1.500 19.Pieczeń z papryką/pieczeń rzymska, kg 900 20.Pieczeń myśliwska, kg 900 21.Boczek wędzony, kg 1.000 22.Szynka gotowana - chuda, kg 500 23.Łopatka prasowana/ogonówka, kg 300 24.Rolada schabowa, kg 300 25.Polędwica drobiowa,kg 300 26.Blok drobiowy, kg 300 27.Pasztet drobiowy niskotłuszczowy,kg 150 28.Serdelki drobiowe,kg 300 29.Szynka z indyka,kg 150.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.11.30-5, 15.13.12.20-3, 15.13.14.10-2, 15.13.11.20-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.