eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włocławek › dostawa żywności DIZ/6/2007

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-05-10

POZYCJA 26513

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Włocławek: dostawa żywności DIZ/6/2007 Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Szpital Wojewódzki, do kontaktów: Monika Dajos , tel. 054 412 94 34 Marek Satkowski, tel. 054 412 94 32, ul. Wieniecka 49, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 412-94-32, fax 054 4129432, e-mail: szpital_wloclawek@interia.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.szpital.ovh.org Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej; Zdrowie. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa żywności DIZ/6/2007. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Szpital Wojewódzki we Włocławku. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Dostawa żywności Zadanie I - Mięso wieprzowe i drobiowe, Zadanie II - Wędliny i wyroby wędliniarskie pdrobowe, Zadanie III - Mleko i produkty mleczarskie, Zadanie IV - Masło, Zadanie V - Jaja kurze 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: a) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego oaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - dokumenty wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b./ zaświadczeń właściwego urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, c./ aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; d./ aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. e./ Wykaz zamówień publicznych w zakresie dostaw artykułów żywnościowych . Dostawy zrealizowane w ostatnich trzech latach z podaniem ich wartości, dat wykonania oraz odbiorców, wraz z dokumentami potwierdzającymi, że wykazane dostawy zrealizowane zostały z należytą starannością, ( min. 1 dostawa ) - zadanie I - dostawy powyżej kwoty 100 tyś zł. - zadanie II - dostawy powyżej kwoty 50 tyś zł. - zadanie III - dostawy powyżej kwoty 100 tyś zł. - zadanie IV - dostawy powyżej kwoty 30 tyś zł. - zadanie V - dostawy powyżej kwoty 30 tyś zł. f./ Dokumenty potwierdzające należyte wywiązanie się z zadań wskazanych w załączonym wykazie. g./ Dokument potwierdzający kupno bądź dzierżawę pojazdu przystosowanego do przewozu art. żywnościowych h./ Polisy lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności polisy ubezpieczeniowej od odpowiedzialności cywilnej ( deliktowej i kontraktowej ) na kwotę nie mniejszą niż 50 000 zł brutto Zadanie I - 15 000 zł. Zadanie II - 10 000 zł. Zadanie III - 15 000 zł. Zadanie IV - 5 000 zł. Zadanie V - 5 000 zł. i./ wypełniony \ formularz oferty\ , zgodnie z załącznikiem nr 1 do niniejszej SIWZ. j./ wypełnione oświadczenie z art. 22 ustawy pzp wg Załącznika Nr 2. k./ zaakceptowany projekt umowy stanowiący załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ l./ upoważnienie do podpisania oferty ( fakultatywne ) . 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.22.00 - Kawałki drobiu Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.13.11.00 - Produkty mięsno - wędliniarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 01.24.20.00 - 01.24.20.00 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: Dostawa żywności: Zadanie I - Mięso wieprzowe i drobiowe, Zadanie II - Wędliny i wyroby wędliniarskie pdrobowe, Zadanie III - Mleko i produkty mleczarskie, Zadanie IV - Masło, Zadanie V - Jaja kurze. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; okres w miesiącach: 12

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: 3 100 zł. 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynność , jeśli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: - wykonawca musi wykazać się prowadzeniem działalności gospodarczej w zakresie Opisanym w Rozdziale III SIWZ, Wykonawca który nie prowadzi działalności w ww. branży zostanie wykluczony. 2. posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: - za spełnienie warunku posiadania niezbędnego doświadczenia w zakresie dostaw artykułami żywnościowymi Zamawiający uzna wykonanie z należytą starannością w okresie ostatnich 3 lat ( a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie ), przed dniem wszczęcia postępowania - co najmniej 1 dostawy o charakterze i złożoności porównywalnej z przedmiotem zamówienia - zadanie I - dostawy powyżej kwoty 100 tyś zł. - zadanie II - dostawy powyżej kwoty 50 tyś zł. - zadanie III - dostawy powyżej kwoty 100 tyś zł. - zadanie IV - dostawy powyżej kwoty 30 tyś zł. - zadanie V - dostawy powyżej kwoty 30 tyś zł. - za spełnienie warunku dysponowania potencjałem technicznym w zakresie dostaw artykułami żywnościowymi Zamawiający uzna posiadanie bądź dysponowanie pojazdem dopuszczonym do przewozu artykułów żywnościowych ( min. jeden pojazd ) 3. są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej ( deliktowej i kontraktowej ) w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej ; - za spełnienie tego wymogu Zamawiający uzna wykazanie przez Wykonawcę posiadaniem polisy ubezpieczeniowej od odpowiedzialności cywilnej ( deliktowej i kontraktowej ) na kwotę nie mniejszą niż 50 000 zł brutto Nie posiadanie wystarczającej ilości środków finansowych spowoduje wykluczenie Wykonawcy. 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: określone w SIWZ Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - dokumenty wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b./ zaświadczeń właściwego urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, c./ aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; d./ aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. e./ Wykaz zamówień publicznych w zakresie dostaw artykułów żywnościowych . Dostawy zrealizowane w ostatnich trzech latach z podaniem ich wartości, dat wykonania oraz odbiorców, wraz z dokumentami potwierdzającymi, że wykazane dostawy zrealizowane zostały z należytą starannością, ( min. 1 dostawa ) - zadanie I - dostawy powyżej kwoty 100 tyś zł. - zadanie II - dostawy powyżej kwoty 50 tyś zł. - zadanie III - dostawy powyżej kwoty 100 tyś zł. - zadanie IV - dostawy powyżej kwoty 30 tyś zł. - zadanie V - dostawy powyżej kwoty 30 tyś zł. f./ Dokumenty potwierdzające należyte wywiązanie się z zadań wskazanych w załączonym wykazie. g./ Dokument potwierdzający kupno bądź dzierżawę pojazdu przystosowanego do przewozu art. żywnościowych h./ Polisy lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności polisy ubezpieczeniowej od odpowiedzialności cywilnej ( deliktowej i kontraktowej ) na kwotę nie mniejszą niż 50 000 zł brutto Zadanie I - 15 000 zł. Zadanie II - 10 000 zł. Zadanie III - 15 000 zł. Zadanie IV - 5 000 zł. Zadanie V - 5 000 zł. i./ wypełniony \ formularz oferty\ , zgodnie z załącznikiem nr 1 do niniejszej SIWZ. j./ wypełnione oświadczenie z art. 22 ustawy pzp wg Załącznika Nr 2. k./ zaakceptowany projekt umowy stanowiący załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ l./ upoważnienie do podpisania oferty ( fakultatywne ) .

