eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wiązowna › Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków dla Przedszkola w Zakręcie

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-12-08

Wiązowna: Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków dla Przedszkola w Zakręcie
Numer ogłoszenia: 254171 - 2014; data zamieszczenia: 08.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 255174 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Wiązowna, ul. Lubelska 59, 05-462 Wiązowna, woj. mazowieckie, tel. 022 7890128, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków dla Przedszkola w Zakręcie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków dla Przedszkola w Zakręcie. 2. Przewidywana dzienna ilość posiłków wynosić będzie łącznie: ok. 120 sztuk, tj. po 120 sztuk śniadania i obiadu i ok. 100 podwieczorku. 3. Przewidywana ilość posiłków przez okres realizacji zamówienia wynosi: 1) Śniadanie- 18 700 porcji; 2) Obiad plus II danie plus napój-18 700 porcji; 3) Podwieczorek- 15 900 porcji 4. Zamawiający składa zamówienia ilościowe na poszczególne rodzaje posiłków. Podana ilość posiłków jest szacunkowa i może ulec zmniejszeniu, tzn. nie stanowi ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw posiłków w przedmiocie zamówienia z zastrzeżeniem, iż wartość umowy nie ulegnie zmianie. 5. Zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen posiłków zawartych w ofercie wykonawcy W trakcie realizacji niniejszej umowy. Cena jednostkowa posiłków standardowych i dietetycznych będzie taka sama. 6. Wykonawca zobowiązany jest, ze względu na rozliczanie kosztów przez Zamawiającego, na dołączanie do wystawianej faktury VAT dokumentu określającego podział kosztów na: 1) koszt surowców zużytych do przygotowania posiłków; 2) koszt wykonania usługi (pozostałe koszty związane z realizacją zamówienia), z zastrzeżeniem, że koszt surowców zużytych do przygotowania posiłków musi stanowić 60-70% ceny dostawy poszczególnych rodzajów posiłków. 3) Podział kosztów i zaoferowana cena będą stałe przez cały okres trwania umowy. 7. Szczegółowe wytyczne przygotowywania posiłków stanowią załącznik nr 1 do SIWZ i umowy. 8. Dostawy realizowane będą na podstawie bieżących zamówień składanych przez uprawnionego pracownika Zamawiającego /telefonicznie lub elektronicznie/, wykonywanych z jednodniowym wyprzedzeniem (składanych do godziny 15:00 dnia poprzedniego), od poniedziałku do piątku, z tym, że zamówienie na poniedziałek składane będzie w dzień poprzedzający piątek. W zamówieniu określa się liczbę i rodzaj zamawianych posiłków tj. śniadań, obiadów i podwieczorków, a także ewentualne wymagania dietetyczne do ich przygotowania. 9. Dostawy realizowane będą od poniedziałku do piątku: śniadania w godzinach 08:00-08:30, obiady i podwieczorki w godzinach 11:30-12.00. Wykonawca sporządza i dostarcza posiłki samodzielnie. 10. Wykonawca będzie wnosił przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie w Zakręcie ul. Szkolna 13. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt wykonawcy wkalkulowany w cenę posiłków objętych umową. 11. Dostawa przedmiotu zamówienia wykonywana będzie środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225, z późn. zm.) oraz rozporządzeniem w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. z 2003 r. Nr 21, poz. 179), udokumentowane decyzją lub opinią sanitarną wydaną przez Państwowego Inspektora Sanitarnego lub Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną dla transportu artykułów spożywczych niewymagających chłodzenia oraz przewozu posiłków w termosach w ramach cateringu samochodem, którą wykonawca zobowiązany jest okazać przy dostawie na każde żądanie zamawiającego. 12. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. Posiłki dostarczane będą w dostosowanych do tego celu termoportach i pojemnikach GEN, gwarantujących utrzymanie temperatury dań gorących (zupa - min. 75oC, drugie danie - min. 65oC, herbata - min. 80oC, dania zimne - 4oC do 15oC) przez okres minimum 2 godzin od momentu dostawy. 13. Wykonawca zobowiązuje się na własny koszt do odbierania, w terminie dostawy obiadów i podwieczorków, wraz z brudnymi termoportami i pojemnikami GEN odpadków organicznych pozostałych po posiłkach (na drugi dzień od dostawy) i zapewnienia stosownego pojemnika do tego celu. 14. Oferowane posiłki winne spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225), wraz z przepisami wykonawczymi oraz Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 577, z późn. zm.). Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. 15. Materiał opakowaniowy winien być dopuszczony do kontaktu z żywnością, tj. musi spełniać ogólne wymogi dotyczące bezpieczeństwa i zdrowia zgodnie z Rozporządzeniem nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością uchylającą dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Wykonawca na żądanie Zamawiającego okazuje stosowne deklaracje zgodności). Poszczególne rodzaje posiłków dostarczane są w pojemnikach zbiorczych, z zachowaniem rozdziału poszczególnych składników danego posiłku - Zamawiający we własnym zakresie nakłada i wydaje poszczególne rodzaje posiłków. 16. Jakość produktów spożywczych, z których sporządzane są dostarczane posiłki, winna być zgodna z obowiązującymi normami dla produktów pierwszego gatunku - klasy. 17. Dostawca, na każde żądanie zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego w posiłkach mięsa..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.08.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • GRANATOIL Graniszewscy Sp. j., ul. Przemysłowa 1, 07-407 Czerwin, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 205200,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 151413,00

  • Oferta z najniższą ceną: 151413,00 / Oferta z najwyższą ceną: 207580,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.