eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2007-11-23

Kalisz: 2/ż/07
Numer ogłoszenia: 230534 - 2007; data zamieszczenia: 23.11.2007
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak, numer ogłoszenia w BZP: 191299 - 2007.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu, ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 062 7669507.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 2/ż/07.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Część I - desery mleczne 1 Jogurt owocowy 15551320-1 PN-A-86061; konsystencja, jednolita, kremowa bez grudek, lekko luźna, z widocznymi kawałkami owoców użytych do produkcji, barwa naturalna charakterystyczna dla użytych owoców, smak i zapach- czysty, łagodny, słodko-kwaśny, smakowo właściwy dla owoców będących składnikiem jogurtu, zawartość tłuszczu w samej masie nie mniej niż 1,5% do 2,5%. Opakowanie jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego o masie 150 g Kg 3000 2 Jogurt naturalny 155513-10-1 PN-A-86061; konsystencja jednolita w całej masie, gęsta bez grudek, tłuszczu, barwa jednolita biała do lekko kremowej smak i zapach: czysty, lekko kwaśny, aromatyczny, bez obcych posmaków i zapachów. Zawartość tłuszczu od 1,5% do 2,5%. Opakowanie jednostkowe: kubki z folii polipropylenowej o masie 350g zamykane platynką aluminiową termozgrzewalną Kg 2000 3 Pudding 15833100-7 Opakowanie a-175g , z kaszą manną, smaki: wiśnia, czekolada, malina Kg 2000 4 Napój jogurtowo-serwatkowy z owocami 15551320-1 Składniki: 61% jogurt (mleko, cukier, skrobia modyfikowana, zagęstnik: pektyna, żywe kultury bakterii), 29% serwatka, 10% wsad owocowy (wiśnie, truskawki, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, sok bananowy z koncentratów, koncentrat z buraków czerwonych, aromat) Waga 330 g. Opakowanie jednostkowe- pudełko kartonowe laminatu wielowarstwowego Kg 3000 Część II - masło, mleko, twaróg 1 Masło extra 15530000-2 PN-A-86155; konsystencja jednolita, zwarta, smarowana, smak i zapach: lekko kwaśny, mlekowy, zawartość tłuszczu nie mniej niż 82 %, zawartość wody nie więcej niż 16%. Masa jednostkowa 200g lub 250g pakowane w folie aluminiową laminowaną pergaminem ( folia powinna posiadać atest PZH) Kg 7000 2 Śmietanka kremowa 30% tłuszczu 15512200-2 PN-A 86050; płyn jednorodny, bez grudek, barwa jednolita jasnokremowa do kremowej; struktura i konsystencja płynna, jednolita w całej masie, smak i zapach: czysty, lekko słodki. Opakowanie jednostkowe: pudełko z laminatu wielowarstwowego o pojemności 500 ml lub wiadra z przykrywką z foli polipropylenowej o pojemności 5 litrów Litr 3000 3 Śmietana homogenizowana 12% tłuszczu 15512200-2 PN-A-86050; płyn jednorodny, bez grudek i podstoju serwatki, barwa jednolita, jasnokremowa do kremowej, smak i zapach: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, konsystencja gęsta, jednolita w całej masie, zawiesista. Opakowanie jednostkowe: kubek z nadrukiem o pojemności 400g zamykany hermetycznie z przykrywką z folii aluminiowej zawartość tłuszczu 12% Litr 1000 4 Śmietana homogenizowana 18% tłuszczu 15512200-2 PN-A-86050; PN-A-86050; płyn jednorodny, bez grudek i podstoju serwatki, barwa jednolita, jasnokremowa do kremowej, smak i zapach: czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, konsystencja gęsta, jednolita w całej masie, zawiesista. Opakowanie jednostkowe: kubek z nadrukiem o pojemności 400g zamykany