eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ustka › dostawa artykułów spożywczych do DPS Machowino, z możliwością składania ofert częściowych zgodnie z grupami

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-15

Ustka: dostawa artykułów spożywczych do DPS Machowino, z możliwością składania ofert częściowych zgodnie z grupami
Numer ogłoszenia: 241367 - 2013; data zamieszczenia: 15.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Machowinie , Machowino 53, 76-270 Ustka, woj. pomorskie, tel. 059 8641292, faks 059 8641292.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dpsmachowino.mojbip.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów spożywczych do DPS Machowino, z możliwością składania ofert częściowych zgodnie z grupami.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Kod CPV : 03142500-3 jaja konsumpcyjne; Kod CPV : 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty Kod CPV : 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV : 15300000-1 owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV : 15810000-9 pieczywo Kod CPV : 15500000-3 produkty mleczarskie Kod CPV : 15800000-6 art. ogólnospożywcze.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu wniesienie wadium nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.dpsmachowino.mojbip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Machowinie, 76-270 Ustka, Machowino 53.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.11.2013 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Machowinie, 76-270 Ustka, Machowino 53, na I piętrze w sekretariacie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: 1. Grupa - (CPV 03142500-3) jaja konsumpcyjne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 jaja konsumpcyjne szt. 19 440,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: 2. Grupa - (CPV 1510000-9) Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 boczek wieprzowy surowy bez żeberek kg. 370,81 2 kości wieprzowe kg. 1 120,82 3 łopatka wieprzowa bez kości kg. 1 820,01 4 schab surowy bez kości kg. 2,88 5 serca wieprzowe kg. 14,00 6 słonina wieprzowa bez skóry kg. 138,84 7 golonka tylnia kg. 40,87 8 wątroba wieprzowa kg. 44,19 9 nogi wieprzowe kg. 50,20 10 żeberka wieprzowe kg. 55,49 11 karkówka bez kości kg. 50,52 12 korpusy z kurcząt kg. 244,39 13 kurczak świeży kg. 204,89 14 piersi drobiowe kg. 380,73 15 uda drobiowe kg. 597,42 16 udziec indyczy kg. 86,83 17 wątroba drobiowa kg. 58,53 18 baleron wieprzowy wędzony kg. 11,86 19 boczek wędzony kg. 15,61 20 kaszanka gryczana kg. 224,22 21 kiełbasa biała kg. 141,62 22 kiełbasa śląska kg. 57,54 23 kiełbasa myśliwska kg. 4,11 24 kiełbasa zwyczajna kg. 312,01 25 konserwa mielonka wieprzowa 300g szt. 680,00 26 metka łososiowa kg. 53,21 27 mielonka kanapkowa kg. 227,95 28 parówka cienka kg. 415,69 29 ogonówka kg. 92,97 30 pasztet drobiowy 160g w puszce szt. 1 570,00 31 pasztetowa (wątrobianka) kg. 181,75 32 salceson czarny kg. 74,40 33 salceson biały kg. 20,98 34 szynka drobiowa mielona kg. 20,90 35 szynka wieprzowa wędzona kg. 225,54 36 flaki wołowe krojone gotowane kg. 116,60 37 polędwica kg. 290,35.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: 3. Grupa - (CPV 15200000-0, 15300000-1) Ryby przetworzone i konserwowane, Owoce, warzywa i podobne produkty (mrożonki).