eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Frombork › Dostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-10-18

Frombork: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 291151 - 2010; data zamieszczenia: 18.10.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Specjalistyczny Psychiatryczny Zakład Opieki Zdrowotnej , ul. Sanatoryjna 1, 14-530 Frombork, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 55 6216302, faks 55 6216300.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-frombork.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Margaryna miękka zwykła - kostka 250 g. kg. 300 2 Olej roślinny - 1 litr litr. 800 3 Mąka pszenna -1 kg kg. 1800 4 Kasza jęczmienna - 1 kg kg. 1000 5 kasza gryczana-1 kg kg. 500 6 Płatki owsiane - 0,5 kg. kg. 350 7 Ryż - 1 kg kg. 1900 8 Kasza manna - 1 kg kg. 250 9 Makaron - świderki lub nitki - 0,5 kg kg. 900 10 Makaron - świderki z mąki Durum - 0,5 kg kg. 1200 11 Cukier kg 4750 12 Cukier waniliowy- 32g szt. 80 13 Chrzan tarty- słoik kg 100 14 Cynamon kg 2 15 Dżem- marmolada kg 550 16 Fasolka szparagowa konserwowa kg. 220 17 Groch ziarnisty-połówki kg. 300 18 Groszek konserwowy kg. 220 19 Herbata kg. 290 20 Kawa zbożowa kg. 80 21 Kisiel kg 200 22 Koncentrat pomidorowy kg. 300 23 Kwasek cytrynowy kg. 36 24 Liść laurowy kg. 2,5 25 Majeranek. kg 3,5 26 Majonez 0,9 litra szt. 360 27 Musztarda. kg 450 28 Ocet 0,5l litr 10 29 Ogórki konserwowe 0.9 l. szt. 400 30 Papryka mielona 20g. szt. 320 31 Pieprz mielony kg. 20 32 Przyprawa do zupy 1- litrowa litr 365 33 Przyprawa do zup i sosów (sypka 200g) szt. 1100 34 Syrop owocowy 0,5 litra szt. 1000 35 Sól kg. 1500 36 Mąka ziemniaczana kg. 100 37 Ziele angielskie kg. 5 38 Fasola ziarnista kg. 450 39 Zupa pieczarkowa 50 g. szt. 200 40 Zupa żurek 50g. szt. 200 41 Zupa ogonowa 50g szt. 200 42 Zupa pieczarkowa. kg. 40 43 Zupa żurek. kg. 40 44 Zupa ogonowa kg. 40 45 Szczaw konserwowy kg. 150 46 Żelatyna spożywcza kg. 4,8 47 Ketchup kg. 120 48 Kukurydza konserwowa kg 150 49 Kakao spożywcze kg. 90 50 Pietruszka suszona kg 5 51 Sól czosnkowa szt. 270 52 Pieprz ziołowy kg. 4 53 Mak kg. 5 54 Rodzynki kg. 3 55 Aromat do ciasta 10ml szt. 10 56 Grzyby suszone mieszane kg. 3 57 Śliwki suszone kg. 5 58 Jabłka suszone kg. 5 59 Koper suszony kg 2 60 Papryka pasteryzowana kg. 200 61 Fasola czerwona konserwowa kg. 100 62 Woda mineralna gazowana 1,5l szt. 2500 63 Napoje niegazowane 1,5 litra szt. 100 64 Ptasie mleczko Wedel lub równoważne kg. 120 65 Czekolada 200g szt. 500 66 Cukierki owocowe(nadziewane) kg. 40 67 Batony ( typu Mars) 60g szt. 300 68 Wafelki w polewie czekoladowej(typu Grześki)40g lub równoważne szt. 300 69 Ciastka* kg. 40 70 Sok owocowy 100% litr 100 71 Bulion drobiowy kg 200 72 Kawa rozpuszczalna kg 5 *ciastka typu: kruche, biszkoptowe, piernik ( w polewie czekoladowej lub lukrowej, z nadzieniem) UWAGA: Ceny należy przeliczyć na j.m podane w tabeli. Pakiet nr 2 LP. produktu- przyprawy j.m ilość w roku 1 Jajka klasy L szt. 27800.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.11.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Dostawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1, pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Dostawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1, pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Dostawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1, pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Dostawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1, pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Dostawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1, pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy (o ile nie wynika z dokumentów rejestracyjnych) w przypadku podpisywania oferty przez osoby nie wpisane do dokumentów rejestracyjnych w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. 