eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Stare Babice › Wójt Gminy Stare Babice ogłasza postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w imieniu placówek oświatowych w gminie Stare Babice na dostawę artykułów żywnościowych do placówek oświatowych w gminie Stare Babice

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-12-20

Stare Babice: Wójt Gminy Stare Babice ogłasza postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w imieniu placówek oświatowych w gminie Stare Babice na dostawę artykułów żywnościowych do placówek oświatowych w gminie Stare Babice
Numer ogłoszenia: 269811 - 2012; data zamieszczenia: 20.12.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 249149 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Stare Babice, Rynek 32, 05-082 Stare Babice, woj. mazowieckie, tel. 0-22 722 95 36, faks 0-22 722 95 36.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wójt Gminy Stare Babice ogłasza postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w imieniu placówek oświatowych w gminie Stare Babice na dostawę artykułów żywnościowych do placówek oświatowych w gminie Stare Babice.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zamawiający prowadzi przedmiotowe postępowanie przetargowe zgodnie z art. 16 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. Zamawiający jest uprawniony do przeprowadzenia postępowania przetargowego oraz udzielenia zamówienia w imieniu wszystkich niżej wskazanych podmiotów: 1) I Gminne Gimnazjum, ul. Akacjowa 12, 05-080 Koczargi Stare 2) Szkoła Podstawowa w Starych Babicach, ul. Polna 40, 05-082 Stare Babice 3) Zespół Szkolno-Przedszkolny w Borzęcinie Dużym, ul. Warszawska 697, 05-083 Borzęcin Duży 4) Przedszkole w Bliznem Jasińskiego, ul. Kościuszki 1, Blizne Jasińskiego, 05-082 Stare Babice Ww. podmioty będą zawierać oddzielne umowy wynikające z niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego pn. Dostawa artykułów żywnościowych do placówek oświatowych w gminie Stare Babice 1. Przedmiotem zamówienia jest cykliczna dostawa artykułów spożywczych do czterech placówek oświatowych na terenie gminy Stare Babice wraz z transportem do siedzib placówek oświatowych i rozładunkiem w miejscu wskazanym przez pracownika placówki. 2. Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy na jego koszt i niebezpieczeństwo do placówek oświatowych na terenie gminy Stare Babice: 1) Zespół Szkolno - Przedszkolny w Borzęcinie Dużym, ul. Warszawska 697, 05-083 Borzęcin Duży, tel: 22 752 05 24 2) I Gminne Gimnazjum ul. Akacjowa 12 05-080 Koczargi Stare, tel: 22 722 90 29 3) Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Starych Babicach ul. Polna 40, 05-082 Stare Babice, tel: 22 722-91-29 4) Przedszkole w Bliznem Jasińskiego ul. Kościuszki 1, 05-082 Blizne Jasińskiego, tel. 22 721 15 69 3. Dostawy realizowane będą dla poniższych zadań, tj. 1) Zadanie Nr 1 A - dostawa warzyw (płody rolne) 2) Zadanie Nr 1 B - dostawa warzyw i owoców, owoców cytrusowych 3) Zadanie Nr 2 A - dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i cielęciny 4) Zadanie Nr 2 B - dostawa mięsa drobiowego 5) Zadanie Nr 2 C - dostawa wędlin Szczegółowy opis zakresu i ilości dostarczonych produktów dla każdego ww. zadania zawarty jest na Formularzach cenowych (Załączniki 1-5 do Oferty). 4. Podane w Formularzach cenowych ilości są ilościami planowanymi do zamówienia w okresie 1 m-ca. 5. Ilości poszczególnych pozycji asortymentu określone są szacunkowo i mogą ulec zmianie w zależności od potrzeb poszczególnych placówek. 6. Nazwy własne podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do siwz są przykładowe, należy rozumieć, jako typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one posiadać tą samą lub wyższą jakość jak zaproponowane przez Zamawiającego. 7. Z tytułu zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. 8. Poszczególne placówki mogą zamówić każdą pozycję, która uległa wyczerpaniu na warunkach podanych w ofercie Wykonawcy. 9. Dostawy realizowane będą w zamówieniach częściowych w ciągu 24 godzin od momentu złożenia zamówienia telefonicznie, faksem lub e-mailem, z częstotliwością jak niżej: 1) Zadanie Nr 1 A - dostawa warzyw (płody rolne) - codziennie 2) Zadanie Nr 1 B - dostawa warzyw i owoców, owoców cytrusowych - codziennie 3) Zadanie Nr 2 A - dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i cielęciny - trzy razy w tygodniu 4) Zadanie Nr 2 B - dostawa mięsa drobiowego - trzy razy w tygodniu 5) Zadanie Nr 2 C - dostawa wędlin - trzy razy w tygodniu 10. Dostawy realizowane będą w poszczególnych placówkach w godz. 700 do 930. Kolejność dostaw do poszczególnych placówek zostanie ustalona w dniu podpisania umowy. 11. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za ilości i jakość dostarczanej żywności. 12. Wszystkie dostarczane artykuły muszą być wysokiej jakości, pierwszego gatunku, pierwszej klasy, o odpowiedniej barwie, zapachu i smaku, w przypadku owoców i warzyw bez okazów zgniłych i nadgniłych, muszą być wydane w nieuszkodzonych opakowaniach, a czas przydatności do spożycia w dniu dostawy nie może być krótszy niż ? okresu od daty produkcji do upływu terminu przydatności do spożycia. 13. Dostarczana do każdej z placówek wędlina musi być pakowana w opakowania do 1,5 kg bądź mniejszych każda. 14. Dostarczany towar opakowany musi być opakowany w odpowiednie opakowania jednostkowe (dla każdej rodzaju inne) i zbiorcze zgodnie z zamówieniem. Każdy towar musi posiadać na opakowaniu opis i cechowanie określające jego właściwości. Opakowanie nie może wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. 15. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) dotyczy głównie: 1) Dostarczane mięso i wyroby mięsne oraz wędliniarski każdorazowo muszą pochodzić z udokumentowanego źródła i muszą spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. nr 69, poz. 625 ze zmianami) i muszą posiadać handlowy dokument identyfikacyjny. 2) Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) 3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. 4) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami. 16. W przypadku stwierdzenia wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w zakwestionowanych ilościach. W przypadku zgłoszenia reklamacji Zamawiającego na dostarczony towar, Zamawiający wstrzyma wypłatę należności do czasu rozpatrzenia reklamacji. 17. W razie braku możliwości wykonania zamówienia przez Wykonawcę, ewentualne dodatkowe koszty poniesione przez Zamawiającego w związku z awaryjnym zakupem artykułów spożywczych u innego dostawcy ponosi Wykonawca, będący stroną tej umowy. 18. W przypadku nie przestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.22.10.00 - Warzywa 03.22.20.00 - Owoce i orzechy 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.20.00 - Drób 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 2   