hermetycznie z przykrywką z folii aluminiowej zawartość tłuszczu 18% Litr 1000 5 Śmietanka porcjowana 15512200-1 PN-A- 86050; płyn jednorodny, bez grudek, struktura i konsystencja płynna, zapach i smak czysty, lekko słodki, zawartość tłuszczu 10%, a- 10g, pakowana po 10szt. Litr 80 6 Kefir 2% tłuszczu 15551000-5 PN-A-86061; płyn jednolity w całej masie, barwa biała z odcieniem kremowym, konsystencja jednolita, smak i zapach: lekko kwaśny do kwaśnego orzeźwiający, charakterystyczny dla kefiru, zawartość tłuszczu 2%.Opakowanie jednostkowe: kubki z folii polistyrenowej zamykane przykrywką z folii aluminiowej o pojemności 300g Litr 2000 7 Maślanka luksusowa 1,5% tłuszczu PN-A-86061; konsystencja płynna, jednolita w całej masie bez grudek tłuszczu, barwa jednolita biała do lekko kremowej, smak i zapach: lekko kwaśny, aromatyczny, orzeźwiający bez obcych posmaków. Zawartość tłuszczu 1,5%. Opakowanie jednostkowe: pudełka kartonowe z laminatu wielowarstwowego o pojemności 1l Litr 2000 8 Mleko w proszku pełne kl. I 15511700-0 PN 92/A 86024; wygląd- sypki proszek, jednolity, drobno rozpylony barwy biało-kremowej, jednolitej, o zapachu charakterystycznym dla mleka pasteryzowanego bez posmaków i obcych zapachów. Zawartość wody- nie więcej niż 4%, zawartość tłuszczu- nie mniej niż 26%. Opakowanie jednostkowe- torby z folii polietylenowej, bezbarwnej lub barwionej, torba z folii aluminiowej laminowanej od 400 do 1000g Kg 2000 9 Mleko spożywcze pasteryzowane 3,2% tłuszczu 1551110-4 PN-A 86003; jednorodna ciecz o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białym, bez odstoju śmietanki o zapachu charakterystycznym dla mleka, zawartość tłuszczu 3,2%. Opakowanie jednostkowe- karton z laminatu wielowarstwowego o pojemności 1 litr Kg 1000 10 Mleko czekoladowe PN-A-86003; ciecz jednorodna o barwie od jasno do ciemno brązowej, dopuszcza się niewielką sedymentację cząstek kakao, nie dopuszcza się podstoju śmietanki; smak i zapach właściwy dla mleka pasteryzowanego o posmaku czekolady, zawartość tłuszczu 2%. Opakowanie jednostkowe- pudełko kartonowe z laminatu wielowarstwowego o pojemności 250 ml Kg 1000 11 Ser twarogowy typu PRYMUS 15542100-0 PN-91/A-86300; serek twarogowy typu PRYMUS: śmietankowy, warzywny z czosnkiem, ze szczypiorkiem, z ogórkiem i koperkiem, z papryką i pomidorami. Barwa charakterystyczna dla użytych dodatków, smak i zapach czysty typowy dla twarożku, lekko kwaśny, wyraźny dla użytych dodatków, konsystencja jednolita, pastowata, bez grudek, lekko mączysta, widoczne cząstki użytych dodatków. Pakowane hermetycznie w kubki z folii polistyrenowej z nadrukiem o masie 150g, 125g lub wiaderka o masie 5kg ( wg życzenia klienta ) Kg 800 12 Ser twarogowy typu TARTARE 15542100-0 PN-91A/86300; opakowanie jednostkowe; waga 20g, zawartość tłuszczu 55% Kg 200 13 Ser twarogowy typu WIEDEŃSKI 15542100-0 Klasa I, ser wyprodukowany z naturalnych wyselekcjonowanych białek mleka, o miękkiej strukturze, pakowany próżniowo Kg 1200 14 Ser twarogowy ziarnisty typu WIEJSKI 15542100-0 PN-91/A-86300; ser twarogowy ziarnisty typu grani kl. I; struktura i konsystencja jednolita, porowata z wyraźnymi kształtnymi grudkami przypominającymi swym wyglądem rozdrobniony styropian w lekko płynnym serze, barwa biała, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśno-słonawy, wyraźny smak i zapach mleczny zawartość tłuszczu w same masie nie mniej