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 filet z dorsza bałtyckiego kg. 525,86 2 filet sola kg. 5,00 3 makrela wędzona kg. 72,00 4 płaty śledziowe - maties kg. 260,00 5 paprykarz szczeciński 300g szt. 420,00 6 szprot w sosie pomidorowym 170g szt. 1 006,00 7 tuńczyk w oleju 185g szt. 250,00 8 śledź w sosie pomidorowym 170g szt. 224,00 9 mrożonka - brokuły kg. 150,00 10 mrożonka - fasolka szparagowa kg. 250,00 11 mrożonka - groszek zielony kg. 100,00 12 mrożonka - kalafior kg. 170,00 13 mrożonka - marchew kostka kg. 315,00 14 mrożonka - mieszanka kompotowa kg. 420,00 15 mrożonka - truskawka kg. 185,00 16 mrożonka - włoszczyzna kg. 1 007,50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa - (CPV 15810000-9) pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 baton pszenny 360g szt. 96,00 2 bułka pszenna 90g szt. 4 568,00 3 bułka tarta kg. 140,00 4 chleb mieszany 500g cały szt. 20 736,00 5 chleb razowy 500 szt. 10,00 6 chleb wiejski 500g krojony szt. 5,00 7 drożdżówka 100gr. szt. 3 336,00 8 pączki 50g szt. 2 121,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: 5. Grupa - (CPV 15500000-3, 15800000-6, 15400000-2, 15600000-4) Produkty mleczarskie, art. ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 mleko 3,2% UHT L 2 214,00 2 masło ekstra kg. 371,80 3 śmietana 18% L 82,54 4 śmietana 12% L 1 222,80 5 mleko w proszku tłuste kg. 1 169,01 6 jogurt (nie mniej niż 125g.) szt. 4 848,00 7 kefir 200g L 604,26 8 ser topiony 100g kg. 430,00 9 ser żółty kg. 354,60 10 serek homogenizowany 140g. szt. 6 205,00 11 serek homogenizowany 150g. szt. 860,00 12 twaróg półtłusty kg. 1 083,49 13 budyń 60g kg. 25,40 14 chrzan 290g kg. 26,00 15 cukier biały kg. 650,00 16 curry 20g szt. 50,00 17 cynamon 20g szt. 195,00 18 ćwikła z chrzan kg. 11,00 19 dżem kg. 629,68 20 fasola konserwowa 400g kg. 2,40 21 galaretka owocowa kg. 56,38 22 groszek konserwowy 400g kg. 9,60 23 herbata granulowana kg. 36,00 24 kakao kg. 9,40 25 drożdże 100g szt. 30,00 26 kasza jęczmienna (pęczak) kg. 100,00 27 kasza jęczmienna wiejska kg. 60,00 28 kasza manna kg. 110,00 29 kawa zbożowa kg. 25,00 30 ketchup kg. 132,00 31 kisiel kg. 47,75 32 koncentrat pomidorowy kg. 36,00 33 koper suszony, natka pietruszki kg. 2,62 34 kukurydza konserwowa kg. 97,60 35 kwasek cytrynowy kg. 3,70 36 majeranek kg. 2,00 37 majonez kg. 186,72 38 makaron kg. 235,00 39 margaryna 500g kubek kg. 676,50 40 masa makowa kg. 24,80 41 mąka pszenna kg. 150,00 42 mąka ziemniaczana kg. 70,00 43 musztarda L 36,00 44 ocet spirytusowy 10% (opakowanie maksymalne - 0,5L) szt. 74,00 45 ogórki konserwowe kg. 506,80 46 papryka konserwowa kg. 93,96 47 papryka mielona słodka/ostra 20g kg. 2,90 48 pieprz czarny mielony kg. 8,75 49 pieprz ziołowy kg. 4,50 50 płatki kukurydziane kg. 28,50 51 płatki owsiane kg. 106,00 52 przyprawa do zup w płynie (typu maggi) L 36,00 53 przyprawa uniwersalna (kucharek) kg. 40,00 54 rodzynki kg. 15,80 55 ryż kg. 130,00 56 syrop owocowy L 21,00 57 ziele angielskie kg. 0,75 58 żelatyna wieprzowa kg. 1,00 59 płatki ziemniaczane kg. 50,00 60 sól kamienna kg. 630,00 61 woda gazowana 1,5L szt. 450,00 62 woda n/gazowana 1,5L szt. 450,00 63 woda 0,5L gazowana szt. 108,00 64 woda 0,5L n/gazowana szt. 120,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.