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.ovh.org. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.06.2007 godzina 10:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 12.06.2007, godzina 12:00, Szpital Wojewódzki, biurowiec , pok. 301.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 08.05.2007. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Zadanie I. 1) Krótki opis: Mięso wieprzowe i drobiowe. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00. 3) Wielkość lub zakres: A/ 1. Łopatka wieprzowa b/k - 2900 kg PN - 86/A82002 2. Wieprzowina b/k II - 2600 kg PN - 86/A82002 3. Nerki wieprzowe - 260 kg PN -86/A82004 4. Wątroba wieprzowa - 400 kg PN -86/A82004 5. Słonina - 150 kg PN - 86/A82002 6. Kości różnokształtne wieprzowe - 2000 kg PN - 76/A85712 7. Smalec luzem - 600 kg PN - 90/A85802 B/ 1. Udziec z indyka 3500 kg PN - A - 86524 2. Filet z piersi kurczaka 320 kg PN - A - 86524 3. Udka z kurczaka, ćwiartki 2080 kg PN - A - 86524. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: Zadanie II. 1) Krótki opis: Wędliny i wyroby wędliniarskie podrobowe. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.00. 3) Wielkość lub zakres: 1. Boczek wędzony b.k surowy - 260 kg PN - A - 82007 2. Szynka tostowa - 450 kg PN - A - 82007 3. Zwyczajna, chłopska itp. - 100kg PN - A - 82007 4. Parówkowa, parówki serdelki - a 100g - 1500 kg PN - A - 82007 5. Podwawelska - 210 kg PN - A - 82007 6. Polędwica z indyka - 3650 kg PN - A - 86526 7. Szynkowa wieprzowa - 1100 kg PN - A - 82007 8. Krakowska parzona - 1200kg PN - A - 82025 9. Kaszanka -250kg PN - A - 82007 10. Pasztetowa - 220kg PN - A - 82007 11. Salceson ozorkowy - 130 kg PN - A - 82007. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: Zadanie III. 1) Krótki opis: Mleko i produkty mleczarskie. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00. 3) Wielkość lub zakres: 1. Mleko spożywcze 2% a 5l - 63400 l. PN - A - 86003 2. Mleko spożywcze 2% a 1l - 1000 l. PN - A - 86003 3. Śmietana 30 % luz a 5l - 1300l. PN - A - 86050 4. Ser biały półtłusty kraj. 3750 kg PN -A - 86300 5. Ser topiony krem. bez dodatków a 100g - 1450 kg. PN - A - 86233 6. Jogurt naturalny a 150g - 2600 opak. PN - A - 86061 7. Jogurt owocowy a 150g - 2600 opak. PN - A - 86061 8. Ser żółty - 540 kg PN - A - 86232. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: Zadanie 4. 1) Krótki opis: Masło. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Masło mix ( tłuszczu zwierz. I rośl. ) a 200 g - 20 000 opak. PN - A - 86155. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 5 Nazwa: Zadanie 5. 1) Krótki opis: Jaja kurze. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00. 3) Wielkość lub zakres: Jaja kurze o wadze powyżej 65 g - 73 000 szt. PN 85/A - 86503. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.