Lewin K³odzki: Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku przedszkolnym, szkolnym oraz dla doros³ych - podopiecznych Gminnego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Lewinie K³odzkim
Numer og³oszenia: 5220 - 2014; data zamieszczenia: 07.01.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Lewin K³odzki , ul. Nad Potokiem 4, 57-343 Lewin K³odzki, woj. dolno¶l±skie, tel. 74 8698428, faks 74 8698273.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://lewin-klodzki.bip-gov.info.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku przedszkolnym, szkolnym oraz dla doros³ych - podopiecznych Gminnego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Lewinie K³odzkim.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia s± us³ugi w zakresie przygotowywania, dostarczenia i wydawania gor±cych posi³ków w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Lewinie K³odzkim przy ul. Ko¶cielnej 1. Gor±cy posi³ek obejmuje; 1) dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym - obiad dwudaniowy + kompot, w tym w ci±gu jednego tygodnia (5 dni) powinien to byæ posi³ek 3 razy danie miêsne (porcja miêsa plus ziemniaki lub ry¿ lub kasza lub kopytka lub makaron), 1 raz danie pó³miêsne, 1 raz danie bezmiêsne (porcja ryby pozbawionej o¶ci z ziemniakami i surówk± lub inne danie bezmiêsne np. pierogi z owocami, serem, pierogi leniwe i inne). 2) dla doros³ych - zupa z wk³adk± w postaci miêsa (wykluczamy u¿ywanie wêdlin) z pieczywem. Preferowane zupy to przede wszystkim: pomidorowa, klopsowa, ogórkowa, grochowa, warzywna oraz rosó³ z makaronem. Zamawiaj±cy nie dopuszcza, a¿eby w ci±gu tygodnia (5 dni) wyst±pi³a powtarzalno¶æ tego samego rodzaju posi³ku. Posi³ki musz± posiadaæ wymagaln± przepisami kaloryczno¶æ i musz± byæ sporz±dzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla ¿ywienia zbiorowego. Musz± byæ wykonywane ze ¶wie¿ych artyku³ów spo¿ywczych posiadaj±cych aktualne terminy wa¿no¶ci. Posi³ki, sposób ich przygotowania oraz transportu powinien odbywaæ siê z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz spe³niaæ warunki okre¶lone w powszechnie obowi±zuj±cych przepisach prawa, w szczególno¶ci w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. z 2010r.nr 136 poz.914 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych. Posi³ki przygotowane przez Wykonawcê pod wzglêdem technologii wykonania i jako¶ci, spe³niaæ musz± normy okre¶lone przez Instytut ¯ywno¶ci i ¯ywienia. Wykonawca ponosi koszty za³adunku i roz³adunku wszystkich dostarczanych posi³ków. Posi³ki Wykonawca dostarczaæ bêdzie w³asnym transportem, na w³asny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantuj±cych utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jako¶ci przewo¿onych posi³ków. O czysto¶æ termosów zadba Wykonawca posi³ków. Posi³ki musz± byæ gor±ce, gotowe do spo¿ycia po ich dostarczeniu. Wykonawca bêdzie dostarcza³ tygodniowy jad³ospis do ZSP Lewin K³odzki. Wykonawca bêdzie przygotowywa³ i dostarcza³ posi³ki zachowuj±c wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz we¼mie odpowiedzialno¶æ za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ posi³ki do Zespo³u Szkolno-Przedszkolnego w Lewinie K³odzkim w godz. 12:00 - 13:00. Wykonawca zobowi±zany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artyku³ów spo¿ywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.). Wykonawca zobowi±zany jest do zapewnienia naczyñ dla potrzeb wydawanych posi³ków oraz urz±dzenia zmywaj±cego. Do obowi±zków Wykonawcy realizowanych za pomoc± personelu w³asnego nale¿eæ bêdzie porcjowanie i wydawanie posi³ków oraz zmywanie naczyñ i sprz±tanie, ponoszenie kosztów ¶rodków czyszcz±cych i higienicznych zu¿ywanych do sprz±tania po posi³ku wraz ze zabieraniem odpadów. Zamawiaj±cy przewiduje, i¿ planowana ilo¶æ gor±cych posi³ków bêdzie wynosiæ: a/ dla dzieci przedszkolnych - 15 szt./dziennie b/ dla dzieci szkolnych - 20 szt./dziennie c/ dla doros³ych - 20 szt./dziennie Na potrzeby porównania ofert nale¿y przyj±æ, i¿ Wykonawca w roku 2014 dostarczy: 3300 posi³ków dla dzieci przedszkolnych, 4400 posi³ków dla dzieci szkolnych oraz 4400 dla doros³ych..
