To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie
Og³oszenie z dnia 2014-01-22
Lewin K³odzki: Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku przedszkolnym, szkolnym oraz dla doros³ych - podopiecznych Gminnego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Lewinie K³odzkim
Numer og³oszenia: 24870 - 2014; data zamieszczenia: 22.01.2014
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 5220 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Lewin K³odzki, ul. Nad Potokiem 4, 57-343 Lewin K³odzki, woj. dolno¶l±skie, tel. 74 8698428, faks 74 8698273.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku przedszkolnym, szkolnym oraz dla doros³ych - podopiecznych Gminnego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Lewinie K³odzkim.
II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.
II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia s± us³ugi w zakresie przygotowywania, dostarczenia i wydawania gor±cych posi³ków w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Lewinie K³odzkim przy ul. Ko¶cielnej 1. Gor±cy posi³ek obejmuje; 1) dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym - obiad dwudaniowy + kompot, w tym w ci±gu jednego tygodnia (5 dni) powinien to byæ posi³ek 3 razy danie miêsne (porcja miêsa plus ziemniaki lub ry¿ lub kasza lub kopytka lub makaron), 1 raz danie pó³miêsne, 1 raz danie bezmiêsne (porcja ryby pozbawionej o¶ci z ziemniakami i surówk± lub inne danie bezmiêsne np. pierogi z owocami, serem, pierogi leniwe i inne). 2) dla doros³ych - zupa z wk³adk± w postaci miêsa (wykluczamy u¿ywanie wêdlin) z pieczywem. Preferowane zupy to przede wszystkim: pomidorowa, klopsowa, ogórkowa, grochowa, warzywna oraz rosó³ z makaronem. Zamawiaj±cy nie dopuszcza, a¿eby w ci±gu tygodnia (5 dni) wyst±pi³a powtarzalno¶æ tego samego rodzaju posi³ku. 3.2 Posi³ki musz± posiadaæ wymagaln± przepisami kaloryczno¶æ i musz± byæ sporz±dzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla ¿ywienia zbiorowego. Musz± byæ wykonywane ze ¶wie¿ych artyku³ów spo¿ywczych posiadaj±cych aktualne terminy wa¿no¶ci. Posi³ki, sposób ich przygotowania oraz transportu powinien odbywaæ siê z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz spe³niaæ warunki okre¶lone w powszechnie obowi±zuj±cych przepisach prawa, w szczególno¶ci w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. z 2010r.nr 136 poz.914 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych. Posi³ki przygotowane przez Wykonawcê pod wzglêdem technologii wykonania i jako¶ci, spe³niaæ musz± normy okre¶lone przez Instytut ¯ywno¶ci i ¯ywienia. Wykonawca ponosi koszty za³adunku i roz³adunku wszystkich dostarczanych posi³ków. Posi³ki Wykonawca dostarczaæ bêdzie w³asnym transportem, na w³asny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantuj±cych utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jako¶ci przewo¿onych posi³ków. O czysto¶æ termosów zadba Wykonawca posi³ków. Posi³ki musz± byæ gor±ce, gotowe do spo¿ycia po ich dostarczeniu. Wykonawca bêdzie dostarcza³ tygodniowy jad³ospis do ZSP Lewin K³odzki. Wykonawca bêdzie przygotowywa³ i dostarcza³ posi³ki zachowuj±c wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz we¼mie odpowiedzialno¶æ za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ posi³ki do Zespo³u Szkolno-Przedszkolnego w Lewinie K³odzkim w godz. 12:00 - 13:00. Wykonawca zobowi±zany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artyku³ów spo¿ywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.). 3.3 Wykonawca zobowi±zany jest do zapewnienia naczyñ dla potrzeb wydawanych posi³ków oraz urz±dzenia zmywaj±cego. Do obowi±zków Wykonawcy realizowanych za pomoc± personelu w³asnego nale¿eæ bêdzie porcjowanie i wydawanie posi³ków oraz zmywanie naczyñ i sprz±tanie, ponoszenie kosztów ¶rodków czyszcz±cych i higienicznych zu¿ywanych do sprz±tania po posi³ku wraz ze zabieraniem odpadów. 3.4 Zamawiaj±cy przewiduje, i¿ planowana ilo¶æ gor±cych posi³ków bêdzie wynosiæ: a/ dla dzieci przedszkolnych - 15 szt./dziennie b/ dla dzieci szkolnych - 20 szt./dziennie c/ dla doros³ych - 20 szt./dziennie Na potrzeby porównania ofert nale¿y przyj±æ, i¿ Wykonawca w roku 2014 dostarczy: 3300 posi³ków dla dzieci przedszkolnych, 4400 posi³ków dla dzieci szkolnych oraz 4400 dla doros³ych..
II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.00.00 - Us³ugi podawania posi³ków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Ajencja Sto³ówki przy Szkole Podstawowej nr 2 Magdalena Zacher, ul. Szkolna 8, 57-350 Kudowa-Zdrój, kraj/woj. dolno¶l±skie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 75900,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 81950,00
Oferta z najni¿sz± cen±: 81950,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 81950,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI LEWIN K£ODZKI
- Przebudowa i remont drogi dojazdowej Lewin K³odzki-Le¶na
- Termomodernizacja oraz rozbudowa, nadbudowa i przebudowa budynku u¿yteczno¶ci publicznej w Lewinie K³odzkim wraz z dostaw± wyposa¿enia obiektu
wiêcej: przetargi LEWIN K£ODZKI »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ¦wiadczenie us³ug ¿ywieniowych dla uczniów Szko³y Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
- "Przygotowywanie oraz wydawanie gor±cych posi³ków dla klientów Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w D±browie Górniczej korzystaj±cych z pomocy spo³ecznej w roku 2024"
- ¦wiadczenie us³ug w zakresie przygotowania i dostaw ca³odziennego ¿ywienia dla pacjentów Specjalistycznego Szpitala Miejskiego im. Miko³aja Kopernika w Toruniu
- Us³uga ¿ywienia pacjentów szpitala i pensjonariuszy Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego
- ¦wiadczenie us³ug kateringu z obs³ug± kelnersk± na rzecz Nadle¶nictwa Cisna w oparciu o wydzier¿awione od Zamawiaj±cego: lokal u¿ytkowy, wyposa¿enie i urz±dzenia kuchenne
- Us³uga cateringowa dla uczestników konferencji
wiêcej: Us³ugi podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.