eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poznań › Dostawa sukcesywna mięsa wołowego, wieprzowego , produktów mięsno- wędliniarskich i drobiu dla Kasyna nr 416 w Poznaniu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-05

Poznań: Dostawa sukcesywna mięsa wołowego, wieprzowego , produktów mięsno- wędliniarskich i drobiu dla Kasyna nr 416 w Poznaniu
Numer ogłoszenia: 242100 - 2007; data zamieszczenia: 05.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych, ul. Wojska Polskiego 86/90, 60-628 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8575245, fax 061 8575066.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gospodarstwo pomocnicze przy CSWLąd.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa sukcesywna mięsa wołowego, wieprzowego , produktów mięsno- wędliniarskich i drobiu dla Kasyna nr 416 w Poznaniu.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne mięsa wołowego i wieprzowego, produktów mięsno-wędliniarskich i drobiu na potrzeby Kasyna Wojskowego Nr 416 - opis przedmiotu zamówienia - formularz cenowy, stanowi załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ. Termin realizacji: towar dostarczany systematycznie wg zapotrzebowania kasyna w czasie trwania umowy (2-3 razy w tygodniu). Wymogi jakościowe: PN-86/A-82002 - wieprzowina, części zasadnicze PN-88/A-82003 - wołowina, części zasadnicze PN-86/A-82004 - podroby zwierząt rzeźnych PN-A-82007 - przetwory mięsne, wędliny PN-A-82028, PN-A-82027 BN084/8014-05 - wędliny PN-84/A-86520 - tuszki drobiowe PN-A-86526:1995 - produkty drobiarskie, wędliny drobiarskie PN-A-86524:1994 - mięso drobiowe w elementach

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wadium.

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 4.1. O udzielenie zamówienia publicznego mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień tj. - przedmiot zamówienia znajduje się w ich zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - posiadają aktualną decyzję administracyjną wydaną przez Państwowego Inspektora Sanitarnego lub Weterynaryjnego o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie środkami spożywczymi - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - stosują system HACCP, - posiadają zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych zgodnie z art. 12 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj. - produkty zaoferowane przez Wykonawcę będą wytworzone zgodnie z siwz i będą odpowiadały wymaganiom określonym w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, - dowóz przedmiotu zamówienia będzie wykonywany ubezpieczonym transportem Wykonawcy, do magazynów Zamawiającego-Odbiorców, - dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy, - zagwarantują dostawy przedmiotu zamówienia w odpowiednich ilościach , zgodnie z niniejszą specyfikacją istotnych warunków zamówienia; - wyrażą zgodę na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa realizowanych w trakcie przyjmowania dostaw przez Służby Dyżurne PKT CSWLąd Poznań. 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP) tj. - nie zalegają z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub uzyskali przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, - złożą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu 4.2. Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w punkcie V SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww. warunki wykonawca spełnił.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: Oświadczenie pisemne Wykonawcy potwierdzające spełnienie wymagań określonych przepisami art. 22 ust.1 ustawy PZP (wg wzoru zawartego w załączniku nr 3) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej (spółka cywilna - dla każdego ze wspólników) wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu do składania ofert; Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu do składania ofert; oświadczenie Wykonawcy, że w produkcji i w obrocie zaoferowanego asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (zał. nr 1) Aktualną decyzję administracyjną: - o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów ( art. 27 ust. 2 ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia dla produktów pochodzenia nie zwierzęcego, wydanej przez właściwy terytorialnie organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień i obowiązek ten dotyczy Wykonawcę - o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego (art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. 06.17.127 z dnia 2 lutego 2006 r. wydanej przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień i obowiązek ten dotyczy Wykonawcę - o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów, jeżeli środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego są produkowane lub przechowywane w zakładzie produkującym lub przechowującym inne środki spożywcze (art. 40 ust. 6 ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia wydanej przez właściwy terytorialnie organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej albo Inspekcji Weterynaryjnej. jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień i obowiązek ten dotyczy Wykonawcę Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy - art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. - pisemna zgoda na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa realizowanych w trakcie kontroli przez Służby Dyżurne PKT CSWLąd (na załączniku nr 1) ; - oświadczenie, że Wykonawca zagwarantuje dostawę przedmiotu zamówienia w odpowiednich ilościach zgodnie ze składanymi zamówieniami (na zał. Nr1); - Oświadczenie Wykonawcy o dostarczaniu przedmiotu zamówienia od producenta (i lub podmiotu wprowadzającego żywność do obrotu) spełniającego wszystkie powszechnie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno - sanitarne ( dotyczy wykonawcy, który sam nie jest producentem przedmiot zamówienia i/lub podmiotem wprowadzającym żywność do obrotu) ( na zał. nr 1) Dodatkowo należy dołączyć Wypełniony w całości, niezmieniony formularz cenowy.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetarg.army.mil.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych w Poznaniu , ul. Wojska Polskiego 86/90 , Poznań , bud nr 88 pokój 107, tel. (0-61) 857 52 45.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.12.2007 godzina 13:00, miejsce: Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych w Poznaniu , ul. Wojska Polskiego 86/90 , Poznań , bud nr 18 pokój 3, kancelaria jawna w godz. od 7:30-11:00 i od 13:30-15:15.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa wołowego i wieprzowego.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa wołowego i wieprzowego, karkówka , schab, golonka, żołądki, ozory wp, nogi wp, boczek, wołowina extra.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa wędlin wieprzowych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wędlin wieprzowych, kiełbasa śląska , parówkowa, zwyczajna, parówki, kiełbasa biała , szynka mielonka , szynka konserwowa, kaszanka.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mięsa drobiowego.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa drobiowego , filet z kurczaka, filet z indyka, porcje rosołowe. wątroba z indyka.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa wędlin drobiowych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wędlin drobiowych, szynka tyrolska, szynka z drobiu, kiełbasa drobiowa, żywiecka z drobiu.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa konserw.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa konserw, pasztet drobiowy, szynka z indyka, polędwica drobiowa ,.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.