Nazwa: Zadanie 1B - Dostawa warzyw i owoców, owoców cytrusowych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa Henryk Pryba, ul. Kopytowska 3, 05-860 Święcice, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 154452,80 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 151724,1

  • Oferta z najniższą ceną: 151724,1 / Oferta z najwyższą ceną: 151724,1

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Zadanie nr 2A - Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i cielęciny

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EJKO Ewa Kołaczyńska, Jerzy Kołaczyński, Paweł Kołaczyński Sp. j., Radonice 38, 05-870 Błonie, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 168340,28 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 168517,8

  • Oferta z najniższą ceną: 168517,8 / Oferta z najwyższą ceną: 168517,8

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Zadanie nr 2B - Dostawa mięsa drobiowego

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Handlowo - Usługowe R. Drób Jedryszak Remigiusz, ul. Wieruchowska 1, 05-082 Stare Babice, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 143706,47 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 140393,88

  • Oferta z najniższą ceną: 140393,88 / Oferta z najwyższą ceną: 145526,15

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: Zadanie 2C - Dostawa wędlin

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • EJKO Ewa Kołaczyńska, Jerzy Kołaczyński, Paweł Kołaczyński Sp. j., Radonice 38, 05-870 Błonie, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 34926,96 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 34011,12

  • Oferta z najniższą ceną: 34011,12 / Oferta z najwyższą ceną: 34011,12

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.