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.00.00 - Us³ugi podawania posi³ków .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
wykonawca na potwierdzenie spe³nienia ww. warunku przed³o¿y o¶wiadczenie
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
wykonawca na potwierdzenie spe³nienia ww. warunku przed³o¿y o¶wiadczenie
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
wykonawca na potwierdzenie spe³nienia ww. warunku przed³o¿y o¶wiadczenie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
wykonawca na potwierdzenie spe³nienia ww. warunku przed³o¿y o¶wiadczenie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
wykonawca na potwierdzenie spe³nienia ww. warunku przed³o¿y o¶wiadczenie
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Wykonawcy przed³o¿± równie¿ wraz z ofert±: 1) dokument pe³nomocnictwa osób podpisuj±cych ofertê do podejmowania zobowi±zañ w imieniu firmy sk³adaj±cej ofertê, o ile nie wynikaj± z przepisów prawa lub innych dokumentów z³o¿onych w ofercie, 2) dokument pe³nomocnictwa do reprezentowania w postêpowaniu wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Wymaga siê z³o¿enia orygina³u stosownego pe³nomocnictwa. Dopuszcza siê równie¿ z³o¿enie w ofercie kopii pe³nomocnictwa notarialnie potwierdzonej za zgodno¶æ z orygina³em lub kopii potwierdzonej przez mocodawcê,
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
. Zamawiaj±cy przewiduje zmianê zawartej umowy w nastêpuj±cych przypadkach: a) w przypadku ustawowej zmiany podatku od towarów i us³ug dotycz±cej przedmiotu umowy stronom bêdzie przys³ugiwa³o prawo zmiany wysoko¶ci wynagrodzenia umownego, odpowiednio do ustalonej przez ustawodawcê zmiany wysoko¶ci podatku VAT; b) zmniejszenie lub zwiêkszenie ilo¶ci dostarczanych posi³ków wed³ug aktualnych potrzeb Gminnego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Lewinie K³odzkim.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://lewin-klodzki.bip-gov.info.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Urz±d Gminy Lewin K³odzki
ul. Nad Potokiem 4
57-343 Lewin K³odzki.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 15.01.2014 godzina 11:00, miejsce: Urz±d Gminy Lewin K³odzki ul. Nad Potokiem 4 57-343 Lewin K³odzki Sekretariat.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI LEWIN K£ODZKI
wiêcej: przetargi LEWIN K£ODZKI »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie ca³odziennego wy¿ywienia podczas turnusów grup sportowych przebywaj±cych w O¶rodku Sportu i Rekreacji w Cz³uchowie
- ¦wiadczenie us³ugi restauracyjnej (cateringowej) -przerwy kawowej oraz obiadokolacji dla uczestników konferencji naukowej
- Sukcesywna us³uga cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posi³ków na spotkania oraz ró¿ne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji
- ¦wiadczenie us³ugi ¿ywienia dla pracowników UMK, emerytów i rencistów oraz ich rodzin przebywaj±cych na wczasach w Bachotku w sezonie letnim 2024
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych na potrzeby wydarzeñ organizowanych przez Krakowskie Biuro Festiwalowe
- ¦wiadczenie us³ugi cateringowej dla uczestników III edycji warsztatów "Przeciwdzia³anie nierównemu traktowaniu i dyskryminacji na uczelni"
wiêcej: Us³ugi podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.