3. Oświadczenie Wykonawcy, że zapoznał się z warunkami przetargu zawartymi w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w tym z kryteriami oceny ofert oraz załącznikami do SIWZ oraz że przyjmuje je bez zastrzeżeń. 4. Oświadczenie Wykonawcy, że w przypadku wybrania jego oferty zobowiązuje się do podpisania umowy sprzedaży stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ zgodnie z treścią oferty. 6. Oświadczenie Wykonawcy, że zapewnia właściwe warunki higieniczne transportu przedmiotu zamówienia ( zgodnie z rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 w sprawie higieny środków spożywczych rozdział IV; VIII. ( Oświadczenia z pkt 5 i 6 załącznik nr 4 do SIWZ) 7. Wskazanie przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy / nie powierzy podwykonawcom. 8. Wykaz wszystkich dokumentów - spis zawartości złożonej oferty.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-frombork.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielnego Publicznego Specjalistycznego Psychiatrycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej 14-530 Frombork ul. Sanatoryjna 1.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.11.2010 godzina 13:00, miejsce: Sekretariacie Samodzielnego Publicznego Specjalistycznego Psychiatrycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej we Fromborku ul. Sanatoryjna 1 (pok. 18 na parterze)..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 1 LP. produktu- przyprawy j.m ilość w roku 1 Margaryna miękka zwykła - kostka 250 g. kg. 300 2 Olej roślinny - 1 litr litr. 800 3 Mąka pszenna -1 kg kg. 1800 4 Kasza jęczmienna - 1 kg kg. 1000 5 kasza gryczana-1 kg kg. 500 6 Płatki owsiane - 0,5 kg. kg. 350 7 Ryż - 1 kg kg. 1900 8 Kasza manna - 1 kg kg. 250 9 Makaron - świderki lub nitki - 0,5 kg kg. 900 10 Makaron - świderki z mąki Durum - 0,5 kg kg. 1200 11 Cukier kg 4750 12 Cukier waniliowy- 32g szt. 80 13 Chrzan tarty- słoik kg 100 14 Cynamon kg 2 15 Dżem- marmolada kg 550 16 Fasolka szparagowa konserwowa kg. 220 17 Groch ziarnisty-połówki kg. 300 18 Groszek konserwowy kg. 220 19 Herbata kg. 290 20 Kawa zbożowa kg. 80 21 Kisiel kg 200 22 Koncentrat pomidorowy kg. 300 23 Kwasek cytrynowy kg. 36 24 Liść laurowy kg. 2,5 25 Majeranek. kg 3,5 26 Majonez 0,9 litra szt. 360 27 Musztarda. kg 450 28 Ocet 0,5l litr 10 29 Ogórki konserwowe 0.9 l. szt. 400 30 Papryka mielona 20g. szt. 320 31 Pieprz mielony kg. 20 32 Przyprawa do zupy 1- litrowa litr 365 33 Przyprawa do zup i sosów (sypka 200g) szt. 1100 34 Syrop owocowy 0,5 litra szt. 1000 35 Sól kg. 1500 36 Mąka ziemniaczana kg. 100 37 Ziele angielskie kg. 5 38 Fasola ziarnista kg. 450 39 Zupa pieczarkowa 50 g. szt. 200 40 Zupa żurek 50g. szt. 200 41 Zupa ogonowa 50g szt. 200 42 Zupa pieczarkowa. kg. 40 43 Zupa żurek. kg. 40 44 Zupa ogonowa kg. 40 45 Szczaw konserwowy kg. 150 46 Żelatyna spożywcza kg. 4,8 47 Ketchup kg. 120 48 Kukurydza konserwowa kg 150 49 Kakao spożywcze kg. 90 50 Pietruszka suszona kg 5 51 Sól czosnkowa szt. 270 52 Pieprz ziołowy kg. 4 53 Mak kg. 5 54 Rodzynki kg. 3 55 Aromat do ciasta 10ml szt. 10 56 Grzyby suszone mieszane kg. 3 57 Śliwki suszone kg. 5 58 Jabłka suszone kg. 5 59 Koper suszony kg 2 60 Papryka pasteryzowana kg. 200 61 Fasola czerwona konserwowa kg. 100 62 Woda mineralna gazowana 1,5l szt. 2500 63 Napoje niegazowane 1,5 litra szt. 100 64 Ptasie mleczko Wedel lub równoważne kg. 120 65 Czekolada 200g szt. 500 66 Cukierki owocowe(nadziewane) kg. 40 67 Batony ( typu Mars) 60g szt. 300 68 Wafelki w polewie czekoladowej(typu Grześki)40g lub równoważne szt. 300 69 Ciastka* kg. 40 70 Sok owocowy 100% litr 100 71 Bulion drobiowy kg 200 72 Kawa rozpuszczalna kg 5 *ciastka typu: kruche, biszkoptowe, piernik ( w polewie czekoladowej lub lukrowej, z nadzieniem) UWAGA: Ceny należy przeliczyć na j.m podane w tabeli..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa jajek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 2 LP. produktu- przyprawy j.m ilość w roku 1 Jajka klasy L szt. 27800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.