niż 30%. Opakowanie jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego 200 g Kg 1500 15 Ser homogenizowany naturalny 15542100-0 PN-91/A-86300; barwa biała do lekko kremowej; struktura i konsystencja jednolita, pastowata, lekko mączysta, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, zawartość tłuszczu nie mniej niż 5% w samej masie Opakowanie jednostkowe: pakowany hermetycznie w kubki z folii polistyrenowej o pojemność 150g przykrywane folią nakrywkową Kg 1000 16 Ser homogenizowany z dodatkami 15542100-0 PN-91/A-86300; serek homogenizowany: waniliowy, waniliowy z ziarnami zbóż, truskawkowy, jagodowo-jeżynowy, ananasowy, jabłko z cynamonem; barwa jednolita w całek masie, typowa dla użytych dodatków, struktura i konsystencja jednolita, pastowata, lekko mączysta, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny zawartość tłuszczu w samej masie Nie mniej niż 5%. Opakowanie jednostkowe: pakowany hermetycznie w kubki z folii polistyrenowej o pojemności 150G lub 125g przykrywane folią nakrywkową lub wiadra plastikowe o pojemności 10,5 kg ( wg życzenia ) Kg 1000 17 Ser twarogowy tłusty kl. I 15542100-0 PN-91/A-86300; struktura i konsystencja jednolita, zwarta bez grudek, lekko luźna, barwa biała do lekko kremowej, smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, zawartość tłuszczu samej masie nie mniej niż 30%. Ser formowany w paczki od 0,8 do 1,5 kg, opakowane w papier pergaminowy, folie z tworzyw sztucznych lub aluminiową laminowaną Kg 1400 18 Ser typu fromage kl. I 15542100-0 PN-91/A-86300; ser twarogowy typu fromage; struktura i konsystencja jednolita, zawarta, porowata, bez grudek, widoczne cząstki użytych dodatków: barwa naturalna, biała lub charakterystyczna dla użytych dodatków smakowych (papryka, chrzan, cebula, czosnek itp.)smak i zapach czysty, łagodny lekko kwaśny, wyraźny smak i zapach użytych do produkcji dodatków tłuszczu w samej samej masie nie mniej niż 25%.Ser formowany w kostki , opakowane w papier pergaminowy, folie z tworzyw sztucznych lub aluminiową laminowaną o wadze 100g Kg 600 19 Krem twarożkowy 15542100-0 PN-91/A-86300; barwa jednolita, biała do lekko kremowej, smak i zapach: czysty, typowy dla twarożku bez obcych zapachów, smak lekko kwaśny, lekko słonawy, konsystencja i struktura: pastowata, smarowana, jednolita w całej masie, bez grudek, lekko mączysty; pakowany hermetycznie w kubki z folii polipropylenowej przykryte folią nakrywkową aluminiową termozgrzewalną o pojemności 150 lub wiadra 5kg ( wg życzenia klienta ) Kg 400 20 Ser typu FETA 15542300-2 a-270g, sałatkowo-kanapkowy, 45% tłuszczu samej masie Kg 100 Część III sery żółte 1 Ser topiony krążki 15542200-1 PN-66/A-86233; ser topiony naturalny kremowy; barwa naturalna, smak i zapach charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego kl. I, z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia, w kształcie trójkąta o wadze 25g, w opakowaniu 200g, dozwolone dodatki smakowe ( papryka, czosnek, szynka, borowik, itp. ). Zawartość tłuszczu w samej masie mniej niż 27% Kg 800 2 Ser topiony plastry 15542200-1 PN-66/A-86233; pakowane po 8 plastrów, oddzielnie każdy, w opakowaniu 150g, całość pakowana próżniowo Kg 800 3 Ser topiony tłusty wędzony 15542200-1 PN-66/A-86233; Klasa I, kształt kiełbaski, zawartość tłuszczu nie mniej niż 16% w 100g produktu kg 300 4 Ser typu EDAM pełnotłusty kl.I 15544000-3 PN 68/A 8620, kształt