Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-09-30
Poznań: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, produktów mięsnych
Numer ogłoszenia: 240783 - 2008; data zamieszczenia: 30.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Poznaniu , ul. Młyńska 1, 61-729 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8568250, fax. 061 8568252.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna Skarbu Państwa nie posiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, produktów mięsnych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CzęśćI- boczek wędzony surowy b/k b/s(4000kg), metka wędzona(1000kg), szynka mielona(1000kg), szynka prasowana(1500kg), szynka wieprzowa parzona(1500kg), wołowina b/k(500kg), szynka b/k b/s(500kg), łopatka wieprzowa b/k b/s(1000kg), wołowina gulaszowa świeża kl. I(4000kg), schab wędzony parzony z/k(500kg), wątroba wieprzowa(1200kg), żołądki wieprzowe parzone(1000kg), salceson biały(2000kg), salceson czarny(2000kg), wątrobianka wędzona(w jelicie naturalnym)(1200kg), kaszanka(700kg), mielonka wieprzowa(2500kg), kiełbasa biała(200kg), kiełbasa mortadela(5000kg), kiełbasa mortadela z papryką(1000kg), kiełbasa mortadela z pieczarkami(500kg), kiełbasa jarmarczna(1000kg), kiełbasa litewska(1500kg), kiełbasa szynkowa(1500kg), kiełbasa parówkowa(1500kg), kiełbasa śląska(2000kg), kiełbasa zwyczajna(3500kg), kiełbasa żywiecka(1300kg), kiełbasa piwna(3000kg), kiełbasa słoikowa(2000kg), cienkie parówki(3500 kg), konserwa turystyczna(1000kg), pasztet wieprzowy(konserwa)(500kg), pasztet zapiekany(500kg), mięso gulaszowe wieprzowe(4000kg), mięso mielone wołowe(800kg), Część II- noga z kurczaka(3000kg), filet z piersi kurczaka(1200kg), parówki drobiowe(1200kg), polędwica drobiowa(1500kg), szynka z kurczaka(1500kg), pasztet drobiowy(konserwa-2000kg), pasztet drobiowy zapiekany(1000kg)..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.13.10 - Pasztety .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium:III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zgodnie z art. 22 ust. 1 Pzp, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wy?konania zamówienia. 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za?pewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie przepisów art. 24 ust. 1 lub 2 Pzp. 2. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów załączonych do oferty. 3. Wykonawca musi wykazać spełnienie każdego z warunków. 4. Niespełnienie któregokolwiek warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowania.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r.-Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej ustawą, zamawiający żąda złożenia: 1) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące prze upływem terminu składania ofert; 3) oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, które stanowi dodatek nr 5 do SIWZ; 4) oświadczenia o niewykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy, zawartego w dodatku nr 6 do SIWZ;.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Poznaniu, ul. Młyńska 1, 61-729 Poznań.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.10.2008 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Poznaniu, ul. Młyńska 1, 61-729 Poznań.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CzęśćI- boczek wędzony surowy b/k b/s(4000kg), metka wędzona(1000kg), szynka mielona(1000kg), szynka prasowana(1500kg), szynka wieprzowa parzona(1500kg), wołowina b/k(500kg), szynka b/k b/s(500kg), łopatka wieprzowa b/k b/s(1000kg), wołowina gulaszowa świeża kl. I(4000kg), schab wędzony parzony z/k(500kg), wątroba wieprzowa(1200kg), żołądki wieprzowe parzone(1000kg), salceson biały(2000kg), salceson czarny(2000kg), wątrobianka wędzona(w jelicie naturalnym)(1200kg), kaszanka(700kg), mielonka wieprzowa(2500kg), kiełbasa biała(200kg), kiełbasa mortadela(5000kg), kiełbasa mortadela z papryką(1000kg), kiełbasa mortadela z pieczarkami(500kg), kiełbasa jarmarczna(1000kg), kiełbasa litewska(1500kg), kiełbasa szynkowa(1500kg), kiełbasa parówkowa(1500kg), kiełbasa śląska(2000kg), kiełbasa zwyczajna(3500kg), kiełbasa żywiecka(1300kg), kiełbasa piwna(3000kg), kiełbasa słoikowa(2000kg), cienkie parówki(3500 kg), konserwa turystyczna(1000kg), pasztet wieprzowy(konserwa)(500kg), pasztet zapiekany(500kg), mięso gulaszowe wieprzowe(4000kg), mięso mielone wołowe(800kg).
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.10.00-9, 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II- noga z kurczaka(3000kg), filet z piersi kurczaka(1200kg), parówki drobiowe(1200kg), polędwica drobiowa(1500kg), szynka z kurczaka(1500kg), pasztet drobiowy(konserwa-2000kg), pasztet drobiowy zapiekany(1000kg). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 14.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- DOSTAWA OPON I OGUMIENIA
- Dostawa akcesoriów oraz preparatów do dezynfekcji do Działu Centralnej Sterylizatorni i Dezynfektorni
- Wykonanie robót budowlanych polegających na modernizacji Galerii Sztuki Starożytnej Muzeum Narodowego w Poznaniu
- Wykonanie dylatacji oraz położenie płytek podłogowych na Stadionie Miejskim przy ul. Bułgarskiej 17 w Poznaniu, noszącego nazwę ENEA STADION
- "DOSTAWA LEKÓW, MATERIAŁÓW MEDYCZNYCH ORAZ DROBNEGO SPRZĘTU MEDYCZNEGO"
- Świadczenie usług hotelarsko - restauracyjnych dla celów spotkania oraz zapewnienie sal konferencyjnych w miesiącu czerwcu 2024 r.
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy mięsa, drobiu i wędlin dla Szkoły Podstawowej nr 30 im. Króla Kazimierza Wielkiego w Lublinie
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego z Oddziałami Integracyjnymi w Libiążu w okresie od lipca do grudnia 2024 roku
- Dostawy wędlin i mięsa do Zakładu Karnego w Płocku
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 37 w Chorzowie, ul. Ratuszowa 20 - I/2024
- "Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Kunegundy Pawłowskiej w Trąbkach Wielkich na 2024 rok"
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Rydułtowach w roku szkolnym 2024/2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.