kulisty lub blokowy, skórka gładka pokryta parafiną ściśle przylegająca do skórki, elastyczny, jednolity w całym serze, o masie ok. 1,5kg, barwa żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach- delikatny, lekko orzechowy, aromatyczny, zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45% Kg 1300 5 Ser typu EDAMSKI pełnotłusty kl.I 15544000-3 PN-68/A-86230; kształt kulisty lub blokowy, skórka gładka pokryta parafiną ściśle przylegająca do skórki, elastyczny, jednolity w całym serze, o masie ok. 1,5kg, barwa żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach- delikatny, lekko orzechowy, aromatyczny, zawartość tł. w s.m. nie mniej niż 45% Kg 1200 6 Ser typu GOUDA pełnotłusty 15544000-3 PN-68/A-86230; kształt- płaski cylinder lub blok, skórka gładka, mocna, pokryta parafiną ściśle przylegająca do skórki, barwa naturalna, w serach barwionych żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach: delikatny, łagodny, lekko orzechowy, aromatyczny, zawartość tłuszczu w samej masie nie mniej niż 45%, waga ok 1,5%. Nieliczne oczka, okrągłe i owalne wielkości ryżu do fasoli Kg 1200 7 Ser typu SALAMI pełnotłusty kl. I 15544000-3 PN 68/A 86230; kształt- walec o wymiarach: śr. 8Cm, wysokość 25cm, barwa żółta, jednolita w całej masie, smak i zapach: łagodny, aromatyczny, lekko-kwaśny, lekko pikantny, konsystencja: miąższ elastyczny, jednolity w całej masie: oczka okrągłe lub owalne, wielkość ziarna ryżu lub małego grochu, zawartość tłuszczu w samej masie nie mniej niż 45%. Pakownie jednostkowe: folia spożywcza; masa 1,5kg Kg 1200 8 Ser twardy wędzony typu ROLADA USTRZYCKA kl. I 15544000-3 PN-68/A-86230; zawartość tłuszczu 45% samej masie., pakowany próżniowo, widoczne ślady siatkowania Kg 600 9 Ser twardy wędzony typu OSCYPEK kl. I 15544000-3 PN-68/A-86230zawartość tłuszczu 45% s.m., pakowany próżniowo, a- 50G Kg 200 10 Ser pleśniowy Skład: mleko pasteryzowane, sól, naturalny barwnik annato, podpuszczka, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti, czyste kultury probiotyczne Lactobacillus acidophilus LA-5. Opakowanie jednostkowe folia laminowana w pudełku kartonowym. Waga 115g lub 100g Kg 100 11 Ser typu Camembert Ser typu camembert- pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z dodatkiem wyselekcjonowanych pleśni i zakwasów. Skład: mleko pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, podpuszczka, penicillum candidum. Opakowanie jednostkowe- folia aluminiowa laminowana w pudełku kartonowym. Waga 120g Kg 100

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 523041 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 2 NAZWA: masło, mleko, twaróg.

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.11.2007.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • RAFPOL Hurtownia Wielobranżowa Rafał Sobczak, ul. Romańska 97, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 270420,00
  • Oferta z najniższą ceną: 270420,00 / oferta z najwyższą ceną: 302423,00
  • Waluta: PLN.

CZĘŚĆ NR: 3 NAZWA: sery żółte.

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.11.2007.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • RAFPOL Hurtownia Wielobranżowa Rafał Sobczak, ul. Romańska 97, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 143980,00
  • Oferta z najniższą ceną: 143980,00 / oferta z najwyższą ceną: 154436,00
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.